Porcupine Tree / Anathema, τον Σεπτέμβριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Οσο φανμποης και να μαι, οι Αναθεμα ηταν ενα χαλι.

Για τους PT τι να πει κανεις.Μεγαλη εμφανιση.

Όταν έχεις αγαπημένη μια μπάντα δεν κοιτάς σετλιστ. Αν κοιτάς, δεν την αγαπάς πραγματικά.

Οπως παντα εισαι η φωνη της λογικης. Ενιγουει, γουστα και σορρυ. Ξερεις ποια ειναι η σχεση μου με τη μπαντα, καποτε τους ειχα παρει εργολαβεια δλδ. =p
Signify μεχρι Recordings ειμαι btw. Οποτε πιανομαι. =p

Το Buying New Soul το παιξανε;

Αυτο που λες δεν ισχυει κ θα στο εξηγησω , φιλικα κ αγαπημενα (μιας κ σε παω κ το ξερεις)

Αλλο φαν κ αλλο φανμποης 8)

Αμα ο wilson φτασει να βγαζει μαλακια δισκους/το ‘καψει’ εγω θα μαι ο πρωτος που θα το παραδεχθει , θα συνεχιζω να τον αγαπαω αλλα δεν θα πηγαινω να του σκαω τα 50αρια

Απο τη στιγμη που η τωρινη αναλογια σετλιστ/τιμη εισητηριου μου φανηκε (-) δεν υπηρχε λογος να παω.

Επισης απο τη στιγμη που το σετλιστ ηταν βασισμενο 90% στα τελευταια 3 αλμπουμ ,που για μενα ειναι (αναλογικα με την ολη καριερα του) τα πιο αδιαφορα που εχει βγαλει και ηξερα πως θα βαρεθω

Απο τη στιγμη που το εισητηριο ηταν τσιμπημενο (45-50 ευρω δεν τα λες λιγα)

Απο τη στιγμη που τους εχω δει live 3 φορες σε ΓΑΜΙΣΤΕΡΕΣ συναυλιες (1997/2001/2005) κ δεν εχω μεσα μου απωθημενα/πεινα να τους δω

Το να μην παω ειναι το πιο εντιμο,κ απεναντι σε μενα κ απεναντι στον στηβ

Αμα αρχισει κ βγαζει παλι δισκους που μου καινε (παλι) το κεφαλι θαμαι ο πρωτος που θα παει να παρει εισητηριο κ θα σπαω τα @@ ολων (τωρα εσυ θες να με βλεπεις να σπαω αρχιδια ΚΑΙ για τους ΠΤ ? Εισαι σιγουρος ? :stuck_out_tongue: )

Αλλο λατρεια , αλλο ειδωλολατρεια. Ετερον εκατερον.

Οχι.

Δεν θυμαμαι ακριβως το σετλιστ αυτην την στιγμη, πρεπει να ειχε 7-8 καινουρια απο τα οποια το Time Flies ξεχωρισε. Lazarus, Open Car απο Deadwing, Blackest Eyes και Trains απο In Absentia, Russia On Ice απο Lightbulb Sun, Anesthetize και Way Out Of Here απο Fear Of A Blank Planet, Normal απο Neil Recurring και απο 90s μονο το Stars Die Και ισως ξεχναω και τπτ

Εσυ θα γουσταρεις πολυ ενα sbd live που εχω απο περιοδεια sky moves sideways…Να δω πως θα στο δωσω 8)

Tι 45-50 μου τσαμπουνάς? Μπορούσες να πας και με 38 αλλά φαίνεται σε χάλαγε :stuck_out_tongue: Νταξει, καλά τα λες αλλά δε με πείθεις.

Τέσπα, για να μη βγούμε οφτόπικ μπορούμε να το ανοίξουμε άλλη στιγμή αυτό το θέμα για τη διάκριση φαν και φανμπόη.

pestaaaaaa!!!
τελικά δεν είμαι ο μονος
που θεωρεί την εποχή από το studid dreams και μετά αδιάφορη… :slight_smile:

by the way εγώ από ένα σημείο και μετά άρχισα να χασμουριέμαι στους PT
ευτυχώς που το εισιτήριο το πλήρωσα μονο 25 ευρώ…

περίμενα να έβλεπα κάτι ισάξιο του 97 και του 05 αλλα δεν…

δε σε πείθει για τι πράμα?

Παρακαλείται ο κύριος Angmar μιας και δεν πήγε στο λαηβ των αναθεμα (για να’χει επιπλέον σκοτούρες) να ετοιμάσει ένα ρίβιου για το “Ηappiness” των A.K.A.C.O.D. ,
των οποίων κομμάτι πόσταρε το πρωί και μας έχει πάρει τα μυαλά.
Ευχαριστώ και με συγχωρείτε,

τέλος το οφτοπικ

αυτο
δεν το ευχαριστηθηκα τοσο
ηξερα οτι δεν 8α παιξουν πολλα απο 90’s απλα ειχα μια ελπιδα:(
ειναι 8εος, εχει γραψει κομματαρες, και δεν μετανιωνω που πηγα στο λαιβ αλλα δεν ειμαι και εν8ουσιασμενη

Για την παρτη σου και μονο. Αυτο, το υποσχομαι. Σε δυο βδομαδες περιπου που θα χω λιγοτερες σκοτουρες θα το δεις.
(What ever haaaappened to the pain? And all the stuuuff that made us great?).
οφφ τοπικ τελος.

οι Anathema με απογοήτευσαν…τους περίμενα καλύτερους…ήταν και η πρώτη φορά που τους έβλεπα και περίμενα καλύτερη εμφάνιση…έπαιξαν κυρίως από τον καινούργιο δίσκο και 4 κομμάτια από τους παλαιότερους…:(:frowning: βέβαια επισκιάστηκαν και από τους porcupine…οι οποίοι ήταν απίστευτοι και κατάφεραν να ξεσηκώσουν το κοινό…έπαιξαν και από τον καινούργιο αλλά και από τους παλαιότερους δίσκους
πχ
stars die
normal
blackest eyes
trains
lazarus …κτλ

thumbs up για porcupine!!!:D:D:D:D

Φανταστική βραδιά από την καταπληκτική πεντάδα (τετράδα επίσημα) των porcupιnetree. Θα μπορούσαν να παίζουν με την ίδια ποιότητα για κανα 2ωρο ακόμα.

Είναι απίστευτο το δέσιμο αυτή της μπάντας, τα άψογα σε εκτέλεση κομμάτια και το ανεβασμένο feeling που βγάζουν τα κομμάτια στα Live τους (ακόμα και σε μερικά που δεν το περιμένεις με βάση τα ακούσματα στους δίσκους). Ώρες , ώρες απορώ με την δυνατότητά τους να παίζουν τόσα κομμάτια με αρκετή πολυπλοκότητα και να ζορίζεσαι να αντιληφθείς λάθη.
Μακάρι να συνεχίσουν έτσι και να τους βλέπουμε ανα 2 χρόνια εδώ.

Το setlist ήταν φυσιολογικά βασισμένο στoυς δύο τελευταίους δίσκους (άλλωστε στην προηγούμενη τουρνέ δεν μας ήρθαν), καθώς μιλάμε και για ένα γκρουπ που δεν γράφει κομμάτια για να γεμίζει τον χρόνο ενός cd. Τα γράφει και τα αποδίδει αψεγάδιαστα πάνω στη σκηνή.
Η επαφή με ακόμα παλιότερα άλμπουμ υπήρχε, αλλά πάντα θα ήμαστε εκεί για να ζητάμε το κάτι παραπάνω :roll: .

Έφυγα γεμάτος ήχους και μουσικές, καθώς και ένα τεράστιο χαμόγελο ευτυχίας.

ΥΓ. Οι Ανάθεμα ήταν καλοί. Μελωδίες, ατμόσφαιρα, ηχητικά ξεσπάσματα. Για εμένα που δεν είμαι φανατικός μου έκαναν ευχάριστη έκπληξη τα νέα κομμάτια, αν και φανερά δεν έχουν δουλέψει πολύ για τα live τους.

Aν και μπήκα στο ανκορ, απ’ όσα άκουσα έξω και μου είπαν, αρκετοί από αυτούς που πλήρωσαν έκλαιγαν τα λεφτά τους λόγω σετλιστ.

Always the summers are slipping away όμως.

νομιζω αξιζει ενα μεγαλο Μπραβο στους PT για την μαγευτικη βραδια που μας προσεφεραν !!!

Πραγματικα :bow2:

παντα εχεις μεγαλες προσδοκιες απο τετοια ονοματα που λογω διαφορων παραγοντων (ικανοποιητικο σετλιστ, καλη αποδοση, ηχο κλπ) φοβασαι μηπως και δεν εκπληρωθουν.

Ομως εχθες ο Wilson κι η παρεα του τα ειχαν ολα!!!
Ηχος ? Μπετον Αρμε. οσο prog κι οσο metal χρειαζοταν.
Δινω παντα μεγαλη βαση στο rythm section και πως αυτο ανταποκρινεται στα shows κι εχθες το αντιστοιχο των PT πηρε αριστα. Λατρεψα τον ηχο του μπασου και το τροπο που υποστηριζε την μουσικη ειδικα στα ακουστικα μερη. Συν του οτι δεν εχω ξανακουσει τοσο Opethικο ηχο στις κιθαρες εκτος φυσικα απο τους ιδιους τους Οpeth.

Αποθεωτικες εκτελεσεις στα

1. Open Car
  2. Lazarus
  3. Russia on Ice (πιθανοτατα η καλυτερη/πιο ψυχωμενη/συγκλονιστικη εκτελεση της βραδιας)
  4. Drawing The Line (το μοναδικο κομματι που μ αρεσει αρκετα απ το Incident)
  5. Anesthitize
    6)Sleep Together

ενω το καλυτερο μας το φυλαγε για το τελος με τα Blackest Eyes και φυσικα … TRAINS :):):slight_smile:
Πραγματικα πιο ονειρεμενο φιναλε απ αυτο δεν μπορουσα να περιμενω !!!

Μεγας Καλλιτεχνης,Μουσικος, Συνθετης κι ελπιζουμε οπως ειπε κι ο ιδιος να μην περασουν παλι 5 χρονια για να τους ξαναδουμε.

Εν ολιγοις οποιος δεν ειδε/ηρθε ΕΧΑΣΕ !!!

ΥΓ γι §Anathema δεν μπορω να πω μιας και εφτασα στο χωρο αρκετα αργα οταν κι ειχαν τελειωσει (χωρις κιολας να καιγομαι να τους δω για 4η φορα).

δεν ήρθα λόγω εισιτηρίου κυρίως, αλλά διάβασα όλα τα ποστς. 2-3 πράγματα που παρατήρησα:

γάμησαν κι έδειραν οι porcupine, αλλά σχεδόν όλοι τα ίδια 3-4 τραγούδια αναφέρετε :/.
πάνω από τους μισούς του ρόκιν μπήκαν στη συναυλία χωρίς να πλερώσουν : P. είτε πήδησαν κάγκελο, είτε βρήκαν πρόσκληση, είτε είχαν γνωστό. για στατιστικούς λόγους πάντα.
όποιοι κάθονται και συγκρίνουν όπεθ με πορκ τρη ώστε να μειώσουν τους πρώτους, να ξέρουν ότι έχουμε ήδη χρήστη που κάνει την ίδια δουλειά και είναι πολύ πιο εκνευριστικός απ’ όσο θα γίνεται ποτέ εσείς, οπότε δε συντρέχει λόγος να συνεχίσετε!

Απορώ με αυτά που διαβάζω…
ΟΣΟΙ φεύγαν χτες απότο γκάζι είχαν μια φάτσα λες και είχαν τελειώσει 4-5 φορές.
Ένα απλανές βλέμμα που κοίταγε στο άπειρο, μη μπορώντας να συνειδητοποιήεις τι σε χτύπησε.

Οι Porcupine Tree απλά μέσα σε 2 σχεδόν ώρες σε μεταφέραν σε άλλη διάσταση.
Σε γάμησαν
Σε ταξίδεψαν
Σε σκοτώσαν
Σε επανέφεραν

ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ

Δεν μπαίνω καν σε διαδικασία να σχολιάσω το setlist από την στιγμή που αυτό το 2ωρο με έκανε να νοιώσω έτσι.

Οι anathema δυστυχώς δεν τους βγαίνει το καινούριο προφιλ που πάνε να περάσουν.
Αν τους είχες δει στο Ρόδον καταλαβαίνεις οτι ήρθαν να κάνουν απλά μια επαγγελματική εμφάνιση, με down tempo κομμάτια, ισα ισα για να υπάρχει support act στους PT.
Κρίμα για τους πιτσιρικάδες που τους βλέπαν για πρώτη φορά γιατι πραγματικά τα live των ανάθεμα είναι τρομερά…

Αυτα…

Την βγάλαμε τώρα όλοι να την μετρήσουμε από πότε ακούμε τους Porcupine Tree. Εμείς τους ξέραμε από τις κασέτες τους που ήταν true και οι άλλοι τους μάθαν μετά που ξεπουλήθηκαν.

Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πώς κάποιοι έχουν άποψη για ένα live που δεν πήγαν…

Παρα,μα παρα πολυ καλο Live…Οι ανθεμα και οι πορκιουπαιν μας ταξιδεψαν και μας πορωσαν μαζι…Πολυ καλα σετλιστ και απο τους δυο.Τρομαξα οταν δεν ακουγα τα blacest eyes,trains αλλα τελικα τα φυλαγαν για το τελος.Ακουσαμε το Lazarus.8O
Πολυ καλο το κλιμα και ο ηχος…Μπραβο λοιπον και παντα τετοια!8)

p.s. πολυς κοσμος χτες!