φανμποη, τσ τσ τσ
εγω πρεπει να ψηφισα το σινς αμα θυμαμαι καλα
φανμποη, τσ τσ τσ
εγω πρεπει να ψηφισα το σινς αμα θυμαμαι καλα
Dream Theater - Scenes From A Memory (1999)
Αντικειμενικά το scenes from a memory τα επισκιάζει ολα.Δισκος once in a lifetime που βιωθηκε και αγαπήθηκε οσο λίγοι στο είδος.Υποκειμενικά όμως οι Fates με το disconnected μπηκαν δυναμικά στα 00s,εκσυγχρόνισαν αρκούντως τον ήχος τους,συνδυασαν ετεροκλητες επιρροές και μας προσεφεραν ενα διαμαντι που όμως δεν εφτασε (και παλι)για τους προσφερει την παραπάνω αναγνωρισιμότητα,τουλαχιστον εμπορικά.Και μόνο το still remains να είχε πάλι θα ηταν αριστουργημα.
…αυτό ακριβώς…ολόσωστοι και οι δύο:):!:
Kαταρχάς,σόρρυ κιολας,αλλά γελαω με Muse μεσα στο πολλ.Τελος παντων,ξεροκεφαλιες ειναι αυτες
Η αλήθεια ειναι πως βρίσκομαι μεταξυ Scenes From A Memory που οντως επηρέασε οσο κανενα αλλο ολη την προγκ κοινότητα,Mars Volta(αλλα φυσικά επρεπε να μπει το Frances The Mute ρεεεηηη)Tool και Marillion.
Ειπαμε πως οι Θηατερ με αυτον τον δίσκο επηρέασαν ενα ολοκληρο προγκ.Σωστο για μενα.
Από την άλλη οι Mars Volta για μενα παίζουν χαλαρα στα καλυτερα γκρουπ που είδαμε την περασμένη δεκαετία,και το Frances The Mute και το πρωτο τους που ειναι στο πολλ ειναι μεγαλοι δίσκοι.Και γενικα ο Ομαρ ειναι αλλου
Τώρα έχουμε το Marbles το οποιο εγω το αγαπαω.Δεν ξερω,ειναι και το συγκρότημα,αλλα γενικα μου ταιριάζει παρα πολυ σαν δίσκος,τελείως αισθητικά εννοώ.Αλλά ίσως εμπίπτει περισσότερο στην κατηγορία “αγαπημένος” και όχι τόσο “καλύτερος” αλλα χαλαρα τον βαζω και κει.
Και μετα το Lateralus που,κακα τα ψέμματα,μαλλον ειναι το καλύτερο απο όλα.Οχι αναγκαστικά το αγαπημενο αλλα το καλυτερο αν θελουμε να κρίνουμε αντικειμενικά.Επηρέασε τεραστιο κοινο και μουσικους ακριβως επειδη οι Tool δεν ηταν μια τυπικη προγκ μπαντα,σαν τους Θηατερ πχ,αλλα ειχαν εμφανως πιο αλτερνατιβ παρελθον και γενικα δεν περιορίζονταν σε εναν τεχνικο ορο της μουσικης.
Απλως δεν θελω να το ριξω εκει διοτι πρωτον ολοι ξέρουμε οτι δεν ειναι το καλυτερο τους και οk ειναι που ειναι το Aenima o δισκος των 90s ας μην βάλουμε και το Lateralus στα 00ς και ας αφήσουμε χωρο για κανα αλλου γκρουπ που οντως εκανε το πρωτο “μπαμ” μεσα στην δεκαετία(θα μου πεις τι λες Μαριλλιον τοτε-ειπαμε ειναι τελειως αισθητικα εκει!)
Ομως και οι Θηατερ με τις πρωτες στιγμες τους στα 90s ειχαν ηδη κανει μπαμ αλλα το θρεντ δεν λεει για καλλιτεχνες αλλα για δισκους οποτε το Scenes From A Memory(ασχετως του κατήφορου μετα)εχει δικαιωμα να σταθει μεσα.
Πφφφ δεν ξερω αν μου ελεγαν για γκρουπ που εδρασε την περασμενη δεκαετια και ηταν στο peak της ελεγα χαλαρα Mars Volta αλλα εδω μιλαμε για δισκο.
Ισως ακολουθησω την αισθητική και χώσω κανα Marbles8)
οι muse σε πείραξαν?
εδώ δεν έχει porcupine και έχει σύμφωνοι χ
περισσότερο ταιριάζουν, μεταλλίζει ο πωλ εξάλλου.
Καλα για Porcupine οντως,παράληψις αν και αυτοι θελουν θεμα δικο τους ρε και για 90ς και για 00ς
Και ο Wilson οπως το παει θελει ενα μονος του για τα 10ς:lol:
Πριν 3 χρόνια το 'χα φτιάξει ε, χαλαρώστε. Προφανώς οι παραλείψεις είναι αρκετές και η επιλογή τουλάχιστον του BHAR ήταν άστοχη αλλά οκ, τι να κάνουμε.
Δεν ειχα ιδέα οτι το είχες φτιάξει εσυ,δεν είδα!
Συγγνώμη αν σε έθιξα καπως/καπου,γενικολογουσα:D
Δεν υπάρχει θέμα ψηλέ, μην αγχώνεσαι
Απλά να ξηγηθώ ήθελα
Oχι δεν θα μιλήσω!:roll:
[SPOILER]Η αλήθεια βρίσκεται στο Origin btw8)[/SPOILER]
Προφανώς αλλά δεν υπάρχει στο πολλ
Lateralus. ότι καλύτερο έχει βγάλει η προοδευτική μουσική μετά το Animals (χρονικά εννοώ)
+1
επίσης The Mars Volta - Deloused in the Comatorium < Frances the Mute
Κανενα απο τα παραπανω…Το καλυτερο με διαφορα ειναι το Mercy Falls των Seventh Wonder. Αν και τα Laterallus και Crack the Skye πλησιαζουν αρκετα.
Λατρεύω υπερβολικά τους Seventh Wonder.
Αλλά δεν μπορείς να βάλεις το “Mercy Falls” πάνω από το “Scenes From A Memory”.
Για απλούς και ευνόητους λόγους.
remedy lane
Νταξει ναι…μαλλον το παρακανα. Παντως ΠΟΤΕ δεν μπορεσα να παρω σοβαρα το Scenes για τους υπερ του δεοντος ΓΕΛΟΙΟΥΣ στιχους του…