Primordial - Redemption at the Puritans Hand

Μιλάμε για ένα δίσκο, που χωρίς νά’ναι ο καλυτερός τους, είναι απλά υπέροχος
…τον ακούς όλον νεράκι, και σου δημιουργεί συναισθήματα δύσκολα να περιγραφούν
…μου λείπουν παρόλα αυτά οι σημειώσεις για τα τραγούδια
…όπως και νά’χει ταξίζει τα λευτά του
:):!:

Η κριτική δεν είναι απλά αστεία, ούτε καν απλά ανούσια. Είναι γελοιότητα.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ

Χαχ, δεν είναι κακή η κριτική Κριμπόγιαννη. Μπορώ να πω ότι την προτιμώ από ένα κάρο κριτικές-περιγραφές δίσκων που σου δίνουν την εντύπωση αγγαρείας από μεριάς συντάκτη. Απλά έχει (μάλλον) πρότυπο τον Γιοβανίτη. Τον οποίο ακόμα βλέπει με τα κυάλια.

Σε άλλα νέα σταματήστε να γράφετε για ΓΑΜΗΜΕΝΟΥΣ βαθμούς, τα κείμενα μετράνε.

ναι ρε συ ChrisP, αλλά για κάποιον που δεν εχει ακούσει Primordial και δει την κριτική απο που θα πιαστεί για να ακούσει τον δίσκο.?? απο το “στην Pub τώρα”?

Απο την πουτάνα κόρη και τον πρεζάκια γιο ή από το τελειοποιημένο γκλίκι γκλίκι

Εμενα παλι η πρωτη στηλη μου εφερε κατι σε Ζαβαρακατρανεμια και χορο του Ζαλογγου. Δε κανω πλακα. Σαν ιδεα δεν ειναι ασχημο, οι λαικισμοι ειναι που το χαλανε.

Αν ελεγε τα ιδια πραγματα με πολυ διαφορετικο τροπο εκφρασης θα ειχε γινει μια πολυ ωραια κριτικη.

Παδιά σόρυ για το οφ, αλλά χαλαρώστε με τον κριμπογιάννη, μια χαρά γράφει και με πολύ μεράκι, και νόημα βγάζειι. Ενίοτε γράφει και καμιά μπούρδα όπως και όλοι οι συντάκτες άλλωστε.

Καλα κοιτα περαν απο ενα σχολιο για το αν αρεσει σε καποιον ενα κειμενο ή οχι, εμενα τουλαχιστον εχει παψει να με απασχολει το ζητημα παραπερα. Δλδ εχω φτασει στο σημειο να σκεφτομαι οτι εν ετει 2011 δεν εχουν ιδιαιτερο νοημα οι κριτικες για το λογο οτι το Internet ειναι εδω, τα forums ειναι εκει, αν θελει καποιος μπορει ευκολα να ακουσει ενα δισκο, να πει μια γνωμη, και παει λεγοντας. Οι κριτικες πλεον συμπληρωνουν περισσοτερο μια εικονα παρα τη φτιαχνουν. Απο εκει κι υστερα τα κειμενα πανε για εκεινους που τους αρεσει να διαβαζουν και να γραφουν, τιποτα περισσοτερο τπτ λιγοτερο. Κι αν ο αλλος θελει να βγαλει κατι απο μεσα του και να δειχνει το κειμενο ομορφο, τοτε εχουμε κατι που κανει και τις δυο πλευρες να νοιωθουν καλα.

Φαινεται ασχετο αλλα δεν ειναι, πιο πολυ συμπληρωνει την αποψη ‘‘τα κειμενα εχουν σημασια’’ και ‘‘αραχτε δεν εγινε και τπτ που δε βγηκε δισκος του μηνα ζομλ ζομλ’’.

καλα δεν εχουμε τιποτα με τον ανθρωπο…απλα λεμε ρε παιδι μου…απο μια κριτικη θες και κανα δυο λογια για την μουσικη…σε ευκολη γραφη…και οχι για τσεκουρια και ερπετα…

Εγω παλι πιστευω οτι μιλαει αρκετα για τη μουσικη, απλα προσπαθει να το κανει με Γιοβανιτικο τροπο - οπως σωστα επεσημανε ο Κρις. Τονιζει οσα δυνατα και νεα σημεια του εκαναν εντυπωση στο δισκο. Για ολα τ αλλα δε νομιζω πως υπαρχει ανθρωπος που θα διαβαζε τη κριτικη και δεν εχει ιδεα πως ακουγονται οι Primordial.

[I]Για ολα τ αλλα δε νομιζω πως υπαρχει ανθρωπος που θα διαβαζε τη κριτικη και δεν εχει ιδεα πως ακουγονται οι Primordial. [/I]

γιατι? οι κιριτικες δεν ειναι μονο για τους γνωστες μιας μπαντας…εκτος αν ειναι, οποτε μια χαρα ειναι το κειμενο

Κοιτα να δεις που υπερασπιζομαι το Hammer.

Ρε μαν, ειμαστε στο ετος 2011, κι ειναι μια κριτικη απο metal περιοδικο για metal αναγνωστες, σχετικα με μια μπαντα που εχει προωθησει πολυ (και σωστα εκανε) μεχρι τωρα. Νοιωσε λιγο. Οι Primordial δεν ειναι ‘‘ανερχομενη μπαντα’’ πλεον, ειναι ηδη γνωστοι για τα δεδομενα της Ελλαδας σε περιπτωση που δεν το εχεις καταλαβει.

χεχε…για τελευταία φορά… η γνώμη μου είναι οτι πρέπει στις κριτικές να υπάρχει και μια ξεκάθαρη άποψη για την μουσική…και ας είναι και οι Maiden

κάποιος που αρχίζει τώρα να ακούει αυτή τη μουσική ή εχει περιορισμένες γνώσεις, πρέπει να μυρίσει τα νύχια του τι είναι ο δίσκος./?

*δεν μαλώνουμε…

Και ο Plunderer τετοια κανει!! :stuck_out_tongue:

Για να πω κι εγώ τη μαλακία μου,

νομίζω ότι ακριβώς επειδή υπάρχει το ίντερνετ και τα φόρουμ πρέπει μια κριτική να έχει και αναφορά στην πραγματικότητα του δίσκου, δηλαδή αν είναι ο πρώτος η 20ος του συγκροτήματος, αν άλλαξε κανένα μέλος από την προηγούμενη κυκλοφορία, κάποια ίνφος για ηχογραφήσεις, συμμετοχές, background, concept κλπ. Με το να γράφεις ερμητικά (υπονοούμενο :wink:) είναι σα να απευθύνεσαι σε μια κλειστή κάστα ανθρώπων που κατέχουν τη Γνώση και μπορείς να συνεννοηθείς μόνο μαζί τους.
Οκ, ωραίος ο ποιητικός οίστρος, σίγουρα καλύτερος από τη βαρεμάρα της διαδικαστικής κριτικής, αλλά 3 αράδες για το τι είναι αυτό το συγκρότημα και τι παίζει πάνω κάτω θα βοηθήσουν και τον νέο, ηλικιακά ή/και μουσικά, που πλέον έχει μεγαλύτερη ευκολία πρόσβασης σε τέτοιες κυκλοφορίες, να καταλάβει τι πρόκειται να ακούσει ή να μάθει τι άκουσε. Έστω στην αρχή ή στον επίλογο, δεν θα χαλάσει η σκηνοθεσία του δράματος.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση η κριτική είναι καλή για κάποιον που γνωρίζει, ο ανίδεος όμως δεν βγάζει άκρη και προχωράει αλλού.
Και δεν είναι επιχείρημα ότι είναι μόνο γνώστες αυτοί στους οποίους απευθύνεται το περιοδικό, αν είναι έτσι ας μην το κρέμαγαν δίπλα στο αθηνόραμα κι ας το μοίραζαν μόνο σε μέταλ συναυλίες.
Γενικά πάντως συμφωνώ ότι οι κριτικές πλέον είναι κάπως συμπληρωματικές και συντηρούν το όλο πλαίσιο των media, καθώς και ότι είναι αισθητικό ζήτημα για κάποιον αν θα του αρέσει ένα κείμενο, όπως και ζήτημα έκφρασης για κάποιον αν θα κάτσει να γράψει. Και προφανώς μεγαλύτερη σημασία έχει το κείμενο και όχι ο βαθμός.
Επειδή είμαι λίγο πίσω στα έντυπα, αυτός από πότε γράφει στο χάμερ; Από πότε προωθεί τους Primordial;

Τι να σας πω guys, διαφωνω σε πολλα μερη αλλα δεν αξιζει να συνεχιστει η συζητηση στο παρων τοπικ. Στην απορια περι Primordial παντως, το Hammer ηταν εκεινο που τους εφερε για πρωτη φορα στην Ελλαδα και παιξαν παρεα με τους Septic Flesh, μεχρι στιγμης εχουν οντως τρεις δισκους του μηνα στο εν λογω εντυπο (αν δεν απατωμαι) οποτε δε νομιζω πως αμφισβητει κανεις τη συνεισφορα του στο να ακουστει το ονομα της μπαντας περισσοτερο.

Πάντως ρε παιδιά τι “μια χαρά κείμενο” είναι αυτό που λέτε? Τι γκλίκι γκλόκι και ντουρουντούμ είναι αυτά? Τα παίρνει κανείς στα σοβαρά? Έχω και ένα καλό απόσπασμα για το Ride The Lightning “το συγκρότημα έφυγε από το κλίπιτι κλόπ στην κιθαρα και τώρα κάνει μπούκου μπούκου”

Το Bloodied Yet Unbowed μου φέρνει λίγο σε Gallow’s Hymn. Υπέροχος δίσκος, και αυτό το Mouth Of Judas για πολύ κλάμα. Α ρε τιμημένη Ιρλανδία.

Δε λεμε κατι διαφορετικο ρε μπομπο. =P Τη γλωσσα εννοω με τον ορο της λαικατζας.