Τι εννοείς?
Ε ότι τους earth power δεν τους λες. Βέβαια ούτε τους conception τους λες καθαρόαιμο power, αλλά τα πάντα ειναι σχετικά
Οι πιο πολλοί τους εντάσουν στο Αμερικάνικο power και απο όλα τα προτεινόμενο συγκροτήματα μόνο οι Guardian τους περνάνε σε δημοτικότητα και αν δε με πιστεύεις φτιάξε poll να δούμε!
Ναι δεν αντιλεγω ότι έχουν πολλές power επιρροές. Αλλά και να φτιάξω πολλ με τις καλύτερες power metal μπάντες και να βάλω στις επιλογές τους Iron Maiden, οι Maiden πάλι θα βγουν πρώτοι. Παρομοίως και αν φτιάξω για τις καλύτερες θρας μπάντες. Oπότε όπως καταλαβαίνεις δε σημαίνει τίποτα.
Απλά αυτό που σου λέω είναι ότι οι earth δεν είναι τόσο power ώστε να θεωρήσεις φοβερή την απουσία τους από το poll. Εξάλλου μια μπάντα με τόσο μεγάλη την επιρροή Metallica δε θα μπορούσε να θεωρείται καθαρόαιμο power
Συμφωνώ.Έχουν πολλές thrash επιρροές οι IE.Ειδικά τα riff του Schaffer δίνουν πολύ thrash τόνο.Αν μπορούσε να διαχειρηστεί και λίγο καλύτερα τα μέλη του…
Καλά το τι εντάσεται στο Power από καιρό σε καιρό δεν το συζητάω, Οι Morgana Lefay ας πούμε ούτε με τα κυάλια απ’ το Δία δεν είναι Power. Οι Iced Earth δεν έχουν σχέση με το Power αν εξαιρέσεις την Owens περίοδο τους.
ο πιο χαρακτηριστικός europower δίσκος των 90s είναι το land of the free για μένα.
την πιο σταθερή πορεία την είχανε οι τυφλοφρουρίτες που βγάλανε 4 σχεδόν ισάξιους δίσκους (σχεδόν είπαμε :p)
η ψήφος πάει στους conception όμως γιατί κυκλοφορήσανε μόνο δίσκους που αγγίζουν την τελειότητα. ακόμα κ το flow που φαγε φτύσιμο είναι μεγάλη δισκάρα! αν και είναι κάπως πιο πολύ προγκ για μένα, αλλά νταξ, οι ταμπέλες δεν είναι απόλυτες ποτέ.
Καλά αυτά τον πρώτο καιρό(αρκετά δηστηχώς για να διαλύσουν) γιατί τώρα έχει αναγνωριστεί η αξία του, πολλοί το θεωρούν και το καλύτερο τους(εγώ πάλι επιμένω με Parallel Minds). Κρίμα που ο Khan μαλακίζεται με τους Kamelot, του αξίζαν καλύτερα πράγματα.
χωρίς σκέψη blind guardian! τι να πρωτοθυμηθω? τεσπα, μέχρι και το nightfall ΟΛΑ ειναι δισκάρες!
αλλά με το χέρι στην καρδιά καλύτερο αλμπουμ για την δεκαεία ήταν το land of the free.
Εγώ πάλι το Edge Of Thorns θα έλεγα αλλά πλέον απότι κατάλαβα δεν θεωρείται power οπότε μέσα για το Land Of The Free
Μεγαλουργει με τους Kamelot θες να πεις !!
Δηλαδη τα ‘‘The Fourth Legacy’’, ‘‘Karma’’ και ‘‘Epica’’ ειναι μαλακυνση ??? 8O
Αν ειναι δυνατον… :?
Κοίτα καλοί δίσκοι είναι και οι kamelot είναι καλό συγκρότημα αλλά εγώ προσωπικά θεωρώ ότι είναι προσβολή και μόνο το όνομα τους να είναι στην ίδια πρόταση με αυτό των Conception.
Oi HammerFall εβγαλαν το '97 και '98 τις υπερδισκαρες ‘Glory To The Brave’ και ‘Legacy Of Kings’ και εχουν αναφερθει ελαχιστα εως καθολου…
Gammaray οι οποίοιμάμησαν τον Νοέμβρη και γενικά λένε και στούντιο και live.
Δυσκολα ή ευκολα οι Stratovarius κερδιζουν κατ’ εμε…
yeap
γιατι καλος ο youngblood
αλλα ostby…πολυ μακρια
Μηπως ειστε λιγο υπερβολικοι…? Οι Κamelot ειναι απλα τεραστια μπαντα…
απο θεμα δημοτικοτητας
ναι
εχουν ενα μεγαλο fanbase
αλλα απο θεμα μουσικης δεν συγκρινονται με conception
δεν λεω οτι δεν παιζουν καλη μουσικη
απλα οι conception ηταν και ειναι ακομη και σημερα πολυ μπροστα
Οι Kamelot είναι καλό συγκρότημα αλλά μέχρι εκεί. Αυτά που παίζουν έχουν ξαναπαιχτεί και καλύτερα απλά έχουν μια τεράστια φωνή να τους ανεβάζει πολύ παραπάνω απότι θα ήταν με κάποιο άλλο τραγουδιστή. Οι Conception από την άλλη είχαν και συνθετικά αυτό το κάτι παραπάνω που τους ξεχώριζε από τα υπόλοιπα Power συγκροτήματα της γενιάς τους και τολμούσαν και πράγματα που μπορεί στην τελική να τους κατέστρεψαν οικονομικά αλλά μας χαρίσαν έναν από τους πιο ολοκληρωμένους και ξεχωριστούς δίσκους πραγματικού προοδευτικού ήχου(όχι απαραίτητα Metal), το Flow. Από τους Kamelot δεν έχω δει κάτι τέτοιο εγώ προσωπικά και οι ερμηνείες του Khan ούτε για πλάκα δε συγκρίνονται με τις αντίστοιχες των Conception.
άλλη μουσική η μια, άλλη η άλλη
κοινώς παρανομαστής η ερμηνείες του Kahn. Μέχρι εκεί.
Οι Conception είναι σαφώς πιο εγκεφαλικό και απαιτητικό άκουσμα. Μουσική πιιο τεχνική, πιο δύσκολο να παιχτεί και να ακουστεί.
Αλλά οι Kamelot έπεζησαν και στο δικό τους μέτρο θριάμβευσαν για την ποιότητά τους σε ένα χώρο που ταυτόχρονα βάλτωνε όσο ποτέ. Στο χώρο τους οι Kamelot είναι ότι πιο ποιοτικό τα τελευταία χρόνια και δεν είναι ο βαθμός δυσκολίας ή πρωτοτυπίας μέτρο στην ποιότητα.
Black Halo και Flow είναι αριστουργήματα. Παρ’όλο που το progressive μου αρέσει πολύ περισσότερο από το power το Black Halo προσωπικά μου αρέσει περισσότερο.