Φίλε Eagleheart, επειδή βαριέμαι να κάτσω να σκεφτώ ποια είναι τα αγαπημένα μου άλμπουμς από μία ολόκληρη δεκαετία, θα σου πω απλά τη γνώμη για αυτά που αναφέρεις εσύ ο ίδιος.
Gamma Ray ?Land Of The Free?, ο ορισμός του γερμανικού power metal και ένας δίσκος τόσο σημαντικός όσο και τα δύο Keepers. Η καλύτερη δουλειά των Gamma Ray και δυστυχώς η τελευταία τους καλή στιγμή.
Stratovarius ? αυτοί πρέπει να είναι προσωπική σου αδυναμία. Δεν θα τους σχολιάσω. Εκτιμώ την πόρωσή σου.
Blind Guardian ? κανένας δίσκος τους μετά το ?Somewhere Far Beyond? δεν μου αρέσει όσο ότι έβγαλαν μέχρι και τότε. Άντε μέχρι και το ?Nightfall ?? ακούγονται κάπως χαχαχαχα.
Conception ? αυτοί σημείωναν βήματα προόδου … δίσκο με δίσκο. Τρομερό σχήμα. Δεν μας έδωσε ούτε το 20% αυτών που μπορούσε και είναι κρίμα. Πάντως έβγαλε δισκάρες.
Angra ? δισκάρες αποκλείεται. Μου αρέσει το προσωπικό του Kiko Loureiro περισσότερο από ότι κι αν έχει κάνει με τους Angra στην μέτα-Holy Land περίοδο. Καλοί, αλλά μπορούν και καλύτερα … το έχουν αποδείξει.
Edguy ? δεν υπήρχαν καθόλου στο χάρτη τη δεκαετία του ?90. Sorry αλλά είναι ΛΙΓΟΙ και μικροί για να αναφέρονται από τότε. Δεν είχαν κάνει τίποτα.
Rhapsody ? ούτε αυτούς θα τους σχολιάσω.
Οι Rage είναι γκρουπάρα και κρίμα που ο ελληνικός τύπος τους κυνηγάει από τότε που έφυγαν ΜΟΝΟΙ τους οι Ευθυμιάδηδες. Δεν το καταλαβαίνω. Τι έκαναν από τότε και μετά αυτοί οι καραγκιόζηδες;;;;; Απλά και μόνο επειδή είναι Έλληνες; Γελοιότητες … οι Rage έχουν τώρα το καλύτερο τους line up ever.
Μorgana Lefay ? αυτοί φίλε γαμάνε και δέρνουν. Γκρουπάρα. Διάλεξες και θεϊκό δίσκο.
Κamelot ? καλό το άλμπουμ που αναφέρεις, αλλά καμία σχέση με τη συνέχεια. Το ?The Fourth Legacy? είναι ακόμη λίγο τυπικούρα.
Tad Morose ? μεγάλη μου αδυναμία. Γκρουπάρα.
Grave Digger ? διάλεξες τον φλωροδίσκο των Ελλήνων. Sorry, αλλά αυτή την καραμέλα την έχω βαρεθεί. Εγώ ψηφίζω ?Heart Of Darkness?, αλλά ούτε κατά διάνοια στα καλύτερα της δεκαετίας.
Λοιπόν για να ξεκινήσω από κάπου… Όσο αφορά τους Αμερικανούς φυσικά και δεν τους ξεχνάω! Απλώς το τόπικ το άνοιξα για το ευρωπαϊκο power (γιατί εδώ πού τα λέμε το Eυρωπαϊκο με το Αμερικάνικο power έχουν αρκετά μεγάλη διαφορά!) Από τις μπάντες που είναι στη ψηφοφορία τώρα οι αγαπημένες μου είναι οι Stratovarius, Conception, Angra. Για τις υπόλοιπες δεν μπορώ να πώ ότι πολυτρελαίνομαι. Επίσης όλα τα albums πού έχω γράψει είναι της δεκαετίας του 90! Αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση να έβαζα π.χ ώς καλύτερο άλμπουμ από Kamelot το Fourth Legacy και όχι κάποιο από τα 3 επόμενα!
Τέλος ότι απόψεις εκφράζω εδώ πέρα βασίζονται στα προσωπικά μου γούστα. Οπότε σε καμία περίπτωση δεν τίθεται ζήτημα του έχω δίκιο, έχεις άδικο! 8)
Η πρώτη επαφή μου με power metal μπάντα ήταν το Hunting high and low… 8)
Σίγουρα δεν μπορώ να είμαι απόλυτα αντικειμενικός λοιπόν… Το ότι αναγνωρίζω όμως ότι έχουν επηρεαστεί από Helloween είναι αλήθεια (άσχετα αν δεν τρελαίνομαι ούτε για Helloween!)
Σωστά τα λες
Έχεις δίκιο για τους Kamelot, αφηρημένος ήμουνα. Anyway, κι εγώ για προσωπικές απόψεις μιλούσα. Κανένα πρόβλημα.
Δεν πιστεύω να μην σου άρεσε το περσινό “Grand Materia” των Morgana Lefay. Δισκάρα. Παίζουν αύριο στο Rock Hard Festival στο Gelsenkirchen. Εκεί να δεις τι έχει να γίνει …
Kαλό κομμάτι το Hunting And Low. Είχα ακούσει το promo τότε και τελικά είχα αποφασίσει να αγοράσω το CD τους αν και μια ζωή δεν τους πήγαινα χαχαχαχα. Καλό άλμπουμ ήταν το “Infinite”, δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Είχα αγοράσει βέβαια και το “Episode” όταν είχε βγει … μμμ, τα έχω όλα τους και έχω ξεκάθαρη γνώμη, αλλά δεν έχω όρεξη να μιλάω για αυτούς, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μου αρέσουν. Έχουν υπωθεί τόσα πολλά για τους Stratovarius … δεν με ελκύει το θέμα
Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί μόνο στην Ελλάδα είναι τόσο ποτιμημένοι οι Helloween εποχής του μέγιστου Andi Deris.
Δλδ, ακούει κάποιος άνθρωπος hard,heavy,power άκουσε το Master Of The Rings, το Time Of The Oath ή το the Dark Ride και δνε του άρεσε? Και το Keeper - The Legacy αφώς…
Από 90’s είναι πολλά το καλά κρυμμένα power διαμαντάκια…
Όπως π.χ. το Livin In Hysteria των Heaven’s Gate
Το φιλί της ζωής στο power κατ’εμε την έδωσαν τα 2 Avantasia. Τρελές ερμηνείες, απίστευτη έμπνευση.
Αν ανοίξουμε τα όρια πρέπει να αναφερθούν οι Royal Hunt με τα αριστουργήματα Moving Target, Paradox και Fear, οι Lost Horizon με τα 2 album τους.
Συμφωνώ! Τα 2 αυτά albums τα έχω κι εγώ σε μεγάλη εκτίμηση! Ιδιαίτερα το Dark Ride! Κι όταν έλεγα ότι οι οπαδοί δεν ξεκολλάνε από τους Helloween εννοoύσα ότι ακόμα και με τους Helloween ειναι κολλημένοι με μία συγκεκριμένη εποχή τους και την επερχόμενη τη διαγράφουν λόγω του ότι δεν τραγουδάει ο Kiske! Επίσης για μένα είναι τραγική η σύγκριση Kiske-Deris. Ολοι παραπονιούνται πού ο Deris δεν τραγουδάει στα live τα κομμάτια έτσι όπως τα τραγουδούσε ο Kiske. Εγώ θα κάνω μία άλλη ερώτηση: Αν επέστρεφε ο Kiske στους Helloween πώς θα τραγουδούσε στα live τα τραγούδια του Deris. Ασχετα με το ποιός είναι φωνάρα… Και στο κάτω κάτω μπορεί να βρεθεί κάποιος στον οποίο η φωνή του Deris να του αρέσει περισσότερο από του Kiske. Ελπίζω να πιάνετε το νόημα;
Heaven’s Gate δεν έχω ακούσει οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη… Οταν τους τσεκάρω θα σου πώ. Όσο για τους Avantasia η άποψη είναι ίδια με αυτήν πού έχω και για τους Edguy. Συμπαθητικοί!
Εντάξει για Royal Hunt τι να πώ, με έστειλες! Μία από τις αγαπημένες μου μπάντες γενικά! Επίσης όταν είχα ακούσει το Awakening the World των Lost Horizon είχα πάθει γερή πλάκα! Αλήθεια, ξέρεις τι γίνεται με αυτους; 3 χρόνια έχουν περάσει από το δευτερο τους άλμπουμ…
Outshined 100% σωστός για Deris. Τους έχουν θάψει τα περιοδικά μουσικής και κάτι έγινε. Ούτε εμένα μ’ άρεσε ιδιαίτερ το καινούριο αλλά μέχρι Better Than Raw μαμούν. Το Dark Ride επίσης είναι τεράστιο αλλά ξεφέυγει τελείως από τον κλασσικό τους ήχο - χωρίς βέβαια να μας χαλάει.
Υπάρχει και η άλλη πλευρά βέβαια. Ο διαδοχός του στους Pink Cream είναι απλά ΑΠΑΙΧΤΟΣ!!!
Όσο για Livin In Hysteria όσοι δεν το έχετε ακούσει μην στερήσετε από τα power αυτιά σας τέτοια ευκαιρία. Μέσα στους 4-5 καλύτερους power της δεκαετίας (1991). Και μετά το In Control (1987).
Σορρυ παιδια … για τους Helloween και τον Derris θα πω τα εξης … χωρις να εχει να κανει οτι ισως ειμαι απο τους τεως παλιοτερους οπαδους τους στην Ελλαδα αφου τους ακουγα απο το 1983 και μετα.
Και αυτο που θα πω εχει να κανει με το Master Of The Rings… κατ 'εμε δεν ειναι καν Helloween αφου ειναι σαν να ακους Pink Cream 69 και ιδιως το One size Fits All και το Games People Play… καμμια σχεση με τα παλιοτερα τους . Μετα απο αυτο σταματησα να ασχολουμε με αυτους γιατι πολυ με πληγωναν.
Δεν ξερω αν τους εχουν θαψει τα περιοδικα μιας και δεν τα διαβαζω αλλα σιγουρα δεν τιμουσαν τον παλιο power εαυτο τους.
Οχι οτι δεν βγαλαν καλα δισκακια , αλλα για μενα ας αλλαζαν και το ονομα Helloween . Tεσπα δεν καιγομαι κιολας πλεον για αυτους.
Δεν ξέρω αν τιμεί το power η όχι αλλά για μένα το Dark Ride είναι ένα από τα πιο γ@μηστερά albums πού έχω ακούσει! Κι αυτό μου αρκει! 8) Τώρα από τα υπολοιπα albums με τον Deris μου αρέσει αρκετά και το Time Of The Oath. Τα άλλα τα θεωρώ από αδιάφορα (Master Of The Rings, Keeper 3) έως καλά/αρκετά καλά (Better Than Raw, Rabbit…) Επίσης δεν χρειαζόταν να παέι ο Deris στους Helloween για να ξεφύγουν από το κλασικό power των 80’s (Βλέπε Pink Bubbles… Chameleon)
Και ομως Χρηστο το Chameleon αν και οι περισσοτεροι το εχουν σαν ξεπουλημενο σκουπιδι , ειναι απο τα αγαπημενα μου … τοσο ωστε να με κανει να “χτυπησω” ενα σχεδιο του κομικ πανω μου. Επισης ειναι και το τελευταιο με τον Ιngo ως Drummer . Μην τον ξεχναμε … αν και διαφωνω με το τροπο που εφυγε απεδειξε οτι ηταν 100 % Pumkin Man .
το Bubles οντως μου ειναι αδιαφορο μιας και ηταν το πρωτο χωρις τον Kai.
Να σου πώ αυτά τα 2 albums τα είχα ακούσει πριν κάποια χρόνια από ένα φίλο και δεν μπήκα καν στον κόπο να τα κάνω κόπιες… Ούτε που θυμάμαι κάποιο τραγούδι από κει. Σίγουρα τα albums με τον Deris τα θεωρώ πολύ καλύτερα από αυτά τα 2! Για να δώ τι έχουν να πούν και οι άλλοι όμως Μη μονοπωλούμε τη συζήτηση :lol: