Rocking Athens Festival - 27/7: Heaven And Hell, Blind Guardian, Testament, Gojira

Βλεπω ολοι καλοπερασαμε, καλο αυτο… Μακαρι αυτο το φεστιβαλ να γινει θεσμος και να φερνουν παντα τετοιες ΓΚΡΟΥΠΑΡΕΣ. . .

Χτες γυρισα με παρεα σπιτι, ξεσκιστηκαμε στο φαι και στην αναλυση των οσων ειδαμε, κοιμηθηκα 3 ωρες γιατι επρεπε να ξυπνησω και αν και ημουν πιασμενος, ξυπνησα με DIE YOUNG :Dκαι συνεχισα την ημερα μου αφου ακουσα και ενα VALHALLA. Αντε ηταν και ενα MIRROR MIRROR και λιγο KNEON KNIGHTS,FALLING OFF THE EDGE OF THE WORLD ισως(δεν θυμαμαι ):stuck_out_tongue: και ενα ANOTHER HOLY WAR…

Ολα τα λεφτα BLIND GUARDIAN, BLACK SABBATH και φυσικα κορυφη των κορυφαιων ο DIO . . .

Ω ΘΕΕ ΜΟΥ…:respect::respect::smiley:

Ομορφη βραδια η χθεσινη,αν και ο ηχος ηταν απαραδεκτος και με εκανε να εκνευριστω σε πολλα σημεια.

Μερικα σχολια και απο εμενα για τις μπαντες που παρακολουθησα,με σειρα εμγανισης:

1.Gojira: Παρα πολυ καλοι,με απιστευτη ενεργεια και τρομερη αποδοση.Τους εθαψε ο ηχος,ενω ειχαν πολλη ορεξη και φανηκε αυτο.Τρομερη μπαντα με πολυ μελλον ακομα,ελπιζουμε να τους δουμε και σε καποιο κλαμπ με καλυτερο ηχο να γουσταρουμε.

2.Testament: Καλοι και οι τεσταμεντ,με ικανοποιτικη αποδοση,ομως χαλια ηχο ο οποιος δεν τους αφησε να χαρουν οσο ηθελαν το λαϊβ.Μ’αρεσαν αρκετα αν και πιστευω πως αξιζαν και αυτοι καλυτερο ηχο,οπως και ολα τα συγκροτηματα.Μεγαλη μπαντα,τι να λεμε τωρα.

3.Blind Guardian: Ειναι μια απο τις αγαπημενες μου μπαντες.Δεν τους εχω ξαναδει λαϊβ και ειναι φυσικο να μην αναγνωριζω τα οποια κακα στοιχεια αδειξαν χθες.Παντως μ’αρεσαν παρα πολυ και γουσταρα και το σετ λιστ.Τραγουδισα ενα προς ενα τα τραγουδια τους και το ευχαριστηθηκα.Ασχημο ηχο και αυτοι,αν και καλυτερος απο τους δυο πορηγουμενος,ομως αρκετα χαμηλομενος.

4.Black Sabbath (Το Heaven and Hell δεν μ’αρεσει ιδιαιτερα:p):

Μεγαλη μπαντα και μεγαλο αποθημενο βεβαια,ειδικα με Ντιο στα φωνητικα.Τρομεροι,απεδειξαν γιατι τοσα χρονια ειναι οι στυλοβατες του μεταλ.Iommi,Dio,Butler σε τρελα κεφια,εκπληκτικοι και οι τρεις τους.Ο Appice δεν με τρελανε αλλα ηταν καλος και αυτος.Φοβερο το σετλιστ ειδικα Die young,Heaven and hell,Neon Knights,Children of the sea…Ο ηχος βεβαια δεν ηταν ουτε σε αυτους καλος,αλλα σε καποια σημεια εφτιαχνε αρκετα μπορω να πω.

Προσωπικα μ’αρεσαν ολα τα συγκροτηματα και πηγαινα πραγματικα να τα δω ολα χωρις να ξεχωριζω καποιο.Καλη διοργανωση και πολυ ωραιος και κατα γενικη ομολογια καθαρος χωρος.Θα ηθελα την επομενη φορα παντως καλυτερο ηχο.γιατι δεν γουσταρα οσο θα ηθελα το λαϊβ.

Χμμ έχω την εντύπωση ότι γενικά στις συναυλίες σε κλειστό χώρο ο καλύτερος ήχος είναι μπροστά, κάτι που επαληθέφθηκε και χθές. Πάντως παιδιά είμαι ακόμα μεθυσμένος μα και τρομερά ενθουσιασμένος με Sabbath! :):):slight_smile:
Α ρε Dio γαμώτη σου τι είναι αυτά που μας έκανες.

Και πολλα φώραγαν!!!
Σου έχω καλύτερο! Τις 2 λεσβίες στο κέντρο προστά λιγο πριν βγούν οι GUARDIAN, στην αρχη είπα δεν παίζει αλλα όταν άρχισαν τα γλωσσόφιλα κ τα άγρια χουφτώματα… ΕΛΕΟΣ!!! Πραγματικά δεν ήξερα τι να δώ τους μαγευτικούς GUARDIAN ή το LESPIAN SHOW???:lol:

Πέρα απο τα (αποκαλυπτικά απρόβλεπτα) πρέπει να πώ πολύ καλή διοργάνωση!!!

[SIZE=“6”]Γκαρντιαν και ξερω ψωμι γκαρντιαν μεχρι θανατου επεσε ξυλο τραγουδησαμε μεχρι να τελιωσει το σαλιο και οι τριχες γινανε καρφια δεν λεω τιποτα αλλο8O8O8O [/SIZE]

Υ.Γ Oποιος εχει βρει την μπλουζα μου χαλαλι του ηταν μια λαχανι guardian and then there was silence τιγκα στον ιδρωτα.:stuck_out_tongue:

ασε που ηταν και ζακια :p8)

ο Dio ειναι ο διαολος ο ιδιος. δεν παιζει…

O θεος αποκαλυπτει την αληθεια…

Τον κατέχει καλά το λόγο :b

Πάρτε το wall of death που έγινε στους Testament!

Nαι, σχετικά με το ότι οι Heaven & Hell είναι πάντα οι Sabbath, συμφωνώ και επαυξάνω. Να πάει να γ*μηθεί και ο Ozzy και η Sharon.

Πιο μάγκας από όλους ήταν ένα παληκάρι στο κάγκελο που ούρλιαζε -μόνος του, αρχικά, και μετά το πιάσαμε όλοι οι υπόλοιποι- SABBATH, SABBATH!

Μόλις ο Dio τ’άκουσε αυτό χαμογέλασε και ευχαρίστησε αυτόν τον -κατ’εμέ τουλάχιστον- μάγκα. Να ΄ναι καλά ο τύπος.

“Δυστυχώς δεν υπάρχει το όνομά σας στην guest list” μου είπε η κοπέλα από τα ταμεία του φεστιβάλ.

“Δεν είναι δυνατόν” σκέφτηκα. Λίγες μέρες πριν, είχα συνεννοηθεί με τον manager του Ronnie, για 4 backstage passes ! Πάλι καλά δηλαδή που ο Ιταλός φίλος μου βρέθηκε στην λίστα, και πήρε τα δικά του 4 πάσσα…

“Don’t worry my friend” μου είπε ο Ιταλός. “Στην χειρότερη περίπτωση, αφού περάσω εγώ στα παρασκήνια, θα πω στον manager να έρθει να σε παραλάβει. Ξέρεις ότι δεν γίνεται να μην συναντηθείτε με τον Ronnie!”

Ετσι κι έγινε. Μετά το τέλος του φεστιβάλ συγκεντρώθηκε όλη η παρέα έξω από τα παρασκήνια, οι πρώτοι 4 πέρασαν τα security, εγώ και οι υπόλοιποι 3 περιμέναμε απέξω … αλλά όχι για πολύ.
Λίγα λεπτά αργότερα βλέπω τον manager να έρχεται προς το μέρος μου για να μας παραλάβει.
“Μα καλά, γιατί δεν πήρες πάσσα; Σε έβαλα στην guest list όπως είχαμε συννενοηθεί! What the fuck! Αντε πάμε, ο Ronnie σας περιμένει !”

Kι εκείνη την στιγμή, μου ήρθε η φλασιά !#-o
Μα τι @#$%$% είμαι ! Είπα το όνομά μου στα ελληνικά, ενώ το management είχε δώσει το όνομά μου στα λατινικά ! Γι αυτό δεν με βρήκαν στην λίστα ! :lol: Φταίει και η κοπέλα στα ταμεία που δεν το έψαξε και έτσι και αλλιώς, αλλά φταίω κι εγώ! Δεν πειράζει, τέλος καλό - όλα καλά !

Με τον manager να μας οδηγεί μπροστά, κινηθήκαμε μέσα σε κάτι διαδρόμους και φτάσαμε τελικά έξω από κάτι πόρτες. Μια από αυτές έλεγε : “HEAVEN and HELL - Ronnie James Dio”. Ναι , το καμαρίνι του. Σε λίγο θα μας δεχόταν …
Μια άλλη πόρτα στο βάθος του διαδρόμου άνοιξε, κι ιδού ο Tony Iommi ! O οποίος απλά έστριψε κι άρχισε να απομακρύνεται … Κλασσικά … δεν του αρέσει και πολύ η επαφή με τους φανς. Ούτε του Geezer. Μόνο όταν απαιτείται από το promosion.

To ίδιο όμως δεν ισχύει και για τον Vinny ! O οποίος βγήκε από το καμαρίνι του, μας πλησίασε, μας χαιρέτησε έναν έναν και μετά πιάσαμε την κουβέντα. Μίλησα μαζί του. Για τον καιρό και την υπερβολική ζέστη της Αθήνας, για έναν περίπατο που έκανε στην πόλη το πρωί της συναυλίας κι έσκασε, για κανένα “κοντινό νησάκι” που θα ήθελε να επισκευθεί την επόμενη μέρα που είχαν ρεπό.

“Vinny σήμερα δεν είχατε καλό ήχο” πετάγεται ο Ιταλός φίλος. “Τα τύμπανά σου δεν ακούγονταν σωστά, τουλάχιστον μέχρι την στιγμή του solo σου”. Ο Vinny κούνησε το κεφάλι του κι έλυσε τις απορίες όλων μας (και όλων σας) : Ηρθαμε με καινούργιο sound-manager αυτή την φορά, και σήμερα ήταν μόλις η δεύτερη συναυλία του. Δεν έχει καταφέρει ακόμα να μας δέσει καλά. Ο παλιός sound-manager που είχαμε, ήταν πολύ καλός και μας ήξερε πολύ καλά, αλλά ήταν συχνά “χαλασμένος” (ποιός ξέρει τι “έπινε” λέω εγώ …) και τον στείλαμε σπίτι του !

Ξαφνικά η πόρτα “RJDio” ανοίγει και εμφανίζεται ο manager του κοντού. “Ελάτε, σας περιμένει” μας λέει.
Η ιερή ώρα έφτασε. Μπορεί να έχω συναντήσει δεκάδες φορές πλέον τον Ronnie, αλλά πάντα με πιάνει ένα ρίγος εκείνη την ώρα… φυσικό είναι, όταν ξέρεις ότι μετά από λίγες στιγμές θα συναντήσεις τον Θεό …

Ετσι κάνει συνήθως ο Ronnie. Tελειώνει με τις υπόλοιπες “κοινωνικές επαφές” (άλλοι επισκέπτες, δημοσιογράφοι, συνεντεύξεις κλπ - στους οποίους και συμπεριφέρεται άψογα φυσικά) και στο τέλος περιμένει εμάς. Τhe Dio family. Τους πιστούς οπαδούς του, που τον ακολουθούν σε όλη την Ευρώπη, και όχι μόνο. Για να χαλαρώσει και να κάνει χαβαλέ. Δεν υπάρχει συναυλία που να μην είναι παρόν και κάποιος από την Dio Family …

Καθήσαμε γύρω στην 1:30 ώρα μαζί του. Ηπιαμε μπύρες, βγάλαμε φωτογραφίες, αστειευτήκαμε, χαβαλεδιάσαμε, κουβεντιάσαμε. Κουβεντιάσαμε για πολλά και διάφορα θέματα.
Για την Ελλάδα, τους έλληνες οπαδούς, την Ακρόπολη (του είχα πάει δώρο ένα βιβλίο με τα αγάλματα της Ακροπόλεως, από τό νέο μουσείο). Μιλήσαμε για τον θάνατο του Michael Jackson. Mας είπε τις απόψεις του και για τον ίδιο τον MJ αλλά και γενικότερα τα πιστεύω του για τον θάνατο,την ζωή μετά θάνατο, και την μετεμψύχωση! Μας είπε για τα σχέδιά του με την μπάντα του, τους DIO, μας ειπε για τον τρόπο που γράφει τα lyrics από τα τραγούδια του, μας είπε την γνώμη του για το θέμα Heaven and Hell

Eντυπωσιάστηκε όταν του είπαμε ότι κατα την διάρκεια της συναυλίας αντιληφθήκαμε σε 2 περιπτώσεις ότι άλλαξε τους στίχους. Αλλα, τι Dio Family θα είμασταν αν δεν το καταλαβαίναμε, μας είπε :wink:
(σας το βάζω και σαν quiz αυτο)

Κάπως έτσι κύλησε η βραδιά… και δυστυχώς κάποια στιγμή έπρεπε να τον αφήσουμε να πάει στο ξενοδοχείο να ξεκουραστεί. Μας ξαναφίλησε και μας αποχαιρέτησε έναν έναν.

"Ι love you " μου είπε, καθώς χαιρετιόμασταν. Κάθε φορά που μου το λέει αυτό, μου κόβονται τα γόνατα. :eek:

Εγώ να δεις πόσο “I love you” , θεέ μου… :bow2::bow2::bow2:

Μη αρχίσετε να βαράτε,αλλά έχω μια απορία…Όταν οι Blind Guardian τραγουδάνε “Mirror Mirror on the wall
True hope lies beyond the coast”,τί εννοεί με το mirror mirror…Πότε ο Turgon είδε κάποιο καθρέφτη;;;

Τα περί Tolkien είναι πρόφαση, ο Hansi υπήρξε προνοητικός και το έγραψε για να το τραγουδάει τώρα που κουρεύτηκε: «καθρέφτη, καθρεφτάκι μου, πώς θα κάνω headbanging τώρα χωρίς μαλάκια;»

Eρμηνεία Α: ότι η «true hope» είναι να μην του πέσουνε όλα

Ερμηνεία Β: αναφέρεται στην κατά Guardian αγγλική εκδοχή της τριχοφυΐας (=truehopephyhia)

Ερμηνεία Γ: διάβαζε πολύ Harry Potter και μπερδεύτηκε

:lol::lol::lol:

Ελπίζω να έχεις χιούμορ και να μην με περιμένεις με κανένα two handed έξω από το σπίτι.

όχι όχι πεθάινω στο γέλιο![SIZE=“7”]ΚΥΛΙΕΜΑΙ[/SIZE]
χαχαχαχαχαα ναι σε καλά μαν!!:lol::lol::lol3::lol3::lol3::bow2::bow2:

Now playing: Dark Sanctuary - L’adieu À l’Enfant (I)
via FoxyTunes

Η αναλυση των στιχων του εν λογο αλμπουμ …

http://blindguardian.fisek.com.tr/analysisofnime2.html

και ναι , επειδή διάβασα το παραπάνω ποστ γραφτηκα και εγώ σε αυτό το φόρουμ

Mirror, mirror on the wall
True hope lies beyond the coast
You’re a damned kind can’t you see
Where the hell my hair went?!

Noμινέιτεντ φορ κουόουτ οφ δε γίαρ αγουόρντ… Απλά respect. Aκόμα γελάω και δε ντρέπομαι να πω οτι παραλίγο να μου φύγουνε.
#-o

Πάντως πλάκα-πλάκα, την απορία του παραπάνω ξωτικο-βασιλιά, την είχα κι εγώ. :-k

Δεν πρέπει να σε χάλασε καθόλου Kangoura…

Οι 2 αλλαγές πρέπει να ήταν στο ‘‘Falling of the Edge of the World’’.
To κανονικό είναι:

I’m living well out of my time
I feel like I’m losing my mind.

Στο live είπε:

I’m living so out of my time
But I feel like I’ve just found my mind.

Ίσως και αλλού. Δεν θα το πολυψάξω τώρα.

χαχαχαχαχαχα οχι ρε γαμωτο εχασα καφριλικια…ειχε κοσμο? τι ειναι το Blind Guardian?:lol: