Porcupine Tree / Anathema, τον Σεπτέμβριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

το σκεφτόμουν να πάω - να μην πάω, τελικά τρώει άκυρο η συναυλία, καθώς δεν με ψήνει να τους δω μετά από το - όχι εντυπωσιακό - τελευταίο τους άλμπουμ, συν το ότι οι Ανάθεμα ποτέ δεν με ψήναν. Θα κρατήσω τις αναμνήσεις της προ 5ετίας εμφάνισής τους.

ουυ ουυυυυυυυυ κερδισα το μητενγκρητ ουυυυυυυυ ουυυυυυυυυυυ
γουιλσον απο κονδα ουυυυυυυυυυυ ουυυυυυυυυυυυ
Κωλοχαρηκα.

Χαχαχααχαχα! Για κάποιον (άγνωστο) λόγο, μου φαίνεται πολύ αστείο που το κέρδισες.

Άντε, εύγε λοιπόν, να μας πεις μετά εντυπώσεις. 8)

Χαμένο live λόγω δουλειάς… Damned Damned Damned! :frowning:

Γυρίζοντας απο το live, μια διαπίστωση μονοπώλησε τη σκέψη μου. Ήταν η 4η φορά που είδα τους Anathema και η πολλοστή φορά που έφυγα γεμάτος και ικανοποιημένος απο μια συναυλία τους. Οι Anathema προφανώς δεν είναι η αρτιότερη τεχνικά μπάντα, ούτε ως σύνολο, ούτε ως μονάδες. Ούτε η απόδοση τους, ούτε η σκηνική τους παρουσία είναι αψεγάδιαστες. Απο την άλλη όμως είναι απόλυτα τίμιοι και αυθεντικοί σε αυτό που κάνουν, τιμούν και σέβονται τις επιρροές τους, έχουν άριστη επικοινωνία με το κοινό και το κυριότερο δίνουν χορταστικές συναυλίες, value for money. 130 λέπτα πάνω στο σανίδι, 90 λεπτά κυρίως σετ και ενα encore πολυαναμενόμενο και βασισμένο σε παλιά αγαπημένα χιτς, για να τιμήσουν την πολυ καλή σχέση με τους Έλληνες οπαδούς όπως είπαν. Αυτά για να συγκρίνουμε τι κάνουν οι έτεροι πάλαι ποτέ συνοδοιπόροι τους απο το Χάλιφαξ, που επίσης λατρεύονται στη χώρα μας, αλλά δίνουν διεκπεραιωτικές συναυλίες…
Στα του καθεαυτού live, οι Universe217 έσκισαν, πρόκειται για ιδιαίτερο συγκρότημα με επιιρροές που φανερώνουν ευρύ πνεύμα και άριστη σκηνική παρουσία. Αν ήταν Σουηδοί θα παραμιλούσε το διεθνές underground και όχι μόνο, μπορεί να ήταν ήδη όνομα.
Οι Anathema έπαιξαν μπροστά σε ένα παθιασμένο κοινό περίπου 1000 ατόμων (αναμενόμενο), απέδωσαν σχεδόν όλο τον καινούργιο δίσκο καί έφθασαν μέχρι και το Alternative 4, ούτε νότα απο προηγούμενες δουλειές, αν θυμάμαι καλά. Το μοναδικό προβληματάκι που σημείωσα είναι το ό,τι το setlist δεν ήταν τόσο καλά δομημένο, με τα καινούργια τραγούδια να παίζονται το ένα μετά το άλλο στην αρχή κυρίως και να δημιουργούνται μικρές κοιλιές στο πρόγραμμα. Επίσης το καινούργιο υλικό σα να μου φάνηκε πως θέλει λίγη δουλειά ακόμη για να το αποδώσουν και οι ίδιοι καλύτερα ζωντανά, να το κάνουν δικό τους, ενώ στα παλαιότερα έσκισαν(ειδικά στα του A Natural Disaster). Σε γενικές γραμμές δεν πρόκειται για την καλύτερη εμφάνιση τους, απο όσες έχω παρευρεθεί, αλλά σίγουρα ήταν και πάλι υψηλού επιπέδου.
Y.Γ. Στο δεύτερο encore, αντί του συνήθους Comfortably Numb, έπαιξαν το Kashmir

Οι Universe217 είναι ήδη όνομα διεθνώς, άλλο που δεν το έχετε καταλάβει παίδες.

Ωραίο συναυλιάκι το αυριανό, αν κάτσει τσαμπέ θα τιμήσω.

ελα, θα παμε παρεα :wink: τσαμπε παντα

μέσα κι εγώ για τσαμπέ.

Εγώ ήδη έχω εξασφαλίσει πρόσκληση, οπότε τα λέμε εκεί τσίπιδες…:stuck_out_tongue:

ΤΟ ΤΑΤΣΟΜΑΝ ΘΑ ΔΕΙ ΜΠΑΚΣΤΕΙΤΖ ΑΝΑΘΕΜΑΑΑΑΑ :D:D:D
ΑΝ ΖΗΣΩ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΩ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΘΑΥΜΑ ΘΑ ΝΑΙ!
εντάξει καταβάλω τεράστεια προσπάθεια να είμαι ήρεμη αλλα κερδισα συναντηση με αναθεμα. ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΘΑ ΜΕ ΜΑΖΕΥΟΥΝΕ
αυτά. :roll:

Graaaaats :smiley:
Καλά να περάσεις!!

ευχαριστώ πολύ, μόνο να μην παθω τίποτα από τη χαρά μου :stuck_out_tongue:

Εεεει τι σκέψεις είναι αυτές ρε συ; Τα καλύτερα να έχεις στο μυαλό σου και βγάλε και καμια αναμνηστική φωτο.

Τελικα υπαρχει καποιος που να εκανε αιτηση και να μην κερδισε;
Εδω κερδισε το τερας της αρχιγκαντεμιας(ναι εγω).
Αη λωβ ροκινγ.τζιαρ <3

αποτι φαινεται απο ολοκληρο φορουμ κερδισαν μονο

tatsoman
faceless rania

Νενιελ φυσικα και θα γίνει αυτό και ευχαριστώ :slight_smile:
Ράνια τι κερδισες? :Ρ

ΜΗΤΕΝΤΓΚΡΗΤ ΜΕ ΠΟΡΚΙΟΥΠΑΗΝ ιαχες
:stuck_out_tongue:

ο Τσαμπας δεν πεθανε τελικα…

O αδερφός μου κέρδισε με αναθεμα (δεν ξέρω αν είναι από ροκινγκ :p)
Εγώ δεν κέρδισα pt γαμώ :stuck_out_tongue:

Eυχαριστώ.