Ουφ… επειδή πείσμωσα τώρα, πάρε κάποια βοηθητικά που έκανα τώρα! (αφορμή ψάχνω βασικά για να μη κάνω κάτι δουλειές που πρέπει να κάνω).
[SIZE=“2”]
Tutorial Ματιών a.k.a. Τι Κάνει ο Άνθρωπος Όταν Βαριέται[/SIZE]
Λοιπόν, το θέμα είναι να κάνεις τα μάτια όσο πιο όμοια μεταξύ τους γίνεται! Μόνο αν το πρόσωπο έχει στάση 3/4 (προοπτική δηλαδή), κάνεις το ένα απο τα δύο μάτια (αυτό που είναι πιο κοντά σε σένα) λίγο πιο μεγάλο.
Βέβαια, για να κάνεις 2 μάτια να μοιάζουν θέλει εξάσκηση, και να πηγαίνεις αργά, δεν είναι εύκολο! (στα σχέδια που έκανα τώρα δε προσπάθησα να τα κάνω πολύ όμοια μεταξύ τους, γιατί θα μου παιρνε χρόνο, και βαριόμουν). Αλλά το να αποφύγεις το να τους κάνεις ΣΤΡΑΒΟΥΣ τους ανθρώπους είναι εύκολο! Γι’ αυτό ρίξε μια ματιά στα κάτω σχέδια. Το θέμα είναι απλά το που τοποθετείς τη ίριδα και κόρη του ματιού σε σχέση με το άσπρο του ματιού.
Αν στο ένα μάτι την τοποθετείς στο κέντρο (—>που σημαίνει πως κοιτάει ευθεία, βλέπε παράδειγμα 1), τότε θα πρέπει και στο άλλο μάτι να την τοποθετήσεις στο ίδιο σημείο. Αν τη βάλεις τη μία λίγο πιο χαμηλά/ψηλά σε σχέση με την άλλη (παράδειγμα 2) ή πιο αριστερά/δεξιά σε σχέση με την άλλη (παράδειγμα 3), τότε τον έκανες αλλοίθωρο τον άνθρωπο!
Αν το πρόσωπο είναι 3/4 ισχύει το ίδιο. Σε όποιο σημείο του ενός ματιού βάζεις την ίριδα και την κόρη, στο ίδιο σημείο θα τη βάλεις και στο άλλο μάτι! Έτσι στο παράδειγμα 4, ενώ στην πάνω εικόνα κοιτάνε και τα δύο μάτια προς την ίδια κατεύθυνση, στην κάτω κοιτάει το ένα στο πλάι και το άλλο ευθεία (άρα στραβός). Ή στο παράδειγμα 5, το ένα μάτι κοιτάει κάτω και το άλλο στο πλάι, πάλι λάθος δηλαδή.
Δεν είναι και τόσο κακό όσο νομίζεις αυτό. Και τα μάτια τα έχεις τοποθετήσει σε σωστές αποστάσεις μεταξύ τους, και κοιτάνε προς τη σωστή κατεύθυνση! (πάνω αριστερά και τα δυο, άρα δεν είναι στραβός!). Απλά δεν είναι τέλεια. Το ένα μάτι το έχεις βάλει λίγο πιο ψηλά σε σχέση με το άλλο, αλλά έτσι κι αλλιώς η στάση 3/4 είναι η πιο δύσκολη, γιατί εμπεριέχει την προοπτική όπως είπαμε. Γενικά το περίγραμμα του ματιού ειδικά σ’ αυτή τη στάση θέλει εξάσκηση, όπως βλέπεις ούτε εγώ το έκανα τέλειο.
Πρέπει να εστίαζεις όμως στο μέσα, την ίριδα/κόρη, καθώς εκεί βρίσκεται η ουσία. Απλά διορθώνεις τα μεγέθη τους, όσο μεγάλη είναι η ίριδα συνολικά στο ένα μάτι να είναι και στο άλλο (ενώ εσύ τη δεξιά όπως κοιτάμε εμείς την έκανες πολύ πιο μεγάλη). Αν το ένα μάτι έχει μεγάλο άσπρο περιθώριο, έτσι πρέπει να είναι και στο άλλο.
Θεωτητικά όλα αυτά, γιατί ούτε εγώ τα κάνω τέλεια, μου είναι σχεδόν αδύνατον με την πρώτη! Γι’ αυτό έχεις δίπλα σου και τη γόμα υποτίθεται και διορθώνεις συνέχεια!
Πάρε και 2 βίντεο στο youtube, όχι με μένα (!), αλλά με 2 τύπους που ξέρουν 5 πράγματα παραπάνω!!!
Α, ως πρώτο μάθημα ας πούμε οτι σου το χαρίζω, απο το επόμενο ζητάω αμοιβή!!! 8)
edit: Θεός ο L στο άβαταρ σου.