Porcupine Tree / Anathema, τον Σεπτέμβριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ο steven wilson μίλησε στο ροκιν

http://www.rocking.gr/interviews/Sunenteuksi_Porcupine_Tree/8069/

Θετικο οτι θα παιξουν και πιο παλια κομματια…!8)

Δεν είναι βέβαιο για τα παλιά… Μακάρι πάντως.

Βασικά μακάρι να ακούσουμε όσο λιγότερα κομμάτια γίνεται απο το Incident. :stuck_out_tongue: Κάτι χλωμό βέβαια, όντας ο τελευταίος τους δίσκος, αλλά τέλος πάντων…

Ρε γμτ, και τα δύο συγκροτήματα δεν έχουν και τους κορυφαίους τελευταίους δίσκους, σε σχέση με τη δισκογραφία τους. Να τους βλέπαμε ζευγάρι καμιά 10αρια χρόνια πριν.

Τουλάχιστον όσον αφορά τα τελευταία Porcupine Tree, αν εννοούν τίποτα Normal, Anesthetize, Arriving Somewhere…,ή το ομώνυμο Fear Of A Blank Planet μια χαρά. Και εννοείται το Anesthetize ολόκληρο.

Από Anathema με 2-3 καινούρια και καμιά εκπληξούλα του στυλ Release, A Fine Day To Exit ή ακόμα κάνα Pitiless ή κάτι τέλος πάντων από το Judgement, θα’ναι επίσης ΟΚ. Και κανείς δε θα πεί όχι σε ένα Restless Oblivion.

Restless Oblivion, τι λες τώρα. Δε μπορώ να διανοηθώ τους Anathema εν έτει 2010 να παίζουν αυτό το τραγούδι!

(εννοείται φυσικά θα τρελαθούμε απο τη χαρά μας αν το παίξουν)

Ναι, κουβέντα να γίνεται. Απλά οι Anathema του 2010 θα’ταν πιο true αν αντί για το “πρέπει να μπει στο σετλιστ γιατί είναι old school anathema” sleepless, έχωναν κάτι σαν το Restless Oblivion ή κάτι πιο απρόβλεπτο. Ακόμα και κάτι από το AFDTE.

Πήρα κι εγώ ticket για Θεσ/νίκη, τα λέμε εκεί 8)

Η κλασική συζήτηση για το τι πρέπει να παίζουν τα συγκροτήματα.

Αν παίζουν παλιά, θα φάνε κράξιμο ότι παίζουν τα ίδια και τα ίδια. Αν παίζουν καινούρια, θα φάνε κράξιμο ότι δεν παίζουν τα “κλασικά”. Παραδείγματα άπειρα.

Και οι Porcupine Tree (και πιστεύω και οι Anathema), μπορεί οι τελευταίες τους δουλειές να μην είναι ό,τι καλύτερο έχουν βγάλει (που και αυτό σηκώνει συζήτηση), αλλά δείχνουν ότι εξελίσσονται και οτι ψάχνονται και αυτό αντανακλάται σε ένα βαθμό στα setlist τους. Κανένα από τα δύο συγκροτήματα δεν ανήκει στην κατηγορία αυτών που βγάζουν δίσκο όταν τους το πει η δισκογραφική και κανένα από τα δύο δεν έχει “επιρροές” της δισκογραφικής στη δουλειά του.

Προτιμώ να δω το συγκρότημα να παίζει κάτι που το αντιπροσωπεύει τη στιγμή που θα το παίξει (π.χ. δεν φαντάζομαι ότι τους Anathema τους αντιπροσωπεύει εν έτει 2010 το Restless Oblivion που πολύ θα μου άρεσε να το ακούσω αλλά δεν τρέφω τέτοιες αυταπάτες), παρά κάτι που θα το παίξουν για να ικανοποιήσουν μια μερίδα του κοινού.

Ωραία κομμάτια π.χ. τα Even Less και Fragile Dreams, αλλά προσωπικά μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτά σε ένα live αυτών των συγκροτημάτων εν έτει 2010.

Λίγο η καύλα που έχω εδώ και ένα χρόνο με τους P.Tree, λίγο το ότι είναι απρόβλεπτοι στο σετλιστ (ναι μεν βλέπεις πάνω κάτω που κινούνται, αλλά μπορεί να σου πετάξουν ένα Dark Matter πχ), λίγο το ότι είναι θαυμάσιοι παίκτες και το νέο dvd με το ελάχιστο που πρόλαβα να δω σε κάνουν να βρέχεις τα βρακιά σου, ε λοιπόν με κάνουν να περιμένω πως και πως την μεθαυριανή μέρα (Θεσ/νίκη).
Ούτως ή άλλως, 2 μπάντες που δεν έχω δει λαηβ θέλω να δω απεγνωσμένα πλέον, μια είναι αυτή και οι άλλοι οι Neurosis.:roll:

Τουμπες θα καναμε αλλα μαλλον αδυνατο.
Το πιο πιθανο ειναι να παιξουν ενα μερος το κομματιου (το δευτερο μισο του ισως).

θα ανακοινωθει πουθενα ποιοι κερδισαν τα εισητηρια/backstage passes για τη συναυλια ?

αι νικηταί θα ενημερωθούν.

εσύ θα έρθεις ρε;

αν ειμαι απο τους τυχερους κ κερδισω 1 απο τα εισητηρια που δινετε για PT , ναι :slight_smile:

αλλιως home sweet home , ειναι πολλα τα 40 ευρω κ δεν μπορω να τα δωσω :frowning:

ειχατε πολλες συμμετοχες η στειλαμε μονο οι καμμενοι ?

Σήμερα Αnathema:D

Για να δούμε τι θα ακούσουμε:wink:

Αχ Anathema επιτελους! Απο το Μαιο περιμενα! Μακαρι να βγουν μετα την συναυλια να τους μιλησουμε! Ο Danny το συνηθιζει παντα αυτο νομιζω!
Αντε καλα να περασουμε οσοι παμε:D:D

Συγνώμη αν έχει ήδη αναφερθεί και δεν το είδα:
Ξέρουμε τι ώρα βγαίνει η κάθε μπάντα;

20:30 Αnathema
22:30 Porcupine Tree

Για το meet & greet έχουμε νέα?? Μη μου πείτε ότι δεν κέρδισα πάλι :cry::cry:

Θα φύγω μετά τους ΑΝΑΤΗΕΜΑ,θες να βρεθούμε απ’ οξω και να στο πασάρω μισοτιμής? :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

μολις εφυγε το 20αρικο σε βινυλια.νασαι καλα παντως

(ειναι τοσο μουφα το σετλιστ , που προτιμω να δωσω τα λεφτα σε κανα βινυλιο…θα πιασει πιο πολυ τοπο)

τελικα κερδισε κανεις εδω μεσα προσκληση/πασο ?

κανεις ???