Εφηβος κατεβαιναμε στο Rock City και χαζευαμε ολους αυτους τους δισκους που θα θελαμε να ειχαμε.
Φοβερη αναμνηση, Χριστουγεννα αφου εχω παει με τον πατερα στο Μινιον (λιγο πριν κλεισει και αυτο οριστικα) και περνουμε καποια χαζοδωρα μου λεει τι θες να σου παρω?
Του λεω να παμε μεχρι την Σωκρατους να παρω ενα δισκο?
Ενταξει… Παμε λοιπον και μου λεει διαλεξε.
Χαρωπος χαρωπος λοιπον επεστρεψαμε σπιτι και εγω κραταγα σε βινυλιο το Ride The Ligthning και παραμονες χριστουγεννων εγω ακουγα τις καμπανες απο το For Whom The Bell Tolls στο τερμα.
FUCK YEAH!!
Ειχε οντως καποιες πολυ καλες προσφορες και αργοτερα εφερνε και καμποσα μπλουζακια συγκροτηματων και δεν χρειαζοταν να κατεβουμε Μοναστηρακι για να βρουμε πιο πολλα σχεδια.
Για να υπερθεματίσω στο Rock City οι προσφορές ήταν πραγματικές. Εχω αγοράσει χαρακτηριστικά με 990 δρχ. το Live at Hammersmith/Venom, Load/Metallica, Helloween/Keeper II και πολλά άλλα καινούρια και όχι second hand βινύλια.
Αυτά πλέον δεν υπάρχουν και ειδικα στο Μοναστηράκι πλέον οι τιμές είναι από τις χειρότερες που μπορεί να βρει κανείς.
Όχι ότι στα αλλλα δισκάδικα οτι οι τιμές είναι καλύτερες. Δεν γίνεται να μπαίνεις σε μεταλ δισκάδικα και να μην βλέπεις βινύλια κάτω από 10 ευρώ. Και αν τελικά βρεις να είναι εντελώς ανύπαρκτα συγκροτήματα για να μην ονοματίσω.Ειναι αισχροκέρδια.
Κάποιοι νεότεροι χωρίς να έχω διάθεση να νουθετήσω ή να κάνω τον πονηρό όταν το ψάξετε καλύτερα θα δείτε πως μπορείτε να αγοράζετε τα βινύλια των Scoprions στα 2-3 ευρώ, τα Dio στην ίδια τιμή, το Wheels of Steel /Saxon 3 ευρώ και τα αλμπουμ Udo και Αccept με 1-2 ευρώ, επίσης Deep Purple, Zeppelin, Def Leppard 2-4 ευρώ.
Τα παραδείγματα δεν είναι τυχαία και δεν υπερβάλλω απλά ανοίξτε τα μάτια σας και μην πέφτετε θύματα των ορέξεων του εκάστοτε εμπόρου.
Οι πραγματικές προσφορές που έβρισκες αφειδώς στα μέταλ δισκάδικα τέλη δεκαείας '80 και '90 πέθαναν! Όποιος θέλει ας με διαψεύσει!
P.S. Περιττό να πω πως όταν είδα σε δισκάδικο τη συλλογή Greece Attacks 120 eyros, ή μία συλλογή Scorpions 13 euro την οποία είχα βρει στα 2 euro δεν ξαναπέρασα ούτε απέξω.
Πρεπει να ηταν το ‘93.Εχουμε κατεβει με το αμαξι του πατερα μου Αθηνα για ψωνια και του εχω πει ηδη οτι τελειωνοντας θα περασουμε απο δισκαδικο.Που παμε μου λεει…’‘Σωκρατους’’ απανταω! Εισαι καλα παιδακι μου,που θα παρκαρω εκει μου λεει?? Δεν θα αργησω 5 λεπτα του λεω.Οντως περιμενε με alarm αναμμενα στη Σωκρατους εξω απ’το rock city.Oσοι θυμαστε που ηταν θυμαστε και την κινηση που ειχε εκει ο δρομος!! Μπαινω αγοραζω το Renewal απο Kreator,2300δρχ,στ’αμαξι και πουλο.Δυστυχως σημερα δεν εχω ουτε το δισκο,ουτε τ’αμαξι αλλα ουτε και το rock city υπαρχει
βασικα το ιντερνετ + τιμες + ο “ευνουχισμος” του τα θελω ολα με ενα κλικ, εχει μαμησει ολη την “ιεοροτελεστια” της αγορας ενος καινουργιου δισκου σε αρκετους και δν κρυβω πως και εγω ειμαι ενας απο αυτους…
εχω απειρες αναμνησεις απο το rock city ,περισσοτερα απο 300 cd στη δισκοθηκη μου και καμμια 20αρια βινυλια (τα 2/3 η και περισσοτερα αγορασμενα απο το rc ) αλλα τα τελευταια 5 χρονια πλεον αγοραζω μονο αγαπημενων γκρουπ δισκους και μετα αν βρω καμμια προσφορα ,καθε φορα που κατεβαινω κεντρο, ας πουμε.Και η μλκια ειναι οτι δν αισθανομαι και καθολου ασχημα γι αυτο …
και επειδη ειμαι οφτοπικ,τωρα που το θυμηθηκα ,στο RC ή στο metalera ηταν που ειχε πεσει η τζαμαρια σε μια παρουσια των iced earth για αυτογραφα ? :-k
Όπως επίσης όταν είχαν σπάσει οι υδροροές στην Ακαδημίας όταν είχε ανοίξει ένα Σάββατο απόγευμα για να πουλήσει το Load με ένα κόμικ για τους METALLICA
έτσι είναι. γιατί ΜΟΝΟΝ το Metal Hammer μας κάνει true μεταλλάδες…#-o
γραφικό το σχόλιο…γενικά ισχύει ότι το rock city σημάδεψε μια μεγάλη γενιά “φίλων” της rock και metal μουσικής, απλά τέτοιες υπερβολές καλό είναι να αποφεύγονται…
στο θέμα των GigaBytes μουσικής θα διαφωνήσω, αλλά ντάξει ο καθένας έχει την άποψή του…
Εάν και TL;DR, πραγματικά με συγκίνησε πολύ το post σου?
Δεν ξέρω εάν χαίρομαι που πλησιάζω τα 30 και έχω ζήσει και εγώ αυτές τις εποχές,
ούτε εάν αισθάνομαι περήφανος που έχω βιώσει την εμπειρία υπεράριθμου ΡΟΔΟΝ για να δω τις τότε κορυφαίες μπάντες στον χώρο (θυμάμαι χαρακτηριστικά Angra, Holy Land tour και εισιτήριο αγορασμένο από πού αλλού, rc) αλλά όπως και να έχει?
Όχι, δεν είπα αυτό. Μάλλον δε διάβασες όλο το post μου ή δεν το εξέφρασα σωστά. Υπάρχουν διάφορα που δε μου αρέσουν στο Hammer, ειδικά 2-3 συντάκτες δεν τους αντέχω με τίποτα, αλλά να λέει για το Hammer και το Rock City κάποιος που δεν ασχολήθηκε με κανένα από τα δύο, πάει πολύ. Και δεν αναφέρομαι σε εσένα, αλλά σε κάποια προηγούμενα σχόλια. Φυσικά και το Hammer είναι απλώς ένα περιοδικό και όποιος θέλει το παίρνει
Δεν έχεις λεφτά; Κατέβασε και άκου. Αλλά να κάνουμε το τσάμπα ιδεολογία και να νομίζουμε ότι κατεβάζοντας είμαστε επαναστάτες και θα ρίξουμε την καταραμένη μουσική βιομηχανία (λες και είναι η βιομηχανία όπλων ή ναρκωτικών), αυτό είναι της πλάκας μεταλλάς/μουσικόφιλος. Τα τσιγάρα και τα ποτά σου τα πληρώνεις ή τα κατεβάζεις από το internet; Κι αυτές δεν είναι “κακές” βιομηχανίες; Αλλά τους τα σκάτε, σωστά;
Το Rock City σας μάρανε… Και αν υπήρχε κάποιος Lord (πριν γεννηθείτε) που ήταν συντάκτης του περιοδικού και δούλευε στο μαγαζί ή σε δισκογραφική, λες και έχουμε το ασυμβίβαστο των βουλευτών. Εγώ ένα ξέρω και το λένε σχεδόν όλοι εδώ μέσα: Ποτέ δεν ένιωσα να με κλέβει το Rock City, σε αντίθεση με άλλα δισκάδικα κυρίως στο Μοναστηράκι.
χμ…θυμηθηκαν ολοι οι “ψαγμενοι” (μη χεσω…) την ¨διαπλοκή" (…??) Rock city και Metal Hammer…Ρε σεις ¨"ψαγμενοι" , ενταξει, το ξεραμε οτι ειχαν σχεση αυτα τα δυο αλλα πιο ειναι στ’αληθεια το κατακριτέο? Ενταξει, οντως προωθουσαν κυκλοφοριες, διαφημιζαν περισσοτερο καποια συγκεκριμενα γκρουπ ή δισκους, εγραφαν ισως υπερεκτιμημενες κριτικες αλλα[B] κανεις δεν σε εξαναγκασε να αγορασεςι κατι, αφου ησουν “εξυπνος” τα απεφευγες αυτα ετσι? [/B]
Το να υπαρχει συνεργασια μεταξυ 2 επιχειρησεων δεν ειναι καθολου κατακριτεο, κατεμε οσοι διαφωνουν ζουν μαλλον σε αλλο κοσμο, ρομαντικο μαλλον με την κακη εννοια…
Δεν τους υποστηριζω καθολου, ουτε εχω καπιο συμφερον γι’αυτο, ομως αυθορμητα ερχοναι και σε μενα στο νου αναμνησεις απο αρχες '90s…
Θεσ/νικη, φοιτητης τοτε, ο δρομος μου περνουσε μπροστα απο το Rock city (Θεσ/νικη) οταν ηταν στην Καραολη (πρωην Διοικητηριου). Δεν θα ξεχασω αυτο που ανεφεραν και αλλα παιδια προηουμενως: Πολλες επιλογες στην αγαπημενη μας μουσικη, νεες κυκλοφοριες, συζητησεις περι μουσικης και ενα κλιμα πολυ οικειο και ολα αυτα υπο τους ηχους ηλεκτρικης κιθαρας με παραμορφωση…Επενδυσα και γω αρκετα χρηματα στο Rock CITY (και αλλου…) και μπορω μετα απο χρονια να πω οτι δεν το μετανιωσα. Αυτη η μαγεια όμως, με την ελευση Mp3, εχει παρέλθει αντεπιστρεπτή…
Κρίμα λοιπόν, περισσοτερο για τις αναμνησεις μας και μόνο…
Υ.Γ. METAL IS OUR BUSINESS AND BUSINESS IS GOOD… (ακομη ειναι κολλημενο στο παλιο μου πικαπ…)
Πρέπει να χω αγοράσει κοντά στα 10 cd από κει.
Τα καλοκαίρια όταν άραζα στο χωριό (Ακροπόταμος), πηγαίναμε βόλτα στην Καβάλα και μια επίσκεψη στο Rock City ήταν απαραίτητη.
Μερικές από τις αγορές έχουν και συναισθηματική αξία, πχ [B]Something Wicked[/B] (Iced Earth) στην τρυφερή ηλικία των 15 και φυσικά το [B]Blackwater Park[/B], το 2004, μόνο και μόνο επειδή είχα ακούσει το Harvest. Ενας φίλος μου δεν το έβρισκε Θεσσαλονίκη για 2 χρόνια.
Γενικά, αυτό που είπε ο Ρεντραμ, θα μπορούσαν να προσαρμοστούν στα δεδομένα της εποχής.
Δεν γίνεται πχ να πηγαίνεις σε δισκάδικα και να βλέπεις 18-19? cd που αγοράζεις πχ στο play με 6.5? (ενδεικτικά το Songs for the Deaf στο play παλιότερα είχε 3.99? και την ίδια περίοδο το βρήκα στα 18.5? στο ηλίθιο μετροπολις).
Είναι στενάχωρο από συναισθηματικής μεριάς, μια βόλτα σε δισκάδικο είναι και θα είναι πάντοτε απολαυστική, αλλά οι καιροί είναι δύσκολοι.
Ετσι είναι. Εκ του ασφαλούς όλα εύκολα μας φαίνονται.
Εγώ πάντως αν είχα δικό κατάστημα εννοείται πως θα προωθούσα το μηνιαίο top10 του πιο εμπορικού περιοδικού ανεξάρτητα με το αν μου άρεσε ή όχι.
Είτε το θέλουμε είτε όχι ο κόσμος αυτά τα cd ζητάει όταν μπαίνει σε ένα κατάστημα.
Οι νεότεροι δεν κατανοούν το ροκ σίτι, γιατί δεν έχουν περάσει τις εποχες που δυσκολευόμασταν για να βρούμε ένα cd-βινύλιο ή κασέτα των black sabbath!!!
Σίγουρα όμως το κατάστημα ενώ ήταν πρωτοπόρο για την εποχή του ξαφνικά έμεινε πίσω. Τώρα είναι εύκολο να βρούμε οποιοδήποτε cd μέσω διαδικτύου.
περιμενες καλύτερη απαντηση σε κείμενο που έχει προταση “Ενταξει, οντως [B]προωθουσαν κυκλοφοριες, διαφημιζαν περισσοτερο καποια συγκεκριμενα γκρουπ ή δισκους, εγραφαν ισως υπερεκτιμημενες κριτικες[/B]” με στη συνεχεια με bold αυτο :αλλα κανεις δεν σε εξαναγκασε να αγορασεςι κατι, αφου ησουν “εξυπνος” τα απεφευγες αυτα ετσι?
δεν χρειαζεται να εισαι ψαγμενος για να καταλαβεις οτι ειναι κατακριτεα αυτα που αναφερεις…σαν να κοροιδευουν το κοσμο…να πω την αληθεια δεν ξερω κατα ποσο ισχυουν γιατι περα απο 60,70’ς και καποια απο 80’ς δεν ακουγα και ακουω κατι αλλο οποτε με νεες κυκλοφοριες δεν ειχα ασχοληθει…
παντως απ το rock city της θεσσαλονικης ειχα αγορασει και εγω τα σιντακια μου…πριν καμμια 10-15αρια χρονια…