Rockwave 08: Manu Chao, Patti Smith, Schooligans - 10/7/08

δεν κατάφερα να έρθω,αλλά το γεγονός ότι μάζεψε τόσο κόσμο ο μπαγάσας σε κάνει να λες “ναι ρε διάολε”
πάντα τέτοια

Σωστος!Το ιδιο σκεφτομουν και εγω.

απλό ρε παίδες

-κόσμε δίνεις 25 ευρά για να χορεύεις για ώρες, ακόμα κ αν δεν ξέρεις τα κομμάτια?
-ναι δίνω ω ρε διδι, δίνω

Ας πω κι εγώ 2 λογάκια

Έφτασα όταν έπαιζαν οι locomondo,πρόλαβα 4-5 κομμάτια τους.Γενικά ευχάριστοι,κρίμα που δεν τους πρόλαβα απ’ την αρχή,ήθελα να δω πιο πολύ.Στη συνέχεια ανηφόρησα προς τη μικρή σκηνή κυρίως για να βρω κάπου να κάτσω και με την ευκαιρία είδα λίγο από musica ficta γενικά καλά παίξανε,ίσως ο ηχος να ήταν λιγάκι πιο δυνατός απ’ ότι έπρεπε.Κάπου 10 λεπτά πριν τελειώσουν,κατηφόρησα πάλι στη μεγάλη σκηνή και περίμενα να βγει η patti smith.Προσωπικά μου άρεσε πολύ,αν και η 1 ώρα ήταν λίγη γι αυτήν.Σίγουρα τα πράγματα ήταν χαλαρά αλλά μην ξεχνάμε ότι η γυναίκα είναι και 60 χρονών.Σε μια φάση,κατέβηκε κάτω.Ξέρει κανείς τι έκανε,γιατί δεν είδα.Μήπως τότε ήταν που έδιωξε τους φωτογράφους,όπως είπε κάποιος ? Όταν τέλειωσε,έψαξα και βρήκα τελικά ένα μέρος να κάτσω και να περιμένω να βγει ο manu(δυσκολεύτηκα πολύ για να το βρω :stuck_out_tongue: ).Με το που βγαίνει,χαμός.Η συνέχεια αναμενόμενη,ασταμάτητος χορός,ρυθμός,κέφι,σαν να είμαστε όλοι μια οικογένεια.Στην 1,5 ώρα ήμουν off και απομακρύνθηκα για να κάτσω κάπου,καθώς δεν είμαι συνηθισμένος σε τέτοιο χορό.Έφυγα λίγο μετά την αναφορά για ζαπατίστας,δυστυχώς,γιατί ο οσε είχε απεργία και μας περίμενε αμάξι για να φύγουμε.

Προσωπικά δεν αντιμετώπισα πρόβλημα με το χώμα εκεί που βρισκόμουν.Το μεγάλο πρόβλημα ήταν στους offspring.

Για να λέμε και του στραβού το δίκιο,η χαμηλή τιμή σίγουρα συνέλαβε στο να έρθει περισσότερος κόσμος.Άλλωστε,όλοι μας αυτό δεν ζητάμε ? Χαμηλές τιμές…Εγώ προσωπικά ούτε manu chao ακούω τρελά ούτε patti smith.Ήξερα όμως ότι η χθεσινή συναυλία θα ήταν μια μεγάλη γιορτή,με 2 πραγματικά μεγάλους καλλιτέχνες και ένα αξιόλογο ελληνικο συγκρότημα και όλα αυτά σε μια πραγματικά συμφέρουσα τιμή.Εγώ το κατα-ευχαριστήθηκα πάντως.

παιδια φοβερος ο manu !!! τρελο λαιβ και απειρος ο κοσμος…Αλλα αν δεν ειχε τοσο φθηνο εισητηριο σιγουρα θα ειχε πολυ λιγοτερο…μπραβο του παντως !!!

Ώχου ρε πια με τα “αν ήταν ακριβός σιγά μην πηγαίναμε , χοχοχο”. Η ιστορία έγραψε, Μάνου Τσάο - λεφτά 1-0. Αφήστε τις μεταλογκρίνιες και μεταλοσυγκρίσεις.

αν ισχυουν πραγματικα αυτα 1000 φορες μπραβο του!!!καλλιτεχνης με ολη την εννοια της λεξης…:slight_smile: :slight_smile:

Πιο τρεντυ ειναι να λες οτι ακους Metallica, πιστεψε με. Ακουνε ολοι το nothing else matters και γινονται φαν. Δεν μπορεις να λες οτι “καταλαβαινεις” τους Metallica μ’ ενα μονο κομματι και ουτε μπορεις να παρακολουθησεις συναυλια απο ενα σημειο και μετα. Στον Μανου, αντιθετα, και το me gustas tu να ξερεις απο το ραδιοφωνο μπορεις να πας να τον δεις γιατι δεν ειναι συναυλια αλλα παρτυ.

Αυτό ακριβώς

Δίκιο. Τι φταίμε εμείς που σκάτε 60-80 ευρώ να δείτε άλλα ονόματα και τώρα βγάζετε χολή γιατί είχε 25 ευρώ ο Manu; Το σωστό αυτό είναι. Να προσέχετε που δίνετε τα λεφτά σας λοιπόν. Κι εμένα το πρώτο Rockwave ήταν και ήταν πολύ καλά. Ξέρω καλά τον Manu, τη μουσική και τη δράση του, τις διάφορες συνεργασίες που έχει κάνει. (Δε φαντάζεστε πού και με ποιους έχει παίξει, πολλή ποικιλία, είναι και 47 χρονών!) Οπότε το καταφχαριστήθηκα και ούτε η τσέπη μου πόνεσε. Ευτυχώς που ξανάρθε Ελλάδα, ελπίζω να ξανάρθει πάλι σε μερικά χρόνια, ίσως και με νέα τραγούδια, ή κάποια συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες… Αυτό είναι το ζητούμενο, η ποικιλία.Τι πάει να πει λοιπόν, αν είχε 50 ευρώ δε θα είχε κόσμο; Τι μιζέρια είναι αυτή; Είχε 50; Δεν είχε. Οπότε; Με το αν θα συζητάμε; Αν οι Leftallica είχαν με 25 ευρώ και αν η γιαγιά μου είχε ρουλεμάν… Δεν έχουν όμως. Οπότε γκρινιάξτε γιατί οι άλλοι είναι ακριβοί, μη κάνετε μανούρα γιατί ο Manu ήταν φτηνός, έλεος δηλαδή. Φταίνε οι παράγοντες και οι εταιρίες αλλά φταίει και το κοινό εδώ που δε βλέπουμε συγκροτήματα που θέλουμε να δούμε… Πάλι θα σκάσετε 80 ευρώ για Maiden τον Αύγουστο; Τες πα μη μιζεριάζουμε λοιπόν, ήταν μια πολύ καλή συναυλία αυτό είναι το γεγονός που κρατάμε. Κρίμα για όσους έχασαν την ευκαιρία να παρεβρεθούν. Άλλο ζήτημα τι κάνανε οι διοργανωτές άλλο τι μας πρόσφερε η μπάντα. Από τους 2ους εγώ δεν έχω παράπονο κάθε άλλο. Και ρωτήστε 100 άτομα από χτες να δούμε πόσοι θα πουν το αντίθετο.

σωστο εν μερη το ποστ αλλα (παντα υπαρχει ενα αλλα :stuck_out_tongue: ) το θεμα ειναι τα λεφτα που θελει η μπαντα . και δεν νομιζω ο μανου να ηθελε 900.000 ευρω για να ερθει .και αυτο βγαινει πολυ απλα απο τα 120.000.000 πωλησεις αλμπουμ των μεταλλικα που ειναι ενα αντικειμενικο κριτηριο για να πεις ενα γκρουπ μεγαλο . και το θεμα ειναι αυτο που ειπες ,σκας τα λεφτα εκει που σου αρεσει αρα γιατι να πας μανου αμα δεν σου αρεσει , λογω του εισητηριου ??? και αυτο χαμενα λεφτα ειναι (γενικα το λεω ετσι ) .

Για μένα η προσέλευση δεν είχε να κάνει τόσο πολύ με την τιμή. Ο περισσότερος κόσμος που ήρθε χθες, θα ερχόταν έτσι κι αλλιώς. Και αυτό γιατί δεν ήταν κόσμος “των συναυλιών”, που έχει / θέλει να πηγαίνει το κάθε καλοκαίρι σε 7-8 συναυλίες, η κάθε μία εκ των οποίων έχει το λιγότερο 40 Ευρώ. Όταν θες να πας σε όλη κι όλη μία συναυλία, τότε… τι 30, τι 40, τι 50!
Για αυτό και η Μαντόννα με τιμές 80-250 Ευρώ πούλησε 75.000 εισιτήρια σε 3-4 μέρες! Γιατί το 90% όσων πήραν εισιτήριο δεν έχουν να σκεφτούν ότι πρέπει να πάνε και Rockwave και Rock 'Em All και Iron Maiden και Neil Young (:roll: ).

συμφωνω απολυτα και οι της μαντονας ειναι και λεφταδες

Σόρρυ παίδες αλλά δε με πείθετε. Και ειλικρινά, δεν έχω καμιά όρεξη να κάτσω να λέω “το μέταλ ηττήθηκε κλπ” Μπράβο του που μάζεψε τόσο κόσμο, και ακόμη περισσότερα μπράβο για τις απόψεις του περι συναυλιών και εισητηρίων, αλλά το 25άρι έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο. Όταν Μεταλλικα και Σάμπαθ μαζέψαν τόσο κόσμο με 60 και 80 ευρώ, ε με το εξευτελιστικό ποσό (για τα ελληνικά δεδομένα) των 25 ευρώ νομίζω πως θα μιλάγαμε για ακόμη μεγαλύτερη προσέλευση.

βασικα συμφωνω…και κατα τη γνωμη μου το να συγκρινουμε τον Manu Chao με την Μadonna δεν εχει νοημα…κακα τα ψεματα η μαντονα ειναι 100αδες φορες πιο γνωστη απο τον chao…και δε μπορει κανεις να πει το αντιθετο…την μαντονα την γνωριζει και η κουτση μαρια(αλλο για τη διαφημιση που εχει πεσει)…αν ο μανου τσαο ειχε εισιτηρια 80-250 ευρω δεν θα ειχε ουτε 2000 κοσμο…οπως κατα τη γνωμη μου και οι μεταλλικα με εισητηριο 25-40 ευρω(και ισως και με μια α διαφημιση) θα μπορουσαν ανετα να χτυπησουν 45000…οσο για τα λεφτα που ζητανε,μπορει μεν να ειναι περισσοτερα,ακκα νε φθηνοτερο εισιτηριο θα αυξανε η προσελευση…αρα τα εσοδα θα ηταν τα ιδια…σε καμια περιπτωση δε με λειπει το γεγονος οτι χτες ειχε τοσο κοσμο,και πραγματικα λυπαμαι που το εχασα…

Παιδιά μην το πάτε έτσι με τις τιμές, γιατί αν αναλογιστείτε τι γίνεται στις πίστες κάθε Σ/Κ τα γαβ γαβ θα βγούνε πολύ μπροστά:roll: :stuck_out_tongue:
Τα λεφτά ήταν σωστά για τη συγκεκριμένη μέρα. Είμαι από τους ικανοποιημένους εγώ και το γεγονός ότι ήξερα σχετικά λίγα κομμάτια δεν με ενόχλησε καθόλου να ξεπατωθώ στον χορό!
Oι προπωλήσεις ήταν όντως 25000 και ο κόσμος μέσα πάνω από 30000 και το Terravibe πρέπει να είναι 10 πόντους χαμηλώτερο!!!:smiley:

Από παράπονα πέραν της σκόνης (κάποια κοριτσάκια ήρθαν με πέδιλα…:? ), θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να μας μπουγελώνουν με τη μάνικα (ήμουνα μπροστά μπροστά) σαν να είμαστε τπτ ζώα…Πολλοί βέβαια το αποζητούσανε αλλά τα κακόμοιρα τα γυαλάκια μου και τα κοριτσάκια με τις περίεργες κομμώσεις τι φταίγανε? Νερό θα έπρεπε να έχει πέσει πιο πριν ώστε να μην σηκώνεται η σκόνη όπως περσυ στο γήπεδο μπέιζμπολ στους Paradise Lost.

Επίσης κάτι έπαιζε με τα κινητά…Πάνω από το μικρό stage δουλεύανε κανονικά ενώ πιο κάτω ήταν απλά άχρηστα.Ελπίζω να ήταν απλή υπερφόρτωση του δικτύου και όχι κάποιος παρεμβολέας… Το αποτέλεσμα ήταν να μην βρεθώ ποτέ με την παρέα μου οι οποίοι ήρθαν πιο αργά, που δεν συνέβη μόνο σε μένα φαντάζομαι…

Καλώς σας βρήκα!

να συμφωνήσω με cozy.οι περισσότεροι δεν έχουν σκεφτεί ότι θα πάνε Neil Young.

αλλά πέρα από αυτό ήταν φοβερή η τελευταία μέρα του Rockwave. χορός, φωνές και ότι μπορεί να ζητήσει κανείς. λίγο ακόμα Patti να είχε και θα φεύγαμε με τα μυαλά στα κάγκελα. αλλά θα ξανάρθει η μορφή…

:wink: Επειδή την φήμη την έχω και εγώ ακούσει, αν ξέρεις κάτι πιό σίγουρο πες μου!

Δεκτές απαντήσεις και με ΠΜ :smiley:

Κάααατι ξέρεις εσύ και δεν μας το λές και μας να χαρούμεεεεε… :lol: :smiley: :stuck_out_tongue: :roll:

Όχι εντάξει, για πλάκα το έβαλα :stuck_out_tongue: . Ό,τι ξέρετε, ξέρω κι εγώ! Αλήθεια.