Roadburn Redux - 16-18/04/21

Mετα απο πολλες προσπαθειες μεσα στη πανδημια να γινουν καπως συναυλιες, corona sessions, λαιβ απο το σπιτι, οι οποιες επι το πλειστον δε με πολυ αγγιξαν (ακομα και το λαιβ του Cave στο Ally Pally ηταν λιγο μεχ), ηρθε το Roadburn να μας δειξει ΠΩΣ αυτο μπορει να γινει σωστα. Και οχι με λιγα live shows, αλλα ενα ολοκληρο φεστιβαλ με live streams, exclusives, podcasts…etc Ο Walter για μια ακομη φορα μας πηρε κατω απο τη φτερουγα του και μας εμαθε μπαλα.

Ενα τρομερο 4μερο με νεες μουσικες, ανακαλυψεις και τρομερα performances, που κατα πασα πιθανοτητα θα ειχαμε δει ζωντανα σε αλλες περιστασεις, αλλα ακομα και αυτο που μας παρουσιαστηκε ηταν αρκετο να μας δωσει τον παλμο αυτου του μοναδικου φεστιβαλ. Τα λεμε του χρονου ελπιζω παρεα με τους διαφορους Rocking Roadburners.

Ακομα ακουω πραγματα προσωπικα που δε προλαβα… Μερικες σκορπιες σκεψεις απο αυτα που ακουσα χωρις να αναλυω ολα αυτα που ακουσα/ειδα:
Εχω να πω οτι οι ΒΑDA ηταν τρομεροι και δε περιμενα αυτο τον ηχο μιας και ο τελευταιος δισκος της Αννουλας ηταν πολυ ambient. Aλλα η σοφιτα και οι μουσικαρες που παιξαν με καναν κ εβαλα καπακια spotify.
Wolvennest τρομερη προσωπικη ανακαλυψη που δν ειχα ακουσει, και στα 2 σετς δωσαν πονο.
Big Brave τρομεροι και ηθελα παραπανω υλικο, θελω Knoll με Full of Hell τουρ, επισης εμαθα τους MIGHT - σιγουρα θα τσεκαρω περαιτέρω και Kairon! IRSE προσωπικα απο τα αγαπημενα σετς.

Γενικα μου αρεσαν ολες οι επιλογες, απλα ελπιζω του χρονου λιιιιγο πιο “ψαγμενιες” και γενικα αγνωστα πραγματα (χωρις να παραπονιεμαι) - φετος νιωθω επαιξε πολυ το μελωδικο-τραιμπαλο-μετσαλ.

7 Likes

Nadja έχω αρκετά χρόνια να ακούσω και τους Solar Temple δεν τους γνωρίζω αλλά θα :white_check_mark:

1 Like

Νομίζω ότι μετά τη live παρακολούθηση απόδοσης του Temple από τους συντοπίτες Wolvennest, το νο1 του 2021 (μέχρι στιγμής), έχει έναν ισχυρότατο διεκδικητή!

Δυστυχώς λόγω υποχρεώσεων δεν πρόλαβα να δω πολλά αυτό το ΣΚ και προσπαθώ να δω μαζεμένα τα lives σήμερα κι αύριο. Μια από τις μπάντες που δεν είχατε σημειώσει και δεν είναι ούτε τυπική μπάντα RB ούτε κάτι που δεν έχει ήδη ακουστεί (εξαντληθεί για την ακρίβεια) αλλά στα δικά μου αυτιά έκατσε πολύ καλά, είναι οι Ολλανδοί Dewolff που παίζουν ένα 70s rock με στοιχεία prog/psychedelic/blues στοιχεία.
Έπαιξαν ζωντανά από το 013 και μου κίνησαν το ενδιαφέρον λόγω του εξαιρετικού ήχου τους… ντραμς, hammond, πετάλια με vintage ήχο κιθάρας… σε όποιον αρέσουν οι Purple και οι Cream, ας τσεκάρει: Roadburn Redux

2 Likes

Κατεβάσατε τίποτα ρε ή μόνο είδατε;

Πριν καμία ώρα το τελείωσα το σετ και είμαι έτσι :heart_eyes::star_struck:

Υπερμαραθώνιος σήμερα για να προλάβω (δυστυχώς μόνο το Σάββατο είχα καταφέρει να δω αρκετά), από τις 4 μέχρι τη 1μιση σχεδόν δεν σηκώθηκα.

6 Likes

Εγώ έβλεπα Wolvennest χθες βράδυ γιατί, σύμφωνα με το φεστιβάλ, ήταν οι τελευταίες ώρες που το περιεχόμενο θα ήταν διαθέσιμο αλλά με πήρε ο ύπνος…

Ανοίγω το laptop σήμερα, βλέπω το video στη σελίδα του browser και διστακτικά πατάω play με αμφιβολίες και…

image

9 Likes

Είδαμε, ήπιαμε και γράψαμε.

Είχαμε πρόγραμμα.

5 Likes

Έχω κάνει το ίδιο αχαχαχ και είναι ακόμα εκεί. :") Όπως και το GOLD που είχα ανοίξει έτσι μήπως και βρω χρόνο να το δω τρίτη φορά. :")

Ας προσπαθήσω να συγκεντρώσω τι είδα γενικά :

Από την πρώτη μέρα, Tau (omg) και Kairon; IRSE! και μου άρεσαν αμφότεροι.

Από της Παρασκευής, Nadja, Nero di Marte, Autarkh, The Devil’s Trade, GOLD (…), Dust Mountain (να πω εδώ ότι δεν ξέρω γιατί αλλά ΒΑΡΕΘΗΚΑ και δεν το είδα όλο, αλήθεια, δεν με έπιασε και αναρωτιόμουν γιατί ενώ θα έπρεπε να προσκυνώ και διαβάζοντας τα σχόλιά σας αναρωτιέμαι εκ νέου αν πρέπει να κοπανήσω το κεφάλι μου πουθενά), Polymoon, The Ocean, Maggot Heart, Inter Arma.

Το Σάββατο είδα Trialogos, Spill Gold, Solar Temple (καρδούλες), Dawn Ray’d, Autarkh, Plague Organ, Die Wilde Jagd (ξανά καρδούλες), Steve von Till, Wayfarer, The Nest (οκ ας πούμε ότι τα είπαμε γι αυτό), Haunted Plasma και βασικά και κύρια Neptunian Maximalism, εμφάνιση η οποία αν δεν ήταν ό,τι καλύτερο είδα, είναι σίγουρα κάπου μέσα στο τοπ 3.

Και από την Κυριακή χάζεψα λίγο MIGHT και Of Blood and Mercury, βαρέθηκα στο Iterum Nata και είδα Hexvessel, σχεδόν ολόκληρο το Wolvennest και τέλος το DeWolff.

Καλά ήταν αν και θα προτιμούσα να είχα τον χρόνο να τα δω όλα μα όλα μα όλα (η δίψα από την έλλειψη συναυλιών είναι πλέον άσβεστη)… Φοβερό το εγχείρημα και μπράβο τους, απίστευτες παραγωγές και σκηνικά, πάντα τέτοια και του χρόνου κανονικά εύχομαι.

10 Likes

Καλά, έτσι κι αλλιώς είμαστε φίλοι εμείς οι δυο, κερνάω όμως μπύρες που οι Neptunian είναι στο top 3 σου! Εμενα ειναι στο top 1 μου.

Λέμε όμως και τα προσωπικά μας highlights στο επόμενο μέρος του report!

(Και δεν ξέρω ποιο είναι το highlight των άλλων δύο @Ktn και @apostolisza8, με τρώει κι η αγωνία.)

4 Likes

<3

Μάλλον κι εμένα για εκεί πάει, απλώς δεν έχω κάτσει να το ζυγίσω ή έστω το αποφεύγω, δυσκολεύομαι με αυτά. ;p Αυτό, το σετ των The Nest, οι Tau, οι GOLD και οι DeWolff πάντως μάλλον ήταν τα αγαπημένα μου. Μέχρι να το ξανασκεφτώ ατ ληστ.

…Έπρεπε να κάνατε λαιβ ρηπορτ :laughing:

3 Likes

Κάνανε ρε :smiley:

2 Likes

χαχαχαχ σωστά, εννοούσα ρηαλ ταιμ σχολιασμό σαν το τσατ που είχε εκεί, κάτι τέτοιο, δεν το είπα σοβαρά ούτε το σκέφτηκα πολύ, ουφ ;p

ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ LIVE ΣΧΟΛΙΑΣΜΌ ΑΠΌ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΌΛΗ!

Για κανένα λόγο.

4 Likes

ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΙΝΤΡΙΓΚΙΝΓΚ, ΓΙΑΤΙ!

Body seems unclear, is it a complete sentence?

1 Like

Έπρεπε συλλογικά ως λέσχη φίλων ρόουτμπερν του ροκινφόρουμ να είχαμε κάνει επί τόπου multimedia reaction στο ενενηντάλεπτο των Neptunian αλλά πού μυαλό εκείνη την ώρα.

(Τι θα πει δεν έπαιξαν ενενήντα λεπτά οι Neptunian.)

5 Likes

Αν σαν άνθρωποι έχουμε μια κάποια μικρή αξιοπιστία, θα την χάναμε εντελώς.

4 Likes

1 Like

Ω ναι, κάναμε: Episode II + recap.

Υ.Γ.

Summary

'Επρεπε να το έλεγες αυτό πριν γράψω τα highlights μου, να έπαιρνες απάντηση :stuck_out_tongue:

3 Likes

Το αφήνω εδώ γιατί θα είναι παρόμοια φάση με το φετινό Roadburn, συν ότι έχει και παρόμοια ονόματα.

2 Likes

Το σετ των Bada που προβλήθηκε από το Roadburn κυκλοφορεί σε κασέτα και ψηφιακά μέσω Bandcamp.

Προσωπικά την μουσική τους την εκτίμησα περισσότερο μαζί με το οπτικό μέρος.

Βγαίνουν και σε τουρ σε λίγες εβδομάδες.

20 okt:::Stockholm, Hus7

21 okt:::Malmö, Plan B

22 okt:::Aalborg, 1000FRYD

23 okt:::Aarhus, Radar w/Ana Fosca

24 okt:::Berlin, Urban Spree w/zeug

25 okt:::Dresden, Tonne

26 okt:::Poznan, Pawilion w/Fågelle

27 okt:::Hamburg, Hafenklang

28 okt::: Copenhagen, Spillestedet Stengade w/Nebulosa

30 okt:::GÖTEBORG, Folkteatern w/Nebulosa

1 Like