για οσους τους αρεσει η τζαζ.
Enya, Bjork, Oldfield, Vaggelis, Conan-Poledouris, mozart-Requiem, holst-planets, bach,beethoven , wagner-ring of the nibelungen, tchaikofski etc …
γενικά ψάχνω διάφορα κομματάκια απο πολλούς που δε παραθέτω εδώ , όπως επίσης και κάτι γαμάτα απο παιχνίδια…
πολύ σκοτεινό και γαμάτο σάουνττρακ είχε το παιχνιδάκι gargoyle’s quest στο game boy,για όσους θυμόυνται ,φάση σκοτεινού μπαρόκ.βρίσκεται μόνο σε μορφή μίντι στο νετ
Ναι ρε, το θυμάμαι!!
Ααα, και κάτι άλλο που θυμήθηκα. Πριν αρκετά χρόνια (κάπου 95-96 αν δεν απατόμαι) είχε βγει ένα παιχνίδι του οποίου είχα παίξει μόνο το demo.Αλλά η μουσική του υπάρχει μέχρι τώρα στο μυαλό μου.
Πρόκειται για το Seven Kingdoms και η μουσική είναι του Bjorn Lynne.
To album είναι διαθέσιμο για απευθείας streaming εδώ http://www.lynnemusic.com/sevenkingdoms.html και το κομμάτι που λέω είναι το έβδομο (Greek Kingdom)
gargoyle’s quest rules!!!man!!!
παιχνιδαρα!!!
game boy rules!!!
Το Nabucco του Verdi υπό τη διεύθυνση του Riccardo Muti, αν και δεν είμαι σίγουρος ότι δεν είναι ροκ!
[SIZE=“3”]Stanley Clarke, Al Di Meola & Jean-Luc Ponty - The Rite Of Strings[/SIZE]
Φοβερος δισκος και με τετοια ονοματα τα λογια ειναι περιτα . 8)
Όσι θέλετε να τσεκάρετε αξιόλογη μη-μεταλική μουσική τσεκάρετε τους και γαμώ τις μπάντες Midnight Star.Η μουσική τους είναι ένας συνδιασμός όλων των μουσικών ειδών της αφροαμερικάνικης κουλτούρας και πραγματικά σκίζουνε.
Ορίτσε μερικά δείγματα…
Εχουν οντως ειπωθει καποιες πολυ καλες προτασεις.Θα προτεινω μονο εναν τον οποιο πρεπει ΟΛΟΙ να εχουν γιατι αλλιως θα ξημερωθω γραφοντας
The complete Robert Johnson
Κυκλοφορει σε δεκαδες εκδοσεις με ελαφρως διαφορετικα ονοματα.Τον βρηκα εγω σε ενα καλαθι στο Praktiker για 3 ευρω.Η υπερτατη ξεφτιλα για εναν καλλιτεχνη που ηχογραφησε λιγοτερο απο 30 τραγουδια και ηταν ισως αυτος που καθορισε την εξελιξη της blues πιο πολυ απο ολους.Η επιροη του φαινεται και στα ατελειωτα cover απο rock συγκροτηματα
-
:bow2: :bow2: :bow2: :bow2:
-
Γμσε τα !
Για οσους αρεσκονται σε πιο funk καταστασεις προτεινεται ανεπιφυλακτα.
Επισης για οσους θελουν να ακουσουν σεμιναρια rhythm section…μιλαμε σπερνουν τα παλικαρια,ειδικα ο ντραμερ!!
Groovy stuff babyyyy!
Νeville Brothers-Live on planet earth
Ξεθαβω, ας ζωντανεψει κι αυτο. Μηπως να παει στις κυκλοφοριες?
Ριξτε μια αυτια εδω
“…Ευφάνταστες συνθέσεις, μελαγχολική ατμόσφαιρα, ονειρικά ηχοχρώματα, κιθάρες και ηλεκτρονικά που αγκαλιάζουν την εύθραυστη φωνή, μινιμαλιστικά κυκλικά ηχοτοπία και μια έντεχνη σύγχρονη αισθητική, που προδίδει τα νεορομαντικά φλερτ του Tiersen με τους ερωτικούς, συχνά απόκοσμους αλλα λυρικόυς μονολόγους της Wright…”
Γιάννης Μουγγολιάς, Jazz&Tzαz 182 Μαϊος 2008
Το ακουω τωρα και ειναι αρκετα ομορφο. Ο Tiersen ειναι αυτος που εχει γραψει την μουσικη για το Amelie και το Goodbye Lenin.
1)miles davis:bitches brew (ΕΠΟΣ)
2)marvin gaye:what’s going on
3)sly and the family stone:stand (soul/funk που σκοτωνει)
4)dj shadow:endtroducing
Οι φίλοι του Manu Chao τσεκάρετε οπωσδήποτε τους Amparanoia, συγκρότημα απο την Ισπανία που έχουν συνεργαστεί και μαζί του. Γυναικεία φωνητικά, λατινο-φευγάτο feeling, folk, ολίγη reggae, με ροκ δόσεις απο δω και κει, απο τα πλέον καλά ακούσματα του είδους που έχω ακούσει ποτέ. Έχουν επίσης συνεργαστεί με τους Calexico. Για ταξιδιάρικα πνεύματα μόνο.
οι Jamiroquai στο 1ο αλμπουμ με Jam-αριστο Funk πολυ groove και πολιτικο-κοινωνικο περιεχομενο στιχουργηκα που ηταν ΧΡΟΝΙΑ μπροστα απο την εποχη του.
ellanor μιας και το ανεφερες, το cosmos (νομιζω) radio ειχε ενα διαφημιστικο στην τβ στο οποιο επαιζε ενα κομματι το οποιο κατεβασα τυχαια απο το νετ. το κομματι πρεπει να λεγεται hacer dinero και το κατεβασα σαν ojos de brujo με amparanoia. Εψαξα σε δισκογραφια ojos de brujo και δεν το βρηκα οποτε δεν ξερω αν το λεν αυτοι. Σε δισκογραφια amparanoia βρηκα το κομματι αλλα σε αλλη εκτελεση και οχι σε αυτη που ειχε το διαφημιστικο (αυτη που κατεβασα δηλ). Αν το χεις ακουσει ξερεις απο ποιους ειναι και απο ποιο δισκο?
Σορρυ ρε συ Βαγγέλη, και να έχω ακούσει το κομμάτι δε μου λέει κάτι ο τίτλος. Ωστόσο έκανα τώρα ένα ψάξιμο στο γουγλ και μου έβγαλε το όνομα 7 Notas 7 Colores. Λες να ναι αυτό το συγκρότημα που ψάχνεις?
το χουν οι amparanoia στο αλμπουμ Rebeldia Con Alegria αλλα δεν ειναι αυτη η εκτελεση
τωρα ακουω αυτους που λες και τα φωνητικα ειναι ιδια οποτε μαλλον αυτοι ειναι. εισαι ωραιος.
Α,ωραιο θρεντ δεν το χα παρει χαμπαρι.Λοιπον ποσταρω δυο κλασσικουρες της τζαζ:
Miles Davis-Kind of blue
John Coltrane-A Lοve Supreme
Το kind of blue ειναι ενας πολυ καλος δισκος για καποιον που ξεκιναει με την τζαζ.Το “so what” ειδικα ειναι κλασικο και ακουγεται και σχετικα ευκολα,απο τα αγαπημενα μου τζαζ κομματια.Το A Lοve Supreme ειναι κι αυτο θεικο,κορυφαιος γενικα ο Coltrane κι εχει κι ενα drum solo εναμιση περιπου λεπτου για τον shortsman!
Οποιος ακουει συγχρονο τζαζ με φωνητικα κι ετσι ας κανει καμια προταση!
τζαζ με φωνητικα ε? χμ
απο σχετικα καινουριες η peyroux μ’αρεσε αλλα ειναι πιο bluesy παρα jazzy αν καταλαβαινεις τι θελω να πω.
την εχουν παρομοιασει με την holiday.
Ακουσα επισης Katie Melua αλλα δεν μπορω να πω οτι τρελαθηκα.
ενταξει δεν την λες και jazz αλλα αυτο το κομματι ειναι ωραιο
H Susi Hyldgaard λεει αλλα δεν την εχω ψαξει πολυ.
Ennio Morricone
πανμέγιστος , έχει υπογράψει εκπληκτικά soundtrack.