το αποπανω, μετα απο μερικες ακροασεις φαινεται καλος δισκος αλλα κατωτερο των προηγουμενων τους.
Μου φαινεται καλυτερο απο το Fear of a blank planet (μπορει και ν’αλλαξω γνωμη,ποτε δεν ξερεις).Εχω ξεχωρισει The Blind House,Drawing the line,Time Flies,I Drive the Hearse και The Incident.
(btw,ασυφταε,κοπελα ειμαι… :P)
@νταρκελφ
ονοματακι?
Το εχω και εγω εδω και μερικες μερες αλλα δεν το ακουω…περιμενω το βινυλιο και την special εκδοση για να το απολαυσω.
Κοιτωντας τους χρονους των τραγουδιων λοιπον ειδα οτι το ‘‘Flicker’’ ειναι πανω απο 20 λεπτα, ενω σε ολες τις ανακοινωσεις το εχει 3-4 λεπτα. Μπορει κανεις να μου πει τι παιζει…ειναι κανα κρυφο κομματι η κατι αλλο?
Απλά είναι 20 λεπτά
Αντιστέκομαι ακόμα…μια ψυχή μου είπε οτι το 20λεπτο μαμάει και δέρνει…επίσης μου είπε οτι δεν είναι και πολύ καλό το rip…
Δεν μπορει να ειναι 20 λεπτα ομως γιατι δεν υπαρχει περιπτωση να χωρανε τα 4 τελευταια χωραφια σε μια πλευρα βινυλιου. Κατι αλλο πρεπει να παιζει.
Οσο για το rip και εγω το εχω ακουσει
ρε άπιστε Θωμά… είναι 20λεπτο λέμεεε…
10 μέρες ακόμα…
Τελικα απο φιλο που το ακουσε…το 20αλεπτο ‘‘flicker’’ ειναι και τα 4 κομματια του 2ου cd μαζι με διαφορετικη σειρα. Αυτος που το ανεβασε στο νετ εκανε κολπακια να μας μπερδεψει.
Ποιος ειναι ο απιστος Θωμας τωρα…Παρακολουθω απο παρα πολυ κοντα τις εξελιξεις του συγκροτηματος, οποτε αν επαιζε κατι αλλο θα το ηξερα.
χε χε χε… Σοβαρά?? Δε μου φαίνεται παράλογο.
Πως και δεν το έχει επισημάνει κάποιος απο αυτούς που το έχουν ακούσει ???
Mages to eliwsa to album apo proxtes pou to katevasa! super… WILSON theos apla…
Ισχυει, και εγω παραξενεύτηκα αρκετα μεχρι να το παρω χαμπαρι…
Και εγώ όσο πιο πολύ το ακούω τόσο πιο πολύ μου αρέσει. Το άλμπουμ έχει πιο πολλές επιρροές και είναι πιο πολύ “ανοικτό” από τα 2 τελευταία, πολλά σημεία κοιτάζουν προς in absentia, lightbulb sun…είναι φρέσκο, φαίνεται να επανέρχεται στα γνωστά του στάνταρ ο wilson…
εμενα μου φαινεται ψιλοβλακεια, τουλαχιστον σχετικα με οτι περιμενα:oops:
Σχετικά με το sig σου, βγαζει όπου να 'ναι καινούργιο album-άκι η υπερμπάντα από το liverpool ε? Και μάλιστα διπλό άλμπουμ με παραγωγό Steven Wilson…άντε να δούμε τους πρωτομάστορες…
Καλα τα λεσ αλλα το οπου ναναι ειναι σχετικο. Ετσι λενε εδω και 2 χρονια περιπου.
Κουραστικα τοσο να περιμενω που του εχω βγαλει απο την μουσικη μου τριαδα εδω και καιρο.
Ελπιζω βεβαια με την νεα κυκλοφορια να επιστρεψουν…
Χμ, μόλις χθες το άκουσα για πρώτη φορά, έριξα 3-4 ακροάσεις, ωστόσο πιστεύω πως είναι νωρίς ακόμα για τελικό συμπέρασμα. Ωστόσο, η πρώτη εντύπωση τελικά (και ευτυχώς!), είναι θετική.
Καταρχάς απο ηχητική άποψη το άλμπουμ παραπέμπει αρκετά στις προ In Absentia φάσεις, στην μεσαία τους περίοδο (Lightbulb Sun κλπ). Αν και δε νομίζω πως το καλύπτει πλήρως αυτό που λέω, μια που έχει και βαρύτερες επιρροές σε σημεία, και γενικώς, το χαρακτηρίζει μια ποικιλομορφία… Το σίγουρο είναι πως διαφέρει απο τα τελευταία τους. Θεωρώ πως ίσως τελικά στεκεί μοναδικός ως τώρα στην δισσκογραφία τους, κάτι που φυσικά δείχνει πως ο Wilson δεν έχει επαναπαυτεί και συνεχίζει τα ψαξίματα. Κάτι πολύ καλό φυσικά!
Το 20λεπτο τραγούδι απο τις πολύ δυνατές στιγμές του δίσκου… όχι μόνο αυτό όμως. Γενικά, έχει πολλά ενδιαφέροντα σημεία, και πραγματικά νομίζω πως διαφέρει τελικά απο όλα τα άλμπουμ τους. Χωρίς να μου πέσει και το σαγόνι στο πάτωμα λοιπόν, μου άρεσε αυτό που ακουσα και με ωθούσε να το βάλω στο repeat για να το ακούσω πάλι.
Και είναι ωραίο γιατί ακούγοντας το πρόσεχα στοιχεία που μου είχαν διαφύγει την πρώτη φορά. Δε βλέπω λοιπόν να μετατρέπεται στο “αγαπημένο” μου άλμπουμ τους ή κάτι τέτοιο, νομίζω όμως πως θα μου αρέσει αρκετά. Ίσως και περισσότερο.
Και γω καθε φορα που το ακουγα εβρισκα και κατι παραπανω να μου αρεσει. Αμ ντροιν δε λαην αμ ντροιν δε λαην αμ ντροιν δε λαην αμ ντροιν δε λααααααην :dance:
Μηπως εφτασε η στιγμη να πουμε ποιο ειναι το τοπ5 μας των κομματιων απο κειθε; Αν δεν εκλαβουμε ως ενα κομματι το disc one.
Έτσι ακριβώς νιώθω και εγώ μετά την χθεσινή πρώτη ακρόαση. Σίγουρα θέλει αρκετές ακόμα.
Toν κατέβασα τον δίσκο εδώ στο γραφείο και τον ακούω από το πρωι. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές, και νομίζω ότι θα μου αρέσει περισσότερο από το fear of a blank planet, αλλά όχι παραπάνω από το πολύ καλό Deadwing. Αν πρέπει να μείνω σε ένα και μόνο κομμάτι που μου έκλεψε τις εντυπώσεις κατά την πρώτη ακρόαση, αυτό είναι μάλλον το Time Flies. Αλλά εντάξει, έχει ψωμί ο δίσκος, απλώς πρώτες εντυπώσεις καταγράφω.
Πάντα είχα την αίσθηση ότι οι Porcupine Tree από το Lightbuld Sun και δώθε, φέρνουν στο μυαλό κάποιες μελωδίες και κάτιτις ρε παιδί μου από την αισθητική του Joe Satriani (στις πιο πειραματικές του στιγμές). Ε, στο καινούριο άλμπουμ, νομίζω ότι αυτό ισχύει περισσότερο από ποτέ.
Είναι κανείς εδώ που έκανε παραγγελία την σπέσιαλ έκδοση? Θυμάστε πότε έλεγε ότι θα φτάσει? 14 Σεπτεμβρίου ή δεν θυμάμαι καλά ?