Επ δεν θα μου χαλάσετε το πιο μαμάτο τόπικ του forum αυτή τη στιγμή! (πώ τι ψωνάρα είμαι :lol: ) Να πάτε σπίτι σας να τα κάνετε αυτά! (στο off topic δλδ) :lol: :lol: :lol:
Τσεκαρετε επισης τους Mind Odyssey - Keep It All Turning…Αντε για να μην μιλαμε συνεχεια για Helloween εδω μεσα.
Γειά σου ρε Eagleheart με τις ψηφοφορίες σου…
Λοιπόν, για εμένα από αυτές τις μπάντες η σημαντικότερη στα 90s είναι οι Gamma Ray μόνο και μόνο επειδή έβγαλαν το επιβλητικότατο LAND OF THE FREE!!! Θεωρώ ότι οι Blind Guardian είναι όντως κορυφή, αλλά σίγουρα αν δεν υπήρχε ο κύριος Hansen, δεν θα είχαν προχωρήσει τόσο σημαντικά και δυνατά…
Απλά οι Helloween των 80s καθόρισαν ΟΛΗ την σκηνή του Ευρωπαϊκού Power Metal!
Stratovarius re ypan8rwpa skoulikia \m/ :lol:
Οι αναφορές στο ότι οι Helloween έγιναν PC69 με Deris είναι λανθασμένες imo. Υπεραγαπάω και τους PC69 (βεβαίως το αγαμπημένο μου είναι το Electrified) και έχουν μια σειρά αξιολογότατον δίσκων που σαφώς κινούνται στo Hard Rock αλλά συχνά φλερτάρουν με το euro power.
Όσο και αν οι περισσότεροι αποφεύγουν να λένε πρέπει να δόσουμε πολλούς πόντους στα 90’s στο ντεμπούτο των Hammerfall - Glory To The Brave. Είναι δισκάρα και πίσω στο 97 μου είχε συγκλονήσει λίγο την εφηβική ηλικά, όταν παράλληλα γνώριζα τους Crimson Glory κλπ. Η αλήθεια είναι ότι δημιούργησε πολλούς φίλους αλλά ίσως και περισσότερους πολέμιους στο power metal.
Επίσης, αναφορά πρέπει να γίνει στο πολύ καλό s/t ντεμπούτο των Primal Fear.
Isws eimai la8os alla to omwnymo kommati de moiazei apisteuta me to Coming home apo to Visions???Kai to periergo ths ypo8esis einai oti kai oi 2 diskoi einai tou 1997…
Δε νομίζω. Για ξανάκουσέ τα.
Η “μεταγραφή” Deris απλά έκανε τους Pink Cream συγκρότημα Champions League (πως τονε λένε ρε σεις αυτό το τυπάκι που τραγουδάει;) και ταυτόχρονα κράτησε τους Helloween sto Uefa. Ήταν καλή και για τις δύο μπάντες.
Όσο για τα δύο τελευταία του Kiske ήταν απίστευτες μπλόφες…Αλήθεια αυτός τι κάνει? Έγινε παπάς?
Για τον Dennis Readman μιλάς που όντως είναι φωνάρα, αν και οι πολλές μαζεμένες κυκλοφορίες τα τελυταία χρόνια έχουν και τις μέτριες στιγμές τους.
Κάτι σαν τον Jorn Lande ένα πράγμα. Μια από τις καλύτερες φωνές τα τελευταία χρόνια που πρέπει να τραγουδάει σε 10 δίσκους της τελευταίας 3ετίας. Ε πόσο άλλο? Κάποια στιγμή θα κουράσει.
Νομίζω πως αδικείται τους Helloween. Και στεγνά δισκογραφικά να το δει κάποιος ανήκουν μεσα στις 5-6 καλύτερες power μπάντες των 90’s.Οι PC69 μέχρι το Electrified ήταν κάτω του μετρίου (για την μετά Deris εποχή μιλάμε).
Καλό εμπόριο κάνει και ο Kiske.Αλλά ότι και βλακεία να λέει, έχει τέτοια φωνάρα που συγχωρείται. Εγώ δεν θα εκπλαγώ να τον δω να αντικαθιστά των Lande στους Masterplan.
Εννοείται πως είναι στις 5-6 καλύτερες power μπάντες.
Τον Κίσκε πάντα στην καρδιά μας θα τον έχουμε τί να κάνουμε…Μπορούμε κι αλλιώς? Κι ας κάνει ό,τι θέλει, δεν είμεθα αγνόμωνες (κύριοι)!
Όσο αφορά τον Kiske άκουσα το τελευταίο άλμπουμ και ο άνθρωπος πλέον έχει ξεφύγει εντελώς… Το περσινό του άλμπουμ με τους Place Vendome ήταν πολύ καλύτερο!
Φίλε μου εγώ γι’αυτό δεν τους έβαλα καν στη ψηφοφορία Πρέπει να ξεφύγουμε από τα “κλασικά” επιτέλους! Τόσα νέα πραγματα υπάρχουν εκεί έξω! 8)
και εγω ειχα τρελαθει με awakening the world,απ οτι 3ερω εφυγε ο daniel heiman ο τραγουδιστης τους και απ οτι φαινεται ακομα ψαχνουν,αν δεν απατομαι ειχανε βρει εναν αλλα εφυγε η τον εδιω3αν…
Εγώ ψηφίζω stratovarius και πάλι stratovarius… Αφού άκουσα ολόκληρο το episode και to dreamspace νομίζω ότι είναι μία από τις ελπιδοφόρες μπάντες του 90…
Επίσης Βeautiful Sin - The Unexpected
Καταπληκτικό power! (με στοιχεία από aor επίσης!) Φετινή κυκλοφορία.
Τους Sonata Arctica
ECLIPTICA RULE
Παρότι μαζί με: Nightwish, Edguy & Thunderstone είναι “παιδιά” των Stratovarius ποτέ δε’μου άρεσαν! Sorry :oops:
Παρότι μαζί με: Nightwish, Edguy & Thunderstone είναι “παιδιά” των Stratovarius ποτέ δε’μου άρεσαν! Sorry :oops:[/quote]
γουστα ειναι αυτα… 8)
Απ’ οτι βλεπω μαλλον ειμαι η μοναδικη τους fan στην Ελλαδα… :roll:
Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πώς δεν εχουν κάποια κομμάτια πού είναι πολύ ωραία! Π.χ όλες οι μπαλάντες από το Winterheart’s Guild είναι φοβερές! Επίσης το Full Moon από το Ecliptica είναι κομματάρα. Το Reckoning Night με διαφορά το χειρότερο τους για μένα!
=D>
Kαι μενα στην αρχη δεν μ’ενθουσιασε το Reckoning Night.
Αλλα μετα ξεχωρισα τα: ‘‘White Pearl, black oceans’’,’‘My Selene’’ και ‘‘Dont say a word’’
Conception και ειδικά το flow.Λίγοι όμως κατάλαβαν το νόημα της μουσικής τους για αυτό και διαλύθηκαν άδοξα.