R.i.p (TV/cinema)

4 Likes

Πλάκα στην πλάκα, είχε παίξει σε πάρα πολλές γνωστές ταινίες.

Αναμενόμενο, βέβαια, όταν ξεκινάς την κινηματογραφική σου καριέρα (ακόμα και χωρίς credit) με το επικότερο του επικού “Big Trouble in Little China”. Τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά μετά.

5 Likes

πω πω τι έπος

1 Like

Μολις 60 ετων… τεραστιο κριμα.
Εικονικοι ρολοι σε Clean Shaven, Pulp Fiction και The Mask.

3 Likes
1 Like

Τουλάχιστον 4-5 φιλμ του, τα έχω πολύ ψηλά, για διαφορετικούς λόγους το καθένα.

Πολύ τραγικό τέλος, πάντως.

Αυτές οι ειδήσεις μας υπενθυμίζουν ότι δεν έχουν λύσει όλα τα θέματά τους οι διάσημοι και πλούσιοι, όπως διαφημιζουν. Αν τον σκότωσε ο γιος του, όπως διαρρέεται, τότε ειναι απόλυτα σοκαριστικό. Κρίμα.

Εγώ έχω 6 έργα του πολύ ψηλά →

-This is Spinal Tap (από τις αγαπημένες μου εκ των 6, μαζί με το A Few Good Men και το When Harry Met Sally)

-Stand by Me (γενικά ο Reiner, όπως ο Darabont και σε πιο σύγχρονους δημιουργούς ο Flanagan καταλαβαίνουν ουσιαστικά τον Stephen King, όσο κανείς άλλος σκηνοθέτης - απόδειξη #1 το Stand by Me)

-The Princess Bride (Δεν δέθηκα μαζί του μικρός, αλλά είναι arguably ένα σχεδόν τέλειο δείγμα pop Αμερικανικής εφηβικής φαντασίας των 80s)

-When Harry Met Sally (Πιθανότατα ακόμα στο top5 των αγαπημένων μου rom coms ever)

-Misery (γενικά ο Reiner, όπως ο Darabont και σε πιο σύγχρονους δημιουργούς ο Flanagan καταλαβαίνουν ουσιαστικά τον Stephen King, όσο κανείς άλλος σκηνοθέτης - απόδειξη #2 το Misery)

-A Few Good Men (από τις αγαπημένες, μαζί με το This is Spinal Tap και το When Harry Met Sally)

Οι παραπάνω δεν απαραίτητα στις “αγαπημένες μου” ταινίες ever ξέρω 'γω (σίγουρα καλές ταινίες όλες τους) αλλά είναι σημαντικές για εμένα/και εν γένει για το Αμερικανικό σινεμά των τελευταίων 50 ετών, σε κάποιο μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό…

Επίσης αν και κακή ταινία overall, έχω ένα soft spot για το North -προφανώς επειδή είναι μέρος του παιδικού μου τηλεοπτικού memorabilia,- και για τα Ghosts of Mississippi και The Story of Us -μέτριες ταινίες, περνάω καλά για διαφόρους λόγους όμως μαζί τους.

Πάνω από όλα όμως, σαν φιγούρα, μάλλον θα τον έχω διαχρονικά στο μυαλό μου σαν τον ξεροκέφαλο Michael Stivic από το All in the Family - ένα από τα πιο εμβληματικά sitcoms των 70s (το οποίο και υπήρξε εκ των πρωτοπόρων τηλεοπτικών προγραμμάτων των ΗΠΑ, που ενσωμάτωσαν και ανέδειξαν μέσα από το σενάριό τους πολλά κοινωνικά καυτά θέματα της εποχής/και όχι μόνο, όπως ο ρατσισμός, η θρησκεία, οι αμβλώσεις κτλ) και μια σειρά που επίσης μεγάλωσα βλέποντάς την στην ert + αργότερα σε επαναλήψεις στα χρυσά χρόνια των torrents στα '00s…
a man in a brown striped shirt is sitting at a table with a knife and fork .

Τεσπά ναι, πολύ κρίμα, μεγάλη απώλεια + σημαντικότατη μορφή του σύγχρονου Αμερικανικού σινεμά, αλλά και δημιουργός με ηχηρή πολιτική άποψη και έντονη δράση…

4 Likes

Κριμα ρε γμτ τον ανθρωπο!Νομιζω τον ειδα τωρα τελευταια και στο The Bear αν δεν κανω τρομερο λαθος!
Few Good Men επος,οποτε το πετυχαινω σταματαω τα παντα και το βλεπω!Η ταινια με την οποια ο Cruise ξεβρακωνει κοσμο!
Μεγαλωσαμε με Princess Bride,ανατριχιαζω καθε φορα με το “Hello,my name is Iningo Mondoya,you killed my father,prepare to die” του λατρεμενου Mandy Patinkin!
Το The story of us μου αρεσε παρα πολυ,νομιζω το ειχα δει και στον κινηματογραφο.
Για το Misery δεν υπαρχουν λογια…
RIP

1 Like

Τα διαβασα χθες βραδυ στο κρεβατι αυτα τα πολυ δυσαρεστα νεα, και το rocking δεν φορτωνε με τιποτα στο κινητο για να ερθω να γινω ο αγγελιαφορος κακων μαντατων για δευτερη μερα σερι.

Τεραστιο τεραστιο τεραστιο κριμα ρε γαμωτο. Πολυ στεναχωρο να φευγει καποιος ανθρωπος γενικα ετσι απο την ζωη, δολοφονημενος μαζι με την γυναικα του στην ηλικια των 78, και σε μια ηλικια που θα επρεπε απλως να απολαμβανει τους καρπους των κοπων του ολα αυτα τα χρονια. Ποσο μαλλον αν αληθευουν οι φημες και δολοφονηθηκε απο τον γιο του.

Εντωμεταξυ οι πρωτες 7 ταινιες του Reiner ηταν τα Spinal Tap, The Sure Thing (κλασικο αγνο rom com με Δαφνη Ζουνιγκα και Κιουζακ), Stand By Me, Princess Bride, When Harry Met Sally, Misery & Few Good Men. Μιλαμε για απο πολυ καλες εως εξαιρετικες ταινιες ολες τους, και δεν σταματησε εκει βεβαια. Το Ghosts Of Mississippi του 1994 ειναι φανταστικη και σοκαριστικη ταινια, που θα επρεπε να εχει λαβει πολυ περισσοτερη διαφημιση, ενω και αρκετες ακομα μεταγενεστερες ταινιες του ειναι ποιοτικες.

RIP Jess’ dad :cry:

ΥΓ. Ειδικη μνεια και στην συμμετοχη του ως ηθοποιος σε αμετρητες παραγωγες, αλλα ειδικα στο All In The Family, ενα απο τα καλυτερα sitcoms ολων των εποχων (και σιγουρα που αξιζει να μπει στο αντιστοιχο τοπικ)

2 Likes

Έχω γίνει δυστυχώς λίγο νεκροθάφτης τελευταία, αλλά…

The wire GIF - Encontrar en GIFER

4 Likes
6 Likes

Αντίο τεράστιε.

Αντιο.

9 Likes

image

6 Likes