Οι rem στην αθηνα!

Ναι, δε τηρήθηκε ούτε εκεί που ήμουνα, αλλά ευτυχώς κάποιοι το τήρησαν. Ντάξει, μπορεί να γίνομαι σπαστικός, αλλά είναι στιγμές σε λαιβ που κοκκινίζουν τα μάτια μου από το καπνό…

Για το Δ θα συμφωνήσω απολυτα αν και τα δύο παιδιά που χαν από την Ελλάδα ήταν λίγο χμμ αγχωμένα να το πω εκτός τόπου και χρόνου να το πώ, πάντως το άθλημα δεν το κατέχουν.

Για το Ε μου κακοφάνηκε απίστευτα που είδα πάρα πολλούς να καπνίζουν και με υφάκι μάλιστα (δίπλα μας μια τύπισσα το κράταγε με το κλασσικό γυναικείο στύλ με τον καρπό σπασμένο και τα σχετικά και το κάπνιζε σα να μην τρέχει κάστανο) - μάλιστα παρα λίγο να τσακωθώ με φίλο φίλου από την παρέα μας γιατί άναψε τσιγάρο ενώ έλεγαν ότι απαγορεύεται συνέχεια - και αφήσαν και το χώρο σαν χοιροστάσιο φεύγοντας. Από κουτάκια μπύρας και μπουκαλάκια με νερό μέχρι περιτυλίγματα από κρουασάν και γενικά ό,τι σκουπίδι μπορεί κανείς να φανταστεί.

Κατά τ άλλα η συναυλια καταπληκτική αν και γενικά δεν ακούω πολύ τέτοιο στυλ. Πολύ καλή. Ας ελπίσουμε να πάρει μαθήματα η Didi και η κάθε Didi.

όσο για τις απαγορεύσεις έχω να πω τα εξής. καλά έκαναν που το τονίζανε. εγώ βέβαια και έφαγα (καλαμπόκι + φυστίκια), κ ήπια (μπύρα) κ κάπνισα (old holborn). Πριν βιαστείτε να μ κράξετε, όλα αυτά τα πέρασα μέσα στην τσάντα της φίλης μ. Στο τέλος είχαμε μαζί μια σακούλα και όλα τα βάλαμε μέσα και τα πήραμε μαζί μας. Άκόμα και το τσιγάρο το τίναζα στο κουτάκι της μπύρας και έτσι δεν λέρωσα τίποτα. Βέβαια αν δεν καθόμουν κ ήμουν όρθιος θα ήμουν υπάκουος.

Για τις κερκίδες που είπε winningeleven που τις έβλεπε από την tv. Λιγότερες από τις μισές ήταν γεμάτες.

κοιτα, κι εγώ είμαι μανιώδης καπνιστής, αλλά από σεβασμό στο χώρο έκανα μόνο 3-4 τσιγάρα (σε 6 ώρες) και μάλιστα τις γόπες τις μάζεψα σε μια ζελατίνα και τις πέταξα αφ’ ότου βγήκα από το στάδιο. Κάποια πράματα πρέπει να τα σεβόμαστε.

Αλλά τι να πω για τον τύπο που εθεάθη στην κερκίδα με μπουφάν ΓΕΜΑΤΟ κουτάκια μπύρας, να τα μοιράζει???
Ο τύπος έμοιαζε με κινητό ψυγείο!!! Ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ είναι παντού τελικά…:lol::lol::lol:

εγω δυστυχως εβλεπα το ντερμπι καθως ημουν μαζι με μια παρεα αγοριων…8)

Κάτι που με ενόχλησε και με ενοχλεί γενικά στα λαιβ: Δε μπορώ να βλέπω πάνω στη σκηνή αναλόγιο. Ειδικά για τραγούδια που έχεις γράψει εσύ ο ίδιος.

Αυτό για τους REM.

Στα γρήγορα: Κόσμο πιστεύω πως είχε περίπου 45.000. Ίσως και παραπάνω. Όχι λίγος, αλλά θα μπορούσε να είχε γεμίσει κιόλας.
C:Real δεν τους περίμενα τόσο καλούς. Δούκα ΘΕΑ και φωνάρα και είχαν και σε σημεία ωραίες κιθάρες 8O Μεγάλη έκπληξη για μένα, θα πάω να τους δω το χειμώνα εύκολα. (Φρίδομ κλείσε :wink:)

Gabriela: Μικρή αλλά καλή. Όμορφα και ευχάριστα κομματάκια, δεν της ταιριάζει ο ανοιχτός χώρος, αλλά γενικά μου άρεσε.

Kaiser Chiefs: Πολύ ενέργεια, όπως σε όλα τους τα live. Από τα πιο απολαυστικά γκρουπ σε συναυλία.

REM: Πάρα πολύ καλοί, Stipe ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ FRONTMAN / κοιμισμένο κοινό. Μόνο 5-6 άτομα φωνάζαμε ανάμεσα στα κομμάτια. Πάντως στο “It’s The End Of The World”, αρκετοί γνωστοί φορουμίτες + κάποιοι από γύρω το κάναμε το πιτ μας :metal:

Κάτω και μπροστά που ήμασταν, ο ήχος ήταν εξαιρετικός. Δυνατός και πεντακάθαρος σε όλα τα συγκροτήματα.

Αυτά. Πολύ καλή και αρκετά “ευρωπαϊκή” διοργάνωση, άντε και του χρόνου!

Χεχ, όποτε θες ρε!8)8)

Κάτσε να’χε και free μάσα (μπουφέ) και θα σου’λεγα γω αν θα γέμιζε…:wink:

Αν είχε θα ερχόμουν και γω! :lol:

Στα γρήγορα γιατί είμαι και κουρασμένος.

Άψογη διοργάνωση, το MTV πάτησε τη DiDi θα μπορούσα να πω. Ήχος άψογος (ήμουν και στο κέντρο της σκηνής), φώτα, video-wall με εντυπωσιακά ομολογουμένως video, όλα τα συναυλιακά κύλησαν καλά (για τα μη-συναυλιακά το φυλάω στο τέλος…). Οι αμερικανιές είχαν τα συν και τα πλην τους. Στα συν οι συνεντεύξεις. Στα πλην το όλο ποζεριλίκι και κάποιες χαζές ατάκες. Ευτυχώς που δεν είδαμε κανέναν μαιντανό της TV πάντως…

C-Real - Συμπαθητικοί, δεν είμαι και φαν, αλλά πιστεύω σε όσους αρέσει η μουσική τους τους χάρηκαν.

Η γκόμενα (σόρρυ δε θυμάμαι όνομα) - Στην αρχή είχα βαρεθεί αλλά όσο πέρναγε η ώρα άρχιζα να γουστάρω. Τελικά μου άφησε θετικές εντυπώσεις. Α, πέρα απο εμφάνιση διαθέτει και πολύ καλή φωνή!

Kaiser Chiefs - Πιστεύω λίγο πολύ όλοι έμειναν ικανοποιημένοι. Δεν έπαιξαν πολύ, αλλά ήταν γεμάτοι ενέργεια (ειδικά ο τραγουδιστής), την οποία και μπόρεσαν να μεταδώσουν στον κόσμο. Το I Predict A Riot το περίμενα πως και πως και το χάρηκα πολύ…

REM - Μεγάλο συγκρότημα, και το live πιστεύω ήταν αντάξιο του ονόματος του. Ο Stipe απλά εξαιρετικός σαν performer, το σετλιστ αρκετά ικανοποιητικό, όπως και η διάρκεια. Ο κόσμος θα μπορούσε να ήταν και πιο ενεργητικός. Πάντως στα κομμάτια-κράχτες, εκεί που ήμουν εγώ τουλάχιστον, οι πάντες τραγουδούσαν.

Α, ο τρόπος που βγήκε για encore η μπάντα ήταν το κάτι άλλο πραγματικά!

Όλα καλά, εκτός απο τους απατεώνες αυτούς που είπαν πως θα είχε λέει ένα συγκεκριμένο λεωφορείο (το 550) μέχρι τις 2, και με συνεχή δρομολόγια. Εγώ και ο Rasputin περιμέναμε περίπου μια ώρα στη στάση και λεωφορείο πουθενά, ώσπου πήραμε ταξί.

Αυτααααα λοιπόν! It was fun.

To event ηταν γαμω,περισσοτερα απο μενα αυριο.Απλα ενα respect στους cozy,heatseeker,rasputin,freedom,ellanor,aloe,negative creep,RoPe,stelios,giannis,nephellie και οσους βρηκα εκει.

Συμφωνώ με Bleedin History περισσότερο.

Οι C:Real ήταν πολύ ωραίοι, και όχι απλά ένα κάποιο ελληνικό απαραίτητο support. Πολύ ωραία και σταθερή φωνή η Ειρήνη…

Τη Gabriella την περίμενα λίγο πιο κεφάτη και ενθουσιώδη λόγω και του νεαρού της ηλικίας, αλλά φαινόταν λίγο πιο bitch στη σκηνή. Ίσως να έχει και δίκιο τελικά (“Nothing Sweet About Me…” :p) Η φωνή της δεν πολυακουγόταν, αλλά ειδικά μερικά κομμάτια βγήκαν πολύ ωραία live ενώ δεν το περίμενα ακούγοντας το cd. Πολύ ωραίες και οι διασκευές “Cry Me a River” και “Whole Lotta Love”:!:

Kaiser Chiefs. Πάρα πολύ ωραίοι για live!!! 8O Αλλά έπαιξαν πολύ λίγο ενώ το κοινό τους γούσταρε και μάλλον δεν ήμουν η μόνη που ξενέρωσε. Άφησαν απ’έξω και το αγαπημένο μου “Oh My God”. :frowning:

Να πω και την αμαρτία μου για τους REM… χασμουρήθηκα αρκετές φορές. :stuck_out_tongue: Πολλά κομμάτια τους μου φαίνονται μονότονα, αλλά γενικά έπαιζαν πολύ ωραία και τα hitάκια τα ευχαριστήθηκα! Ο Stipe με τις ομολογουμένως ωραίες του κινήσεις, σε συνδυασμό με τις οθόνες μάλλον με έκαναν να χαζέψω/‘ταξιδέψω’ και να χασμουρηθώ. :stuck_out_tongue:

Όσο για τον κόσμο… όταν βγήκε ο Αμερικανός παρουσιαστής στην αρχή, δεν είπε κάτι για “fifty thousand”? :-s Και μέχρι να βγουν οι Kaiser/REM είχαν έρθει ακόμα περισσότεροι, στις κερκίδες σχεδόν μέχρι πίσω ήταν γεμάτα. Μάλλον το ίδιο περίπου και στην αρένα - δεν έβλεπα.

για τα συγκροτηματα δεν εχω να προσθεσω κατι…
ο ηχος απλα τελειος… ημουν κερκιδες μιας και πηγα σχεδον τελευταια στιγμη… αψεγαδιαστος !!
και η σκηνοθεσια στους R.E.M. σε οτι ειχε να κανει την προβολη στα video walls απιστευτη…
ουτε μονταρισμενο γυρισμα τοσο τελειο…

παιδια δεν πηγα στη συναυλια γιατι ειδα το ματς!!(ναι ημουν απο αυτους)
βασικα ηθελα να πω για τους kaiser chiefs που του ακουσα και ειδα στο gagarin open air fest…
ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ. Δεμενη μπαντα , ο ricky wilson δεν το συζητω ΠΑΝΤΑ ορεξατος(τι θα γινει αμα κοψει την κοκα δεν ξερω8O8O:lol:) για οσο παιζουν τα δινουν ολα!!! τους ξαναβλεπω ανετα!!! γενικα πουλανε τρελα και την πουλανε αληθινα και καλα!!! ο δευετρος δισκος τους ηταν καλυτερος απο τον πρωτο!!! ουαου σπανιο για γγλικη μπαντα–συνυθως ενα μπαμ κανουν…ακουσα οτι βγηκε και ο τριτος στο νετ αν και επισημα δεν εχει κυκλοφορησει–τεσπα δεν ειμαι και σιγουρος—
ακομα και αυτο το ειδος να μην σ αρεσει σε κερδιζουν και μπορει να κανουν προγραμμα σκαρτο διωρακι (οκ καλα ειναι)αλλα κοπανιουνται…παραπανω δεν αντεχει ουτε αθλητης μ αυτα που κανει:lol:

Ωραια τα λετε ρε παιδια.
Ουφ, τωρα που’φυγα διοργανωνται τετοια γλεντια? :stuck_out_tongue: 'Ενυγουεη, πρεπει να’ταν πολυ μπροστα! Μεχρι και τα πλαικαρια στο Πρεζα TV ειπαν καλα λογια. 8):stuck_out_tongue:

Ιδρωσες Λωρη?

χαχαχχχαχαχχ

μαλλον ο Λωρης παλι μας την εφερε…

παραθετω το αποσπασμα απο το επισημο σαιτ του mtv www.mtv.gr

Το MTV GR DAY θα πραγματοποιηθεί με τη συνδρομή της Di Di Music

οριστε και λινκ για τους απιστους…

http://mtv.gr/default.aspx?la=1&pid=6&newid=170

Ωραια βραδια χτες! Ειδαμε μια κορυφαια μπαντα δωρεαν κι εμεις που εχουμε ματωσει με τις συναυλιες, σ’ εναν υπεροχο χωρο, ποσο πιο τελεια γινεται? Ερχομενος απο γηπεδο προλαβα μισους Kaiser. Πολυ κακο για το τιποτα, αλλα τα χιτακια καλα τα παιξαν. Ο τραγουδιστης επαιζε καλα με το κοινο (εκει που σκαρφαλωσε μου θυμισε Βρασιδα στο Man on the edge Περιστερι '99). Πολυς κοσμος ειχε ερθει για δαυτους! Και μετα βγηκαν η Γρηγορη Κινηση του Ματιου, απο τα κορυφαια post punk συγκροτηματα για μενα. Πολυ καλη χημεια, με ενα Stipe με φοβερη κινηση και αποδοση! Ολη η μπαντα ηταν σε φορμα, κομματαρες αφθονες και επισης καλη η σκηνοθεσια στα video wall. Aκομα τα δευτερα φωνητικα εσκιζαν. Το μονο που μου λειψε ηταν το Shiny happy people, αλλα: 1- Δεν υπηρχε γυναικα να βοηθησει 2- Τα Μan on the Moon και Εnd of the world καλυψαν το κενο! Αυτα απο μενα, αφου το credit στους REM, το χε δωσει κι αλλος, πραγματικα μεγαλος, πολυ νωριτερα…:smiley:

[SPOILER]Cliif Burton interview, February 1986
Q: How about your top five albums? This is kind of lame…

CLIFF: Uhhh… top five albums… Well, let’s just say top five bands. Everything by Glen Danzig, which is The Misfits or Samhain, all of his shit. All of Thin Lizzy’s stuff. What else? Jesus, what else…? Awww, shit!

Q: English Dogs? Credence?

CLIFF: Nah, nah. The old Black Sabbath stuff… What else? There’s a band called R.E.M. that I like a lot, strangely enough :bow2:[-o< .
[/SPOILER]

Λοιπον, ηχητικά ήταν απο τις καλύτερες συναυλίες που έχω δεί, και στην εξέδρα που καθόμουν στην αρχή και κυρίως στην αρένα που κατέβηκα στους Kaizers. Δυνατός και καθαρός ήχος μέχρι πολύ πίσω. Όλες οι μπάντες έιχαν πολύ καλή παρούσια και φυσικά έπαιξε ρόλο σε αυτό η τηλεοπτική κάλυψη της συναυλίας

Τους c-real ους βαριέμαι αλλα το with or without you είναι κομματάρα. H Cilmi πολύ καλή και φωνητικά και σε παρουσία, και μένα μου θυμιζε παρα πολύ Amy αλλα αυτό δεν είναι καθόλου κακό, αφου η δευτερη τη βγάζει δεν τη βγάζει.

Oi Kaiser Chiefs ειναι απο τις καλύτερες παρτύ μπάντες που υπάρχουν και δύσκολα δεν περνάς καλα σε λαίβ τους. Το πάρτυ που είχε στηθεί στο Γκαγκάριν βέβαια δύσκολα επαναλαμβάνεται σε ανοιχτό χώρο και με τόσες χιλιάδες ετερόκλητο κόσμο, όμως νομίζω ότι κέρδισαν το στοιχήμα για τη λίγη ώρα που έπαιξαν. Αφησαν απ έξω τα καλύτερα τους κομμάτια Modern way, Oh my God, Born to be a dancer για χάρη των πιο γνωστών χτς όπως το άθλιο Ruby που όμως έγινε αρκετός χαμός απο κάτω αρα το κομματι πέτυχε το στόχο του.

Οσο για τοιυς REM πραγματικά δεν περίμενα τέτοια απόδοση. Τα άτομα δεν έχασαν νότα, έπαιξαν ένα σωρο παλιά κομματια άλλα και κομμάτια απο τον τελευταίο δίσκο σε ένα πολυ δυναμικό, ηλεκτρικό set:

Living Well Is The Best Revenge / What’s The Frequency, Kenneth? / Drive / Man-Sized Wreath / Ignoreland / Bad Day / Hollow Man / Electrolite / (Don’t Go Back To) Rockville / The Great Beyond / The One I Love / She Just Wants To Be / Losing My Religion / Let Me In / Horse To Water / Orange Crush / Imitation Of Life
encore: Supernatural Superserious / It’s The End Of The World As We Know It (And I Feel Fine) / Man On The Moon

Η παρουσία του Stipe ήταν φανταστική και πραγματικα απέδειξε ότι είναι απο τους κορυφαίους performer αυτή τη στιγμή, κινητικός και εκφραστικός. Μου έλειψε το Everybody hurts, και ίσως και τα I’ll Take the Rain, Stand και Bang and blame.Τώρα το ότι οι περισσότεροι δεν ήξεραν κομμάτια όπως το Rockville πχ, δεν λέει κάτι. Αυτό πάντα θα συμβαίνει σε τέτοιου τύπου λαιβ όπου το μεγαλύτερο μέρος του κοινού θα είναι περαστικοί και περίεργοι.

Σε γενικές γραμμές φοβερή συναυλία, πολύ καλή βραδιά. Το ότι φάγαμε στη μάπα τις διαφημίσεις και τις διάφορες χαριτομενιές των παρουσιαστών (που παρεπιπτόντως μου έκαναν εντύπωση τα πολύ καλά αγγλικά που μιλούσαν) δεν πειράζει, Αφού ήταν τζάμπα κάτι έπρεπε να πληρώσουμε και μεις…

Το ότι θα γίνει και δευτερο είναι σίγουρο? Κατι είπανε σε κάποια φάση οι παρουσιαστές και μάλιστα ρώτησαν στο κοινό ποιους θα θέλανε να δούν. Να μια καλή περίπτωση να δούμε καλα mtv friendly συγκροτήματα όπως οι RHCP, U2, Coldplay, Greenday κ.α…

+1
Ίσως και να είναι το πιό εκνευριστικό τραγούδι που έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια… #-o