RIVERSIDE @Principal 01/10 @Fuzz 02/10

Καλά και Θεσσαλονίκη δεν είχε πολύ κόσμο. Τους είχα δει και το 2020, από κόσμο μια από τα ίδια αλλά τότε είχε σκάσει ο κοβιντ. Εκείνο το live το ευχαριστήθηκα περισσότερο λόγω Wasteland. Προχθές πολύ κλάσιμο στην δισκάρα. Τίμιο δίωρο πάντως και μια χαρά ήχος στο Principal.

5 Likes

O Μπουκαούρης πάντα τα δίνει όλα, τρομερή ενέργεια στα live. Κι ο Προκοπίου εννοείται καθηλωτικός πάντα, ακόμη κι αν εχθές κάποια πολύ ψηλά ίσα που βγήκαν (πάντοτε παραπάνω από αξιοπρεπής, βέβαια, ειδικά αν σκεφτούμε ότι ο ήχος των Mother έχει χτιστεί σε πολύ απαιτητικά φωνητικά)

3 Likes

Και με το merch έξω από τον χώρο δεν μπορούν να λένε ότι χάνουν ποσοστά, ή κάνω λάθος;

Από τραγούδια ήθελα και κάτι από SONGS ή Wasteland αλλά λογικό να βασιστεί το setlist στα καινούρια.

Ο ήχος μου φάνηκε οκ σε αντίθεση με τους Within Progress που ήταν κυριολεκτικά σκατα. Όχι μόνο δεν ακούγαμε τα σόλο, δεν τους καταλαβαίναμε κι όταν μιλούσαν στο μικρόφωνο να πουν ευχαριστώ κλπ. Ο τραγουδιστής τους πάντως μου έμοιαζε για τύπο που κάνει καποέιρα (άσχετο).

“ο νέος μας δίσκος λέγεται ID.Entity και θέλουμε να σας μιλήσουμε για το δικό μας identity. Πολλοί μας κατατάσσουν στο prog metal αλλά εμείς είμαστε οι Riverside. Δεν είμαστε σαν τους Leprous, τους Katatonia, τους Dream Theater, τους Anathema. Είμαστε οι Riverside. Δεν είμαστε αυτό: *ψεύτικη κραυγή και σαρκαστικα devil horns”

Δλδ περίεργη δήλωση γτ σιγά τη διαφορά μεταξύ prog metal και prog rock και το λέω γιατί αυτοαποκαλεστηκαν σκέτο prog άλλες δύο φορές αργότερα.

Δεν νομίζω όμως ότι ήταν κάποια ασέβεια προς τις μπάντες που ανέφερε. Μπορεί να είπε και κάνα δυο ακομα. Δικό του σκάλωμα ή αποτυχημένο αστείο. Εχει δείξει γενικα ότι είναι πλακατζης ο Duda (βλ. silent screams).

6 Likes

Είπε “it’s not a compliment for us” αναφερόμενος στο να θεωρούν ότι παίζουν progressive metal και στις συγκρίσεις με τους Dream Theater.

Δεν ξέρω πως το εννοούσε, αλλά ακούστηκε πολύ λάθος.

8 Likes

Γενικά τρώνε πολλά σκαλώματα στο prog (και αλλού, αλλά ειδικά στο prog), να μην μπαίνουν ταμπέλες. Κι ο Wilson τα ίδια έλεγε μια περίοδο. Είναι φαντάζομαι η γνωστική ασυμφωνία να παίζεις ένα είδος που σε όλα εκτός από το όνομα “δεν” είναι πια όσο προοδευτικό θα ήθελες

Κι εν τω μεταξύ, κρίμα γιατί αν υπάρχει ένα prog σχήμα που πήγε μπροστά το είδος, ήταν οι Leprous, με πολύ παρόμοια στροφή στη λογική και των Riverside

Κρατα το να τον ρωτησεις στην επομενη συνέντευξη…

2 Likes

Είναι πολλά τα σημεία της δισκογραφίας τους που έχουν πολύ βαριές κιθάρες για να είναι prog rock. Δε βρίσκω και λόγο γι’αυτες τις απαράδεκτες δηλώσεις. Λες και το κοινό τους δεν ακούει progressive metal ξέρω γω

Οι Mother of millions μια χαρά παίξανε αλλά το είδος του progressive που παίζουν δε με αγγίζει καθόλου. Μπάντες δηλαδή όπως οι Pain of salvation,οι Threshold ή οι Animals as leaders μου φαίνονται πολύ μονότονες και με ελάχιστες εκπλήξεις για να αφιερώσω χρόνο.

Παράδειγμα, θεωρώ το cinema show την επιτομή του progressive ήχου οπότε ότι παρεκκλίνει πάρα πολύ δε μου κάνει, και δεν έχει να κάνει με το metal γιατί Dream theater ακούω φανατικά ανά περιόδους

Μονοτονοι οι Pain of Salvation που στην συντριπτική πλειοψηφία τα albums τους δεν εχουν καμια σχεση μεταξυ τους;

Μου φαίνεται μονότονο το παίξιμο τους, δεν ξέρω, ίσως δεν έχω δώσει τη βάση που έπρεπε. Όσο έχω ακούσει νώθω ότι δε με εκπλήσσουν

Ακου το Be…δεν υπαρχει μεγαλύτερο σπασιμο οριων από αυτό…

1 Like

Η μπάντα δε με ενδιαφέρει καθόλου(όπως και το είδος γενικότερα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) ΑΛΛΑ μου φαίνονται αδιανόητες οι τιμές τους. Δηλαδή κάτσε ρε φίλε. Είσαι μια μπάντα στην ουσία underground και πουλάς τα μπλουζάκια σου (και χωρίς καπέλο ε?) 40 €??? Δηλαδή θέλεις να βγάλεις κέρδος από το κάθε μπλουζάκι στη χειρότερη 35€. Προέρχεσαι από την πολωνία, μια χώρα φαντάζομαι πάνω κάτω στα ίδια χάλια με μας όσον αφορά τους μισθούς σε σχέση με το κόστος ζωής και ζητάς από τον κόσμο να σε στηρίξει κλέβοντας τον. Στο διάολο να πάτε ρε μαλάκες. Ούτε έναν δεν πρέπει να έχει την επόμενη φορά . Ο ορισμός της ΑΣΕΒΕΙΑΣ προς το κοινό

11 Likes

Αν πουλάνε, καλά κάνουν και τα χτυπάνε. Το θεωρώ λάθος, αλλά αν δεν αποφασίσουν οι οπαδοί μαζικά να μην αγοράσουν, αυτό θα συνεχίσει να γίνεται. Γιατί αν τα έχουν 40 και αν φεύγουν με αυτές τις τιμές, το κοινό προφανώς (και δυστυχώς) δεν το θεωρεί ασεβές ή έστω αποδεικνύεται πως ο περισσότερος κόσμος δεν μπορεί να βάλει φρένο ακόμα και αν ξέρει πως τον κοροϊδεύουν (γιατί αποκλείω έστω και ένας να θεωρεί λογικές τις τιμές αυτές).

Γενικότερο σχόλιο αυτό.

7 Likes

Φαντάζομαι ίδιες τιμές θα έχουν και βόρεια ή δυτική Ευρώπη που όμως εκεί τα πορτοφόλια είναι γεμάτα και οι μισθοί υπερδιπλάσιοι. Έπρεπε να το σκεφτούν καλύτερα.

Όχι μάρτιαν δεν κάνουν καλά ακόμα και να πουλάνε. Είναι αισχροκέρδια που αν δε σε ενδιαφέρει σα μπάντα να πας να γαμηθείς. Προφανώς όλα αυτά ισχύουν και για όσες άλλες μπάντες κάνουν το ίδιο ε?

3 Likes

Βρε μαζί σου, απλά στέκομαι πως θα έπρεπε να πάρουμε πρέφα πως έχουμε πολύ περισσότερη δύναμη σαν καταναλωτές και πως είναι κάπως αμφίδρομο όλο αυτό. Ας τους έμεναν στο χέρι τα μπλουζάκια, να δούμε αν θα είχαν 40 στην επόμενη περιοδεία. Δεν μιλάμε πως αντί για 20 τα δίνουν 25 και κάποιος μπορεί να παρασυρθεί ή να θεωρήσει απλά λίγο ακριβή την τιμή. Αν βλέπεις 40 ευρώ για ένα γαμημένο μπλουζάκι μην βάλεις το χέρι στην τσέπη, δεν θα πάθεις και κάτι να μην το αγοράσεις.

ΥΓ. Δεν θέλω να την πω σε κανέναν ούτε να πω σε κάποιον που να δίνει τα λεφτά του. Απλά λίγη σκέψη πριν κάνουμε μια αγορά.

2ΥΓ. Προφανώς και τέτοια φαινομένα αισχροκέρδειας χρωματίζουν αρνητικά οποιαδήποτε μπάντα, ανεξάρτητα από το τι θα πράξει ο καταναλωτής/οπαδός.

2 Likes

Αυτό ακριβώς έκανα χθες. Ωραίο το γκρι tshirt με μόνο το logo των Riverside αλλά όχι 45ε παιδιά. Pass.

2 Likes

Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες αλλά για το συγκεκριμένο θέμα θα ήθελα να ακούσω και την πλευρά της μπάντας πριν αποφανθώ κάτι. Πρόσφατα σχετικά έγινε τεράστιο θέμα με τις τιμές του merch των Gojira στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πάντως, θυμάμαι σε μια παλιότερη συναυλία συγκροτήματος εδώ να μην έχουν βγάλει καθόλου merch γιατί δεν συμφωνούσαν με το ποσοστό που απαιτούσε το μαγαζί να κρατήσει καθώς θα έβγαιναν πολύ υψηλές οι τιμές. Τουλάχιστον αυτό μου το είχε πει ο tour manager.

Επίσης, έχω την αίσθηση ότι πλέον ακόμα και οι δισκογραφικές θέλουν μερίδιο από τις πωλήσεις του merch (με επιφύλαξη). Αν ισχύουν τα παραπάνω καπέλα και βάλουμε και 24% ΦΠΑ από πάνω, αρχίζει και ξεφεύγει η τιμή.

Προσωπικά, απλά είδα τις τιμές και έστριψα μακριά.

5 Likes

Όταν η μουσική βιομηχανία εκμεταλλεύεται τις μπάντες είναι κακή, όταν οι μπάντες εκμελλεύονται τους οπαδούς είναι καλές?
@outshined δεν έχει να κάνει με σένα ε

2 Likes

Γιατί να έχει να κάνει με εμένα; Δεν θεωρώ a priori ότι η μουσική βιομηχανία εκμεταλλεύεται τις μπάντες, ούτε ότι οι μπάντες εκμεταλλεύονται τους οπαδούς τους. Και τα δυο μπορεί να συμβούν κατά περίπτωση, αλλά για να αποφανθώ για κάτι θέλω να έχω τα απαραίτητα δεδομένα κάθε φορά για να τα αξιολογήσω.

Στην προκειμένη περίπτωση δεν ξέρω ποιος μπορεί να ευθύνεται (ή ποιοι μπορεί να ευθύνονται και σε ποιο βαθμό) για τις υπερβολικά ακριβές τιμές στο merch. Σίγουρα το θεωρώ προβληματικό, αλλά το μόνο που ξέρω είναι ότι δεν θα αγόραζα κάτι σε αυτή την τιμή, όπως και δεν το έκανα.

Και πάλι, όμως, δεν θα τα έβαζα με κάποιον που θα αγόραζε. Λες κι εγώ (ειδικά σε στιγμές αυθορμητισμού) δεν έχω πληρώσει υπερτιμημένο merch ή δίσκους ή ακόμα και αντίτιμο εισιτηρίου.

2 Likes

@Outshined

Όποτε γίνει η επόμενη συνέντευξη με τον Duda, πες του “ξέρεις ποιοι άλλοι έχουν τόσο ακριβό μερτς;” και όταν σου απαντήσει “ποιοι;” πες του

ΟΙ ΝΤΡΗΜ ΘΗΑΤΕΡ

18 Likes