Βαριέμαι.Πειτε ότι σας κατέβει (Part 2)

Λοιπόν, κοντά στο Οακα υπάρχει μέρος με καλό καφέ;
Κατεβαινουμε με εκδρομη απο Σαλουγκα και επειδη αυτη τη φορά ο χρόνος ειναι περιορισμένος, δεν θα μεινουμε το βραδυ οπως παλιά, ψαχνουνε εκει κοντα λυσεις για καφε και ισως κανα φαι πιο πριν.

pentagram, πλατεία νέου ηρακλείου. καλή μουσική, αισχρό ηχοσύστημα, σούπερ μπέργκερ και ποικιλίες κρεατικών.
αν είστε vegan, έχει κάτι χωράφια δίπλα στο οακα με γκαζό…

This post was flagged by the community and is temporarily hidden.

Είναι και το Golden hall και το Mall ακριβώς δίπλα. Θα βρείτε καφέ και φαγητό σίγουρα εκεί στη χειρότερη. Με τα πόδια πας και στα δύο.

Αν είστε με αυτοκίνητο δεν είναι πολύ μακριά και ο Μπαρμπαλιάς του Αμαρουσίου για κεμπάπ και σουβλάκια.

Σαββατο. Δηλαδη, και με τα ποδια και με το αυτοκινητο πας οσο πιο μακρια μπορεις και απο τα δυο…

2 Likes

Το Ancho, ταχυφαγείο Μεξικάνικης κουζίνας, μέσα στο The Mall είναι μια αρκετά τίμια επιλογή.

2 Likes

Και έχει εξαιρετική frozen μαργαρίτα!

2 Likes

κλεμένο από φβ

1 Like

Καλό μήνα να έχουμε αγαπητοί φίλοι! Κάπως… διστακτικός βέβαια ο καιρός για πρωτομαγιά αλλά δεν πτοούμαστε!

3 Likes

θενκς φιλαράκι και ιτς οκει, ψηλά το κεφάλι

Τα καλύτερα μου χρόνια έφαγα εδώ, γτχμ

4 Likes

Εξαιρετικό επεισόδιο, δείτε το.

3 Likes

Απολαυστικος!μακαρι να ειχε αλλο τοσο να δειξει σπανια κομματια.

1 Like

Διαφωνώ βέβαια ότι δεν υπάρχουν δισκάδικα και υπάρχουν κ πολλά νέα παιδιά που αγοράζουν είτε δίσκους είτε cd.

1 Like

Ε σε σχεση με πριν 15-20 χρονια έχουν σχεδον εξαφανιστει. Επισης δεν ξερω κανεναν στο κοντινο μου περιβαλλον που αγοραζει πλεον CD ή Βινυλιο.

Δεν είμαστε εμείς εδώ κοντινό περβάλλον ρε μλκ? :stuck_out_tongue: :heart_eyes:

1 Like

Ελα καταλαβαινεις τι λεω :laughing:

Και εγω δεν εχω σταματησει να παιρνω CD αν και με τις τιμες που εχουν παει,παω πλεον πολυ στοχευμενα.

2 Likes

Αν μπει κάποια/κάποιος στον κόπο να διαβάσει το παραπάνω, θα με ενδιέφερε να διαβάσω σχόλια και τοποθετήσεις (ανεξάρτητα από το ποιος το έγραψε ή ποιος το παρήγγειλε)

Με μια σχετικά γρήγορη πρώτη ανάγνωση, μου φέρνει λίγο σε μενού εστιατορίου που συνδιάζει 3 αγαπημένες κουζίνες. Πολλά υποσχόμενο αλλά με επιφύλαξη για το αν μπορεί τελικά να τα καταφέρει ικανοποιητικά σε κάθε μια από αυτες. Ή σε καμία.

Παραθέτει αρκετά, ορθά, επιχειρήματα για το γιατί πρέπει να ακολουθηθεί ο συγκερασμός των τριών και τι πρέπει να αλλάξει στη χώρα σήμερα, αλλά όχι και το πώς ακριβώς θα επιτευχθεί αυτό. Τεσπα, αν το δω ως αφετηρία, μου φαίνεται αρκετά ΟΚ, ιδιαίτερα αν αναλογιστώ τι υπάρχει διαθέσιμο στο πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα σήμερα. Ιδωμεν.

Το ιστορικό δίλημμα «μεταρρύθμιση ή επανάσταση», που σφράγισε και δίχασε την ευρωπαϊκή Αριστερά στον 20ό αιώνα, δεν μπορεί πλέον να καθοδηγεί τις επιλογές του παρόντος. Οι σύγχρονες προκλήσεις υπερβαίνουν αυτούς τους διαχωρισμούς και απαιτούν νέες ιδεολογικές συνθέσεις αλλά και οργανωτικές αποκρυσταλλώσεις.

Η σύγκλιση των τριών ρευμάτων, λοιπόν, δεν μπορεί να γίνει με όρους του προηγούμενου αιώνα, αλλά με μια νέα πολιτική λογική που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής: δημοκρατική, εφαρμόσιμη και ταυτόχρονα μετασχηματιστική.

Έχουν εμφανώς διαλέξει μεταρρύθμιση και λένε πως οι προκλήσεις υπερβαίνουν αυτούς τους διαχωρισμούς. Η λέξη “καπιταλισμός” δύο φορές εμφανίζεται στο κείμενο.

Το κύριο ερώτημα εδώ βέβαια είναι πως έχει γραφτεί αυτό το κείμενο (οι ιδέες πως, από που έχουν προκύψει) και γενικότερα σε ποιους απευθύνονται …ακόμα σημαντικότερο σε ποιους ΔΕΝ απευθύνονται. Νομίζω πως είναι ξεκάθαρο πως δεν έχουν ξεφύγει από τις αγκυλώσεις του χώρου και απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε απόφοιτους πανεπιστημίου κλπ.

Γράφουν περί νεοφιλελευθερισμού στον οποίο στέκονται απέναντι… Ξέρουν καν οι ίδιοι ποιοι είναι και ποιος είναι ο ρόλος τους;; Θυμάμαι έναν γνωστό μου που πήγαινε σε συναντήσεις της Χ.Α. και όταν του έλεγα “Ρε μαλ… γτχ σου μας έχεις γίνει Φασίστας - Ναζί;; Σοβαρά τώρα;;” μου απαντούσε εμφανώς ενοχλημένος: “Όχι, είμαι Έλληνας εθνικιστής”. Για αυτούς οι μόνοι νεοφιλελευθεροι είναι αυτοί που έχουν πάνω από το προσκέφαλο του κρεβατιού τους φωτογραφία της θάτσερ και του Χαγιεκ, ή έστω πάντα κάποιοι άλλοι. Όμως κάπως ο Τσίπρας, ο οποίος στέκεται δίπλα τους, έφερε τα χειρότερα μνημόνια.

Πάντως για να μην το ρίξω μόνο στο κράξιμο… βλέπει κανείς με χαρά πως εστιάζουν στο ενδεχομένως νο.1 ζήτημα των καιρών μας για τον Ελληνικό λαό: “Πυλώνας 1: Δημοκρατική διακυβέρνηση και Κράτος Δικαίου”.

Ο αλγόριθμος βαράει αλύπητα εσχάτως:

https://www.youtube.com/@ΔιονύσιοςΤαμπάκης/videos

1 Like