Το ακούσαμε και αυτό ! Τι άλλο θα ακούσουμε πια ! Ρε παιδιά , έλεος με τους εγωισμούς και την προσπάθεια να αποδείξουμε ότι είμαστε πιο ψαγμένοι και διαφορετικοί . Πραγματικά εδώ υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια και ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ όπως : Best I Can , Thin Line , Jet City Woman , Another Rainy Night (Without You) , Silent Lucidity , ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΟΥΝ το μέσο επίπεδο τραγουδιών του Warning ? Για όνομα του Θεού !!! #-o
:lol: Γελάσαμε και σήμερα . Πέρα από την πλάκα όμως , απομονώνοντας ένα κομμάτι του κειμένου για να δώσεις λάθος εντύπωση ή να πεις τη μ@λ@κι@ σου , είναι ενοχλητικό και ‘‘βρώμικο’’…φίλε
α) το ότι έχουμε διαφορετικό γούστο από σένα δε σημαίνει ότι προσπαθούμε να αποδείξουμε πως είμαστε ψαγμένοι και διαφορετικοί. εξάλλου δε χρειάζεται προσπάθεια αυτό, είμαστε και βγάζει μάτι :p. στο empire κατά τη δική μου γνώμη (δλδ υποκειμενικά, μιας και αμφιβάλλω ποσώς αν υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια στη μουσική) έχει 4-5 κομματάρες μέσα, αλλά τα υπόλοιπα, αν και πολύ καλά τραγούδια, είναι cheesy για queensryche. αυτή είναι η γνώμη μου ξαναλέω, όχι για να δείξω ότι είμαι κάποιος, αλλά γιατί έτσι ακούν τ αυτιά μου.
β) ο άιρον άρις πλάκα έκανε και δεν είχε σκοπό να αλλοιώσει το πνεύμα του ποστ σου, απλά έκανε κουότ αυτό στο οποίο σκόπευε να απαντήσει…
γενικά οι συγκρίσεις είναι αδόκιμες όταν δεν γίνονται επί κάποιων αντικειμενικών κριτηρίων.
π.χ. να συγκρίνω την παραγωγή του Empire με το Rage For Order, μπορώ να πω ότι το Empire έχει καλύτερο ήχο. Τώρα αν ακούγεται όπως πρέπει με την παραγωγή που έχει το Rage For Order είναι άλλη συζήτηση.
ειδικότερα τώρα προσπαθεια σύγκρισης στη δισκογραφία των Ryche δεν έχει κανένα νόημα.
αν κάτι μπορεί κάποιος να πει είναι πως μετά το Promised Land έπεσαν συνθετικά 1 και 2 επίπεδα.
οπότε μιλάμε για δύο ξεχωριστές περιόδους.
από εκεί και πέρα προσωπικά εκλαμβάνω τα album των Ryche και ως album ψυχολογίας/διάθεσης
όταν θέλω να ακούσω Ryche θα επιλέξω ποιό θα ακούσω είτε με κριτήριο ποιο έχω να ακούσω καιρό ή ανάλογα με την διάθεση.
π.χ. κάποια βράδια που δεν υπάρχει όρεξη να βγεις, να δεις κάποιον ή να μιλήσεις και ψάχνεις τη δισκοθήκη, ποιο δίσκο θα βάλεις, θα ανοίξεις ένα μπουκάλι κρασί και θα απολαύσεις, η αξία του Promised Land γίνεται ανεκτίμητη.
Καλό και το empire,με ωραία και εμπορικά (με την καλή εννοια) κομμάτια για το ύφος των Queensryche αλλα η πραγματική μαγκιά της μπαντας,ηταν οτι ενω ολοι περιμεναν (μεχρι και η κουτσή Μαρία που τους εμαθε από το silent lucidity) ενα αναλογο υφος στον επόμενο δισκο τους,αυτοι κυκλοφορησαν οτι πιο εσωτερικό και αντιεμπορικο μπορουσαν να κυκλοφορήσουν…Μερικες φορες η επιτυχια δεν κανει παντα καλό…:!:
Mεσολάβησαν και 4 χρόνια ανάμεσα στους δύο αυτούς δίσκους και ένιωσαν και οι ίδιοι κάπως άβολα με την απότομη δημοτικότητα του Silent Lucidity στην “κουτσή Μαρία”. Το ομώνυμο κομμάτι στο Promised Land σε αυτό αναφέρεται.
Φυσικά και υπάρχουν διαφορετικά γούστα , καμία αντίρρηση , όμως το ‘‘cheesy’’ που λες είναι άκυρο . Η μαγκιά των 'Ryche άλλωστε είναι η διαφορετικότητα στον κάθε δίσκο ! Εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια ΚΑΙ στη μουσική . Ρυθμός , μελωδίες , φράσεις , ενορχήστρωση , έμπνευση…πώς να το κάνουμε δηλαδή . Είναιι δικαίωμα του καθένα να έχει ένα γούστο αλλά δε μπορεί να πει ότι το Neue Regel είναι καλύτερο από το London ας πούμε !
Το αλλοίωσε όμως και δεν είναι σωστό , ούτε δίκαιο…
Μετά το Promised Land , δυστυχώς…τέλος , όχι απλά κάτω 1-2 επίπεδα .
Αυτό ακριβώς είπα και εγώ για τη διάθεση για τα άλμπουμ των Queensryche
Νομίζω ότι το Promised Land είναι πολύπλευρο . Σίγουρα έχει και τις σκοτεινές , στοιχειωμένες στιγμές , αλλά έχει και την ‘‘εμπορική’’ στιγμή , [B]One More Time[/B] ή και δυνατά και ΞΑΝΑ μπροστά από την εποχή τους τραγούδια , όπως τα Disconnected , Damaged και I am I.
Από το Operation:Mindcrime και το Rage For Order δε θα δεχόμουν να αλλάξει τίποτα αλλά το Empire άνετα το άλλαζα όλο για τα μισά τραγούδια του Warning(μόνο το ομώνυμο, το Della Brown και το Anybody Listening θα κράταγα). Κατεμέ τα υπόλοιπα δεν αγγίζουν επίπεδα μέσου τραγουδιού του Warning με τίποτα πόσο μάλλον των κορυφαίων Roads To Madness, Take Hold Of The Flame.
Δεν βλεπω πουθενα να λεει οτι αντικειμενικα ειναι ετσι τα πραγματα ασχετως αν πολυ (και 'γω μαζι) θεωρουνε το Empire κατωτερο της μεγαλης 5αδας δισκων που βγαλανε. Αυτο δεν το κανει σε καμμια περιπτωση μετριο αλμπουμ αλλα ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ, εχει να συγκριθει με αλμπουμς δυσθεωρητης ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ποιοτητας.
1)Ας μη συγκρινουμε δυο τελειως διαφορετικα ειδη μουσικης μεταξυ τους(βλ. queensryche-death)-αν πρεπει να το κανουμε,νομιζω οτι τετοιοι δισκοι σα το rage for order,operation mindcrime,promised land κλπ.
δεν εχει γραψει κανεις στο μεταλ(αυτο δε σημαινει οτι οι death δεν ειναι στο ειδος τους θεοι)!!!
2)αλκιβιαδη οι δισκοι στη σειρα ειναι 5+οχι 4-επισης δε συμφωνω με αυτο που ειπες για neue regel-london…
για μενα και τα δυο κομματια ειναι υμνοι αλλα με τιποτα το neue regel χειροτερο#-oπρεπει να το μελετησεις καλυτερα:!:
ολα αυτα φιλικα παντα:)
μισο…δεν ειπα οτι πρεπει ολοι να εχουν την ιδια αποψη με εμενα αλλα πρωτα στον αλκιβιαδη φανηκε παραξενο να πει κανεις οτι το neue regel ειναι καλυτερο απο το london!εγω δεν λεω οτι το neue regel ειναι καλυτερο αλλα ας μην το παρουσιαζουμε σαν τοσοοοοοο υποδεεστερο-θελω να πω οτι αντικειμενικα ειναι δυο υπεροχα τραγουδια και τα δυο!
Το Warning παντως μου αρεσει αρκετα περισσοτερο σε σχεση με το Empire, μονο και μονο επειδη εχει μερικα απο τα αγαπημενα μου Ryche κομματια.
No Sanctuary, NM 156, Take Hold Of The Flame, Child Of Fire και Roads To Madness. Οχι πως τ’ αλλα δε μ αρεσουν, απλως αυτα προτιμω. Και πλακα πλακα ανεφερα το μισο δισκο, λολ. Μια χαρα το κοντραρει.
προφανως και εχεις ακουσει,δεν το αμφισβητω!και το london ειναι τεραστια δημιουργια:!:απλα θεωρω οτι αντικειμενικα και το neue regel ειναι ισαξιο(+γενικοτερα αντε να βγαλεις ακρη με τα κομματια αυτου του δισκου)