“Δυστυχώς δεν υπάρχει το όνομά σας στην guest list” μου είπε η κοπέλα από τα ταμεία του φεστιβάλ.
“Δεν είναι δυνατόν” σκέφτηκα. Λίγες μέρες πριν, είχα συνεννοηθεί με τον manager του Ronnie, για 4 backstage passes ! Πάλι καλά δηλαδή που ο Ιταλός φίλος μου βρέθηκε στην λίστα, και πήρε τα δικά του 4 πάσσα…
“Don’t worry my friend” μου είπε ο Ιταλός. “Στην χειρότερη περίπτωση, αφού περάσω εγώ στα παρασκήνια, θα πω στον manager να έρθει να σε παραλάβει. Ξέρεις ότι δεν γίνεται να μην συναντηθείτε με τον Ronnie!”
Ετσι κι έγινε. Μετά το τέλος του φεστιβάλ συγκεντρώθηκε όλη η παρέα έξω από τα παρασκήνια, οι πρώτοι 4 πέρασαν τα security, εγώ και οι υπόλοιποι 3 περιμέναμε απέξω … αλλά όχι για πολύ.
Λίγα λεπτά αργότερα βλέπω τον manager να έρχεται προς το μέρος μου για να μας παραλάβει.
“Μα καλά, γιατί δεν πήρες πάσσα; Σε έβαλα στην guest list όπως είχαμε συννενοηθεί! What the fuck! Αντε πάμε, ο Ronnie σας περιμένει !”
Kι εκείνη την στιγμή, μου ήρθε η φλασιά !#-o
Μα τι @#$%$% είμαι ! Είπα το όνομά μου στα ελληνικά, ενώ το management είχε δώσει το όνομά μου στα λατινικά ! Γι αυτό δεν με βρήκαν στην λίστα ! :lol: Φταίει και η κοπέλα στα ταμεία που δεν το έψαξε και έτσι και αλλιώς, αλλά φταίω κι εγώ! Δεν πειράζει, τέλος καλό - όλα καλά !
Με τον manager να μας οδηγεί μπροστά, κινηθήκαμε μέσα σε κάτι διαδρόμους και φτάσαμε τελικά έξω από κάτι πόρτες. Μια από αυτές έλεγε : “HEAVEN and HELL - Ronnie James Dio”. Ναι , το καμαρίνι του. Σε λίγο θα μας δεχόταν …
Μια άλλη πόρτα στο βάθος του διαδρόμου άνοιξε, κι ιδού ο Tony Iommi ! O οποίος απλά έστριψε κι άρχισε να απομακρύνεται … Κλασσικά … δεν του αρέσει και πολύ η επαφή με τους φανς. Ούτε του Geezer. Μόνο όταν απαιτείται από το promosion.
To ίδιο όμως δεν ισχύει και για τον Vinny ! O οποίος βγήκε από το καμαρίνι του, μας πλησίασε, μας χαιρέτησε έναν έναν και μετά πιάσαμε την κουβέντα. Μίλησα μαζί του. Για τον καιρό και την υπερβολική ζέστη της Αθήνας, για έναν περίπατο που έκανε στην πόλη το πρωί της συναυλίας κι έσκασε, για κανένα “κοντινό νησάκι” που θα ήθελε να επισκευθεί την επόμενη μέρα που είχαν ρεπό.
“Vinny σήμερα δεν είχατε καλό ήχο” πετάγεται ο Ιταλός φίλος. “Τα τύμπανά σου δεν ακούγονταν σωστά, τουλάχιστον μέχρι την στιγμή του solo σου”. Ο Vinny κούνησε το κεφάλι του κι έλυσε τις απορίες όλων μας (και όλων σας) : Ηρθαμε με καινούργιο sound-manager αυτή την φορά, και σήμερα ήταν μόλις η δεύτερη συναυλία του. Δεν έχει καταφέρει ακόμα να μας δέσει καλά. Ο παλιός sound-manager που είχαμε, ήταν πολύ καλός και μας ήξερε πολύ καλά, αλλά ήταν συχνά “χαλασμένος” (ποιός ξέρει τι “έπινε” λέω εγώ …) και τον στείλαμε σπίτι του !
Ξαφνικά η πόρτα “RJDio” ανοίγει και εμφανίζεται ο manager του κοντού. “Ελάτε, σας περιμένει” μας λέει.
Η ιερή ώρα έφτασε. Μπορεί να έχω συναντήσει δεκάδες φορές πλέον τον Ronnie, αλλά πάντα με πιάνει ένα ρίγος εκείνη την ώρα… φυσικό είναι, όταν ξέρεις ότι μετά από λίγες στιγμές θα συναντήσεις τον Θεό …
Ετσι κάνει συνήθως ο Ronnie. Tελειώνει με τις υπόλοιπες “κοινωνικές επαφές” (άλλοι επισκέπτες, δημοσιογράφοι, συνεντεύξεις κλπ - στους οποίους και συμπεριφέρεται άψογα φυσικά) και στο τέλος περιμένει εμάς. Τhe Dio family. Τους πιστούς οπαδούς του, που τον ακολουθούν σε όλη την Ευρώπη, και όχι μόνο. Για να χαλαρώσει και να κάνει χαβαλέ. Δεν υπάρχει συναυλία που να μην είναι παρόν και κάποιος από την Dio Family …
Καθήσαμε γύρω στην 1:30 ώρα μαζί του. Ηπιαμε μπύρες, βγάλαμε φωτογραφίες, αστειευτήκαμε, χαβαλεδιάσαμε, κουβεντιάσαμε. Κουβεντιάσαμε για πολλά και διάφορα θέματα.
Για την Ελλάδα, τους έλληνες οπαδούς, την Ακρόπολη (του είχα πάει δώρο ένα βιβλίο με τα αγάλματα της Ακροπόλεως, από τό νέο μουσείο). Μιλήσαμε για τον θάνατο του Michael Jackson. Mας είπε τις απόψεις του και για τον ίδιο τον MJ αλλά και γενικότερα τα πιστεύω του για τον θάνατο,την ζωή μετά θάνατο, και την μετεμψύχωση! Μας είπε για τα σχέδιά του με την μπάντα του, τους DIO, μας ειπε για τον τρόπο που γράφει τα lyrics από τα τραγούδια του, μας είπε την γνώμη του για το θέμα Heaven and Hell
Eντυπωσιάστηκε όταν του είπαμε ότι κατα την διάρκεια της συναυλίας αντιληφθήκαμε σε 2 περιπτώσεις ότι άλλαξε τους στίχους. Αλλα, τι Dio Family θα είμασταν αν δεν το καταλαβαίναμε, μας είπε 
(σας το βάζω και σαν quiz αυτο)
Κάπως έτσι κύλησε η βραδιά… και δυστυχώς κάποια στιγμή έπρεπε να τον αφήσουμε να πάει στο ξενοδοχείο να ξεκουραστεί. Μας ξαναφίλησε και μας αποχαιρέτησε έναν έναν.
"Ι love you " μου είπε, καθώς χαιρετιόμασταν. Κάθε φορά που μου το λέει αυτό, μου κόβονται τα γόνατα. :eek:
Εγώ να δεις πόσο “I love you” , θεέ μου… :bow2::bow2::bow2: