Setlist σε τυχαια σειρα:
Η πρωτη πενταδα απο το the incident και η πενταδα μετα το Time Flies
Normal
Russia on Ice(Εκπληρωθηκε ενα ονειρο-οχι ολοκληρο)
Stars Die(Βουρκωσα)
Blackest Eyes
Trains
Open Car
Lazarus
Anesthetize(ενα κομματι του)
Sleep Together
Way Out Of Here
Ξεχναω κανενα?
+Αψεγαδιαστη αποδοση και φανταστικος ηχος(λιγο εχανα τον Edwin σε σημεια)
+Τα κομματια που παιξαν ειναι πραγματικα το ιδανικο μου setlist
+Αυτοι οι Bad Cat τι ηχαρα βγαζουν?θελω και γω εναν
+Ευχαριστη εκπληξη οι Anathema που ηξερα μονο το Fragile Dreams
+Steven πραγματικος ηγετης,φωναρα καταπληκτικος συνθετης και κιθαριστας-Ιδιοφυια(αν και καποιες ψηλες που τραγουδαει στα cd τις κατεβαζε οκταβα)
-ξενερωτος κοσμος-μονο το Trains ξερανε οι περισσοτεροι
-κατι αμπαλοι που προσπαθουσαν να χειροκροτησουν σε 4/4 κομματι που ηταν 7αρι
-Παιξε ολο το Russia ρε Steven
Προσωπικα χωρις να υπερβαλλω,η καλυτερη συναυλια που εχω παει ως τωρα απο ροκ μπαντες,για προσωπικους και μη λογους
Οσοι δεν ηρθατε τον @#$@#$:)
Αυτα:)
Επειδή είμαι λίγο κομμάτια και δεν μπορώ να επεκταθώ, θα πω λίγα λόγια και αύριο περισσότερα:
Οι Ανάθεμα ήταν ελεεινοί και στα μισά την έκανα για τσιγάρο. Είχαν και μπόλικα προβλήματα με τον ήχο, είναι που δεν μου αρέσουν και καθόλου, οπότε απλά έκανα υπομονή για PT.
Οι PT είχαν καταρχήν ήχο όπως ακριβώς και στα dvd τους. Κρύσταλλο. Αψεγάδιαστος. Με Blind House έχυσα πάνω μου και πιο μετά ήρθαν τρελά εγκεφαλικά με Russia On Ice (το χαλαρό μέρος) και στα καπάκια Anesthetize (το χαρντ μέρος).
Ακολούθησαν αρκετά κομμάτια από το Incident που ήταν ξενέρωμα και αρκετά από FOABP. Έκλεισαν με Blackest Eyes και Trains και φύγαμε ευτυχισμένοι.
Χαίρομαι που επιτέλους τους είδα (ακόμα καλύτερα που τους είδα και τσαμπέ) αλλά ήμουν άτυχος να τους δω ενω περιοδεύουν για το -με διαφορά- χειρότερο άλμπουμ της καριέρας τους.
Υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν λιγότερο από 5 χρόνια αυτή τη φορά να μας ξανάρθουν, οπότε ελπίζω να έρθουν με καλύτερο υλικό την επόμενη φορά.
Aπο τι ωρα πηγες και κατορθωσες να μπεις τζαμπα? Ουτε εγω ειχα εισιτηριο αλλα αφηναν ελαχιστους να μπουν χωρις. Τελος ανοιξαν τις πορτες κατα τις 23.30. Μπηκα στο τελος, ακουσα Blackest Eyes και Trains και αυτο.
3η φορά που έβλεπα Anathema. Αυτή τη φορά διέψευσαν κάθε προσδοκία. Μπήκα κάπου στο ξεκίνημα του 2ου κομματιού και μέχρι να μπει το 3ο ήμουν ήδη 2-3 λεπτά στην ουρά για μπύρα. Δε χρειάστηκε καν ολόκληρο κομμάτι για να με κάνουν να βαρεθώ. Οκ, οι οπαδοί τους ζούσαν μια νιρβάνα αλλά στη δικιά μου κοσμοθεωρία, οι Πανάθεμά σε μπουζουκτσή πρέπει να παίζουν μόνο το “fragile dreams” και όχι να γεμίζουν μεγάλα σετ με κομμάτια-υπνηλίες.
2η φορά που έβλεπα Porcupine Tree. Όντως στη χειρότερη φάση της καριέρας τους. Πλέον μοιάζουν με ένα Pink Floyd metal σχήμα και ο Γουίλσον κάνει περισσότερο ΧΕΝΤΜΠΑΝΚΙ από μένα όταν ακούω σλατζ, αλλά τα τελευταία άλμπουμ είναι λίγο νύστα. Τα νεότερα κομμάτια οκ δεν είναι τόοοοοοοσο βαρετά λάιβ όσο στο δίσκο, ώρες-ώρες έλεγα “να θυμηθώ να το ξανακούσω αυτό, μάλλον γαμάει τελικά”, αλλά όταν στο ανκόρ παίζει “Stars Die” και στα καπάκια “Blackest Eyes” και “Trains” καταλαβαίνεις ΤΙ είναι οι Porcupine Tree. Συνολικά γαμάτο λάιβ, αλλά καμία σύγκριση με την περιοδεία “In Absentia” που τους είχα ξαναδεί.
Αυτά. Αρκετούτσικος κόσμος, αλλά όχι τίποτα σπουδαίο, χαλαρότητες και αρκετά ωραία γκομενάκια γύρω εκεί πίσω που καθόμουν.
Α επισης ο Harrison ειναι απο τους μεγαλυτερους rock/metal drummers της δεκαετιας(Και ο Maitland μην ξεχνιομαστε)
shaman πουλο,τραβα παιξε Ατσελερειτορ
ο τσαπμπας επαιξε αλλη φορα αλλα δυστηχως…
…αναθεμα δεν προλαβα.
Όμως porcupine tree, πρωτη φορα τους ειδαι και Γ Α Μ Η Σ Α Ν Ε.… αλλες φορες μπορει να παιζαν καλυτερα. εγω καραγουσταρα, ηχαρα, φωταρες, και αντε και γαμ**τε πανακριβο εισιτηριο γιαυτο και οχι τοσο πολυς κοσμος.
Η μπυρα τελειωσε κλασσικα στα μισα. αλλα κατα τ’αλλα πολυ καλη διοργανωση.
Anathema πολύ βαρετοί και είμαι και φανμπόυς. Παίξανε 6 κομμάτια από το καινούργιο μέσα σε αυτά και το hιndsight που για μένα είναι από τα χειρότερα κομμάτια τους. Ο ήχος τους γενικά ήταν καλός μόνο το μπάσο ακουγόταν σε φάσεις πάρα πολύ δυνατά και κάλυπτε όλους τους υπόλοιπους. Ο Ντάνι πολύ ξενερωμένος. Άσε που με τον σκούφο έμοιαζε και με στρουμφάκι.
Δεν σε έχω δει να κάνεις headbanging αλλά πράγματι ο Γουίλσον το παράχεσε ε. Πρώτη φορά βλέπω Porcupine και καραγούσταρα. Αψεγάδιαστος ήχος (εκτός από το Blind House που το μπάσο μας είχε πάρει τα αυτιά) και πολύ καλή παρουσία από όλο το συγκρότημα. Το σετλιστ θα ήταν πολύ καλύτερο αν δεν είχαν παίξει το Incident μετά το Time Flies και είχαν χώσει τίποτα παλιό να γουστάρουμε.
Χαιλάιτ της βραδιάς ο τύπος που σκούπιζε και βάλανε στο wall την φωτογραφία της νοικοκυρούλας.
πολύ μέτριοι έως κακοί οι Anathema (μόνο το alternative 4 έχω ακούσει και αν κρίνω από τα κομμάτια που ακούστηκαν σε αυτό θα μείνω…:?), ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ οι Porcupine Tree επαγγελματίες με την καλή έννοια με το the incident live να είναι πολύ πολύ καλύτερο σε βαθμό που να αναθεωρήσω για το αν πράγματι είναι κακό album τελικά…:-s
όποιος ήταν κέντρο και μπροστά εκεί που έγινε το mini pit (έλεος μεταξύ μας…#-o) να επιβεβαιώσει για τον μεθυσμένο παππού και την γυναικα (?)/ κόρη (?) του που απλά έδωσαν ρεσιτάλ :lol::lol:
Για Anathema δεν θα συμφωνήσω μαζί σας…Γουστάρω πολύ σχεδόν ότι έχουν κάνει, παραδόξως δεν τους είχα ξαναδεί (εκτός του rockwave του 07 με Η&Η που είχα προλάβει μισό σετ μέρα).
Προσωπικά γούστα είναι αυτά αλλά οι λίγο διαφοροποιημένες και φοβερές εκτελέσεις του Natural disaster & Lost control καθώς και το πάρα πολύ καλό simple mistake ήταν στιγμές που δεν τις πετάς στο καλάθι τόσο εύκολα. Πάντως ο κόσμος ήταν πολύχλιαρός στις αντιδράσεις του.
Porcupine ήταν όντως τρομεροί! ΞΕΝΕΡΩΣΑ την ζωή μου που κόψανε το Russia on ice πάνω στην εκσπερμάτωση, αλλά το medley του anesthesize ήρθε απο άλλο πλανήτη. Το open car είναι αυτο που λέμε 4 λεπτά κομμάτι που τα έχει όλα, normal ευχάριστη έκπληξη, time flies νοσταλγήσαμε τον waters του 06 και stars die απόλυτη συγκινηση…
Γενικά το ήξερα πως δεν έπαιζε να μην περάσω καλά και επαληθευτηκα όπως και εσείς…
Δεν ειχα σκοπο να παω λογο αφραγκιας, αλλα με εψησε ενας φιλος και πηγα μπας και πηδηξω κανα καγκελο, οπως και εγινε τελικα.
Αnathema και γαμω τις μπαντες, πολυ γουσταρα παρ΄ολο που δεν τους εχω ψαξει και πολυ. Μ’αρεσαν παρα πολυ.
Ποργκεηπαιν τρι, καθολου μα καθολου ομως. Παιζει να κοιμηθηκα σε καποια στιγμη ορθιος για κανα διλεπτο, σορρυ για τους απο πανω που γουσταρανε, απλα εγω δεν…
Τεσπα εφυγα κατα τις 12 να προλαβω μετρο. Αυτα. Καληνυχτα
Ανάθεμα: τρισμέγιαστα απαράδεκτοι και άθλιοι, πέντε-έξι ογδοντάρηδες θα είχαν περισσότερο νεύρο από την πάρτη τους στη σκηνή. Μόνο φρατζάιλ ντριμς όπως σωστά είπε ο ψηλός, και αυτό πολύ τους είναι.
Πόρκιουπάιν: τους έβλεπα πρώτη φορά ακούγοντάς τους πολύ παλιότερα. Αυτό το πράγμα πάντως δεν το περίμενα. Εξαιρετικοί, σε πάρα πολύ καλή φόρμα. Μην ακούτε τον ψηλό, τους έχει ξαναδεί και αφορίζει λίγο παραπάνω απότι πρέπει. Ήχος κρύσταλλο, σετλιστ άντεγεια, και πολύ καλό feeling. Και έπαιξαν και ικανοποιητικότατη διάρκεια. Γέλασα τρελά με τύπο στην παρέα μου που είπε “κλάσεις κατώτεροι από όπεθ!” Χαχαχα, οι όπεθ είναι κακό κόπυκατ των κυρίων. Ψηλέ, οι Porcupine δεν είναι Pink Floyd σε μέταλ, ήταν πάντα Φλόυντ για μεταλλάδες. Τέσπα, όπως και ναχει, μεγαλοπρεπής συναυλία και ο κυρ-Γουίλσον και η παρέα του δικαιούνται να ισχυριστούν πως είναι από τους πάρα πολύ λίγους που έπιασαν το πνεύμα των Waters Gilmour Co. (κι όχι επειδή τόνισε πως το Animals ήταν ο πρώτος δίσκος που αγόρασε ε)
ΧΑΛΙΑ ΜΑΥΡΑ οι Ανάθεμα, πρώτη φορά τους έβλεπα και σίγουρα τελευταία. Κρίμα, γιατί είχα μεγάλες προσδοκίες καθότι τεράστιος φαν του Alt 4, αλλά και των Judgement, A fine day to exit.
Παραδοσιακά ΘΕΟΙ οι PT. Όλα άψογα σ’ αυτό το συγκρότημα, πραγματικά ψάχνω να βρω κάτι αρνητικό να πω και δε βρίσκω. Άντε, με βαριά καρδιά μία μίνι-κοιλιά που έκανε η συναυλία γύρω στο Flicker. Way out of here, σταθερή αξία. Anesthetize, τα λόγια δεν επαρκούν.
Και [SIZE=“4”]STARS DIE[/SIZE];;;;;;;
Ρε γαμώτο ήθελα να πάω αλλά τελικά πήρα τον Πουλόπουλο.
Τώρα αυτό για τους Porcupine Tree και τους Floyd δεν μ’αρέσουν και τόσο.Με την έννοια ότι οι Porcupine Tree δεν χρειάζονται να συγκριθούν με τους Floyd.Σαν να τους μειώνουμε ένα πράγμα.