Οι rem στην αθηνα!

[SPOILER]
εμ την εποχή εκείνη ήταν και πρόσφατη και η δισκάρα τους:

αλλά δυστυχώς δεν παίξανε τπτ από αυτό :frowning:

pilgrimage ρεεεεεεε[/SPOILER]

εντάξει πλέον έχουν ειπωθεί όλα, τι να προσθέσω…

• γύρω στα 45 χιλ, ξενέρωτο κ ψιλοάσχετο το κοινό (ειδικά στις κερκίδες).
  • τρομερή διοργάνωση κ φοβερός ήχος στην αρένα (εκτός από την gabriella που σε φάσεις ο ήχος χανόταν)
  • μπήκαμε πολύ άνετα κ βγήκαμε πιο γρήγορα απ’ότι περίμενα

στα του live

• πολύ ευχάριστη έκπληξη οι c real. μου έκανε εντύπωση η άνεσή τους. έπαιξαν όμορφα κ πιο ροκ απ’ότι συνήθως. άξιοι

• gabriella : δεν πίστευα ότι μια κοπελίτσα 17 ετών θα ήταν τόσο άνετη στην σκηνή - κ όμως ! πολύ όμορφη φωνή, ωραίο live jam, αλλά τα κομμάτια της μου φάνηκαν “λίγα” σε σχέση με duffy κ amy, αλλά όπως με ενημέρωσαν οι πηγές :!: μου, είναι καλύτερα στον δίσκο, τον οποίο κ σκοπεύω να ακούσω. καλά τα πήγε, ήταν ευχάριστη

• kaizer chiefs αν κ ήξερα μόνο 2 κομμάτια, μου άρεσαν. οι τύποι απέδειξαν γιατί γίνεται τόσος χαμός με την πάρτη τους. τα κομμάτια τους ΔΕΝ είναι τόσο συναυλιακά, αλλά η απόδοσή τους ήταν. στο everyday I love you less n less, έγινε ψιλοχαμός κ όλοι τραγουδούσαν…ομορφιές…

• REM: μεγάλος frontman κ φωνάρα ο stipe, σετλιστ χωρίς εκπλήξεις (μα δεν παίζουν το shiny happy people? to lotus? κρίμα!), κ γενικότερα πιο uptempo απ’ότι στους δίσκους. ο κόσμος δεν συμμετείχε κ πολύ, αλλά οι REM επαγγελματίες, επαιξαν πολύ καλά. ήχαν κ πολύ καλό ήχο…

γενικά άρτιο live, με καλό ηχο, κάποιες “αμερικανιές” από τους παρουσιαστές κ ότι-ναι-ναι κόσμο…

Από τους δύο νέους vjs του mtvgr που μας παρουσίασαν, το αγόρι ήταν οκ, αλλά το κορίτσι δεν την πολυπάλευε…σε μια φασή μιας συνέντευξης (νομίζω με kaizer) είπε ανοικτά στο μικρόφωνο “εγώ δεν συνεχίζω γιατί δεν ξέρω άλλα αγγλικά”)

Τα περισσότερα τα είπαν πάνω-κάτω όσοι ήταν εκεί και θα συμφωνήσω… Πέρασα πολύ ωραία σε μια οργανωμένη συναυλία και με τους REM να τα δίνουν όλα!!!

Οι ενστάσεις μου είναι ελάχιστες (π.χ. αν έλειπε η Ελληνίδα παρουσιάστρια που νιαούριζε τα Αγγλικά και οι χαζοχαρούμενες συνεντεύξεις το event θα άγγιζε την τελειότητα),οι C:Real ήταν ικανοποιητικοί (πόσο χαίρομαι που την κομματάρα With or Without You την έχει γράψει ελληνικό συγκρότημα!), η Gabriella ήταν λίιιιγο τρακαρισμένη και flat αλλά οι 2 διασκευές ήταν σούπερ και δείχνει να έχει μέλλον με τόσο καλή φωνή (ας μιμείται την Amy, δε με χαλάει), οι Kaizer Chiefs ήταν εκρηκτικοί (μετά από αυτό το live ανέβηκαν πολύ στην εκτίμησή μου!) αλλά μας άφησαν μισοψημένους (θέλαμε τουλάχιστον άλλο ένα μισάωρο…)

Michael Stipe: :bow: Είναι αυτό που λένε “αν έχεις frontman διάβαινε…”

Α! Και: Best. Way. To. Do. An. Encore. EVER!!! :wink:

Εχω την εντύπωση (εδώ και καμμιά δεκαετία την έχω) ότι το with or without you των c:real είναι διασκευή στο main tempo του κομματιού “ένα πρωινό η παναγιά μου…” (Ξαρχάκος), αλλά δεν είμαι σίγουρος.

-C.Real:Καλες συνθεσεις για το ειδος,ωραια η τραγουδιστρια but not my cup of tea.
-Gabrielle:μια χαρα για 16 χρονων(αν και λιγο ακυρη)αλλα Plant δεν ειναι κανεις(για τη διασκευη Led Zeppelin πηγαινε αυτο).
-Kaiser Chiefs:Η ΕΚΠΛΗΞΗ.Μια μπαντα φτιαγμενη καθαρα για live.Μικρο set ομως.
-R.E.M.ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ετσι απλα.Και το χιροτερο δισκο της χρονιας να βγαλουν(ποσο μαλλον το ολιγον μετριο accelerate)τα live τους ειναι παντα το ιδιο διασκεδαστικα ενω ο Stipe ειναι παντα ο ιδιος ξεσηκωτικος frontman.

Μ’αλλα λογια ενα τελειο event.Μακαρι να υπαρξει κι αλλο αντιστοιχο(δυσκολο το βλεπω αλλα ποτε δε ξερεις).

THELETE KI ALLO?
Ναι όντως αυτό με το encore ήταν πολύ ωραίο και άκρως τηλεοπτικό. Να έγραφε για κλείσιμο και κανένα I wanna be your dog που διασκευάσαν πριν 3 μέρες στη Μαδρίτη και θα ήταν σούπερ.

Πάντως παρόλο που γούσταρα τρελλα το ότι η συναυλία ήταν τζαμπέ, δεν μπορώ να μην πώ ότι ότι δεν χαλιέμαι που ένα τέτοιο συγκρότημα βγαίνει περιδεία στη Ευρώπη και παίζει π.χ στις Βαλτικές χώρες και εδώ δεν τους φέρνει κανείς, όπως και τους Radiohead ας πούμε…

κ το περίεργο είναι πως REM κ Radiohead θα είχαν κ ένα standard πολύ κόσμο…

btw review radiohead στην κεντρική μας

Και Porcupine Tree, και Porcupine Tree. :stuck_out_tongue:

Πεταχτηκε ο φανμποης.

Πλεον εχουν μεγαλωσει τοσο που θαρρω θα ειχαν προσελευση ιδια με αυτη για Radiohead.

οι porcupine tree ίδια προσέλευση με radiohead ???

καραλολ όμως…

Μα τι φανποης ρε παιδι μου?Εγω παλι δε νομιζω πως θα μαζευαν τοσο κοσμο οσο οι Radiohead μιας και οι ελληνες τους εχουν δει πολλες φορες.

Γιατι οχι ρε συ; Ειδικα με τους Blackfield τους εμαθε παραλληλα πολυς κοσμος και μαλιστα ασχετος με το ροκ. Το Trains το ξερει ακομα κι η γιαγια μου λογω του air play.

Εξω μαλιστα μεγαλωσαν περισσοτερο, δηλαδη παιζαν σε μεταλλοφεστιβαλ, το πλεον καρακυρο σκηνικο.

Edit: Σοβαρη συναυλια Porcupine εχουμε να δουμε απ το In Absentia, δηλαδη ανοιξη 2003. Στο Λυκαβυττο αν θυμαστε παιξαν λιγο λογω συνθηκων και μειναμε ολοι με το π στο χερι.

Εκ τοτε εχουν κανει ΠΟΛΛΟΥΣ νεους οπαδους. Περισσοτερος κοσμος τους εμαθε μη σας πω με το Deadwing και το Fear, καθως ειναι συνηθειο μια μπαντα να καρπωνεται αργοτερα την επιτυχια ενος δυνατου της αλμπουμ.

Επισης, στο Ροδον καναν δυο πετυχημενες εμφανισεις εκεινη τη χρονια (2003, τη δευτερη μερα ειχε σιγουρα λιγοτερο κοσμο), ενω οταν ηρθαν το 2002 ειχαν γεμισει το Κεντρο Ελληνισμου.

Τα πραγματα τωρα θα ειναι ακομη καλυτερα…

Tελειος ήχος…Δε νομιζω να το ξαναζησουμε αυτο…
Oι Kaiser chiefs ήταν για μενα η πολύ ευχαριστη εκπληξη, γιατι παρόλο που τους βαριεμαι γενικα .χθες ηταν ι κατι παραπανω απο πολυ ξεσηκωτικοι
ι…Τί να πεί κανείς για το πιο διασημο skull της ροκ?
Με το που βγηκαν εμεινα απλα …και ξαναξυπνησα την ωρα που φυγαμε…Θεος ο MIchael…Θεος και ο τυπος διπλα μου που με ρωτησε οταν βγηκαν μεσα στον πανικό “Ποιοι είναι αυτοι???”#-ol
Tα βιντεακια τα σποτ και οι συνεντευξεις ήταν κατι παραπάνω απο αναμενόμενα και επίσης ήταν πολύ καλό promo…
Aυτα να τα βλέπουν οι αγιογδυτες της didi…Παρέδωσαν συναυλιακά μαθηματα οι ανθρωποι απο θεμα διοργανωσης ,ηχου ολα…
Α! και οι C Real ήταν απολαυστικά πολύ ανετοι και κουυυλλλλ…
Moνο μελανο σημείο το κρύο (που δε μπορούσα να αγνοήσω) και οι ελληνικές ΤV περσόνες που περιέφεραν τα κουφάρια τους με ύφος καρδιννάλιου (αλλα τους αγνοουσες άνετα:p)
Mετα απο ολο αυτό το REM στάδιου του υπνου μας ήταν κάπως πιο αναλαφρο και ευχάριστο…:slight_smile:

Συν ενα για τον ηχο, αφου ελεγα δε μπορει να ειμαστε στην Ελλαδα και να βιωνουμε κατι τετοιο.

«Γιατί δεν ξέρω τέτοια κουτσομπολιά…» είπε όταν μιλούσαν για την κλεμμένη κιθάρα των R.E.M… Αμάν ρε πόντικα, τί κακία! Μια χαρά ήταν η κοπέλα. [-X

Εν πολλοίς συμφωνώ με όσα αναφέρθηκαν, οπότε θα κάνω μόνο μία παρατήρηση: Δεν πρόσεξε κανείς πως σε αρκετά σημεία μικροφώνιζε άσχημα; Κατά τ’ άλλα άψογος ο ήχος.

Και btw, κι εγώ λατρεύω Porcupine (και ως ο αιώνιος γκαντέμης δε θα τους δω στις 17 αν και θα μπορούσα) αλλά δεν παίζει να μάζευαν ίδιο κόσμο με Radiohead. Άλλα μεγέθη…

Συμφωνώ.

radiohead procupine, άλλα μεγέθη, μην τρελαθούμε…

βέγκα είμαι χοντροσίγουρος ότι σε φάση, στα ελληνικά, η τάμτα είπε “δεν ξέρω άλλα αγγλικά”

κ αν κρίνω από την ζόρικη προφορά των υπολοίπων, παίζει κ να ζορίστηκε πολύ…

από την άλλη πρώτη φορά στην τηλεόραση - δεν την κατηγορώ…

Πολύ ωραίο το MtvDay. Βέβαια οι vjs του mtv είναι για γέλια. Πολύ αστείες φιγούρες.

Τα συγροτήματα έπαιξαν πολύ καλά! Εντυπωσιακοί οι Kaiser Chiefs δεν τους είχα ξαναδεί. Πολύ κέφι! Και οι Creal ήταν συμπαθείς αλλά δεν τρελάθηκα εντάξει. Η Gabriella καλή αλλά μικρή ακόμα! Η διασκευή του Whole lotta love όμως ήταν ότι πρέπει για το κλείσιμο του set της. Για τους Rem νομίζω πώς έχουν ειπωθεί τα περισσότερα. Φοβερή σκηνική παρουσία και πολύ καλή εμφάνιση αλλά το κοινό ήταν τάφος. Μόνο σε 2-3 τραγούδια που ήξεραν έγινε λίγο χαμός αλλά όχι σπουδαία πράγματα. Και πιστεύω πως το στάδιο έπρεπε να ήταν γεμάτο. Παρόλα αυτά τα σπάσανε. 8)8)

Ελπίζουμε και σε άλλα events από το Mtv γιατί η οργάνωση (και ο ήχος!) ήταν πραγματικά ευρωπαϊκών προδιαγραφών.:smiley:

Κυκλοφορούν επικίνδυνοι τύποι στα τρένα προς Πειραιά τις τελευταίες μέρες με νευρικές διαταραχές και ευαισθησία στην ανθρώπινη ομιλία!8O Προσοχή!:wink:

Μεγαλη ενφανιση απο τους REM&Kaiser,συμπαθητικη η κοπελιτσα πριν,φανταστικος ηχος,απιστευτος χωρος,μονο που σαν να κουραστηκε ο κοσμος στους REM!!!
Οπως και να εχει,περασα φανταστικα…ας εχασα και τον αγωνα…:):slight_smile:

Απλά απίστευτοι οι REM…φοβερή ενέργεια, πολύ καλή σκηνική παρουσία και πολύ καλός ήχος…αν και όντως ο κόσμος φάνηκε λίγο κουρασμένος…μερικοί έφευγαν και νωρίτερα από το τέλος…