Σχέση : εντός ή εκτός rock χώρου?

Φασολάδα που τρέφει την Ελλάδα , φακές, ρεβύθια :!: :vibrate:

και συμπληρωνω

στη διαφορα νοοτροπιας παει το εξης

οταν αγαπημενοι σου καλλιτεχνες γραφουν τραγουδια βασισμενοι πανω σε βιβλια ,ε λογικο δεν ειναι καποια στιγμη να τα ψαξεις να τα διαβασεις??

οταν ομως οι καλλιτεχνες που ακους μιλανε συνεχεια για τα ιδια θεματα (μη φυγεις,φυγε,καλυτερα μονος,δεν μπορω μακρια σου,κλπ κλπ) ε τοτε τι ερεθισμα να παρει ο οπαδος για να “ψαχτει” και αλλου???

αλλο παραδειγμα διαφορα νοοτροπιας

το τραγουδι “The Tiananmen Man” των nevermore που αναφερεται στα περιστατικα που γινανε στο πεκινο το 89 στην πλατεια tiananmen μεταξυ των διαδηλωτων και στρατου.
δηλαδη που αλλου βρισκεις τετοια ερεθισματα??

OK, αναγνωρίζω πως το κομμάτι διάβασμα είναι μία πονεμένη ιστορία γενικότερα, και για το ροκ κοινό.
Και σίγουρα το post μου δεν είχε σκοπό να ισχυριστεί γενικευτικά πως το ροκ κοινό έχει παιδεία, ενδιαφέροντα κλπ. γιατί δεν πιστεύω κάτι τέτοιο.
Αυτό που θέλω να πω είναι το αντίθετο: Πως οι σκυλομπουζουκόβιοι γενικά δεν έχουν ενδιαφέροντα, συμφωνώ με τον Signal.

Σε βρίσκω υπερβολικό. Αν ήταν έτσι και οι τύποι που χορεύουν το ζεμπέκικο “Ο αετός πεθαίνει στον αέρα” θα πρέπει να είναι έχουν πιο βαθιά γνώση της Ελληνικής ιστορίας και της επανάστασης του '21 από αυτούς που ακούν Nevermore.

Εντιτ προς Mule: το ΕΜΠ πάντως είναι τίγκα στους μπουζουκόβιους και αρκετοί εξ αυτών, είναι πλέον με υποτροφίες στα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα του κόσμου. Δε νομίζω ότι τα μουσικά γούστα και η διάθεση για μόρφωση αλληλοεπηρεάζονται κάπως…

Δεν έγραψα πουθενά πως είναι ηλίθιοι ή κακοί φοιτητές ή επιστήμονες.
Έγραψα πως τα εκτός δουλειάς/σπουδών ενδιαφέροντα τους είναι γτπ.

Kατά σύμπτωση ο μόνος μπουζουκόβιος φίλος που έχω είναι πολιτικός μηχανικός :smiley: :lol:
Εϊμαστε φίλοι από πολύ μικρή ηλικία και έχουμε κοινές αναφορές, αλλά στο κεφάλαιο πολιτισμός είμαστε σε ξεχωριστό σύμπαν ο καθένας. Σεβόμαστε τις διαφορές μας και κρατάμε την φιλία μας.

Θεμα ποσοστων ειναι βασικα.Οταν η συντριπτικη πλειοψηφια των συμπολιτων μας διασκεδαζουν(και μερικες φορες απλα διασκεδαζουν,αφηνοντας την ψυχαγωγια τους για αλλες δραστηριοτητες) στα καθε λογης -αδικα,τοτε ειναι απολυτως λογικο να περιεχει αυτη η μεριδα απο φιλοσοφουντες μεχρι σκετες φουντες…

Κατάλαβα πως το εννούν τα παιδιά, και συμφωνώ μαζί τους σε μερικά σημεία.

Τα “μπουζούκια” είναι ένα είδος διασκέδασης, όπως και όλες οι μουσικές… Το οτι κάποιος ακούει μπουζούκια, δεν σημαίνει οτι είναι αμόρφωτος κλπ… Παραδείγματα αναφέρθηκαν… Πιστεύω όμως πως είναι “επιφανειακή” μουσική, δηλαδή, δεν έχει να προσφέρει τίποτα στον ακροατή πέρα της διασκέδασης… Και γι’ αυτό το περιεχόμενο των τραγουδών αφορά το να πηδήξουμε την απέναντι γκόμενα, το “με χώρισε και κλαίγομαι όλο το βράδυ” κλπ…

Αντιθέτως, θεωρώ πως το ροκ είναι ψυχαγωγία… Πέρα του να διασκεδάσει τον ακροατή, πιστεύω πως του προσφέρει πολλά μέσω του περιεχομένου των τραγουδιών… Παράδειγμα το κομμάτι των Nevermore και χιλιάδες άλλα, δεν νομίζω να το αμφισβητεί κανείς αυτό…

Αλλά οι εξαιρέσεις πάντα θα υπάρχουν… Μπουζουκόβιοι καθηγητές πανεπηστημίων, άτομα που ακούνε ροκ για τη πόζα κλπ…

Ισχύει. Δυστυχώς…

εννοειται οτι δεν ειναι ετσι
απλα στην ροκ\μεταλ μουσικη εχεις παρα πολλα ερεθισματα για να ψαχτεις
σε σχεση με τα σκυλολαικοποπ

το τραγουδι του σφακιανακη ειναι εξαιρεση καθως δεν αντιπροσωπευει το μεσο ορο σκυλολαικοποπ καλλιτεχνη

ειναι οπως ειπανε και πιο πανω

αλλο διασκεδαση και αλλο ψυχαγωγια

εγω συμφωνω με καρβου και θα παρω το παραδειγμα του σιγκναλ στο αναποδο. Αυτο που ανεφερες για παουραδες που διαβαζουν τολκιν κτλ δεν γυρναει καπως σε κλισε? αυτο ας πουμε εμενα θα με απωθουσε σε μια σχεση π.χ. γκομενα που ακουει μαι ντααιν μπραιντ η γκοθικ και διαβαζει και ποε ξερω γω. Υπαρχει και η περιπτωση καποιος που ακουει μια συγκεκριμενη μουσικη να ενδιαφερεται μονο για βιβλια που εχουν αμεση σχεση με αυτην. Επισης ξερω ατομα που ακουνε μεταλ και διαβαζουν και βιβλια και οταν ανοιγουν το στομα τους για διαφορα θεματα σκεφτομαι “ωχ θεε μου”.Ενταξει εχω δει και τυπους μπουζουκοβιους που ειναι εντελως ζωα, με λιγα λογια ειναι στον ανθρωπο, καταλαβαινω αυτο που θελετε να πειτε και για το πως η μουσικη επηρεαζει τον χαρακτηρα ομως επειδη τα μπουζουκια ειναι ακριβως για διασκεδαση δεν μπορεις να βγαλεις και πολλα συμπερασματα. Οι περισσοτεροι απο εδω μεσα εχουμε παει δεν λεει τιποτα αυτο.

Και στην τελικη μπορει να εχεις ιδια γουστα με καποιον/καποιαν αλλα να ειστε διαφορετικοι χαρακτηρες και να μην κολλας. Καταλαβαινω και την αναγκη του να μοιραστεις καποια πραγματα που νιωθεις δικα σου καποιες γκαβλες σου με τον αλλον ομως αν ο αλλος εχει ανοιχτο μυαλο δεν υπαρχει προβλημα και το ανοιχτο μυαλο δεν εχει να κανει με το τι μουσικη ακουει.

Και στο κατω κατω σαν πολυ αναλυση για ενα θεμα που δεν χρειαζεται, οπως ειπε και ο αλλος ωραιο κωλο να χει και τα αλλα ειναι μαλακιες σαμπως θα παντρευτειτε?

Tα είπες ολα…

:lol:

Δεν είναι κλειστό. Οι μηχανολόγοι μόνο δεν είχαν μάθημα σήμερα. Κάτι παίζει με πρυτανεία…

Αχα.
Τστσ δε ξέρουν να πληροφορούν σωστά αυτοί οι μηχανολόγοι…:stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Ναι. Και το ανακάλυψα όταν πήγα να πάρω μάτι μηχανολόγους και δεν ήταν κανείς εκεί! :lol:
Καλέ, γιατί το κλείσανε μόνο αυτοί το μαγαζίιιιι;;

τέλος οφφ τόπικ

δεν έχω ιδέα.
Δεν ήξερε ούτε ο φίλος μου.
Τι να πω…

οκ τέλος off τοπικ

εως τωρα δεν εχω εξετασει περιπτωσεις χωρις μακρυ μαλλι… οποτε δεν μπορω να εκφερω αποψη για τους αλλους! οποτε ροκια 4 ever ρε!

Ποπο, αστα να`παν. Πετυχαίνω όταν πηγαίνω σε live ή σε party σε ένα από τα δύο ροκάδικα της Ξάνθης κάτι τύπισες που παίζει να το έχουν σκάσει από το τσίρκο μεντράνο, να γυρνάν με τα καπέλα της μάγισσας, πρόσωπα βαμένα χλωμά, δυο γραμμές γύρω από το στόμα που να παραπέμπουν σε βρυκόλακα :lol: :lol: :lol:

Κοίτα, ξέρω αρκετά άτομα τα οποία βέβαια δεν θα βάλουν σπίτι να ακούσουν σκυλλάδικο, αλλά βγαίνουν σε μπουζούκια και τα οποία διαβάζουν αρκετά…

Ξέρω black-ο-deathαδες οι οποίοι ζήτημα να`χουν ανοίξει στη ζωή τους ένα βιβλίο…

Τίποτα δεν είναι απόλυτο…

ναι βρε
και γω ξερω σκυλα που διαβαζει βιβλια για τους ΕΛ

απλως το θεμα ειναι οτι συγκρινομενες οι 2 μουσικες αυτες νοοτροπιες
τα ατομα του ροκ\μεταλ χωρου εχουν παραπανω πιθανοτητες να διαβασουν ενα βιβλιο
απο τα ατομα του σκυλολαικοποπ

και δεν μιλαω τωρα για ατομα που διαβαζουν βιβλια λογω σπουδων

και φυσικα αναφερομαι σε ατομα μεγαλυτερης ηλικιας
καθως δεν ξερω τι κανουν σημερα οι 18(+, -)χρονοι.

Παντως για να κανεις σχεση με μια κοπελα, ισως αρκει ενα χαμογελο, μια ματια, ενα ωραιο ντεκολτε. Εκει βιβλια, μουσικες, αποψεις και ιδεες πανε στην ακρη…

Αυτό. Πολλές φορές ούτε το ντεκολτέ δεν είναι απαραίτητο… :slight_smile: