Rocking Λέσχη Βιβλίου

μιλήσαμε σαν βιβλιοφάγοι σε δίαιτα: δεν χόρταινε το μάτι μας!

Σήμερα οι ψήφοι έχουν σταματήσει στις 12, δεν έχουμε εδώ και αρκετές ώρες νέα ψήφο. Ας περιμένουμε να πάει 21:00 το βράδυ, και βλέπουμε αν θα πάει ως αύριο, κι αν ναι, πόσο αργά μέσα στη μέρα θα το κλείσουμε.

2 Likes

Εγώ όταν παρέθετα 8 βιβλία δεν είχα πρόθεση να προτείνω, πιο πολύ για να πάρουμε ιδέες τα απαρίθμησα - νόμιζα εξάλλου ότι θα επέλεγες εσύ ως θεματοθέτης 2-3 μεταξύ αυτών. Τώρα κατάλαβα τι παίζεται. Πάντως έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε πολλά -και καλά- βιβλία χάρη στα παιδιά που πάντα έχουν να προτείνουν κάτι αξιόλογο. Εγώ δεν είμαι τόσο δεινή αναγνώστρια, έχω διαβάσει λίγα σε σχέση με τους περισσότερους εδώ μέσα, έχω όμως αρκετές βιβλιοπροτάσεις για μελλοντικές αναγνώσεις. Στόχος μου είναι να διαβάζω τουλάχιστον 10-15 βιβλία τον χρόνο.

1 Like

Α, οκ, το έχω! Όχι, δεν θα επιλέξω εγώ, όπως έμαθα από άλλες λέσχες, έτσι το τρέχουν, συναποφασιστικά, απλά έκανα την οργάνωση!

Θα ξαφνιαστείς, ίσως, ότι με 10 βιβλία μέσο όρο το χρόνο, βρίσκεσαι μόλις στο 17% των Ελλήνων που διαβάζουν τόσα, τουλάχιστον σύμφωνα με μία πρόσφατη (2021) έκθεση του ΟΣΔΕΛ

3 Likes

Από τη μια είναι στενάχωρο, από την άλλη όμως πολλοί δεν έχουν τον χρόνο να διαβάζουν ή όταν τον βρίσκουν προτιμούν άλλες πιο ξεκούραστες δραστηριότητες. Δυστυχώς, αυτό που παρατηρώ και στον περίγυρό μου είναι ότι και χρόνος να υπήρχε πολλοί από αυτούς δεν θα διαβάζαν. Το βιβλίο δεν είναι κάτι που θέλουν να εντάξουν στην καθημερινότητά τους. Στον στενό μου δε περίγυρο μόνο ένα άτομο -εκτός από μένα- διαβάζει με έναν κάποιο σταθερό ρυθμό και αυτό εμπαίζει τα λογοτεχνικά μου γούστα (δεν διαβάζει τύπου Άρλεκιν, αλλά δεν συμπαθεί και συγγραφείς πχ σαν τον Ντοστογιέφσκι, με αποτέλεσμα να περιδιαβαίνω μόνη μου το μοναχικό μονοπάτι της ανάγνωσης ;ρ).

1 Like

Αν σκεφτώ ψύχραιμα ότι και τα βιβλία είναι ένα μέσο τέχνης όπως όλα τα άλλα, τότε δεν έχει κάποιο εγγενές θετικό για να πρέπει να ασχοληθεί λ ο κόσμος.

Αλλά σαν ένα αντικείμενο που μου αρέσει πολύ, και ως αναγνώστης και ως γραφιάς, κι εμένα με ενοχλεί που ακόμη και άνθρωποι που θεωρούσα βιβλιοδίφες πλέον δεν δίνουν καθόλου χρόνο για διάβασμα. Μα για αυτή τη μοναξιά δεν μαζευομαστε σε λέσχες;

3 Likes

Εγω αν κ διαβαζω μια με δυο ωρες την ημερα στανταρ το βλεπω πολυ σαν τσαλεντζ κ ευκαιρια το σκηνικο γτ μονιμως διαβαζω φιξιον, φαντασυ, επιστημονικη, χορορ, ιστορικο κτλ η βιβλια που χουν να κανουν με τεχνες κ επιστημες που μου αρεσουν. Πολυ σπανια διαβαζω κλασικη η συγχρονη λογοτεχνια. Θα χει ενδιαφερον να με βγαλω λιγο απο τα κομφορτ ζοουνς

7 Likes

Υπάρχουν φυσικά αξιόλογες επιλογές σε κάθε λογοτεχνικό είδος, απλά στο fantasy συνήθως είναι κάτι τούβλα😅 Ο καθένας προτείνει ότι θέλει, βιβλία που έχει διαβάσει ή που θέλει να διαβάσει. Αυτό που θα προτιμουσα ειναι να μην επιλέγουμε κάθε φορά στο ίδιο στυλ πχ όλο αστυνομικά ή όλο ιστορικά κλπ. Αν και μάλλον προτρέχω…

3 Likes

Άσχετη ερώτηση μια που πιθανότατα δε θα συμμετάσχω εκτός κι αν πετύχετε ένα από τα δεκάδες βιβλία που με περιμένουν στη βιβλιοθήκη να τα διαβάσω.
Goodreads χρησιμοποιείτε;

4 Likes

Γιες, αν και δεν χρησιμοποιώ καθόλου τα χιλιάδες threads του forum, αλλά το έχω μόνο για να κάνω κατάλογο των όσων διαβάζω / έχω διαβάσει

6 Likes

Κι εγώ + ό,τι γράφει ο Μάνος.

3 Likes

Εγω πολυ
Add me

4 Likes

Ευχαριστώ! Done

1 Like

Από εχθές το πρωί η κάλπη δεν πήρε ούτε μία νέα ψήφο, έχει μείνει στις 12. Λέω να κλείσουμε και να πάμε σε αποτελέσματα ως τις 14:00.

LAST CALL :bell: :bell: :bell:

3 Likes

And the WINNER is… “Αμόκ και Άλλες Ιστορίες”!

Εντυπωσιακό ότι κάθε πρόταση έλαβε έστω και μία ψήφο, με συνολικά 12 άτομα. Αν πούμε έναν μήνα περιθώριο για διαβάσματα και σχόλια, πάμε στις 13 Οκτωβρίου, που στρογγυλοκάθεται σε μία όμορφη Κυριακούλα.

4 Likes

ενδιαφερον, δεν το ψηφισα καν ενω ειμαι αυτος που το προτεινε. Δεν περιμενα να κερδισει, το ξεκινησα χθες και το εφτασα μεχρι τη μεση. Μου αρεσει πολυ! Σιγουρα θα διαβασω και τη σκακιστικη νουβελα απ’ τον ιδιο συγγραφεα, δεν ειχα ιδεα οτι ειχε να κανει περι ναζισμου :stuck_out_tongue:

5 Likes

Ίσως καλύτερα να αλλάξει ο τίτλος σε ‘‘Αμόκ και άλλες νουβέλες’’ καθώς έτσι το βλέπω διαθέσιμο. Σκεφτόμουν σοβαρά να το ψηφίσω αλλά προτιμούσα για την πρώτη φορά ένα μυθιστόρημα παρά συλλογή ιστοριών. Τέλος πάντων μπήκε στο καλάθι.

1 Like

Προφανώς το λούζω συστηματικά, διαβάζοντάς το μεν σωστά, αλλά γράφοντας το λάθος…

Αμόκ και Άλλες Νουβέλες είναι το σωστό

Σε δύο μέρες θα το έχω! Θα φορτσάρω να τελειώσω το Brokeback mountain, έχω 90 σελίδες ακομα.

Εμένα μου μένουν 100 σελίδες για το Εκατό Χρόνια Μοναξιά.

Έλα, είναι μικρό…με χαλαρό διάβασμα βγαίνει σε 10 μέρες και διαβάζω και την Εφευρεση του Μορελ. :slight_smile:

4 Likes

Τώρα το πήρα χαμπάρι, θα συμμετέχω κι εγώ. Παραγγέλνω τώρα.
Πολύ ωραία ιδέα, μπράβο!

2 Likes