Λοιπόν, για μένα άνετα στα λάιβ της χρονιάς (αν όχι ΤΟ λάιβ). Πρώτοι φορά έβλεπα τους Porcupine Tree, απίστευτη μπάντα και λάιβ, βασικά έπαθα ζημιά. Για μένα επιβεβαίωσαν πλέον γιατί τους θεωρώ ένα απο τα κορυφαία συγκροτήματα αυτής της μουσικής τα τελευταία 20 χρόνια.
Όπως και να το κάνουμε, το να παίρνεις τραγούδια απο το τελευταίο άλμπουμ σου (που κατά κοινή ομολογία δεν είναι και στα κορυφαία που έχουν βγάλει), και να τα εκτελείς τόσο α-πί-στευ-τα πάνω στη σκηνή, τα λέει όλα. Μεγάλη λάιβ μπάντα, μεγάλο συγκρότημα πραγματικά.
Στα Russia on Ice και Normal πήγα να πάθω ανακοπή (σχεδόν). Και ας μην ήταν ολόκληρα, δε πειράζει.
Αν το λάιβ αυτό έκανε καμιά υπέρβαση (τύπου 2-3 ενκόρ, κανένα τζαμάρισμα απο τα παλιά, πάνω απο 2 ώρες λάιβ και τέτοια) θα μιλούσα για ένα απο τα καλύτερα λάιβ της ζωής μου, άνετα. Τώρα μπαίνει απλά σοβαρά υποψήφιο για το καλύτερο της χρονιάς.
(εντάξει, αυτή η σύγκριση με Opeth πάνω αστεία ε)
Όσο αφορά τους Anathema, τους αγαπώ πολύ για να γράψω κακή κουβέντα, έτσι κι αλλιώς ξέρω πως κάποιοι τη βρίσκουν με το να θάβουν με την πρώτη ευκαιρία, ας μη το κάνω και εγώ λοιπόν. Άνευρη εμφάνιση, δυστυχώς τους έφαγαν οι headliners, οι Anathema χρειάζονται δικό τους χώρο (όπως είχαν στη Θεσσαλονίκη, τυχεροί οι θεσσαλονικείς). Μόνο στο Lost Control σχεδόν ξεχάστηκα, όπως στο (πάντα όμορφο) Natural Disaster, αλλά σίγουρα όσοι τους έχουμε δει αρκετές φορές θα ξεχάσουμε γρήγορα την σημερινή, τυπική θα λεγα, εμφάνιση τους.
Ο ήχος με προβλημάτισε λίγο στους Anathema, ήταν θαμμένες κάπως οι κιθάρες λόγω προβλήματος ή απο επιλογή τους? Στους PT πάντως ο ήχος ήταν τέλειος, απλά.
εδιτ. Στέλιο, μη σε επηρεάζει η σημερινή εμφάνιση των Anathema, έχουν δώσει απίθανα λάιβ στο παρελθόν.