Πρέπει σε όλους τους κλειστούς χώρους (είτε γραφεία εταιρειών, είτε μπαρ-καφέ κλπ) να υπάρχουν αυτά τα κλειστά μικρά κουβούκλια-δωμάτια, όπως στο αεροδρόμιο, για να μπαίνουν οι καπνιστές να ψοφάνε με τον καπνό τους μόνοι τους εκεί μέσα…
Με αγάπη πάντα ![]()
δεν έχει γίνει (και λήξει) αυτή η συζήτηση στο φόρουμ, περι καπνίσματος, και μάλιστα σχετικά προσφατα ;
Καμια συζητηση δεν ληγει ποτε στο φορουμ.
Για πες, Metallica ή Maiden?
Καλυτερα να μου σπασουν τα τυμπανα των αυτιων παρα να με υποχρεωσουν να ακουσω Μαρντουκ. Συνεχιστε.
δεν θα λεγα όχι ![]()
Οι γιορτές με αφήνουν παγερά αδιάφορη, οριακά τις απεχθάνομαι γιατί σχεδόν πάντα τις περνάω καταθλιπτικά και στενάχωρα, ξέρω όμως ότι για πολλούς έχουν σημασία, να βρίσκονται με τους δικούς τους ανθρώπους, τους γονείς τους, τις γιαγιάδες και τους παππούδες τους.
Πέρυσι το Πάσχα ήταν η τελευταία φορά που είδα τη γιαγιά μου που με μεγάλωσε και δεν την αγκάλιασα… Οπότε φέτος το μόνο που εύχομαι είναι υγεία και αν περάσετε χρόνο με την οικογένειά σας, τους γονείς σας, τις γιαγιάδες και τους παππούδες σας, ή και τα παιδιά σας, να μην παραλείψετε να τους πάρετε αγκαλιά και να τους πείτε "Σ’ αγαπώ "!
Χριστός Ανέστη αγαπητοί φίλοι! Χρόνια πολλά με υγεία εύχομαι σε όλον τον κόσμο!
Και χρονια πολλα στους εορταζοντες και τους αγαπημενους σας. Υγεια.
Θα πλακωθεί ,λέει, ο Ζαμπίδης με το Μειγουέδερ στο ΟΑΚΑ το καλοκαίρι και τα εισιτήρια στον περιστερώνα έχουν 100 ευρώ, στα πέταλλα 180 και κεντρικά πάνε από 800 μέχρι 1000+. ![]()
Νήμα για καφέ έχουμε ή να τα γράψω εδώ;
Μετά την αυτόματη Philips είπα να κάνω το επόμενο και παρήγγειλα τη Gaggia E24.
Επόμενο βήμα να βρω μύλο γιατί οι 3 που θέλω είναι out of stock. Και λέω να προχωρήσω με Gaggimate.
Έγω έχω αυτόν https://eighteenscreen.gr/product/fellow-opus-conical-burr-grinder-black/
Σε ό,τι αφορά το consistency της κοπής, είναι εξαιρετικά τίμιος για το κόστος του. Έχει όμως σοβαρό θέμα με το retention (πόσος καφές παραμένει στον μύλο) και θέλει κυριολεκτικά χαστούκια για να μην χρειάζεται να βαζω 18gr κόκους προκειμένου να βγάλω 17.5gr δόση.
Το end-game μου θεωρώ ότι θα είναι κάποια στιγμή ο DF64V Gen 3 Variable Speed Coffee Grinder – DF64 COFFEE GRINDER . το πότε θα είναι αυτη η στιγμή, άγνωστο! Άλλοι εξαιρετικοί single dose μύλοι είναι και οι niche zero αλλά και DF64 Gen 2, που λογικά θα σε καλύψει απόλυτα με σημαντικά χαμηλότερο budget.
σε γενικές γραμμές πάντως, μην τσιγκουνευτείς τον μύλο, είναι πιο σημαντικός απο την εσπρεσσιέρα και θα πρότεινα κάποιον με burrs και σε καμία περίπτωση με λεπίδες.
DF54 V3 είναι ο ένας που έχω δει και είναι out of stock.
Μετά έχω δει τον G-Iota 54mm και τον Varia VS4.
Λογικά θα πάρω τον πρώτο που θα γίνει restock ![]()
Εδώ κι ενάμιση μήνα που δεν τους είχαμε πελάτες στο ξενοδοχείο λόγω Ιράν, περνάγαμε ζάχαρη. Είχαμε κόσμο από άλλες χώρες, μηδενική σχεδόν γκρίνια και παράπονα. Τώρα που ξεμύτισαν και ήρθαν να κάνουν τα ψώνια στη νέα τους αποικία, ξεκίνησε και πάλι η πέτσα. Ανυπόφοροι. Κλείστε ξανά τον εναέριο χώρο μωρέ.
Ας ευχηθούμε και από εδώ, χρόνια πολλά και ευτυχισμένα στις Γεωργίες και τους Γιώργους, εντός και εκτός φόρουμ, που γιορτάζουνε σήμερα!
Ωπ, καλώς τον μαλάκα.
Ο φόβος και ο τρόμος των ναζί. Ο μόνος ίσως που δεν φοβόταν να μιλάει ανοιχτά και ειλικρινά στον Στάλιν.
edit: θυμήθηκα τώρα ένα παλιό ρωσικό ανέκδοτο…
Είναι στη διάρκεια του ΒΠΠ, ο Ζούκοφ στο γραφείο του Στάλιν και συζητάνε για την εξέλιξη του πολέμου κλπ… απέξω από το γραφείο κάθεται και περιμένει τη σειρά του ο Μπέρια (επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών τότε). Βγαίνει μετά από αρκετή ώρα ο Ζούκοφ από το γραφείο και φεύγοντας μονολογεί “διάβολος με μουστάκι…”
Μπαίνει μετά ο Μπέρια στο γραφείο και το αναφέρει στον Στάλιν, οπότε αυτός καλεί αμέσως πίσω τον Ζούκοφ για εξηγήσεις και τον ρωτάει:
- Σύντροφε Ζούκοφ, ποιον εννοούσατε όταν είπατε “διάβολος με μουστάκι”;
- Ποιον άλλον, τον Χίτλερ φυσικά!
Και στη συνέχεια ο Στάλιν απευθύνεται στον Μπέρια: - Και εσείς σύντροφε Μπέρια, ποιον εννοούσατε;;;