Rocking Λέσχη Βιβλίου

Το πρόβλημα μου - και φαντάζομαι και άλλων - είναι η τεράστια στοίβα με αγορασμένα και αδιάβαστα βιβλία που αντί να μικραίνει χρόνο με τον χρόνο μεγαλώνει. Ενδεικτικά - αν και σίγουρα υπάρχουν κάποια ακόμα που μου διαφεύγουν

Summary

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ - ΣΕΛΙΝ

Η ΧΟΡΕΎΤΡΙΑ ΤΟΥ ΙΖΟΥ
ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ - ΚΑΒΑΜΠΑΤΑ

ΟΙ ΑΓΡΙΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ
ΦΥΛΑΚΤΟ - ΜΠΟΛΑΝΙΟ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ Η ΦΩΤΙΑ - ΚΟΡΤΑΣΑΡ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΜΕΡΑ - ΠΙΝΤΣΟΝ

ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΠΙΤΙ
Η ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ - ΛΙΟΣΣΑ

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΑΜΜΟΥ - ΑΜΠΕ

Ο ΕΠΙΒΑΤΗΣ - ΜΑΚ ΚΑΡΘΙ

Η ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΛΟΥΖΙΝ - ΝΑΜΠΟΚΟΒ

ΧΕΡΤΣΟΓΚ - ΜΠΕΛΛΟΟΥ

Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ - ΘΑΦΟΝ

ΠΕΡΙ ΦΩΤΙΣΕΩΣ - ΣΑΡΑΜΑΓΚΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΗ - ΤΟΛΣΤΟΙ

ΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ - ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ

Η ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ - ΛΟΝΤΟΝ

ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ - ΦΟΛΛΕΤ

Ο ΕΡΩΤΙΣΜΟΣ - ΜΠΑΤΑΙΓ

ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ( Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΒΑΝ ΓΚΟΓΚ) - ΣΤΟΟΥΝ

Ο ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ - ΝΕΟΥΜΑΝ

Η ΛΕΣΧΗ ΤΩΝ ΑΘΕΡΆΠΕΥΤΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΩΝ - ΓΚΟΥΕΝΑΣΙΑ

Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ
ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΧΙΟΝΙ - ΜΙΣΙΜΑ

Ο ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΣΜΩΝ - ΛΕ ΓΚΕΝ

ΑΒΕΣΣΑΛΩΜ ΑΒΕΣΣΑΛΩΜ - ΦΟΚΝΕΡ

ΟΙ ΑΡΡΑΒΏΝΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΥΡ
ΣΤΡΙΠΤΙΖ - ΣΙΜΕΝΟΝ

ΕΚΠΝΟΗ - ΤΣΙΑΝΓΚ

ΡΑΝΤΕΒΟΎ ΜΕ ΤΟΝ ΡΑΜΑ 1 - ΚΛΑΡΚ

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΜΟΥ Τ’ ΑΣΤΡΑ - ΜΠΕΣΤΕΡ

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ Α’ - ΠEΣΣΟΑ

ΕΤΣΙ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΖΑΡΑΤΟΥΣΤΡΑ - ΝΙΤΣΕ

ΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ - ΠΛΑΤΩΝΑΣ

LEONARDO DA VINCI - ΝΙΚΟΛ

H ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΜΟΡΕΛ - ΚΑΣΑΡΕΣ

ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑ ΚΙ ΕΣΥ ΚΟΙΤΑΞΕΣ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ - ΣΟΛΑ

Ο ΜΑΥΡΟΣ ΠΥΡΓΟΣ VII - ΚΙΝΓΚ
H ΟΜΙΧΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ - ΚΙΝΓΚ
ΤΟ ΦΥΛΑΚΤΟ - ΚΙΝΓΚ/ΣΤΡΑΟΥΜΠ

και κάποια στα Αγγλικά 

MYSTERY - PETER STRAUB
THE ARCHER FILES - ROSS MACDONALD
INFINITE JEST - DAVID FOSTER WALLACE
DAMNED - CHUCK PALANIUK
WHAT DOES THIS BUTTON DO ? - BRUCE DICKINSON

Ελπίζω να πάρω λίγο μπρος γιατί έχει ξεφύγει η κατάσταση :face_with_spiral_eyes:

5 Likes
Summary

ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ

Ωραία βιβλία έχεις, τα δίνεις? :stuck_out_tongue:

2 Likes

ΝΑΙ ρε φιλε παρα πολυ ωραια σειρα. Και δεν την ηξερα καν απλα μου καναν το πακετο δωρο γιατι μου αρεσει ο Lynch και το twin peaks… Πραγματικα ευχαριστη εκπληξη

1 Like

Εγώ στο σπίτι έχω καταχωνιάσει τα λογοτεχνικά βιβλία μαζί με τα βιβλία της σχολής σε μία εντοιχισμένη βιβλιοθήκη που ήταν προορισμένη για ντουλάπα. Εννοείται πως το ράφι έχει λυγίσει. Έχω αρχίσει να πηγαίνω πλέον βιβλία και στο πατρικό μου, όπου έχω μία μικρή βιβλιοθήκη με 2 ράφια και επίσης το ράφι έχει λυγίσει.
Το θέμα είναι ότι, εκτός από τα βιβλία που έχω αγοράσει εγώ και δεν έχω διαβάσει, υπάρχουν και τα βιβλία που μου έπαιρναν παλιά δώρο οι γονείς των μαθητών μου και δεν έχω διαβάσει.
Μερικά από αυτά είναι:
Η κομψότητα του σκαντζόχοιρου - Μπαρμπερύ Μυριέλ
Η μητρική γλώσσα - Βασίλης Αλεξάκης
Να σας πω την αλήθεια, μου λείπουν εκείνοι οι γονείς που περνώντας από τα γεμάτα εκδοτικούς οίκους Εξάρχεια, μου έφερναν κι ένα βιβλίο.
Υπάρχουν επίσης βιβλία-δωράκια που έκαναν στον αδερφό μου και έχω κρατήσει:
Λίγες και μία Νύχτες - Ισίδωρος Ζούργος
Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα - Μενέλαος Λουντέμης

και πάει λέγοντας. Όπου κι αν κοιτάξεις στο σπίτι μου, πάνω στο φτηνό τραπεζάκι από τα ΙΚΕΑ, πάνω στο σκαμπό, πάνω στο άχρηστο πια σώμα καλοριφέρ, θα βρεις μία στοίβα από βιβλία.
Χτες έκανα λίγο χώρο στο γραφείο μου πετώντας σαβούρα, ελπίζω τα βιβλία να βρεθούν εκεί κοντά, να ανοιχτούν και να διαβαστούν.

4 Likes

Και εγω ετσι το χα βρει. Ψαχνοντας κατι που να θυμιζε Twin Peaks :smiley:

Εμένα με βρήκε το twin peaks στο ξενοδοχείο που έμεινα στη Βιέννη…

7 Likes

Ωραιος ο ξενοδοχος! Τελειο

2 Likes

Χθες ξεκίνησα το Εμείς και είχα και την πρώτη μου συνάντηση με το νέο μου irl book club

4 Likes

To Εμείς το ξεκίνησα λίγο αλλά έχει πάει πίσω σε προτεραιότητες αυτή τη στιγμή. Για πες για irl βιβλιολέσχη εντυπώσεις

2 Likes

Είναι λέσχη που δημιουργήθηκε τώρα από εμάς, δεν πήγα σε κάποια υπάρχουσα και “επίσημη”. Αρχές Οκτωβρίου δήλωσαν ενδιαφέρον γύρω στα 15 άτομα και χθες βρεθήκαμε για πρώτη φορά οι έξι με μόνο μια κοπέλα να έχει μια μικρή εμπειρία από λέσχες και όση έχω εγώ διαδικτυακά. Το καλύτερο είναι πως δεν ήρθε ούτε αυτός που έκανε το πρώτο κάλεσμα ενω μια άλλη κοπελα που έφτιαξε τον σέρβερ στο ντισκορντ να συνεννοούμαστε μετακόμισε Φινλανδία :stuck_out_tongue:
Βγήκαμε σε μια ήσυχη καφετέρια, μιλήσαμε και για βιβλία και για τα πάντα σαν να γνωριζόμαστε χρόνια ξερωγω, κάτσαμε τέσσερις ωρες. Έγιναν κάποιες προτάσεις για πρώτη επιλογή και στήθηκε σήμερα και πολλ. Κάποιοι έδωσαν και ιδέες ότι μπορει να έρχονται και προετοιμασμένοι με ερωτήσεις, εναλλακτικές πλοκες/χαρακτήρες και γενικά δημιουργική γραφή αλλά αυτό θα είναι προαιρετικό. Δεν είναι homework. Γενικά νομίζω πως οι συνήθειες χτίζονται οργανικά. Δεν γίνεται να βάζεις πολλούς κανόνες

6 Likes

Πολύ ενδιαφέροντα όσα λες, αυτό με τις ιδέες παράλληλης αφήγησης/δημιουργικής γραφής μου φάνηκε πολύ πρωτότυπο!

Αυτό πετα το όπως είναι, 1000 σελίδες λιγότερες να σε βαραίνουν

@JTN πλάκα-πλάκα 30 τον χρόνο το λες και επίτευγμα, όχι σαν εμάς τις πλέμπες που πανηγυρίζουμε με τα 15.

1 Like

καλα πρωτη φορα ειναι τοσα και τα περισσοτερα ειναι και μικρα ρε. Αν το παμε με σελιδες μπορει να με περνας. Ελπιζω να αλλαξει το tracking στο goodreads μηπως και μου δωσει κινητρο να διαβασω επιτελους τον Κομη Μοντεχριστο

2 Likes

Αυτό και οι Δαιμονισμένοι του Ντοστογιέφσκι είναι το μεγάλο στοίχημα του '25 για μένα. Ευελπιστώ να ευοδωθεί.

1 Like

Στη λέσχη που πηγαίνω εγώ έχουν κάνει side project με τον Κόμη Μοντεχρίστο, και διαβάζουν απ’ το καλοκαίρι παράλληλα με τις κύριες συναντήσεις της Λέσχης! Πλάκα έχει, αλλά εμένα με κάνει λίγο να βαριέμαι η λογοτεχνία εκείνης της εποχής, οπότε και ευγενικά απέχω :stuck_out_tongue:

1 Like

Όσο μάπα/εκτός του γούστου μου/απλά αδιάβαστο και να είναι ένα βιβλίο δεν μου κάνει καρδιά να το πετάξω αν και για το συγκεκριμένο καταλαβαίνω τι εννοείς. Από την άλλη ισχύει ότι κάθε βιβλίο έχει τον αναγνώστη του. Παράδειγμα το παρακάτω - και πρόταση μου για την επόμενη ψηφοφορία :sunglasses:

:rofl:

jokes aside, τον λιγο καιρο που περασα σε ρητορικη ομαδα, μου προτειναν το φανταστικο κατωθι βιβλιο, που διαβαζεται μονορουφι (και φοβαμαι πως εχει κατακλεψει ισως και ο Αδωνις)

image

ειναι αχαστο δωρο για φιλους.

1 Like

γκουχ γκουχ