Η σημαντικότερη power metal μπάντα των 90's

Εμένα προσωπικά μου αρέσουν πολύ οι SONATA ARCTICA.

ελπιδοφόρα μπάντα οι Stratovarius και στις σημαντικότερες μπάντες των 90’s οι Sonata Arctica που πρόλαβαν να βγάλουν ένα δίσκο το 1999 (και αυτός μάλλον ήρθε μετά το 2000 στην Ελλάδα).

μαθαίνει κανείς σημαντικά πράγματα…

Blind Guardian από το δημοψήφισμα.

Μακράν όμως!

Ρε σύ πού το ξέθαψες αυτό; :roll:
H απάντηση σου θα μπορούσε να είναι καλύτερη όμως. :stuck_out_tongue:

Κοιτούσα τα θέματα που έχουν ανοιχτεί από 'σένα!

Ναι θα μπορούσε αλλά είναι και 2:00, οπότε…

Εκτός κι αν εννοείς ότι έπρεπε να βάλω Stratovarius!!! :lol:

Δεν θυμάμαι τι είχα ψηφίσει, αλλά τώρα θα λεγα Conception, με άλλο τραγουδιστή.

Stratovarius χωρίς δεύτερη σκέψη,αν και θεωρώ ότι μετά από τους Helloween,όλες οι power μπάντες είναι απλά μία επανάληψή τους,κατωτέρου επιπέδου φυσικά…

Blind Guardian λόγω κολλήματος και λόγω nightfall in middle earth!
Αλλά τι να λέμε τώρa, Angra, Gamma Ray (Land of the free->τι δισκάρα) Conception (δεν θα τους έλεγα power) και ένα σωρό άλλες μπάντες!!! Αχ ωραίες εποχές! Μην ξεχνάμε Brainstorm και τα λοιπά τευτονικά power metal groups!

Αγαπημένα power metal groups που “ανδρώθηκαν” στα '90s:

1. Blind Guardian
  2. Iced Earth
  3. Gamma Ray
  4. Stratovarius
  5. Kamelot
  6. Edguy
  7. Nocturnal Rites
  8. Defyance
  9. Headstone

Den eimai fan toy eidoys . Moy aresoyn mono oi Rhapsody , toys opoioys kai pshfisa .

Δεν έχεις ακούσει Blind Guardian και Iced Earth;

Ναι, μόνο που οι Rhapsody δεν είναι καν power metal! :wink:

Καλώς η κακώς (για μένα κακώς) μπάντες σαν τους Rhapsody, Sonata Arctica, Labyrinth, Hammerfall θεωρούνται ως η νέα γενιά του euro-power. Γι’αυτό τους είχα βάλει στη ψηφοφορία. Κατά τα άλλα το τελευταίο μελωδικο άλμπουμ europower το οποίο θεωρώ πώς μένει “πιστό” σε albums όπως τα Keepers, Imaginations, Dreamspace, Land Of The Free είναι το Vain Glory Opera των Εdguy. Δυστυχώς “ξεπουλήθηκαν” κι αυτοί όμως!
Να μην ξεχάσω να πώ, ότι η λίστα σου τα σπάει! 8)

Συμφωνούμε σε όλα εκτός από 2 που θέλουν σχολιασμό! :stuck_out_tongue:

Οι Hammerfall δεν μου κολλάνε με τα άλλα euro-power! [-X
Κλασικό heavy metal (με power στοιχεία) παίζουν γι’ αυτό και μου αρέσουν πάρα πολύ σε αντίθεση με τα άλλα groups που ανέφερες! Αν θεωρούνται από κάποιους euro-power τι να πώ; :dunno:

Το “Vain Glory Opera” είναι πράγματι πιστό σε αυτό τον ήχο, αλλά οι Edguy βγάζουν γενικώς album-άρες!
Με εξαίρεση τον τελευταίο, όλοι οι άλλοι είναι κορυφή στο είδος τους, για 'μένα!
Με το “ξεπουλήθηκαν” σίγουρα εννοείς ότι αλλάξαν ύφος, αλλά δεν κατάλαβα αν σου αρέσει το στυλ που ακολούθησαν ή όχι… :-k

Όσο αφορά τους Hammerfall, το μόνο άλμπουμ πού μπορώ να πώ πώς μου αρέσει κάπως είναι το πρώτο. Έχουν όντως κομμάτια με heavy/επικό feeling αλλά και κάποια πού είναι σαφώς power (βλ. ομώνυμο τραγούδι)
Από Edguy καλούτσικα είναι τα τελευταία, αλλά σε καμία περίπτωση power, μελωδικό hard n’ heavy θα τα έλεγα.

Επειδή δεν “έμειναν” στον κορεσμένο χώρο του power, αλλά “μετακινήθηκαν” στο εξίσσου αγαπημένο μου είδος, το hard & heavy, τους συμπάθησα ακόμα περισσότερο! :wink:
Και το “Hellfire Club” είναι στο προσωπικό μου top-5 του 2004! :slight_smile:

Πάντως πολλές μπάντες οι οποίες στις αρχές είχαν power καταβολές το γύρνανε στο μελωδικό hard n’ heavy π.χ. Thunderstone, Vanishing Point, Masterplan, Dreamland.
Ενώ υπάρχουν και κάποιες άλλες πού παίζουν μεν power, αλλά όχι και τόσο τετριμμένο! Brainstorm, Lost Horizon, Lions Share, Pyramaze.
Σε πιο cult φάση υπάρχουν και οι Γερμανοί Sacred Steel (αν και πιο speed) Και μη ξεχνάμε και τους συμπατριώτες τους Mind Odyssey! (με τον εκπληκτικό δίσκο Keep It All Turning!)

και μην ξεχνάτε και τους avantasia.
Οι οποίοι ηχογραφούν και νέο άλμπουμ όπως φαίνεται στη φώτο.

Από όλα αυτά ξεχωρίζω τους Lost Horizon! Ειδικά ο δεύτερος δίσκος τους είναι κορυφή! :thumbup:
Πολύ καλός και ο πρώτος Masterplan. :slight_smile:
Brainstorm, Lion Share, Sacred Steel και Mind Odyssey γενικώς δεν τους αντέχω, αν και υπάρχουν κάποια (λίγα) κομμάτια τους που μου αρέσουν πολύ! :wink:

Καλά, από εσένα δεν περίμενα και κάτι διαφορετικό! :? :lol:

Ρε φίλε κάτσε στη μιζερια σου ακούγοντας My Dying Bride κι άσε μας εμας με τα στρουμφάκια μας! Δεν συνηθίζω να κάνω τέτοιους χαρακτηρισμούς, αλλά πολλές φορές είσαι προκλητκός!