Rocking Athens Festival - 27/7: Heaven And Hell, Blind Guardian, Testament, Gojira

Με σειρα προτιμησης

1. Gojira: Κυριαρχησαν τα παντα. Εχουν τον αερα μεγαλης μπαντας.

2. Η & Η: Τρομερη εμφανιση απο Dio, σε απιστευτα κεφια και ο Iommi. Μεχρι κι o Appice που χανει λαδια τα πηγε πολυ καλα. Παρουσια ανταξια του ονοματος Sabbath με λιγα λογια.

3. Testament: Θα τα διαβασετε.

4. Blind Guardian: Νεος drummer = 0. Και γενικα ησαν λιγο χλιαροι σε πολλα σημεια. Αν δεν επαιζαν Traveler In Time και Another Holy War θα ειχα ξενερωσει, αλλα και παλι ειμαι τοσο βρωμερος φανμποης που οφειλω να παραδεχθω πως κατευχαριστηθηκα ολο το set. Ντρεπομαι που το λεω ε. :frowning:

Edit: Μολις ειδα το post του Οπλαρχηγου. Κατι μου λεει πως του αρεσαν οι Sabbath. Δεν ξερω τι ομως.

Που να εβλεπες και Gojira Bleedin’. Αλλη ΚΑΒΛΑ απο κει!

Ρε Angmar τι μπλουζα φορουσες ? :stuck_out_tongue:

Την μευχεμ φορουσε στανταρ!:):stuck_out_tongue:

Γκρι με μαυρο λογκο Μειχεμ. Σελφ μειντ.

Edit: Στον προηγουμενο: λολ.

Α οποτε αλλον ειδα:p

Αληθεια, πιστευετε πως θα καθιερωθει το φεστιβαλ?

προς μοντς:

ΑΠΑΙΤΩ να προστεθεί ένα νέο ταγκ κάτω-κάτω που θα γράφει [SIZE=“7”]ΚΑΒΛΑ[/SIZE]

[SIZE=“7”]ΚΑΒΛΑ ΛΕΜΕ![/SIZE]

Το αιτημα απορριπτεται. Κρατα την για τις ωραιες παρουσιες του χωρου. Οι οποιες ηταν πολλες πλακα πλακα.

αν δεν ηταν ο κοντοσορτακιας…θα πηγαινε καρφι για την συναυλια της χρονιας!..

ο χωρος πολυ καλος(απο το να μας ετρωγαν οι ηλιοι…)

τουλατες,κλιματισμος ανεσης(ανεβηκα στους γερμανους και πηρα μια ανασα στα καθισματα 8) )

απο(που ειδα )
Gojira…

οντως αξιζαν…και χωρις να ειχα ακουσει κομματια τους…

σε κλαμπ και με ακουσμενα τα κομματια τους,θα ειναι εμπειρια…

Τετσαμεντ
…γιαυτους πηγα (εκτος Ντιο)…ο ηχος επερνε καλυτερος…
οι κομματαρες ηταν εκει ομως…

οπως και… τετοιο βοθρο και τετοια μορφη…

η φωνη…αιωνιο ρισπεκτ!..

οι Γερμανοι με νανουρισαν ,αλλα το υλικο ειναι μπολικο9εχει διαφορα και σε αλλους αρεσει καργα)…και οσο υπαρχουν κομματια οπως The Bard’s Song(με το κοινο απο πανω που εβλεπα να τραγουδα να γινετε ενα)
τα λογια ειναι περιττα…

…και τελος!..

δεν υπαρχει τελος…ειναι η αρχη του Μεταλ…

…διδαξαν αλλη μια φορα οι παπουδες εστω και ας επαιζαν τα πιο απλα στην κιθαρα(τι ογκοε και λοιπα για αλλη μια φορα) ,εστω και αν στα τυμπανα επρεπε να υπαρχει οξυγονο…

υπηρχε ατμοσφαιρα,υπηρχε Ντιο(οπως λεμε πελε,Μαραντονα)…

υπηρχε το die young και ολο αυτο το εκκλησιασμα του Heaven and hell

που το εχεις αναγκη ανα δυο χρονια να παρες την δοση σου…
να ακους τον κοσμο να μουρμουρα…το σκοπο του…και να νιωθεις ενω κλεινης τα ματια …οτι ημαστε ολοι ενα!..

με ενα μπυρακι στο χερι…(οπως στο ριβερς στην αλεξανδρα που εξω γινοταν μερα κυριακη απο σαββατο ξημερωμα και μεις ταξιδευαμε με stargazer!)

οι αρχες αυτες σολιες σου μουδιαζαν το μυαλο!..

αλλη μια νυχτα…που λες οτι αξιζει που ζω σε αυτην την ζουγκλα για να ζω αυτο που εζησα σημερα αναμεσα σε φιλους…

ΥΣ1.αλλες λεπτομεριες αυριο…

ωοοοοοοοοοοοωωωωωωωωω
ΥΣ2…Ντιιο…δεν ειχα,δεν εχω…και δεν ξερω αν θα εχω λογια…

Καλα στο ζευγαρι Die Young- Heaven And Hell παιζει να τελειωσα καμια 50αρια φορες. Αν εχωναν μετα απο Heaven And Hell και ενα Sign Of The Southern Cross θα παθαινα εγκεφαλικο:p

Gojira θεουληδες! Επαιξαν φοβερα, εδειχναν και πορωμενοι πολυ. Ενα gagarin θα ηταν οτι πρεπει την επομενη φορα. Testament δεν πολυακουω γενικα, αλλα ηταν καλοι αν και τους αδικησε αρκετα ο ηχος, ειδικα την lead κιθαρα. Προκαλεσαν και το μεγαλο mosh pit οπου μονο mosh pit δεν ηταν. Οι “συμμετεχοντες” εφερναν γυρους λες και εσερναν γαιτανακι:lol:. Blind Guardian παραλιγο να με παρει ο υπνος… εχω μια αντιπαθεια στο ειδος τους οποτε ειτε καλοι ηταν ειτε κακοι για εμενα ηταν το ιδιο… απλα περιμενα υπομονετικα να τελειωσουν το set τους. Heaven And Hell, επισης τους αδικησε ο ηχος. Ο Dio ακουγοταν πολυ καλος, το ιδιο φυσικα και ο Iommi και ο Butler. Ο Appice δεν με ξετρελανε, αλλα μου αρεσε παρα πολυ η εμφανιση τους σε γενικες γραμμες. Hταν και η πρωτη φορα που εβλεπα Iommi, αλλα οσο να ναι η μαλακια που ειχα κανει το 2005 να μην παω Sabbath δεν ξεπλενεται με τπτ:(

σε ένα μυστικό under cover ταξίδι, έφυγα χωρίς να μου το πω ούτε εμένα. έφτασα και μπήκα πριν καλά καλά καταλάβω τι γίνεται. έφυγα άνεμος και έχω και ένα τέταρτο που έφτασα πίσω.

και μου έκλεισε και το κινητό από μπαταρία κάπου στη μεση. κατάφερα να μη δω (σχεδόν) κανένα.

άλλη στιγμή τα περαιτερω, πρέπει να ψοφήσω.

it’s on and on, it’s heaven and hell

Ρε παιδια ποσο κοσμο ειχε? ΤESTAMENT FTW

Αγαπητοί,

Φτωχές θα είναι οι λέξεις, όποιες κι αν επιλέξω. Θα μπορούσα να στέκομαι ενώπιων της εν τάεκ βον ντο συναρμολογηθήσας σκηνής, έως την άφιξη της πρώτης αχτίδος της Ηούς, να χάσκω με τους οφθαλμούς ορθάνοιχτους από το φόβο μην απολέσω δευτερόλεπτον της ευεργετικής εμπειρίας ήτις καλείται «χεβενενχέλ» (ίσως πρόκειται περί ιδιωματισμού της εβραϊκής). Συγκινημένος και χαμογελαστός ως ευήθης, αποσύρομαι και υπάγω ίνα τηνε πέσω ξερός…

Όποιος πίνει μπύρα,
ήρθε για Γκοτζίρα.

Παιδες καλησπερα,πρωτη φορα γραφω αν και μπαινω πολυ καιρο στο σαιτ οποτε καλως σας βρηκα

Μαλλον εχετα μαζευτει πολλοι καφροι γιατι…

[SIZE=“7”]ΟΙ GUARDIAN ΓΑΜΗΣΑΝ ΚΩΛΟΥΣ[/SIZE][/SIZE]

Ε τωρα μην ακουω για Τεσταμεντ οταν τους αδικησε τοσο ο ηχος,δε λεω καλοι ηταν αλλα και μονο που διαβασα σε φορουμ παλικαρι να λεει δε γουσταρω να τους δω κατω απο τους Γερμανους ειναι ανεκδοτο
Τεσπα γνωμες και γουστα
Τους Guardian τους εχω δει αλλες 6 φορες,οποτε συγκρινοντας σημερα ηταν μια πολυ καλη εμφανιση αλλα τους γαμησε ο κωλο-ηχος
Εξαλλου ειχε τη μεγαλυτερη συμμετοχη με διαφορα,περισσοτερο κι απο Σαμπαθ,αν και μπορω να πω οτι μ αφησαν …λακα…δεν τους ειχα δει με Ντιο κι επαθα…ειδικα σε Falling off the edge of the world,Die Young kai kyrios…HEAVEN AND HELL παρεδωσα!!!

Αν και παλι μεχρι τα μισα Σαμπαθ ηταν σκατα ο ηχος…
Αλλα τι να λεμε τωρα

Παντως για τους Γκαρντιαν ξερω παρα παρα παρα πολυ κοσμο που σημερα ειχε καθετα διαφορετικη αποψη απο σας…
Εξαλλου αν δε σ αρεσει ενα συγκροτημα τι να κρινεις…να πω εγω για τους Γκοτζιρα?Αφου δε μ αρεσουν…να πω α δεν ηταν καλοι?μαλακας θα μαι…
Αν οι Γκαρντιαν ειχαν καλο ηχο θα μας ειχαν τσακισει…
Τεσπα γουστα και γνωμες,παντως αποδειξη για το αν ηταν καλοι θα φανει στην επομενη τους συναυλια…γιατι μονιμα εχουν σταδιακα περισσοτερο κοσμο καθε φορα Ελλαδα
Εγω παντως οταν θα ξαναρθουν οι Σαμπαθ θα μαι εκει…τωρα καταλαβα τι εχασα 2 φορες στο παρελθον και μου αξιζει καψιμο απο τον αρχιερεα του Σατανα…

ΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΝΤΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΗΚΩΣΕΙ

Τα 2 πρωτα supports δε τα προλαβα

Gojira βαρεθηκα,λογικο αφου δε μου αρεσει το ειδος αλλα γουσταρα που ειχαν νευρο.

Testament αξιζε μονο και μονο για το τεραστιο wall of death(συναυλιακα δεν εχω ξαναζησει κατι τοσο εντυπωσιακο σε ο,τι εχει να κανει με pits και τα λοιπα) αλλα ουτως η αλλως με αυτο τον ηχο ειναι ο,τι καλυτερο μπορουσαν να κανουν.Σαφως και γουσταρα8)

Blind Guardian πολυ καλη εμφανιση,απλα ο Hansi δε πολυακουγοταν σε φασεις και επισης το Sacred ειναι ψιλοτραγικο.Οπως και να χει ειναι Guardian και πως να κρινουμε αντικειμενικα…εμενα παντως με γεμισαν.Προσωπικο highlight το lotr…

Sabbath τι να πω…ενα τεραστιο μπραβο στο θηριο που λεγεται Dio και απειρο respect σε ολη τη μπαντα γι’αυτο που ακουσαμε.Στα γνωστα και μη εξαιρετεα κομματια ανατριχιασε μεχρι κι η οροφη,το χαρηκαμε κι εμεις κι αυτοι και ευχαριστημενοι αποχαιρετησαμε το γηπεδο του Tae Kwo Do…Μεγαλες στιγμες…

Κι επιτελους μετα απο πολυ καιρο τσιμπησα και συναυλιακο λαφυρο,πενα Γκιζερ Μπατλερ(απο τις πολλες που επεσαν χαμω)

Εφτασα στις 8 παρα κατι στο συναυλιακο χωρο και καταφερα να μπω μεσα (δεν ειχα εισητηριο:p) οταν οι Guardian ηταν στο 5ο τραγουδι τους, τους εχω δει αλλη μια φορα στο silo στο Πειραια και εχω παρακολουθησει το dvd τους παμπολες φορες. Μπορω να πω οτι οι εμφανιση τους ηταν αρκετα καλη, το οτι δεν αρεσει σε μερικους σαν μπαντα ειναι τελειως διαφορετικο απο το πως παιξανε. Οσο για τους Heaven & Hell οτι και να πω ειναι λιγο… τα θερισαν ολα

Λεπόν κατάφερα να γυρίσω κι εγώ :slight_smile:

αρχικά έχω να πω :

[SIZE=“7”]ΓΚΑΥΛΑ !![/SIZE]

τώρα στις μπάντες που είδα :
Gojira : Δεν ακούω το είδος δεν με ενδιαφέρει μια βαβούρα άκουγα και απλά περίμενα να τελειώσουν

Testament : Αν δεν είχα επαφή με την μπάντα αλλά μπορώ να πω πως μ άρεσαν αρκετά και θα κάτσω να τους τσεκάρω αναλυτικότερα κάποια στιγμή :stuck_out_tongue:
BTW το wall of death τα έσπασε 8)

Blind Guardian : Νταξ βασικά ν αρχίσω με αυτό που είπε ο Angmar είμαι φανμπόης οπότε το να πω ότι δεν το απόλαυσα το set θα ήταν ψέματα :smiley:
από κει και πέρα οι επιλογές στο setlist μ’ άρεσαν αρκετά (ειδικά το traveler που δεν είχα δει και setlist απλά [SIZE=“7”]ΓΚΑΥΛΑ !![/SIZE])
τώρα η μπάντα που είπατε εμένα μου φάνηκε ok δεν ήταν κάτι το εξαιρετικό αλλά ούτε και κακό, ο ήχος μέτριος σε πολλά σημεία (όπως και στις άλλες μπάντες) ο hansi έτσι κι έτσι (και βασικά εντελώς τύφλα)
Έκανα και crowd surf στο nightfall
Με ξενέρωσε λίγο που δεν μπορούσε να γίνει ένα pit της προκοπής (κυρίως λόγο στριμωξιδιού ), εκτός βέβαια από το mirror mirror όπου το ευχαριστήθηκα όσο δεν πάει (και 1000 φορές περισσότερο από το “γύρω γύρω” νωρίτερα :p)

και τέλος

Heaven And Hell :

[SIZE=“7”]ΓΚΑΥΛΑ !![/SIZE]

Τώρα ότι και να πω απλά είναι λίγο γι αυτό που ξαναείδαμε ακόμα και με τον μέτριο ήχο της μέρας (που κατάφεραν να τον κάνουν σχετικά καλό) άκουγα κιθάρα από την μία το μπάσο από την άλλη και στην μέση αυτή η αγγελική φωνή και δεν πίστευα στα αυτιά μου …
Δηλαδή δεν γίνεται δεν υπάρχει επιστημονική εξήγηση για το πως μπορεί και τραγουδάει ακόμα έτσι
Η κιθάρα του Iommy να ακούγεται τόοοοοοοσο βαριά και τόοοοσο γαμάτα !!!
mob rules, falling τα έσπασαν άνετα, από το καινούριο ωραία τα τραγούδια δεν λέω, ε και μετά απλά DIE YOUNG και άρχισε το πάρτι (μάπες !!!) , καπάκι heaven and hell και πάλι καλά που το κράτησε κάνα 10 min μπας και προλάβουμε να ξεκουραστούμε και λίγο εε και προς το τέλος άρχισε πάλι το γύρο γύρο αλλά ποιος χέστηκε όταν έχεις τον θεό να τραγουδάει από πάνω σου P
ε και για τέλος neon knights και προσπαθούμε να μην πέσουμε κάτω ξεροί :smiley:

[SIZE=“7”]ΓΚΑΥΛΑ !![/SIZE][SIZE=“7”]ΓΚΑΥΛΑ !![/SIZE][SIZE=“7”]ΓΚΑΥΛΑ !![/SIZE]ναι bleedιn σε αντιγράφω ας ερχόσουν στο pit:p

κάποιες σκέψεις για διοργάνωση - χώρο :
για 1η προσπάθεια δεν ήταν και άσκημα, χρειάζεται βέβαια αρκετή βελτίωση αλλά καλό είναι να υπάρχουν περισσότερες εταιρίες στον χώρο :stuck_out_tongue:
Αρχικά ο ήχος: υποθέτω ότι έφταιγε κυρίως ο χώρος (καθότι από όσο λένε και στο Gary Moore τα ίδια ήταν ) αλλά ήταν γνωστό και έπρεπε να έχει πάρει τα μέτρα της
μετά ο εξαερισμός όταν μπήκα μέσα ήταν καλά αλλά προς τα κάτω χειροτέρευε δεν ξέρω αν μπορούσε να λειτουργήσει και ποιο δυνατά αλλά σε μερικές στιγμές ήταν λίγο αποπνικτικά (καλύτερα βέβαια από το να είναι ντάλα ο ήλιος #-o)
και με τις τουαλέτες ήταν ένα θέμα, 3 τουαλέτες για τόσα άτομα ??? :?

Τέσπα πάω να ξεραθώ - πονάω παντού 8)

Ενα μπράβο σε όλους σας, ένα μπράβο σε όλους μας!
Eχω να μεταφέρω ένα μεγάλο ευχαριστώ από το ιερό τέρας που ακούει στο όνομα Ronnie James Dio προς το κοινό της Ελλάδας …

“Ξέρω οτι με αγαπάτε πολύ εδώ στην Ελλάδα” μου είπε ο θεός, όταν τον είδα στα παρασκήνια.
" Μου άρεσε πολύ ο κόσμος σήμερα, είδες πώς συμμετείχαν στα τραγούδια;" μου είπε ευχαριστημένος.

Συγχαρητήρια σε όλους που ήταν παρόντες.

Καμαρώστε τους εαυτούς μας :

Τα υπόλοιπα θα τα πούμε κι αύριο, πρέπει να ξεκουραστώ λίγο τώρα γιατί αύριο πετάω πίσω Σαλόνικα γεμάτος αναμνήσεις …

1 Like

εμείς τον ευχαριστούμε που απλά βγαίνει και μας τραγουδάει … :wink::wink::wink:

Γυρισα και εγω και πριν την ξαπλαρω ας πω και εγω τις εντυπωσεις μου…

Τους Testament προλαβα απο την μεση και μετα. Το mosh-pit πολυ εντυπωσιακο αλλα ο ηχος ηταν κακος και σε σημεια ακουγοταν απλα ενας θορυβος… Γνωμη μου ετσι, αλλωστε δεν ειμαι μεγαλος φαν τους απλα ο ηχος σε εκνευριζε σε καποια σημεια πολυ, π.χ. το more than meets the eye που ακουγα την ωρα που μπηκα, ενω στο cd ηταν απιστευτο, δεν ηταν το ιδιο εδω…

Οι BLIND GUARDIAN ηταν παρα πολυ καλοι και θα διαφωνησω με οσους υποστηριζουν το αντιθετο… Καταρχην επαιξαν τα 13 καλυτερα τραγουδια απο τα συνολικα 21 που ηταν στα διαφορα setlist… Εβγαλαν καποια οχι καλα κομματια και παιξανε τα καλυτερα, με προσωπικο απωθημενο και με προσδοκια για το μελλον το Welcome To Dying…:roll:

Κατα τα αλλα ο ηχος οντως δεν ηταν οπως θα επρεπε αλλα ΕΙΔΙΚΑ ο Hansi εμενα με πωρωσε πολυ,:bounce: πολυ κινητικος, ανανεωμενος θα ελεγα και παρα το κοντο μαλλι φυσαγε, καποια γυρισματα του ηταν απιστευτα. Τωρα για καποιους που διαφωνουν και λενε οτι δεν ακουγοταν σε φασεις εδω ο ανθρωπος αλλαξε 2 μικροφωνα… Δεν νομιζω οτι ειναι δικο του λαθος… Κορυφαια στιγμη το VALHALLA φυσικα, το Traveler In Time,το Another Holy War και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ το Mirror Mirror… Οσο για το Sacred το ειχα ακουσει και στο ιντερνετ και μου αρεσει… Εν ολιγοις εντυπωσιαστικα με την ορεξη του Hansi και τις ΚΟΜΜΑΤΑΡΕΣ που παιξανε… Ανυπομονω να τους ξαναδω… ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΙ!!!,:smiley: αν βοηθαγε και ο ηχος…αχ…

Τελος, η μαλλον αρχη (του μεταλ) οπως ειπε και ενας φιλος οι HEAVEN AND HELL η απλα οι BLACK SABBATH ηταν … Τι να προτωπο ΑΠΛΑ Φ Α Ν Τ Α Σ Τ Ι Κ Ο Ι ! ! ! :respect::respect:

Παιξανε ολες τις κομματαρες και απο τα παλια και τα 2 εκπληκτικα κατα τη γνωμη μου Bible Black και Fear απο το καινουριο. Το μονο αδιαφορo το Time Machine. Ο Appice αρκετα καλος και οχι "λιγος’ οπως πολλοι λενε, ο Butler (παιζω και μπασο και μου αρεσει πολυ το παιξιμο του) το “ΜΑΔΗΣΕ” πραγματικα το ρημαδι, ο Tony Iommi, ο ιδρυτης του μεταλ αποπνεει σεβασμο και δεν χανει νοτα και φυσικα last but not least…

Ω ΘΕΕ ΜΟΥ… Ω, ΘΕΕ ΜΟΥ… ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΑ? Τι ακουγαν τα αυτια μου… Ω ΘΕΕ ΜΟΥ, Ο ΘΕΟΣ ! ! ! ! ! ! Τι να πρωτοπω? Ο ΘΕΟΣ, δηλαδη ο DIO για τους ασχετους ηταν ΚΑΘΗΛΩΤΙΚΟΣ, απιστευτη φωναρα :respect::respect::respect:

Ηταν λες και ακουγες mp3 με κρυσταλλινη μιξη και υπεροχη παραγωγη, ηταν το κατι αλλο, πωρωση μεχρι εκει που δεν παιρνει… Με εστειλε, με ταξιδεψε, με χοροπηδηξε στο ταψι για να με αποτελειωσει με την απιστευτη απλοτητα και ευγνωμοσυνη του για τους οπαδους, που αλλωστε κανουν ενα συγκροτημα αυτο που ειναι… Τετοια συμπεριφορα απο σταρ τετοιου επιπεδου δεν ειναι συχνη… Και ποιος, αυτος με ΑΥΤΟ το Θ Ε Ι Κ Ο δωρο…

αυτα, δεν περιγραφω αλλο…