Θελω να γυρίσω σπίτι να δω τα βιντεάκια ΤΩΡΑ, μπορώ? Έ υπέροχο, μοναδικό αφεντικό…
aboutmusic αρχίστε να χορευέτε επάνω στα γραφεία!
καλά εκεί που ΠΕΘΑΙΝΩ είναι στο Sheena που ο τύπος με το μούσι κανει τα oυυυυυυυυυ ουυυυυυυυυυυ. Απίστευτοι
edit: this song is by the epic rock group “the ramones”…god bless joey and dee dee
ramones,εγγυηση,πολυ καλοι οι τυποι,ωραια μουσικη,γουσταρουμε ramones.8)
:lol::thumbup:
ukelele:p
Σαν σήμερα, 15 Απριλίου, πριν 9 χρόνια έφυγε για πάντα ο Joey Ramone από κοντά μας. Ο Joey εφυγε γιατί έπασχε από λέμφωμα. Η μάχη του με την την ασθένεια κράτησε για 7 περίπου χρόνια.
Ο Joey ήταν μεγάλος. Η φωνή του θύμιζε - ακόμα και στα τελευταία τους άλμπουμ - έναν έφηβο και τον ενθουσιασμό που τον διεπει όταν πρωτοπιάνει το μικροφωνο. Δεν είχε κάποιου είδους “επαγγελματική εκπαίδευση” σε αυτό που τον έκανε μύθο και είδωλο για αρκετές γενιές. O Joey πήρε το ροκ και το ξανα έκανε έτσι όπως έπρεπε να ήταν. Να έχει πλάκα. Η φιγούρα του πάνω στην σκηνή, με το κεφάλι του σκυμμένο στο μικρόφωνο, τα μαλλιά του να κρύβουν το πρόσωπό του, το στενό τζιν, το perfecto, o τρόπος που τραγουδούσε το Mamamamama’s Boys και στην τελική, ο τρόπος που “έφτιαχνε τερατάκια για τους φίλους” ήταν τόσο αυθόρμητος και μοναδικός που δεν πρόκειται να επαναληφθει.
Μετά τον θανατό του, το όνομα του δόθηκε στον δρόμο έξω από το θρυλικό CBGB’s στη Νεα Υορκη, το κλαμπ που - δικαιωματικά - του αποδίδεται ο χαρακτηρισμός “γενέτειρα του πανκ ροκ”.
Λίγο μετά τον θανατό του κυκλοφόρησε το προσωπικό του άλμπουμ που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει. Όταν το είδα στα δισκάδικα, τότε στις αρχές του 2002, σκέφτηκα ότι όντως “δεν πρέπει να ανησυχούμε για αυτόν” και ότι θα πρέπει “να σταματήσουμε να το σκεφτόμαστε”. Ο ίδιος τότε μας έλεγε για τελευταία φορά
Ahhh nothing lasts forever
And nothing stays the same
Feeling numb all over
And totally deranged
When you finally you make your mind up
I’ ll be buried in my grave
…και πόσο προφητικό μοιάζει το τελευταίο δίστιχο, όταν σκεφτείς ότι οι Ramones ποτέ δεν κάνανε το break through με κάποιον δίσκο τους, ποτέ δεν γίνανε “νουμερο ένα” κατά την διάρκεια της ενεργής πορείας τους…και τελικά ένα χρόνο μετά τον θάνατο του Joey, οι Ramones μπήκαν στο Rock n Roll Hall of Fame.
Μεγάλωσα με τους Ramones, δεν μπορώ να σκεφτώ πώς θα ήμουν χωρίς την συντροφιά του Joey και της παρέας του. Ένα μεγάλο ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙΣ ΡΕΕΕ ΜΠΑΓΑΣΑ από μένα.
Πολύ ωραίο το post σου!!!:roll:
Αυτοί και οι Clashμου άρεσαν από punk πάντα.Και οι Ramones έχουν αυτό ακριβώς που είπες.Πλάκα.Και ένα από τα πιο εκρηκτικά live ever,το It’s Alive!
Παντως για να πω την αληθεια μεχρι να ασχοληθω καπως μαζι τους, νομιζα οτι τα μελη τους ειναι αδερφια. :oops:
Αφου ειχαν ολοι το ιδιο επωνυμο ρε. :lol:
Ε καλά, κι εγώ το νόμιζα αυτό αλλά σε μικρή ηλικία!
R.I.P. Joey
Θυμάμαι του είχε αφιερώσει ο Λέμμυ το R.A.M.O.N.E.S. στον Λυκαβητό το 2003. Συγκίνηση…
no they weren’t…
o colvin ειχε την εμπνευση να ονομαστει dee dee ramone απο τον Paul McCartney που χρησιμοποιουσε το ψευδωνυμο Paul Ramon,και ετσι επεισε τους αλλουν να ονομαστουν Ramones…
‘‘Αdios amigos’’
το παραπάνω βίντεο περιέχει ένα απόσπασμα από μία συναυλία των Ramones το 1980 στη Ρώμη. Το τραγούδι “Commando” είναι το τελευταίο κομμάτι του συγκεκριμένου αποσπάσματος. Υπενθυμίζω ότι το ρεφραίν του κομματιού - κανονικά - πάει ως εξής
[LEFT]First rule is: The laws of Germany
Second rule is: Be nice to your mommy
Third rule is: Don’t talk to commies
Fourth rule is: Eat kosher salamis[/LEFT]
Όπως θα προσέξετε, στην παραπάνω λάηβ εκτέλεση ο Joey δεν τραγουδά (καμμία από όσες φορές επαναλαμβάνεται το ρεφραίν) το μπολνταρισμένο σημείο. Περίεργες εποχές τότε στην Ιταλία, πολιτική βία, κοινωνικές αναταραχές, τρομοκρατία, δολοφονίες κλπ κλπ… οπότε τα ζυγίσαν όλα αυτά οι Ramones και είπαν (?) ας κάνω το κορόιδο και ας αυτολογοκριθώ.
eat salami??
Σαααλαμακιι
στα αριστερά είναι ο Tommy Ramone και στα δεξιά ο Johnny Ramone. Η φώτο είναι από το 1966 από ένα γκρουπ που συμμετείχαν οι δύο Ramones στην εφηβεία τους, ονόματι Tangerine Puppets.
Yπενθυμίζω ότι ο Tommy ήταν ο ντράμμερ των Ramones για τα πρώτα τους τρία άλμπουμ. Μετέπειτα ήταν παραγωγός τους. Και φυσικά εννοείται ότι ο Τόμμυ δεν ήταν ντράμμερ αλλά κιθαρίστας, επειδή όμως δεν είχαν άλλον να βάλουν στην θέση του ντράμμερ (μετά την αποτυχία του Joey στη θέση αυτή), κάποιος έπρεπε να μπεί - οπότε ο Τομμυ ήταν η μόνη λύση.
H πλάκα στην φώτο είναι ότι ο Johnny φαίνεται να παίζει κάτι σαν σόλο. Είναι γνωστό πόσο τα μισούσε, παρά το ότι πρόκειται για έναν από τους πιο επιδραστικούς ροκ κιθαριστες.
Προσέχοντας περισσότερο την φώτο φαίνεται και το αλλήθωρο βλέμμα του Tommy, σήμα κατατεθέν του!
Πάρτε και μία φώτο του Tommy όπως είναι σημερα:
Ο τόμμυ είναι το μόνο αυθεντικό μέλος των Ramones που ζει ως σήμερα. (Βέβαια ζει και ο Μάρκυ, μετέπειτα ντράμμερ τους, αλλά δεν ήταν στην αρχική σύνθεση).
Πολύ σωστό ποστ, αγαπάμε Ramones αν και για να είμαι ειλικρινής άργησα πολύ να τους πάρω χαμπάρι γιατί σαν βαρύ μέταλλο που είμαι #-o ο ήχος τους μου φαινότανε κάπως ψόφιος. Αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ…
ψόφιος ο ήχος των Ramones???
φαντάσου τον εαυτό σου κάπου στο 1976 να ακούει το πρώτο άλμπουμ. Μάλλον από τους πιο ζωντανούς και σπαρταριστούς ήχους.
anyway, αφού έδειξες μεταμέλεια έχεις άφεση αμαρτιών
Τους ευχαριστούμε για όλα. Απλά είναι τα πράγματα…:bow2::bow2::bow2:
E, ναι δυστυχώς όταν ήμουν μικρότερος δεν μπορούσα να βάλω τον εαυτό μου στο 1976, και φυσικά όταν μεγαλώνεις με thrashιες και deathιές όλα αυτά σου φαίνονται κάπως λιγοτερο heavy…μα πως το έθεσα έτσι?? 8)
Αnyway, είχα πρόσφατα μια κουβέντα με ένα φίλο και του έλεγα πως το κομμάτι R.A.M.O.N.E.S είναι των Motorhead, εκείνος μου έλεγε ότι είναι των Ramones και μάλιστα μου έδειξε βιντεάκι που το παίζουν live στα τέλη της δεκαετίας του 70. Τελικά τι ισχύει??
το R.a.m.o.n.e.s. είναι κομμάτι των Motorhead. Το έγραψε ο Λέμμυ ως φόρο τιμής στους Ramones και είναι στο 1916 LP. Oι Ramones το έχουν παίξει λάηβ, και υπάρχουν και βίντεο που το παίζουν, αλλά δεν νομίζω να είναι του 70. Συγκεκριμένα, χαρακτηριστικό είναι το τελευταίο λάηβ των Ramones το 1996 όπου το παίζουν και σκάει και ο Λέμμυ επί σκηνής! Επίσης το κομμάτι έχει διασκευαστεί και στουντιακά από τους Ramones (είναι σε μία συλλογή με ακυκλοφορητα).
Κι εγώ έτσι ήξερα…λογικά θα ήτανε μούφα το βιντεάκι που μου έδειξε. Thanx man
Toσο απλα οσο οι RAMONES!!! 8)