Punk / Ska Punk κυκλοφοριες

δανός πάνκης που γουστάρει σουηδικό nwobhm; :Ρ
αν ξετρυπώσετε το agro jive δώστε και σε μένα παρακαλώ.

υπάρχουν διάφορα φετινά υποσχόμενα γκριμούλη, απλώς δεν έχουν φανερωθεί ακόμα :slight_smile:
ένα ΚΑΛΟ ας πούμε (αν και έχουν φύγει πλέον από το PUNK) είναι το something fierce

άκου afghani sands, ghosts of industry, empty screens… μετά πάρ’ το από την αρχή. και μια μπάντα για να έχουμε υπόψη http://neonpiss.bandcamp.com/album/neon-piss

Σήμερα το πρωί κάπου το πήρε το μάτι μου το Something Fierce και άκουσα κανα δυο κομμάτια. Καλούλι είναι οκ :stuck_out_tongue:
Θα ακούσω και τα υπόλοιπα που αναφέρεις και ταυτόχρονα θα ψάχνω για το διαμαντάκι του 2011 :lol:

Υπάρχουν βέβαια (ας πούμε) 2 φετινά δισκάκια. Το ομώνυμο των Mind Spiders και το WWII των White Wires (κυκλοφόρησε Δεκέμβριο 2010). Στην Dirtnap Records και τα 2.
Να πώ την αλήθεια το Mind Spiders το βαρέθηκα :wink:
Ενώ το WWII είναι ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ καλός δίσκος.

Για να πώ την αλήθεια εγώ περιμένω κάτι σαν την περσινή τετράδα Estranged-Red Dons-Autistic Youth-Masshysteri :smiley:

mind spiders & white wires δεν έχω ακούσει ακόμα… και οι something fierce πάντως στην dirtnap είναι. ναι, καταλαβαίνω τι λες, αλλά ούτως ή άλλως είναι ακόμα μάης. και, επίσης, το βασικότερο όλων είναι ότι το πανκ (και τα συγγενικά του ιδιώματα) υπόστρωμα δείχνει υγιέστατο, το οποίο μεταφράζεται σε πολύ καλές νέες μπάντες (άκου το holy wood των cusack [U]εδώ[/U]) που εμφανίζονται συνεχώς. και υπάρχουν και άξιες εταιρίες, όπως οι deranged και η dirtnap πχ, που τις βγάζουν παραέξω και αρκετά zines (ηλεκτρονικά και μη) που καλύπτουν ικανοποιητικότατα το τι συμβαίνει. γενικά έχει σχηματιστεί ένας πολύ δημιουργικός κύκλος που είναι ακόμα στα πρώτα του βήματα κι όσο πάει μεγαλώνει, ας ελπίσουμε ότι θα κρατήσει αρκετά.

Ε βασικά μέσω τις Dirtnap έμαθα για τους Something Fierce.
Το καλό της όλης υπόθεσης είναι ότι υπάρχουν ΠΟΛΛΑ διαφορετικά -ας πούμε- στύλ πανκ. Ικανοποιούνται όλοι δηλαδή. Και υπάρχουν και ανάλογοι πολύ καλοί δίσκοι (τουλάχιστον) σε όλα τα στυλ.
Και φέτος νομίζω, μέχρι τώρα, “νικητής” είναι το νεο-hardcore (δεν ξέρω πως να το πώ βλέπε Trap Them, Victims κλπ). Στην ευρεία έννοια του πανκ βέβαια.

Το πανκ δεν το φοβάμαι. Στην Αμερική ειδικότερα υπάρχει πολύ πράμα και από γκρουπς και από εταιρίες. Το 'χουν πιάσει το νόημα εκεί. Και αν σκεφτεί κανείς την “προιστορία” σε μπάντες από Black Flag/Minor Threat μέχρι Sonic Youth/Dinosaur Jr (ναι και το ίντι μέσα) θα ακούσουμε πολλά όμορφα πράγματα.
Και τέλος, για τις (αξιόλογες) κυκλοφορίες των -ας πούμε- νέων γκρουπ στο χώρο, είτε στο στυλ του πανκ των Ramones, είτε των Wipers, είτε των Minor Threat, είτε όποιων άλλων θέλετε, Ο,ΤΙ κυκλοφορεί ακούγεται ΓΑΜΗΜΕΝΑ φρέσκο.

Α, και για τους Cusack,

[SPOILER][B][SIZE=“7”]NAI:!::!::!: :D:D:D[/SIZE][/B][/SPOILER]

Προς σχετικότατους…

Οι καναδοί [B]Belvedere[/B], είναι από της λίγες ξακουστές μπάντες της σκηνής (punk rock/melodic hardcore/skate punk/τεχνικούρες και τα σχετικά) που δεν έχω λιώσει πολύ. Έχω ακούσει διάφορα κομμάτια, και παίζει και άλμπουμ ολόκληρο παλιότερα, αλλά με τόσα πράματα που ακούμε καθημερινά, υπάρχουν και πράματα που δε μένουν.

Ποιό από τα 5 άλμπουμ ακούω? Ποιό είναι το καλύτερο ξέρω γω? Ποιο είναι το αντιστοιχό hero of our time, twisted by design, change is a sound κλπ?

Παρεπιπτόντως η συνέχεια τους, μετά τη διάλυση, είναι οι [B]This Is A Standoff[/B], που γαμούνε, και μας είχαν επισκεφθεί πριν 2 χρόνια. Τσεκάρετε αν γουστάρετε την φάση…

'twas Hell Said Former Child και Fast Forward Eats the Tape.

Οι καλύτερες τους κυκλοφορίες σύμφωνα με εμένα.

Thanx μαν! Μ’ αυτές θα ξεκινήσω

8O8O Κορυφαίο ε. Ό,τι ακριβώς ζητούσα.

:cry:

Φρέσκο πράμα που σαλεύει λέμε!

Από τη Σουηδία οι [B]Terrible Feelings[/B] όπου [U]εδώ[/U] ακούμε ό,τι έχουν κυκλοφορήσει ( 2 ΕΡ κι ένα ντεμο).

Ομορφιές…

Ρε ακούστε Terrible Feelings, εσείς χάνετε :!:

Σε άλλα νέα,

[SIZE=“5”]ΝΕΟ 7’ΑΡΙ RED DONS ΛΕΜΕ[/SIZE]

2 ολοκαίνουριες κομματάρες:!:

Το’ χα ξεχάσει! Τους τσέκαρα τη μέρα που τους πρότεινες, μ’ άρεσαν πολύ, αλλά εκείνη τη μέρα έσκασε και η μπόμπα ονόματι sarabante οποτε δεν ημουν για τετοια. Θα τους ξανακουσω σιγουρα παντως!

Οσο για red dons πραγματικα καλα νεα!:smiley:

Το 7άρι Red Dons συνεχίζει το ρηπήτ προς το άπειρο.
2 κομμάτια βγάλανε, που να βγάλουνε και κανονικό δίσκο!

Το Don’t Be So Cruel των Something Fierce είναι πολύ ωραίος δίσκος τελικά.
Όσο περνάει ο καιρός μ’αρέσει και περισσότερο.
Ξέθαψα κι ένα παλιότερο βίντεοκλιπ τους,

Αγαπάμε γουρουνάκι :smiley:

Επίσης να ξαναπούμε γι’αυτούς εδώ,

γιατι πέρσι το αλμπουμ τους πέρασε λίγο στο ντούκου.
Hardcore punk απ’τα υπόγεια του Αμέρικα που έπαιζε live όλη η τότε “αφρόκρεμα” της σκηνής!

Δισκάρα αυτό όντως! E απ’ τη στιγμή που τραγουδάει κι o Keith Morris (circle jerks, black flag) τι άλλο θα ταν!

Κάπου εδώ να αναφέρω και τους [B]Bombenalarm[/B]. Punk/Hardcore/Crust μπάνταρα από Γερμανία με 2 μέλη από τους ιαπονοκαυλωμένους [B]Burial[/B] (μία από τις καλύτερες ευρωπαικές και μη αλήτικες crust/hardcore μπάντες των τελευταίων ετών). Κρατώντας κάποια crust χαρακτηριστικά των burial, θα τους χαρακτίριζα περισσότερο punk, λόγω κάποιων πιο αργών ταχύτητων στα κομμάτια τους, με hardcore φωνητικά και κάποιες μελαγχολικές μελωδίες στις κιθάρες. Γενικά έχουν μια ισορροπία μεταξύ όλων αυτών που γαμάει! Έχουν βγάλει 2 άλμπουμς, ενα 7αρι κι ενα σπλιτ με τους επισης θεους και γερμανους [B]Dean Dirg[/B]. Aλμπουμαρα ειναι το no mistakes!

[B]http://www.youtube.com/watch?v=WKQS7CcYarU[/B]

Πωπω, προς στιγμή νόμισα έλεγες για τους Σουηδούς crust/hadcore/punkηδες [B]Bombanfall[/B] και μπερδεύτηκα :lol:

Μπαντάρες και οι Bombenalarm και οι Burial. Πιό old school crust/hardcore για μας τους ρομαντικούς :stuck_out_tongue:
Dean Dirg πρώτη φορά τους ακούω πάντως.

Για τους Bombanfall πάντως, ίσως τους θυμούνται οι ντεθάδες αφού στον περσινό δίσκο τους οι Bastard Priest διασκεύασαν Bombanfall!

Πάρτε και ένα μπάχαλο,

[SPOILER]

[/SPOILER]

Παιδιά τσεκάρετε, είναι σα να ακούτε burial στο πιο Punk rock! Μπήκα πάλι στο τριπάκι τους κι έχω κωλοψηθεί

όντως ωραίος δίσκος το βομβεν. απόλυτα καλοδεχούμενο επίσης ότι ξεφεύγει από την κραστίλα και ροκάρει περισσότερο. αγαπώ curse με τις υπερσολάρες στο τέλος, hardrock αντί για hardcore \m/ 8α ξεθάπσω κι εγώ αύριο.

Ναι ρε μλκ somn, ναι!!! Tί έπος που είναι το curse. Γενικά τέτοια κομμάτια δε γράφονται καθημερινα. Land of the free, patience επίσης φοβερά. Γενικά δεν έχω βρει κανένα αρνητικό στον δίσκο…

Να πώ κι εγώ ένα Black Hope κι ένα No Mistakes αν είναι :stuck_out_tongue:

Ρε σεις, κάποιους Ρώσους Leningrad τους ξέρει κανείς;
Καλά δεν έχω ελπίδες, απλά λέμε τώρα…

Ska παίζουν (σκέτο χωρίς πανκ) με ρώσικο στίχο (εδώ είναι το καλό).
Σε φάσεις θυμίζουν και λίγο κλασσικά ρωσοτράγουδα με ακκορντεόν κλπ ενώ τελευταία (αν και έχουν διαλυθεί νομίζω) το γύρισαν στο πιό ραπ-χιπ χοπ (!!!)

Τους είχα ακούσει πριν κάτι αιώνες και ο συνδασμός μουσικής-ρώσικων στίχων-φωνής/χροιάς του τραγουδιστή με έκανε να τους αγαπήσω :lol:

Ντάξει, πανηγύρια, βότκες, μεθυσμένοι Ρώσοι να παίζουν ακκορντεόν και άλλα τέτοια.
Μπορεί να μην τους πάρετε στα σοβαρά, μπορεί να μην σας πολυαρέσουν αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ θα σας φτιάξουν τη διάθεση :smiley:
Τους αγαπάω

Κομματάρα! http://www.youtube.com/watch?v=aMSd9ocv2GY Toυς έχει ακουστά κανείς?

[B]Adhesive - On A Pedestal[/B]

Γαμάτο Ep από μιά μπάντα που ομολογώ πως δε γνώριζα μέχρι πρόσφατα, και μου κάνει εντύπωση, γιατί είναι αρκετά παλιά απ’ ότι έψαξα και αναφέρεται από αρκετούς ως επιρροή. Σουηδία τώρα, mid 90’s, punk rock α-λα satanic surfers/millencolin/venerea και τα σχετικά, skate και τα μυαλά στα κάγκελα!! Πολύ ωραία μπαντά που κράτησε μέχρι το 2002 με τρία άλμπουμς και 3 Eps

Το συγκεκριμένο Ep περιλαμβάνει το On A Pedestal που είναι κιόλας YMNOΣ, άλλο ένα κομμάτι της μπάντας και 2 διασκευές, μία από operation ivy και μία από iron maiden:!: (run to the hills)

[B]http://www.youtube.com/watch?v=Xvb2ZMWCVV0&feature=channel_video_title[/B]