Quentin Tarantino

για μενα μαλλον το reservoir dogs ειναι το καλυτερο.
τρομεροι ηθποιοι, ερμηνιες, πλοκη, τα παντα.νιωθεις πραγματικα οτι εισαι και συ μεσα στη συμμορια.

Αφού μπήκε το Jackie Brown στο πολλ ας έμπαινε και το True Romance που το βρήκα αρκετά καλύτερο.

Kill Bill ρεεεεε!!! :smiley: Πεφτει τρομερο ξεκοιλιασμα

Δέαρ ιζ όνλυ ουάν Μίστερ Πινκ. ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ ΝΤΟΓΚΖ ΑΠ ΓΙΟΡ ΑΣ!!!

http://www.mixtape.gr/t.asp?sec=2&sub=1&uid=2111

Pulp fiction ανετα

σημερα στις 12 εχει το Jackie Brown στην ΕΤ1…

αυτα…#-o

ρεζερβοιρ ντογκς αγαπημενη

Καλά τα΄χει βάλει… Αυτά είναι και written και directed απ’τον Tarantino… To True Romance είναι σκηνοθετημένο απ’τον Tony Scott.

Ωραίο κ το Jackie Brown κ γενικώς τα 3 πρώτα του μου άρεσαν πολύ ενώ στα Kill Bill δεν είμαι φαν. Όπως κ το τελευταίο του ήταν φοβερό… Κυρίως σε θέματα διαλόγων, ατακών κ παρουσίασης χαρακτήρων είναι αξεπέραστος :wink:

On topic: Δε θα πρωτοτυπήσω πολύ κ θα πω τα 2 πρώτα ότι θεωρώ τα κορυφαία του… Με μια ελάχιστα μεγαλύτερη εκτίμηση στο pulp fiction. :slight_smile:

θεος!εγω που δεν ξερω πολλα για σκηνοθετες και τετοια τον θεωρω τον αγαπημενο μου λογω του στυλ που παρουσιαζει την βια και τις απιστευτες ατακες οπως αυτη
για αγαπημενη ταινια τωρα δεν μπορω να πω γιατι δεν τις εχω δει ολες.Btw ακουσα οτι θα βγει νεο kill bill :thumbup:

Την αποψη μου για τον πιο υπερτιμημενο Αμερικανο σκηνοθετη την ξερετε,δεν θα την ξαναπω.
Δεν ειχα δει το ‘’[B]Jackie Brown[/B]’’ και ειπα να το δω.Και δεν το ειχα δει σκοπιμως,αλλα λεω,αντε δε γαμιεται,ας δω τι κλεβει τωρα ο ανεμπνευστος.
Επειδη πολλοι δεν ξερουν,ας κανω μια εισαγωγη.
Τα blaxploitation τα οποια προσωπικα λατρευω κι εχω δει ακετα,ηταν ενα ειδος που ηκμασε στα 70’s και ηταν action ταινιες με μαυρους ηθοποιους.Ταινιαρες του ειδους ηταν τα:[B]’‘Superfly’’,’‘Foxy Brown’’,’‘Coffy’’,’‘Shaft’’,’‘Truck Turner’’[/B] κ.α.Eμβληματικη μορφη του ειδους ηταν η [B]Pam Grier[/B] η ισως αγαπημενη μου γυναικα ηθοποιος που επαιξε την σκληρη και με αυτην την ταινια ο [B]Tarantino [/B]της εφτιαξε ξανα την καριερα.Μαζι με την αναγεννηση της καριερας της [B]Pam Grier[/B] στα 1997 ειχαμε τονωτικη ενεση και στην καριερα του [B]Robert Foster[/B](οποιος δεν εχει δει το ‘’[B]Vigilante[/B]’‘να το κανει αμεσα).
Ο [B]Τarantino[/B] ομως,σε αντιθεση με αυτα που πιστευουν τα δηθενοταγαρογκομενακια που συχναζουν στα Εξαρχεια και ακουνε [B]Manu Chao[/B] και διαβαζουν [B]Paulo Coelho[/B],δεν εφηυρε τον τροχο.
Πατησε πανω στο ειδος κι εκανε ενα tribute,αρα πρωτοτυπια ΜΗΔΕΝ!!!
Kαι για οσους δεν το ξερουν ακομη και ο τιτλος της ταινιας ειναι κλεμμενος,καθως μια απο τις πιο γνωστες blaxploitation ταινιες των 70’s με την [B]Grier[/B] ηταν το φοβερο ‘’[B]Foxy Brown[/B]’’.
Δεν μιλαω τωρα για τη μουσικη απο τις ταινιες του που ειναι ολα ‘‘τσοντες’’ απο αλλες ταινιες.Κυριως το soundtrack του ‘’[B]Kill Bill[/B]’’ μιλαμε ειναι απο τα spaghetti western και ακουγα τοτε ατομα να μου λενε,’‘Πω Πω τον πουστη,τι μουσικη εγραψε παλι!!!’’(Οh My Fucking God!!!)
Eπισης,επειδη τυχαινει να το εχω δει,η ταινια μοιαζει και με το εξισου πολυ καλο blaxploitation ‘’[B]Black Mama, White Mama[/B]’’,που εκτυλισσεται σε φυλακες.

Στα της ταινιας τωρα…

Δεν καθομαι να πω τωρα λεπτομερειες σχετικα με την υποθεση της ταινιας,πανω κατω ειναι γνωστη πιστευω.Εμποριο οπλων,φυλακες,πρεζα και δεν συμμαζευεται κι ολα αυτα πραγματικα ωραιες μουσικες επιλογες,που το ‘‘ατομο’’ [B]Tarantino[/B] ομως εχει τσιμπησει απο αλλες ταινιες των 1970’s οπως παντα βεβαια.To ποσες ατακες ειναι δανεια απο αλλες ταινιες,δεν καθομαι τωρα να αναφερω,αλλα η ταινια ειναι πολυ αργη,θα μπορουσε να ειναι κανα 40 λεπτο μικροτερη και αν και εχει ετσι μια cool/αργη ατμοσφαιρα καπου ειναι βαρετη.
148 λεπτα ταινιας,για να δουμε μια παραδοση τσαντας με τον Batman ντυμενο rocker να μασαει τσιχλα και να το παιζει cool!!!
Sorry guys,δεν θα παρω,εν τελει.
Φυσικα και εχει τις στιγμες της και τοσο η [B]Pam Grier [/B] κι ο[B] Samuel Jackson[/B] ,οσο και ο μαστουρης [B]Robert De Niro[/B] παιζουν καλα,αλλα το σεναριακι σε μπερδευει και ο ρυθμος σε πεταει στο κρεββατι/καναπε για τρελο υπνο!

συμφωνώ πάνω κάτω αλλά εδω αυτο ήταν το νόημα τις μουσικής.όπως και ολα στην(και στις 2) ταινία . ολα ειναι φόρος τιμής σε διάφορες μουσικές , ηθοποιούς, κινηματογραφικά είδη

Nαι ρε φιλε,ΟΚ,αλλα τελικα στα ματια του κοινου,παιρνει αυτος τη δοξα κι ολοι οι αλλοι μενουν στην αφανεια!!!
Εχω φιλο που τρελαινεται για [B]Tarantino[/B] και που του εδωσα να δει το ‘’[B]Foxy Brown[/B]’‘καποτε και μου ειπε ‘‘Tι μαλακια ηταν αυτη!!!’’.
EΛΕΟΣ!!!Kαι η ρεπλικα του κωλου που κοντεψε να με παρει ο υπνος δλδ ηταν καλυτερη???
Δεν ξερω,ο [B]Tara[/B] εχει εταιρειες και ΜΜΕ που του εχουν φτιαξει ενα ονομα και εναν μυθο,που για μενα δεν τον αξιζει και πολυ!!!
Kαι για να μην με πει κανεις κολλημενο και αδικο.το δηλωνω οτι το ‘’[B]Pulp Fiction[/B]’’ το θεωρω μεγαλη ταινιαρα.
ΜΟΝΟ αυτο ομως!!!

το αδικείς το reservoir νομίζω. κατά τα άλλα η αλήθεια είναι καπου εκεί, έχει να βγάλει πραγματικά καλή ταινία από το pulp fiction. μαρέσουν οι ταινίες του, τις βλέπω ευχάριστα, αλλά η αλήθεια ότι σε όλες αναμασάει τη γνωστή συνταγή επιτυχίας.

Ολόκληρο σεντόνι κραξίματος και επιχειρήματα μηδέν (πλην της τελευταίας παραγράφου).

Καταλαβαίνω το να μην αρέσει σε κάποιον ο Ταραντίνο (εγώ τον θεωρώ απίστευτα απολαυστικό αλλά όχι και τον καλύτερο σκηνοθέτη έβερ. Ούτε καν δηλαδή), αλλά αυτό παραλήρημα του παραλόγου δεν μπορώ να καταλάβω.
Ο τύπος δημιουργεί ταινίες με ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ ΟΛΟΔΙΚΑ ΤΟΥ σενάρια κάνοντας παράλληλα τους φόρους τιμής του όπου γουστάρει. Ποτέ δεν το έκρυψε ότι σχεδόν όλες του οι ταινίες έχουν άπειρες αναφορές σε άλλες ταινίες που ο ίδιος γουστάρει και φυσικά τις αναφέρει όλες αυτές τι αναφορές στα κρέντιτς. Έκανε πχ ένα φόρο τιμής στα blaxploitation. Το αν τα Foxy Brown ή Coffy (που είναι αμφότερα ταινιάρες και ουδεμία σχέση έχουν σεναριακά με το Jacky Brown εκτός του ότι πρόκειται για blaxploitation ταινία - εξάλλου το Jackie Brown είναι βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του Elmore Leonard) δεν τα ψάξει κάποιος, πως μπορείς να κατηγορείς εσύ τον Ταραντίνο γι’ αυτό, από τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος προσπάθησε να τα δείξει στον κόσμο; Που είναι η κλεψιά; Από που κι ως που ο “φόρος τιμής” θεωρείται κλεψιά;

Στο Inglourious Basterds κάνει ένα φόρο τιμής στο Dirty Dozen. Τι σκατά σχέση έχει η μία ταινία με την άλλη εκτός από το ότι έχει να κάνει με Ναζί και τέτοια;

Στο Kill Bill κάνει φόρο τιμής στις mandarin ταινίες και μια πιο άμεση στον Bruce Lee χρησιμοποιώντας την κίτρινη φόρμα. Τι σκατά σχέση έχουν από εκεί και πέρα εκτός από το ότι καταπιάνονται με το ίδιο είδος;

Στο Django Unchained κάνει ένα φόρο τιμής στο θρυλικό Django, δίνοντας το ίδιο όνομα στον πρωταγωνιστή. Τι σκατά σχέση υπάρχει από εκεί και πέρα;

Εν κατακλείδι, αγαπητέ jiopa προφανώς και είναι απόλυτα θεμιτό το να μην σου αρέσει ο Ταραντίνο αλλά με τα επιχειρήματα που χρησιμοποιείς το μόνο που δείχνεις (ή τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω εγώ) είναι ότι ζηλεύεις επειδή αυτός έχει αποκτήσει φήμη και φράγκα ενώ οι δημιουργοί των b-movies στις οποίες κάνει φόρους τιμής, όχι.
Οπότε καλά θα κάνεις να κατέβεις από το hate train γιατί εκτός του ότι είσαι λάθος πέρα για πέρα, εκτίθεσαι κιόλας.

Η τελευταία παράγραφος σου που ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ λες απλά τη γνώμη σου για την ταινία (αν και δεν συμφωνώ), απόλυτα σεβαστή.

Παραληρημα παραλογου ονομαζεις εσυ καθε αποψη που δεν συμφωνει με τη δικη σου?
Ευχαριστω πολυ.
Επιχειρηματα μηδεν?Αν θες εχω κι αλλα τετοια μηδενικα επιχειρηματα.
Με ενοχλει που ο κοσμος αποθεωνει χωρις να ξερει τι υπαρχει απο πισω και δεν το κρυβω αυτο.
Εχω δηλωσει οτι δεν μου αρεσει αυτο που κανει κι επισης το ‘’[B]Inglorious Bastards[/B]’’ δεν ειναι απλα φορος τιμης στο ‘’[B]Dirty Dozen[/B]’’ μονο,αλλα οπως μαλλον θα γνωριζεις υπαρχει και ομοτιτλη ιταλικη ταινια με το ιδιο θεμα!!!
Εγω σεβομαι το οτι γουσταρετε καποιοι,εγω δεν μπορω να μην γουσταρω δλδ?
Ας υπαρχει και κατι που δεν μου αρεσει στην τελικη…
Εχω ξεσκιστει να ανοιγω θεματα για σκηνοθετες και για ειδη που λατρευω,ας υπαρχει και κατι που δεν μου αρεσει.:slight_smile:

Μάλλον δεν διάβασες τι σου έγραψα. Είπα ότι είναι απόλυτα σεβαστό το ότι δεν σου αρέσει o Ταραντίνο, αλλά το να αραδιάζεις κάθε τρεις και λίγο ένα τόνο χολή χρησιμοποιώντας επιχειρήματα σαν κι αυτό

(λες και φταίει ο Ταραντίνο, ο οποίος πασχίζει να κάνει γνωστότερες τέτοιου είδους ταινίες)

ή σαν αυτό

με τον Ταραντίνο να έχει δηλώσει ότι έχει ΕΠΗΡΕΑΣΤΕΙ από την εν λόγω ιταλική ταινία κάνοντας το φόρο τιμής του, δανειζόμενος τον τίτλο της.

Δεν την έχω δει την ταινία αλλά διαβάζοντας τα σενάρια τους αποδεικνύεται κατευθείαν πόσο λάθος είσαι.

In 1944, in France, the rogue American soldiers Lieutenant Robert Yeager, Private Fred Canfield, the murderer Tony, the thief Nick and the coward Berle are transported to a military prison. However, the convoy is attacked by the Germans and they survive and flee with the intention of cross the border of Switzerland. Along their journey, they fight against a German platoon and capture the German prisoner Adolf Sachs that offers to guide them to the Swiss border. When they meet a German troop, they kill them but sooner they discover that they actually were and American commando in a mission headed by Colonel Buckner to steal a German V2 warhead. Lt. Yeager, Fred, Tony and Nick offer to risk their lives to accomplish the mission.

In Nazi-occupied France, young Jewish refugee Shosanna Dreyfus witnesses the slaughter of her family by Colonel Hans Landa. Narrowly escaping with her life, she plots her revenge several years later when German war hero Fredrick Zoller takes a rapid interest in her and arranges an illustrious movie premiere at the theater she now runs. With the promise of every major Nazi officer in attendance, the event catches the attention of the “Basterds”, a group of Jewish-American guerilla soldiers led by the ruthless Lt. Aldo Raine. As the relentless executioners advance and the conspiring young girl’s plans are set in motion, their paths will cross for a fateful evening that will shake the very annals of history.

Τώρα πες μου εσύ τι σκατά σχέση έχουν εκτός του ότι μοιράζονται το ίδιο μπακγκράουντ (όπως εκατομύρια άλλες ταινίες);

Σου παραθετω τι ειχα γραψει πριν καιρο για το ‘‘Iglorious Bastards’’ του 1978 και θελω να διαβασεις τις πρωτες γραμμες.Κι εγω αναρωτιομουν για το αν ειναι remake.Ελα ρε συ και οι δυο πολεμικες ταινιες ειναι,αλλα αυτο δεν λεει βεβαια κατι απαραιτητα.

http://www.rocking.gr/modules/forum/showthread.php?t=4738&page=98

Tες πα ας μην το συνεχισουμε,δεν υφισταται θεμα για το ποιος θα πειισει ποιον.

Χαχα! Εγώ κρατάω αυτό πάντως:

Με κάλυψες :smiley:

Παντως για να ελαφρυνω το κλιμα ,ψαξε και δες και την ταινια του 1978 διοτι ειναι διασκεδαστικοτατη!
Εμενα μου αρεσε πολυ!
Φανταζομαι πως θα σου αρεσει.