Στο χωρο μπήκα περίπου 5:00, οπότε είδα όλα τα συγκροτήματα.
Αρχικα για τη διοργάνωση, γενικά έμεινα πολυ ευχαριστημένος. Καλη πρόσβαση στο χώρο, αν και θα χρειαζονταν τροχονομοι στην εξοδο, ανετα εμπαινες και εβγαινες στο κλειστο, χωρις στριμοξιδι κλπ. Ο εξαερισμος επισης αρκετα καλος. Αρνητικα βρηκα τις λιγες τουαλετες και τον ηχο. Νομιζω ειδικα στα μικροφωνα υπηρχαν σημεντικα προβληματα σε μεμονομενες στιγμες. Πολυ θετικο οτι το ωραριο τηρήθηκε άψογα…σπάνιο για Ελλάδα. Μακάρι να ξαναγίνει και του χρόνου και να ειναι όλα καλύτερα.
Η κριτική μου θα γίνει εκ του ασφαλούς (κερκίδες), οποτε νηφάλιος απο ξυλο κλπ, ειχα ολη τη δυνατοτητα να παρακολουθησω και να κρίνω.
Η πρωτη μπάντα, οι Descending, μου αφησαν καλες εντυπώσεις και έδειχναν ενθουσιασμένοι για την παρουσία τους εκεί.
Οι Mencia επίσης καλές εντυπώσεις, με φτωχή επικοινωνία με το κοινό όμως.
Gojira, δεν ειμαι fan αυτού που παίζουν, τους είχα ακουσει λίγο αλλά με έστησαν στο τοίχο…τους βρήκα καταπληκτικους, με τρομερη ενέργεια και διαθεση. Ο κόσμος τους ακολούθησε και οταν τελειωσαν ένιωσα πως θα ήθελα λίγο ακόμα…
Testament, επισης δεν ειμαι fan τους, αλλα στο Live ηταν απιθανοι. Πολυ ωραια εικονα να χαζευεις απο τις κερκιδες το pit , ειδικα τη στιγμη που ανοιξε ο τεραστιος κυκλος. Απιστευτο παθος στη σκηνη…το ευχαριστήθηκα.
Blind Guardian, δεν ειμαι αντικειμενικος κριτης καθως αποτελουν την παρεα μου απο τα “ονειρικα ταξιδια” της εφηβειας μεχρι την παντρεμενη πλεον ζωη μου, ειναι το συγκροτημα που ακουγα και θα ακουω οταν θελω να νιωσω, να παρω δυναμη, να χαρω, να περασω λιγες ομορφες ωρες, να ταξιδεψω με τα ματια του μυαλου μου… Ετσι λοιπον τους βρηκα και παλι καταπληκτικους. Το Lord Of The Rings απο τα καλυτερα σε live που εχω ακουσει, και τους εχω δει 6-7 φορες. Σιγουρα με τον Thomen στα τυμπανα τα πραγματα ηταν καλυτερα, σιγουρα οι δισκοι τους τα τελευταια χρονια δεν ειναι σαν εκεινους του παρελθώντος, αλλα στο live συνεχιζουν να ειναι μαστορες και το κοινο ακολουθει. Το καινουριο κομματι, οπως τα περισσοτερα κομματια τους τα τελευταια χρονια, καλο αλλο οχι κατι ιδιαιτερο.
Heaven & Hell, οποιαδηποτε κριτικη ειναι ιεροσυλη για εμενα. Ποτε δεν ηταν συγκροτημα που να με τρελενε (oi Sabbath γενικως), αλλα ολα ξεκινησαν εκει, Sabbath, Dio , απο τα μεγαλυτερα λιθαρακια σε αυτο που λεγεται metal. Περαν αυτου, ηταν και παλι καταπληκτικοι. Να τους χαζευεις και να μην θες να τελειωσουν, ισως τα πολλα Solα να ενοχλησαν, ομως ειναι λογικο και ο Ronnie ο Θεος, να μην μπορει να τραγουδαει συνεχως και ακαταπαυστα στην ηλικια του. Τεραστιο respect
Απο την αρχη εως το τελος περασα πολυ καλα, και του χρόνου, πάντα τετοια