Ramones

O CJ Ramone ήταν ο μπασίστας που αντικατέστησε τον Dee Dee, μετά την φυγή του από το γκρουπ, το 1989. Παρέμεινε μέχρι το τέλος δηλαδή το 1996 όπου οι Ramones διαλύσανε. Έπαιξε στα άλμπουμς Loco Live (1991), Mondo Bizarro (1992), Acid Eaters, (1993) και Adios Amigos! (1995). Ο CJ συνεισέφερε αρκετά και στο συνθετικο τομέα στο γκρουπ, καθώς έγραψε αρκετά τραγούδια αυτής της περιοδου και, όντας περίπου 10 χρόνια μικρότερος από τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας, είναι χαρακτηριστικότατος ο πιο νεανικός και μοντέρνος χαρακτήρας που έδωσε στην προσέγγιση της μουσικής των Ramones. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο CJ είχε αναλάβει και τα φωνητικά, πχ σε κομμάτια όπως το Strength to Endure και Main Man. Είναι ακόμα ενεργός συναυλιακά, καθώς δίνει διάφορα lives με τραγούδια των Ramones που και που.

από τις μέρες με την μπάντα:

μία περσινή του:

και μία με τον Brant Bjork (μεγάλος θαυμαστής των Ramones), όπου το 2008 είχαν δώσει μία εμφάνιση μαζί παίζοντας τραγούδια ως φόρο τιμής στην μπάντα:

Θεός ο cj

M’ αρέσουν πάρα πολύ τα φωνητικά του, ενώ στο τελευταίο live των ramones που ηχογραφηθκε (και το έχω) είναι μαγικός. Ειδικα στο crusher στο συγκεκριμένο λαιβ γαμάει.

Να πω επίσης ότι στο λαιβ αυτό εμφανιστηκαν μεταξύ άλλων οι Lemmy, Vedder, Dee Dee στη σκηνή.

Α ρε ramones γιατί να μη σας πρόλαβα:(:(:frowning:

Ήταν μορφή ρε όντως, και έβαλε κατά πολύ το χεράκι του για να κολλήσω μαζί τους από πιτσιρικάς, καθώς τους γνώρισα με αυτά τα άλμπουμς (όταν άρχισα να ακούω ήταν το Mondo Bizarro στα δισκάδικα κλπ κλπ), τα άλμπουμς του CJ δλδ.

Αχ με το ποστ σου παναγιώτη μ’ έκανες να θέλω να ακούσω ramones, και δυστυχώς έχω τους δίσκους στην Αθήνα!

Ασχετό. Το hip hop πέρασμα του Dee Dee Ramone το’ χεις τσεκάρει?? (ο οποίος παρεπιπτόντως ήταν ο αγαπημένος μου. Μεγάλη -ίσως και προβηλαμτικη- προσωπικότητα με βασικό ρόλο στις συνθέσεις τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά)

Πολύ σάπιο :lol:

εδιτ:

Λοιπόν το Live album για το οποίο μίλησα στο παραπάνω ποστ μου, τυχαίνει για κάποιο λόγο να είναι ανάμεσα στα αγαπημένα μου άλμπους των ramones. Πολύ πιο πάνω από διάφορα studio albums τους. Δε ξέρω για ποιόν λόγο δέθηκα τόσο μαζί του. Ίσως επειδή είναι όντως το τελευταίο live μιας ΜΕΓΑΛΗΣ μπαντας, μιας ιστοριας, ενος σταθμού, ίσως επειδή τη περίοδο που τ’ αγόρασα (2004) και την περίοδο που το’ λιωσα, είχαν αρχίσει σιγα σιγα να πεθαίνουν όλοι τους κι έπεφτα σε κατάθλιψη, ίσως γιατί είναι ένα κορυφαίο best of, ίσως επειδή την αγορά του την συνδίασα μ’ ένα πολύ όμορφο ταξιδι στο εξωτερικο, δε ξέρω. Ειλικρινα είναι ένα απ’ τα αγαπημένα μου άλμπουμ, και ίσως να’ ναι απ’ τα λίγα άλμπουμ που μπορώ να βάλω στο θρεντ: “Αγαπημένα Αλμπουμ Πως Και Γιατι?”. Και είναι live album

Ενδεικτικα το setlist του live με όλες τις συμμετοχές εκπλήξεις.

[SIZE=“5”]We’ Re Outta Here[/SIZE]

1. “Durango '95”
  2. “Teenage Lobotomy”
  3. “Psycho Therapy”
  4. “Blitzkrieg Bop”
  5. “Do You Remember Rock ‘n’ Roll Radio?”
  6. “I Believe in Miracles”
  7. “Gimme Gimme Shock Treatment”
  8. “Rock ‘n’ Roll High School”
  9. “I Wanna Be Sedated”
  10. “Spider-Man”
  11. “The KKK Took My Baby Away”
  12. “I Just Wanna Have Something to Do”
  13. “Commando”
  14. “Sheena Is a Punk Rocker”
  15. “Rockaway Beach”
  16. “Pet Sematary”
  17. “The Crusher”
  18. “Love Kills” (featuring former bassist Dee Dee Ramone)
  19. “Do You Wanna Dance”
  20. “Somebody Put Something in My Drink”
  21. “I Don’t Want You”
  22. “Wart Hog”
  23. “Cretin Hop”
  24. “R.A.M.O.N.E.S.” (featuring Lemmy of Motörhead)
  25. “Today Your Love, Tomorrow the World”
  26. “Pinhead”
  27. “53rd & 3rd” (featuring Tim Armstrong and Lars Frederiksen of Rancid)
  28. “Listen to My Heart” (featuring Tim Armstrong and Lars Frederiksen of Rancid)
  29. “We’re a Happy Family” (featuring Tim Armstrong and Lars Frederiksen of Rancid)
  30. “Chinese Rocks” (featuring Chris Cornell and Ben Shepherd of Soundgarden)
  31. “Beat on the Brat”
  32. “Any Way You Want It” (featuring Eddie Vedder of Pearl Jam)

http://en.wikipedia.org/wiki/We're_Outta_Here

το we’re outta here είναι ένα φονικό λάηβ, που περιέχει όλα τα χαρακτηριστικά της μπάντας. Άψογο σετλιστ, η μπάντα ροκάρει χωρίς ανάσα, ωραίες συμμετοχές, still alive kicking with the band που θα λέγανε κι οι ίδιοι. Δεν το έχω δυστυχώς σε φυσική μορφή, αλλα το έχω παρακολουθήσει σχεδόν όλο στο youtube και αρκετές από τις συνεντεύξεις κλπ υπάρχουν και στο ντοκυμαντέρ για τους Ramones. τελευταίο λάηβ της μπάντας που όρισε και τίμησε το ροκ ν ρολλ όσο λίγοι και παίζουν σε έναν χώρο που φαντάζει μεγάλη υπόγα, χωρίς φρου φρου και αρώματα, η σκηνή είναι αρκετά κοντά στο κοινό…σεμνότητα, γνήσιο αντισταριλικι, μόνο ροκ ν ρολλ.

It’s good to be here among friends tonight
Τhis goes out to all of you.
take it cj…
1 - 2 - 3 - 4…

Hey Ho - Let’s Go…

Ό, τι λες πραγματικά. Τιμιότατη μπάντα

Αγαπημένο σημείο του λαιβ: το δύδυμο crusher, pet sematary

Is there any stephen king fan with us tonight???” A ρε Joey…

[B]http://www.youtube.com/watch?v=aPtTJO6-zaI&feature=related

2 μόνο δειγματάκια της λαιβάρας για την οποία μιλάμε παραπάνω

στο 1¨35…του βίντεο

Ι can do that too…but they can’t do this…
\

:lol::lol:

marky θεε.

[CENTER]
[/CENTER]
Σαν σήμερα 15/9, πριν 6 χρόνια έφυγε ένας από τους πιο επιδραστικούς κιθαρίστες για την εξέλιξη του ροκ ν ρολλ των τελευταίων 35 χρόνων…Πέθανε από καρκινο του προστάτη στην ηλικία των 55 ετών.

Ο Johnny ήταν περιέργος αλλά ειλικρινής χαρακτήρας. Χαρακτηριστική είναι η δήλωσή του στο ντοκυμαντέρ “End of the century - the history of Ramones”, σχετικά με τον θάνατο του Joey. Δεν μιλάγανε οι δυο τους για χρόνια, και αυτό δεν το έκανε ούτε τις τελευταίες μέρες του Joey. Το θεωρούσε υποκριτικό να αλλαξει την στάση του.

Αποσπάσματα από την wiki:

In 2003, he appeared as #16 on Rolling Stone magazine’s “100 Greatest Guitarists of All Time” and listed on Time magazine’s 10 Greatest Electric-Guitar Players.

Green Day’s song “Wake Me Up When September Ends” is dedicated to the memory of Johnny Ramone, though the song was not written about him.

Cummings was known for his fast, high-energy playing style that consisted of rapid down stroked barre chords, often in a simple I-IV-V progression. Called “buzzsaw”, this technique was highly influential on early punk rock guitarists. This technique was also very influential on New Wave Of British Heavy Metal bands such as Iron Maiden. His style has also been an influence on many alternative rock bands, as well as on thrash metal performers such as Kirk Hammett of Metallica and Dave Mustaine of Megadeth.[18] Guitar virtuoso Paul Gilbert has cited Johnny Ramone as one of his influences.

Cummings was almost exclusively a rhythm guitarist, as exemplified by live recordings. Cummings’ simple lead guitar parts can be heard on a handful of Ramones’ songs (including “Time Has Come Today”, “Now I Wanna Sniff Some Glue”, and “California Sun”), but generally the infrequent guitar solos on the group’s studio albums were overdubbed by Erdelyi, Ed Stasium, Daniel Rey, Walter Lure and other uncredited guests.[19]

Λίγες μέρες πριν τον θανατό του, είχε οργανωθεί ένα tribute show στο Hollywood όπου μπάντες όπως οι Red Hot Chilly Peppers, Χ, ο Eddie Vedder των Pearl Jam και άλλοι ramones-maniacs ανέβηκαν στην σκηνή για να αποδώσουν φόρο τιμής στην μπάντα. Δυστυχώς ο ίδιος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στο σόου, λόγω της άσχημης καταστασής του. Ο ίδιος το είχε σχεδόν παραδεχτεί ότι θα πεθάνει, και μάλιστα είχε ζητήσει ο ίδιος από τους Rooney να παίξουν το Here Today, Gone Tomorrow…και, μετά από 3 μέρες πέθανε…

Αν και προβληματικός κατ’ εμέ χαρακτήρας και με πολλά ελαττώματα, είναι σίγουρα ΘΡΥΛΟΣ στην ροκ μουσική του προηγούμενου αιώνα, και ίσως και η ψυχή των ramones δε ξέρω.

Η διασκευή από rooney που αναφέρεις παναγιώτη είναι φανταστική και μου φέρνει στο μυαλό άπειρες εφηβικές αναμνήσεις.

όντως πρόκειται για φοβερή εκτέλεση! αν και αυτό το τριμπιουτ έχει πολύ μεγάλα ονόματα (metallica, kiss, marilyn manson κλπ κλπ κλπ) την παράσταση κλεβει η συγκεκριμένη διασκευή (μαζί με αυτη των RHCP φυσικά). Αλλά ξέρεις, είναι απίστευτη διασκευή και χωρίς να έχουν κάνει καμιά φοβερή αλλαγή στο τραγούδι (όπως πχ αυτό που κάνανε οι RHCP ή οι Marilyn Manson).

Iσχύει ρε είναι φοβερός δίσκος και σίγουρα αυτά τα 2 κλεβουν την παρασταση.

Αυτά τα 2 που λες μαζί με kkk από manson και i believe in miracles από zeke/vedder είναι τα αγαπημένα μου.

Ακούω αυτήν την στιγμή το bootleg από την ιστορική συναυλία στις 13th Mαρτίου 1989… Μία από τις πρώτες συναυλίες που έγιναν στο Ρόδον, και επίσης μία από τις πρώτες εμφανίσεις τους με τον CJ. Εξαιρετικός ήχος (από την κονσόλα εννοείται), βρείτε το, πάτε έξω από το Ρόδον που έγινε σουπερμερκετ και κλάψτε. Σετλιστ

1 Durango 95 / Blitzkrieg Bop
2 Teenage Lobotomy
3 Psycho Therapy
4 Do You Remember Rock And Roll Radio
5 I Believe In Miracles
6 Gimme Gimme Shock Treatment/R N R High School/I Wanna Be Sedated
7 Beat On The Brat
8 Chinese Rock
9 Bonzo Goes To Bitburg
10 Go Mental
11 Sheena Is A Punkrocker / Rockaway Beach
12 Pet Sematary
13 Don’t Bust My Chops
14 She’s The One
15 Mama’s Boy / Animal Boy
16 Wart Hog
17 Surfin Bird / Cretin Hop
18 I Don’t Want To Walk Around With You / Today Your Love, Tomorrow The World
19 Pinhead
20 I Wanna Live
21 Somebody Put Something In My Drink
22 Do You Wanna Dance
23 Palisades Park / We’re A Happy Family

Ε ρε και να μουν εκεί.

[FONT=“Comic Sans MS”][SIZE=“4”][SIZE=“5”]The Dubrovniks - As long as I can listen (to the Ramones)[/SIZE][/SIZE][/FONT]

[CENTER][FONT=“Comic Sans MS”][SIZE=“4”]I remember a while ago
I saw a band play a show
I was young and they were fast
Rock N Roll will always last

Saw their picture in a magazine
Back when I was a teen
Leather jackets and ripped off jeans
Songs about glue and refried beans

I don’t care about the girls,
I don’t wanna see the world,
I don’t care if I’m all alone,
as long as I can listen to the Ramones

Ok kids,let’s dance tonight
To the band that’s out of sight
I was young and they were fast
Rock N Roll will always last

I don’t care about the girls,
I don’t wanna see the world,
I don’t care if I’m all alone,
as long as I can listen to the Ramones

[/SIZE][/FONT][/CENTER]

:bye::bye::bye::bye:

Τους έμαθα ευτυχώς νωρίς, αν και πρώτοι μου δίσκοι ήταν τα Mondo Bizarro και Adios Amigos. Είχα ακούσει τα κλασσικά, αλλά επειδή δεν έβρισκα άλλους δίσκους αγόρασα αυτούς.
Δεν είναι άσχημοι, όχι! Αλλά δεν είναι και κλασσικοί.

Πάντως μετά πήρα το LOCO LIVE και ήρθα στα ίσα μου!Απίστευτες εκτελέσεις! Bonzo Goes To Bitburg, CJ να κάνει back-up vocals και αυξημένες ταχύτητες! Ό,τι γουστάρω στους RAMONES!

Το mondo bizarro πάντως φίλε είναι καραδισκάρα, και προσωπικά το θεωρώ ισάξιο των κλασσικών άλμπουμς:!:

Σίγουρα μία από τις 3 συναυλίες του παρελθόντος που θα ήθελα να ήμουν εκεί.

Τελικά είναι η μπάντα που όλοι οι μουσικοί άκουγαν, όλο το κοινό τους πήγαινε (από punk, ροκάδες, μεταλάδες μέχρι και ποπ) αλλά ποτέ δεν πούλησαν.

όντως φίλε, συμφωνώ σε όλα. Οι πωλήσεις πράγματι υποεκτιμούσαν την προσφορά τους (με μία ίσως εξαίρεση: RamonesMania) αλλά ευτυχώς δεν φάνηκε να τους έκαμψε αυτό. Σταδιακά έβλεπαν την δικαίωση με άλλους τρόπους - πιο τίμιους αν θες - όπως αυτοί που αναφέρεις από την πλευρά του κοινού, από άπειρες μπάντες που τους είχαν/έχουν ως επιρροή, από την γέννηση μιας μουσικής επανάστασης που οι ίδιοι υπήρξαν οι υπεύθυνοι… Και το ότι τους έβαλαν στο Rock ‘n’ Roll Hall of Fame, λίγο πριν τα τινάξουν (σχεδόν) όλοι ήταν κάτι “απτό” που ευτυχώς το πρόλαβαν και το έζησαν (εκτός από τον Joey που την είχε κάνει λίγο πριν).

[SPOILER]από περιέργεια, ποιές είναι οι άλλες δύο συναυλίες;[/SPOILER]

Και γω πιστεύω ότι είναι μία από τις πιο τίμιες μπάντες που έχουν βγει. Αγνή μουσική και μόνο αυτό. Ούτε ντίβες ούτε βεντετισμοί ούτε τίποτα!

Και ποιους δεν έχουν επηρεάσει; Πραγματικά άπειρους

Ε αν επιμένεις, θα σου πω. Τους Sabbath δεν τους επηρέασαν. (χαχα)

Μια που μιλάμε για επιρροές, να πω πως τις προάλλες στο λάιβ των Panx Romana (Παναγιώτη περίμενα να δε δω εκεί αλλά δεν), οι ίδιοι έκαναν το δικό τους tribute στους “Ραμόνες”, και ήταν μια απο τις ωραιότερες στιγμές της συναυλίας…