Primordial

Σίγουρα όχι, αλλά αν τεθεί εκτός νόμου η κομμουνιστική ιδεολογία μάλλον θα συλληφθούν όλοι, δεν ξέρω αν σε κάλυψα

Με μπέρδεψες περισσότερο, βέβαια εγώ δεν είμαι σπουδαγμένος.

Άρα μόνο ο ναζί χρωματίζει πολιτικά μία μπάντα;

2 Likes

Πες μου καθαρά ποιο είναι το θέμα σου να καταλάβω πού έχεις σκαλώσει

Για τους DSO είναι όλο αυτό;

Η απορία μου είναι ξεκάθαρη, διατυπώθηκε παραπάνω μια λογική συνεπαγωγή “3 τύποι + 1 ένας ναζί → 4 ναζί” και ρωτάω αν ισχυεί και για άλλες περιπτώσεις πολιτικής τοποθέτησης.

Επίσης αναρωτιέμαι αν η συνεπαγωγή έχει εφαρμογή μόνο επί των πολιτικών ζητημάτων ή αν ισχύει και γενικότερα, πχ “3 τύποι + 1 ένας παιδόφιλος (+ κάτι στίχοι) → 4 παιδόφιλοι”

and so on and so forth…

4 Likes

Όπως το καταλαβαίνω αυτό που λέει ο Γκράκχος, μία αυστηρή οριοθέτηση απέναντι στον κομμουνιστή, θα δει την συνύπαρξη ως φίλια στάση, οπότε για το αυστηρό αντικομμουνιστικό μάτι, είναι όλοι συνένοχοι.

Αντίστοιχα, για το αυστηρό αντιφασιστικό μάτι, είναι συνένοχοι στο Ναζίδι, κι ας μην είναι Ναζί ως προς το θεωρητικό τους πλαίσιο ή την δράση τους.

Και η απάντηση είναι εξίσου ξεκάθαρη, όχι, δεν ισχύει για όλες τις περιπτώσεις και αλίμονο αν ίσχυε, γιατί τότε θα αντιμετωπίζαμε τον φασισμό - ναζισμό ως “άλλη μια πολιτική ιδεολογία”

2 Likes

Νομίζω η εφαρμογή του ρητού για τον έναν ναζί πάντως έχει να κάνει με κάποιον που είναι vocal σχετικά με τα πιστεύω του και τους υπόλοιπους που τον ανέχονται.

Αν σε μια μπάντα λοιπόν έχουμε έναν παιδοφιλο που βγαίνει και λέει ανοιχτά πόσο του αρέσουν τα 6χρονα, αν οι υπόλοιποι δεν διαχωρίζουν την θέση τους, ναι, έχουμε μια μπάντα με 4 παιδοφιλους. Αν αυτός ο ένας παιδοφιλους το κράταγε κρυφό και όταν το ανακάλυψαν τον έδιωξαν αλλά ήταν 10 χρόνια μαζί του και δεν το είχαν πάρει χαμπάρι τότε, όχι, δεν χρωματίζονται. Αντίστοιχα, οποίος συνεργάζεται σε τον σειφερ πχ, είναι σαφές ότι είναι πολιτικά χρωματισμένος πλέον.

5 Likes

Μάλιστα κατανοητό νομίζω, οπότε πάμε στο ερώτημα αν όσ@ ακούνε τους 3 τύπους που μαζί με τον έναν ναζί έγιναν 4 ναζί, γίνονται λίγο ναζί και αυτ@;

2 Likes

Καταρχάς αν όσοι γράφουν όσ@ ήταν ναζί θα ήταν λίγο περίεργο, αν και ομολογουμένως διασκεδαστικό

Δεν σου βάζω χέρι για τους DSO μωρέ μλκ ηρέμησε

Βρε Γράκχε, πιστεύεις ότι αγχώνομαι αν στα 43 μου θα μου βάλει κάποιος χέρι για του DSO;
Έχω και πολύ “χειρότερα” ακούσματα, μην ανησυχείς. :smiley:

Δεν είναι προσωπικό το θέμα, αναρωτιέμαι -φιλοσοφικά μιλώντας- εφόσον δεχόμαστε ότι το να ανέχονται Χ τύποι ως μέλος του γκρουπ τους (άσχετα βέβαια τι τύπου είναι το γκρουπ, υπάρχουν αυτά που αράζουν μαζί όλη μέρα έως αυτά που απλά ανταλάσσουν files ηχογραφήσεων) έναν vocal ναζί, τους χρωματίζει όλους ως ναζί, τότε γιατί να σταμάτει το χρωμάτισμα εκεί και να μην περνάει και σε όποιο μετέρχεται τη μουσική τους και δη δημόσια;

2 Likes

:roll_eyes:

Γιατί έχει επικρατήσει σχεδόν ολοκληρωτικά η αντίληψη περί διαχωρισμού του έργου από τον καλλιτέχνη

Εγώ όπως έχω ξεκαθαρίσει άπειρες φορές δεν κάνω τέτοιους διαχωρισμούς, ή τέλος πάντων προσπαθώ να μην κάνω, αλλά δεν θα υποδείξω σε κανέναν τι στάση να κρατήσει

1 Like

Το να αρεσουν σε καποιον τα 6χρονα, οσο disturbing και ενοχλητικο και ξερω γω τι αλλο ειναι ως σκεψη σε ολους μας, δεν ειναι εγκλημα, αλλα ειναι δυστυχως μια πολυ θλιβερη εγκεφαλικη δυσλειτουργια, και πολλοι απο αυτους δεν μπορουν να κανουν κατι για το τι τους ελκυει. Το εγκλημα ειναι το να κανουν κατι για αυτην την ελξη και τις σεξουαλικες τους προτιμησεις, και αυτο θεωρειται παιδοφιλια που οφειλει να διωκεται ποινικα. Υπαρχουν πολλοι ανθρωποι που βασανιζονται εσωτερικα διαχρονικα επειδη αντιστεκονται στην διαστροφη που τους χαρακτηριζει, και δεν υποκυπτουν στο εγκλημα (που φυσικα περιλαμβανει και την περιπτωση της απλης διακινησης/χρησης φωτογραφικου υλικου).

Απο κει και περα σιγα μην θεωρουνται παιδοφιλοι οσοι ανηκουν σε μια μπαντα με εναν παιδοφιλο. Και αν εχουν γνωση για καποια δραση του ενος και δεν ειδοποιησουν τις αρχες, ειναι εγκληματιες ως συνεργοι, αλλα δεν θα καταδικαστουν αναγκαστικα για το ιδιο το εγκλημα που εκανε ο ενας.

Εγω εχω ακουσει ενα αλλο… αν σε ενα δωματιο με 3 υγιεις ανθρωπους, μπει ενας με κοβιντ, αυτοματως εχουν ολοι κοβιντ… νομιζω ο χαρδαλιας το εχει πει

Επισης αν ενας παιδοφιλος ελεγε ανοιχτα οτι ειναι παιδοφιλος θα ηταν φυλακη, οχι σε μπαντα…

Προσωπικά πάντως πλέον δεν σκοπεύω να ξανακυκλοφορήσω φορώντας την μπλούζα των Deathspell.

Και όταν βλέπω μπλούζες Burzum έξω αναρωτιέμαι αν το πιτσιρίκι που τη φοράει είναι ναζί ή νιούφι που κάνει τα πρώτα του βήματα στο μπλακ και κλασικά ξεκινάει από το μεγαλύτερο σκουπίδι γιατί όλοι οι μεταλλάδες διαχωρίζουμε τον καλλιτέχνη από τη μουσική του (εκτός φυσικά από το διόλου ευκαταφρόνητο κομμάτι των μπλακάδων που είναι όντως ναζί ή έστω δεν θα σηκώνονταν από το τραπέζι της προαναφερθείσας ρήσης). Λες και δεν έχει άλλες εξαιρετικές μπλακ μπάντες να ακούσει κανείς και πρέπει σώνει και ντε να κάνουμε νταχτιριντί το κάθε καθίκι.

1 Like

Μπορείς να πάρεις μία από την εποχή του “Inquisitors of Satan” ή ακόμα και των HIRILORN

1 Like

Όχι εντάξει έχω κι άλλες μπλούζες, δεν θα μείνω και τσιτσίδι :rofl:

Μου φαίνεται λίγο παραπλανητικό ερώτημα, που αποπροσανατολίζει την συζήτηση. Δεν εννοώ δόλο φυσικά, αλλά μου φαίνεται ότι πας λίγο με την θεωρία των άκρων, που εξισώνουμε τα 2 άκρα, το οποίο το θεωρώ άκρως επικίνδυνο (και πάλι δεν εννοώ δόλο, για να είμαι ξεκάθαρος).

Το να εννοούμε έστω και περιπαικτικα, ότι είναι το ίδιο ένας ναζί με έναν κομμουνιστή, δείχνει είτε άγνοια, είτε δόλο. Επειδή σε καμία περίπτωση δεν σκέφτομαι το δεύτερο, μάλλον είμαστε στην πρώτη περίπτωση. Το να υπάρχει άγνοια για ένα θέμα , σίγουρα δεν είναι κάτι επιλήψιμο, αλλά κάτι που θα μπορούσε να καλυφθεί. Φυσικά δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος να το κάνει αυτό - υπάρχουν πολλοί καταλληλότεροι εδώ μέσα. Όμως το να συγχέουμε την ευρύτερη αριστερά, με την άκρα δεξιά, είναι ,το λιγότερο, επικίνδυνο.

Περί Primordial, δεν έχω πολλά να προσφέρω. Αν είσαι σε ένα γκρουπ που ο τραγουδιστής/στιχουργός είναι ξεκάθαρα δεξιός στα όρια της άκρας δεξιάς και είναι ξεκάθαρα διατυπωμένα σε οπαδούς και τύπο, τότε μου φαίνεται ότι σε πάει προς τα εκεί αυτό. Το ίδιο ισχύει για οποιαδήποτε ιδεολογία, δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει τέτοια απορία. Πως θα μπορούσε κάποιος να συνυπάρχει σε μια ομάδα ανθρώπων, χωρίς έστω να είναι ανεκτικός στις ιδέες του άλλου?

1 Like

Στο ερώτημα που κουοτάρεις δεν αναφέρομαι σε κομμουνιστές και σε οποιαδήποτε σύγκριση/εξίσωση που δεν έχω κάνει ποτέ, αλλά δεν πειράζει, σαφώς έχω άγνοια σε αυτά τα ζητήματα, δεν έχω ασχοληθεί και ποτέ μου.

1 Like

Μου φαινεται οτι εχεις μπει σε mode “απλα θα του παω κοντρα σε ο,τι πει”.

Στην πρωτη παραγραφο που λες δεν διαφωνω με τιποτα. Ασε ειναι ενα τεραστιο θεμα απο μονο του και μεχρι και υπερασπιστη παιδοφιλων με εχουν βγαλει γιατι συμφωνω απολυτα με οσα λες, αλλα δεν εχουν καμια σχεση με αυτο που εγραψα.

Στην δευτερη παραγραφο το “μπαντα παιδοφιλων” χρησιμοποιειται προφανως οχι κυριολεκτικα. Στο παραδειγμα με τους Ναζι λοιπον, που ειναι πιο δοκιμο, εαν σε μια παρεα ο ενας ειναι Ναζι και λεει ποσο γαμαει ο Χιτλερ και να ψοφησουν ολοι οι ξενοι, οι υπολοιποι που τον ανεχονται και δεν τον διαολοστελνουν δεν ειναι ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ναζι, μπορει να ειναι απολιτικ βλακες ή enlightened centrists ή οτιδηποτε, ΠΡΑΚΤΙΚΑ ομως, ειναι σαν να ειναι και οι ιδιοι ναζι γιατι με την ανοχη τους δειχνουν πως αυτες οι ιδεες δεν τους πολυενοχλουν, ισως καποια απο αυτα που λεει να τους ακουγονται και αρκετα ελκυστικα. Πρακτικα λοιπον ειναι ΣΑΝ να εχουμε 4 ναζι στο τραπεζι εκεινη την ωρα. Αυτα τα πραγματα ειτε τα στηριζεις ειτε εισαι απεναντι τους, δεν υπαρχει μεση λυση.

2 Likes