Μέσα στην κατήφεια για τη φυγή του Portnoy από τους DT ξέχασα ότι παρακολούθησα και μια υπέροχη συναυλία χθες, να γράψω λοιπόν δυο λογάκια.
[SPOILER]Δεν είμαι ο μεγαλύτερος φαν του ατμοσφαιρικού λεγόμενου ήχου, έτρεφα όμως πάντα ένα σεβασμό στους Anathema, λόγω του ότι τσαλαπατάνε ασύστολα τις ταμπέλες και τις προσδοκίες του κόσμου και των οπαδών. Η κατάρα των κολλημένων με λίγα λόγια. Και επίσης εκτιμώ ότι έχουν σπουδαίες δουλειές, τις έχω ακούσει όλες αρκετά, από Eternity και μετά.
Ήταν η πρώτη φορά που τους έβλεπα, δεν ξέρω αν αυτό έπαιξε ρόλο στον ενθουσιασμό μου για αυτό που παρακολούθησα. Αρχίζω από το αρνητικό: το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν τα νέα κομμάτια, τα οποία δεν κάθονται καλά λάιβ για κάποιο λόγο, ίσως δεν είναι δεμένοι ακόμη σε αυτά όπως αναφέρθηκε. Επίσης, ενώ είναι μελωδικά, όμορφα κομμάτια, είναι επαναλαμβανόμενα, τραβάνε αδικαιολόγητα σε μάκρος (αυτό πάει και σαν κριτική για την τελευταία στούντιο δουλειά τους). Το Εverything όπως ειπώθηκε ήδη είναι όντως το χειρότερο απο τα νέα τους κομμάτια. Λαμπρή εξαίρεση σε όλα αυτά το απίστευτο υπερέπος Universal το οποίο πρέπει να το ακούσετε για να το πιστέψετε.
Θυμήθηκα γιατί αγαπώ πολύ το Α Νatural Disaster τα τραγούδια του οποίου αποδόθηκαν εξαιρετικά, με εξαίρεση δυστυχώς το λατρεμένο “Are You There?” του οποίου τα υπέροχα soundscapes της στούντιο εκδοσης ισοπεδώθηκαν από μια απλή ακουστική εκτέλεση και το αδικαιολόγητο clapping του κοινού (που δεν μας αφησε να ακούσουμε τουλάχιστον την κιθάρα εν πάσει περιπτώσει).
Όσο προχωρούσε η συναυλία τόσο αυξανόταν και η συχνότητα των παλιών κλασικών τραγουδιών, στο encore έγινε χαμός, στο One Last Goodbye “χαθήκαμε” κάπου αλλού, στα Empty, Fragile Dreams o λογικός χαμός, και το Kashmir για κλείσιμο, ονείρωξη (αν και φαινομενικά αταίριαστο για Αnathema), ήταν εκ-πλη-κτι-κό, με μόνη παραφωνία το ότι δεν ταίριαζε πολύ στη τη χροιά του Vincent (αν και το πήγε καλά).
Κοντά 2μιση ώρες συναυλία, απολύτως ΤΙΜΙΑ μπάντα, τα έπαιξε όλα σε σημείο που κανείς δεν δικαιολογείται να έχει παράπονο. Με μόλις 20 ευρώ παρακαλώ όλα αυτά.
Ο ήχος του Principal ήταν πολύ καλός για μένα (όχι τέλειος), ομολογώ ότι το μπάσο ήταν αρκετά έντονο και η ένταση καπως υψηλή, αλλά ξέρω ότι είναι γνωστή ελληνική ασθένεια αυτό. Ελπίζω το soundcrew του Wilson να κάνει παπάδες αύριο.
Οι Universe217 εκπληκτικοί. Παρ’ ότι δεν είμαι φαν ούτε ειδικός του doom, πιστεύω ότι στον ήχο τους είναι το κάτι άλλο και αξίζουν της προσοχής όλων. Φωνάρα η τραγουδίστρια. Με τα λίγα που ξέρω μου θύμισαν κατι από Candlemass, αλλά ντάξει μη βαράτε οι γνώστες αν είπα και καμιά κοτσάνα.
Αυτά. Καλά να περάσετε οι Αθηναίοι.[/SPOILER]
Δυο λογάκια είπα αλλά…