Rockwave 08: Manu Chao, Patti Smith, Schooligans - 10/7/08

E! Μειοψηφία είστε! Μπορεί να το είδαν κι άλλοι έτσι, αλλά δεν ήταν η πλειοψηφία πως να το κάνουμε…

Εγώ απλά έβλεπα κόσμο, πολύ κόσμο, ΠΑΡΑ πολύ κόσμο να χορεύει και να χαίρεται γενικώς (όπως και γω).

Πέραν αυτού, και με αφορμή το παραπάνω, θεωρώ σωστό να προσθέσω αυτό: O Manu για μένα ήταν η κορυφαία συναυλία του rockwave μαζί με τους Flogging Molly. 8)

παντως παιδια ενα συν για το πλυθος του κοσμου μπορει να επαιξε και το εισητηριο…η τιμη των 25ευρω για τα δεδομενα της ελλαδας ειναι πολυ καλη…κακα τα ψεματα…φανταστειτε να ηταν 50-60-70…με το ζορι θα εφτανε τις 9000-10000…και το ειδα και απο συμφοιτητες μου…αυτοι(ντιντιδες ιδιο κερδος δεν ειχαν σημερα???(αν οχι μεγαλυτερο)…τοσο δυσκολο ειναι να το καταλαβουν…???φανταστειτε και το μεγαλυτερο εισητηριο σε λιγες μερες στους μειντεν να ηταν το πολυ 40…θα ειχε κοντα το διπλο κοσμο(που λεει ο λογος μην φαω και ντοματες)…

εγώ θα συμφωνήσω με Cozy στο ότι με κούρασαν οι πανομοιότυπες εκτελέσεις των κομματιών, αλλά αφού ο κόσμος το χάρηκε, τότε όποιος πήγαινε πιο πιθανό ήταν να ανήκει στο 99,99% που πέρασε πολύ όμορφα και όχι στο 0,01% που κουράστηκε

Αν το λάιβ είναι μισό του καλλιτέχνη και μισό του κόζμου, τότε είχαμε μία από τις μεγαλύτερες μάχες για το ποιος θα πάρει το 51% απόψε. Δε θυμάμαι να έχω ξαναδεί τόσο ειλικρινή συναυλία, τόσο κόσμο που απλά ήθελε να χορέψει και να πιει, και μία μπάντα που ήθελε -και κατάφερε- να δώσει το απαραίτητο μουσικό background και το έναυσμα για ξέφρενο χορό και μόνο. Αρνητικά δεν θα βρω, είχα καιρό να πάω σε μεγάλο λάιβ/φεστιβάλ, φρόντισα να κάτσω και πίσω (όπου χόρευαν μέχρι και εκεί όλοι- πίσω από τον πύργο με τις κονσόλες that is), άρα ούτε σκόνες ούτε κακοί ήχοι εδώ. Φανταστικό, μεγάλο πάρτυ, χαρούμενα πρόσωπα και αγκαλιές.

Έδιτ: Η Σμιθ μου φάνηκε λίγο βαρετή, οι Λοκομόντο καλύτεροι από ότι τους θυμάμαι, ξύπνησαν τον κόσμο αρκετά.
Έδιτ2: Αν σας φάνηκαν ίδια και κουραστικά τα τραγούδια, τότε ίσως να μην είναι η μουσική σας. Δύσκολα θα βρεις κάποια προγκρέσιβ πλευρά στη ρέγκε, το ξέραμε αυτό.

Κοίτα το να πεις πως μόνο τέτοια ξέρει να παίζει είναι λάθος. Και ροκ και πανκ και μπαλάντες και πολλά άλλα είδη βρίσκεις στα τραγούδια του Manu Chao. Αλλά στη συναυλία πρέπει να τα κάνει λίγο πιο γρήγορα ή και πιο ρέγκε όπως σήμερα κάποια. Αλλά μη λέμε μονοτονία οκ, μέχρι που ράπαρε σε ένα τραγούδι, τι άλλο θέλετε. Τέλος πάντων μόνο ένας το έγραψε αυτό μην φάμε όλη την κουβέντα για αυτό. Τι έγραφε το μπλουζάκι του Manu? :stuck_out_tongue: Κι ένα μεξικάνικο που έπαιξε πώς το λένε άραγε;

Δε ξέρω για μεξικάνικο, αλλά το οτι άκουσα το αραβικό (!!) Sibi H Bibi εμένα μου είναι υπεραρκετό! :smiley:

Όσο αφορά τη μουσική του, είναι ρέγκε, πανκ, λάτιν. Και τα τραγούδια ενός οποιουδήποτε ρέγκε ή πανκ συγκροτήματος φαίνεται οτι “μοιάζουν” μεταξύ τους, για όσους δεν πολυακούνε τέτοια μουσική, λογικό είναι.

γαμώ την didi σας παλιό καργκιόζηδες…τα πούλμαν μες στη μέση του δρόμου στο τέλος της συναυλίας και ο κόσμος στριμωγμένος να προσπαθεί να βρεί τρόπο να φύγει???τι πρέπει να γίνει ρε μαλάκες για να βάλετε μυαλό??να χτυπήσει κανένας σοβαρά???Α-ΠΑ-ΡΑ-ΔΕ-ΚΤΟΙ

ουφ…σόρυ που ξεκίνησα έτσι,αλλά έλεος πια!!!
αυτό το σκηνικό με έκανε να ξενερώσω μετά από μια ονειρεμένη βραδιά με ένα μαγευτικό και κατεγηστικό MANU…απίστευτος τύπος…απίστευτη μπάντα…

δεν πίστευα ότι μπορώ να χορεύω τόση ώρα :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

κόσμος…ο περισσότερος που είχε ποτέ το terra vibe με διαφορά…οι άλλες συναυλίες μοιάζουν άδειες μπροστά στο σημερινό…

και φυσικά είχε απ’ όλα…απο ξεχασμένους αριστεριστές του 80…μεταλάδες…ροκάδες…τρέντυ γκόμενες της παραλιακής…reagge man…παιδάκια…μεγάλους…όλοι ήταν εκεί…

όμορφα περάσαμε…πάντα τέτοια…αλλά όχι με αυτήν την άθλια αντιμετώπιση…ντροπή σας “κύριοι” υπεύθυνοι…και κυρία…

υγ…τα κομμάτια σε τέτοιο είδος μουσικής είναι πάνω κάτω τα ίδια…ξέρατε τι θα ακούσετε…μαλόν τσάμπα παράπονο κάνετε…

Μερικές φωτο απο μενα

Μια θα λέγαμε… εκκεντρική εμφάνιση του τραγουδιστή των sober

Ska Bangies

Locomondo

Η Patti και το κλαρίνο της

παντα τετοια

Υπηρχε κατι το πανομοιοτυπο αλλα οχι σαν αυτο που σου αφηνε απο καθε κομματι. Οταν ο κοσμος ηθελε να χορεψει - πραγμα το οποιο ειδαμε ολοι μας- παιζαν τον ξεσηκωτικο ρυθμο και μας πρηζονανε. Τι να λεμε, φανταστικοι ηταν! Γουσταρα τρομερα τον κοσμο, ολα τα ειχε και ολα μπορουσαν να συνυπαρξουν στην συναυλια του Μανου! Σιγουρα περισσοτερος κοσμος απο τους Μεταλικα. Τα χω δει ολα. Πισω απο την ηχοληψια που ημουν ανοιξαμε πηγαδακι και χορευαμε, ηταν πολυ ομορφα. Υπηρχε τρομερη επαφη με τον κοσμο και την μπαντα, σπανια το βλεπεις αυτο. Μ’ αρεσε και η παρενθεση για τους Ζαπατιστας.
Κλασσικο μειον ο χωρος… ακομα βηχω πολυ ασχημα απο το χωμα και καναμε παααααρα πολυ ωρα να φυγουμε (ημασταν με αμαξι). Απο ενα σημειο και μετα ξεχνας τι εχεις δει! Αφηστε που απο κει που φυγαμε εμεις ειχαν κλεισει μια πορτα… Αν ειναι δυνατον. Πηγαν μερικοι και την λυγισαν και περναγε ενας ενας ο κοσμος. Να δω τι θα γινοταν αν χτυπαγε ασχημα καποιος εκει περα. Επισης και για Μανου θα ελεγε ενα σταδιο για καλυτερο ηχο. Ας μην τα θελουμε ολα δικα μας βεβαια.

Το μαζικότερο live που έχει γίνει ποτέ στη Μαλακάσα. Τρομερή ατμόσφαιρα , πολύ κέφι και καλή διάθεση από όλους. Ωραία και η αφιέρωση στον Bush :stuck_out_tongue: .

αυτό τέλος αν είχε ποιο πολύ και από waters δεν χρειάζεται κάτι άλλο :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

από όσο βλέπω το καταχαρήκατε :wink: :wink:

άντε και στην επομένη να τους δω κι εγώ … :lol: :lol:

Δεν μπορώ να πω τίποτα γιατί ακόμα χορεύω. Ο Manu Chao μας κάλεσε χτες σε ένα πάρτυ και αποδείχτηκε πολύ καλός οικοδεσπότης. Μας διασκέδασε για πάνω από 2 ώρες. Το μήνυμά του ήταν: “Παιδιά χορέψτε με την ψυχή σας, διασκεδάστε, ξεχαστείτε” και έτσι κι έγινε, με αρκετά τραγούδια άκρως πολιτικοποιημένα για όσους ξέρουν τι ακούγαμε. Ο Μanu Chao θέλει να χορεύουμε για την ειρήνη, ελευθερία κι ενάντια στην παγκοσμιοποιήση. Ήταν ένα πάρτυ με ουσία.

Έχοντας πάει και τις 3 μέρες στο rockwave μπορώ να πω ότι πιο αξέχαστοι θα μου μείνουν οι Flogging Molly και Manu Chao. Χόρεψα τόσο πολύ με αυτούς που γύρισα σπίτι ΧΩΜΑ! (φαινόταν πάνω μου το χώμα έτσι κι αλλιώς)!!!

… Ούτε εδώ έχω λόγια

Ναι, έχεις δίκιο, βλακεία έγραψα. Ήθελα απλά να πω ότι δεν είναι μόνο αυτός με την ίδια εντύπωση! Απλά τέτοια ώρα, άλλα σκέφτεσαι, άλλα γράφεις :lol:

ετσι ειναι.αφου ο manu chao ξερει να δινει live.ωραια ατμοσφαιρα,πολυ καλη αποδοση απο τις μπαντες και ολα αυτα με 25 ευρω(τουλαχιστον οσοι προλαβαν)τι αλλο να ζητησει κανεις?μακαρι να υπαρξουν και αναλογα events

Εγώ πάντως 3 πράγματα θα ήθελα να ζητήσω.:

1. Περισσότερα μπαρ να εξυπηρετούν τον κόσμο , όταν υπάρχει τέτοια προσέλευση
  2. Καλύτερο σχέδιο δράσης για την επιστροφή των “εκδρομέων”( οκ να πουλήσουν χοτ ντογκ οι καντινιέρηδες αλλά όχι ΔΙΠΛΑ στην είσοδο, έλεος)
  3. Πρόβλεψη ώστε να μην γίνονται “desert rock” όλες οι ημέρες. Εάν θέλουν ας μας φέρουν τους Kyuss να φάμε χώμα και πέτρες. Έτσι ξεροσφύρι δε λέει…
    Πραγματικά αυτά τα 3 σημεία να προσεχτούν λίγο, θα μιλάμε για ένα φεστιβάλ που θα ανέβει επίπεδο.

Υ.Γ. Τα χαμηλά εισιτήρια( με χρονική διαβάθμιση) προσελκύουν ΠΟΛΥ κόσμο εάν φυσικά το όνομα αξίζει. Ξανακάντε το 8)

Χα! Πραγματικά δε μπορώ ακόμα -βλέποντας κάτι βιντεάκια- να βρω κάποιο ψεγάδι στο λάιβ. Πώς καταφέρατε να μην περάσετε απίστευτα; Αν και όπως έλεγα και σε Καρβού, ίσως να “μην πέρασαν τέλεια” όσοι είχαν πάει και τις άλλες μέρες, λόγω κούρασης ; Τέλος πάντων, άλλη μία, σκατά στη Ντίντι, αγάπες στο Μανουτσάο, και του χρόνου, και του χρόνου!

Έδιτ: Αλόη, δε δαγκώνουμε ρε, χαλαρώστε. Τέσπα, χάρηκα που είδα όσους γνωστούς είδα και δεν έτρεξαν μακρυά. Ουραίου το περίπτερο, τσιγάρα δεν είχε.
Έδιτ2: Μόλις με πληροφόρησαν πως ο Μανουτσάο είπε πως αν δεν ρίξουν τις τιμές των εισιτηρίων δεν ξανάρχεται Ελλάδα. Λατρείες.

Κι αλλο να ριξουν τις τιμες ? Θεος!
Αναρωτιεμαι ποσα κιλα χορτο να καταναλωθηκαν χτες .

Όσα έπρεπε, και λίγο παραπάνω.