Rockwave 08: Offspring, Siouxsie, Deus, Gossip, Marky Ramone, Flogging Molly - 8/7/08

Κρίμα πάντως που δε μπόρεσε να κερδίσει όπως φαίνεται η Siouxsie τον κόσμο που δε την ήξερε. Τι να γίνει, το τίμημα του να συνυπάρχουν πολύ διαφορετικά ονόματα σε μια συναυλία, όσο και το τίμημα των προβλημάτων με τον ήχο… (κατηφόρησα στη Siouxsie αφού έγιναν οι διακοπές, επομένως γλίτωσα το επιπλέον αυτό ξενέρωμα).

εδιτ στο απο πάνω: αυτή ήταν και η βασική διαφορά Offspring-Flogging Molly. Οι πρώτοι ήταν όνομα, ήταν γνωστοί στους πάντες, έπαιξαν κατ’ ανάλογο τρόπο και με ανάλογη διάρκεια με αρκετά άλλα μεγάλα ονόματα το γνωστό λίγο-πολύ σετλιστ, και ο κόσμος γούσταρε στον βαθμό που αναμενόταν. Οι δεύτεροι ήταν άγνωστοι στους περισσότερους, αλλά κατάφεραν μέσα στη ζέστη να ξεσηκώσουν τον κόσμο και να τον κάνουν δικό τους. Εκεί όπου δεν έχουν σημασία ούτε τα σετλιστ, ούτε το στήσιμο, μόνο η αμεσότητα ενός συγκροτήματος με τον κόσμο (αυτό είναι και το νόημα του πανκ).

ειναι και το οτι ειδαμε κατι το καινουριο.ηταν απιστευτοι σιγουρα.αραγε φανταζεστε αντι για τους molly να παιζανε τιποτα dropkick murphys τι θα γινοταν?

Σε κάποια φάση οι Flogging Molly σταμάτησαν να παίζουν για λίγο και οι ήχοι των Deus ακούστηκαν για τα καλά ενώ επειδή η Siouxsie άργησε να ξεκινήσει ο Ramone ακουγόταν. Πάντως όταν και οι δύο σκηνές παίζουν δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν μπλέκονται δηλαδή οι ήχοι. Μόνο όταν η μία από τις δύο σκηνές δεν παίζει.

Με τη σκόνη που ανέπνεες, εγώ σκέφτηκα πως αν έπαιζαν παραπάνω θα ξεκινούσαν σιγά σιγά οι λιποθυμίες, οπότε καλύτερα που έληγε.

Παραδέχομαι όμως, πως αν δεν είχα την προδιάθεση να με αναγκάσω να περάσω καλά και να μην ξενερώσω από την κούραση, το χώμα και τις αγκωνιές των ηλιθίων που νομίζουν πως είναι δικαίωμα τους να πέφτουν πάνω μου με τους αγκώνες τους, ίσως και εγώ σήμερα να έλεγα τα μύρια όσα για τα 70 λεπτά live. Όντως πολύ μικρή διάρκεια και δε νομίζω πως είναι τόσο απαιτητικά τα κομμάτια τους, ώστε να μη μπορούσαν να παίξουν έστω 1,5 ώρα, όπως έλεγε και το πρόγραμμα της διοργανώτριας

-Ενθουσιάστηκα με Flogging Molly!! Δεν τους είχα ακούσει πριν, οποτε ηταν εκπληξη –και πολύ ευχάριστη!
-Για τους Gossip κι εγώ να πω για τη “σκηνική” παρουσία της Beth Ditto: ακόμα κι αν οι συνθήκες εμφάνισης τους δεν ηταν ιδανικές, δεν την πτόησε τίποτα -έζησε τη συναυλία 100%. :thumbup:
-Τους Deus τους άκουσα για λιγο, αλλά δεν ενθουσιαστηκα…
-Ωραια αισθηση να ακους live κομματια των Ramones. Χμ αν και μεγαλυτερη συγκίνηση ηταν…
….η Siouxsie! Καταπληκτική… Ήθελα πολύ καιρό να τη δω και άξιζε όντως. Μεγάλη φωνη.
-Και ο αναμενόμενος χαβαλές στους Offsrping! Πολύ ωραία ήταν, μου άρεσαν και το set list και η παρουσία τους.

Υ.Γ. Όντως πολύ χωμα! (Γκουχ.)

Έχουμε και λέμε με συντομία, επειδή είμαι πραγματικά ΛΙΩΜΑ και θέλω να πάω να ξεραθώ (είχα φροντιστήριο στις 9! Έλεος!):

Flogging Molly

Ο δεύτερος κύριος λόγος που τσίμπησα εισιτήριο. Απίστευτοι! Αν και τους πρόλαβα μόνο 25 λεπτά (με κρεμάσανε οι άλλοι της παρέας!), τρομερός χαβαλές, ό,τι έπρεπε για αρχή. Καταπληκτικοί, αυτό μόνο.

Siouxsie

Προτίμησα να δω αυτήν από τον Marky Ramone (τον οποίο είδα για ένα τέταρτο) και μπορώ να πω ότι μου άρεσε αρκετά. Ναι, δεν είχα ιδέα απ’τις δουλειές της, αλλά μιλάμε για τρομερό ρυθμό. Την χαντάκωσε ο ήχος που σε κάποια στιγμή έπεσε (ναι! έπεσε!). Εντυπωσιακή πάνω στη σκηνή η εν λόγω κυρία.

Πρόλαβα και λίγο τους deus (νομίζω ότι ήταν αυτοί) οι οποίοι ήχησαν περισσότερο σα θόρυβος στ’αυτάκια μου… (sorry :P) βρήκα μία θαυμάσια ευκαιρία να προμηθευτώ νερό και κανα hot dog:P

Offspring

Ήθελα να τους δω απ’την Α’ Γυμνασίου και χθες επιτέλους τα κατάφερα και μάλιστα σε καταπληκτική απόσταση (ο μπροστινός μου ήταν κάγκελο!). Οι crowd surfers όλα τα λεφτά :lol: , η μπάντα σε πολύ καλή φόρμα, το σπρωξίδι ανελέητο, το κέφι ασταμάτητο και… οι τόνοι χώματος ατέλειωτοι! (θα αναφερθώ μετά και σ’αυτό) Εν ολίγοις, περάσαμε απίθανα, τραγουδήσαμε, σπρώξαμε, χοροπηδήξαμε και βγάλαμε τ’άχτι μας. Ελπίζω να τηρήσουν αυτό που είπαν… (“see you soon! I hope…”) και να τους ξαναδούμε στο μέλλον με καλύτερο setlist και ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΕΡΟΣ.

Μ’αρέσει που ήθελα και εισιτήριο τριημέρου ο άτιμος ενώ τώρα δεν μπορώ να κουνήσω τίποτα παρά μόνο τα δάχτυλα για να γράψω. Ντάξ’, ντάξ’… :lol:

Όσο για τους Didήδες, τα’χω πει τόσες φορές που έχω βαρεθεί. Για άλλη μία φορά τα παπουτσάκια μου θα πάνε για πλύσιμο, έχοντας πάρει καφέ χρώμα, για άλλη μία φορά έβγαλα ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ ΜΟΥ από σκόνη φυσώντας τη μύτη μου (το spoiler περιέχει αηδιαστικό περιεχόμενο, το ανοίγετε ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ)για πολλή ώρα ενώ φύσαγα τη μύτη μου έβγαζα ΜΑΥΡΗ μύξα… κάτι τεράστια πράγματα από σκόνη, για άλλη μία φορά μέσα σε 2 βδομάδες έπρεπε να πάω άυπνος και ψόφιος για μάθημα το πρωί, για άλλη μία φορά έπρεπε να πάω να πάρω μάρκες μπας και πάρω κανα νεράκι και και και… Αν δεν κάνουμε μαζική αίτηση να γίνονται αλλού οι συναυλίες, μας βλέπω όλους με αναπνευστικά πρόβλήματα στο εγγύς μέλλον… γιατί μην ξεχνάτε ότι του χρόνου έχει Metallica! Εγώ προσωπικά θα πάω με μάσκα.

Αυτά.

Flogging molly οντως η εκπληξη,πολυ αφασια οι τυποι:)
Offspring ενταξει παιξανε 7 κομματια απο αμερικανα τι αλλο να θελω ο ερμος…?
Καλος ηχος τα αποδωσανε τελεια και απο κατω πολυ κεφι ο κοσμος(Δεν πειραζει που παιξανε και 70 λεπτα)
Ρε παιδια με το χωμα τι θα γινει,ελεος δηλαδη…

Α και επισης μονο εμενα μου φανηκε φλωρικο το μαλλακι του dexter?:stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Εν τω μεταξύ λίγο που διάβασα από δω και από κει, όλοι λέγανε πόσο μεγάλη έκπληξη είναι οι Φλόγκιν Μόλι. Και σημειώνω: ΤΙ ΕΚΠΛΗΞΗ ΡΕ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ;

E φυσικά μεγάλη έκπληξη, γιατί όταν φωνάζουν όλοι στο φόρουμ "παιδιά τσεκάρετε τους Flogging Molly που θα κλέψουν την παράσταση, όλοι το περνάνε στο ντούκου! Τόσο καιρό τα φώναζε ο Cozy (και όχι μόνο)!

Αυτό εννοώ. Δηλαδή αν τους έχεις ακούσει ξέρεις ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι οι καλύτεροι κει μέσα, στα ίσα. Καμμία έκπληξη δω. Χαίρομαι που χώσανε, λυπάμαι που τους έχασα. Δεν ήταν αρχικά να έπαιζαν στο Μάνου Τσάο αυτοί;

Α, για τα 70 λεπτά των Offspring… ειλικρινά με τόσο χώμα που εισπνεύσαμε, ευχαριστήθηκα όταν τελείωσε το set (γιατί ξέραμε όλοι ότι τελειώνει με Self-Esteem).

Το τονίζω ότι για το χώμα πρέπει κάτι να γίνει, όσο το αφήνουμε έτσι φιρί φιρί το πάμε να γίνει επεισόδιο με αναπνευστικό πρόβλημα και να’χουμε τρεχάματα μετά… Μην το περνάμε έτσι στο ντούκου, γιατί πιστεύω ότι σας χαλάει όλους το ότι εισπνεύσατε 1 τόνο χώμα και εν μέρει δεν σας άφησε να ευχαριστηθείτε στο maximum τη συναυλία.

Πάω να ξεραθώ

Ωραία λοιπόν. Λάιβ στα χαρακώματα και φέτος. Δώστε κανά τιπ για το πού δεν παίζει να πεθάνουμε, γιατί μπροστά έτσι κι αλλιώς δεν πάω.

Ειδατε Flogging.Ζηλευω.Σκαω.:?

Dont b sad syntrofe :frowning:

Reee sas to leei apekso apekso o Karvou. Gnosti tromokratiki omada fonaze gia Molly pano apo xrono tora :stuck_out_tongue:

Paidia polli skoni akouo…Se festival pigate i sto Rallye Acropolis? :-k :lol:
Kala perase o Loeb apo mprosta sas? :lol: :lol: :lol:

τι να πω κι εγω που με αυτη τη κωλοσκονη εβηχα ολο το βραδυ και δεν μπορουσα να αναπνευσω κανονικα απο ενα σημειο και μετα στους molly.λες και ειμασταν στην ερημο.τοσο χαλια δηλαδη.αμα εβρεχε κιολας εκει να δεις,βαλτος θα ηταν.

Ναι, αλλά δεν θα αναπνέαμε χώμα (ελέω βρεγμένου εδάφους) και δε θα διψούσαμε. :stuck_out_tongue:

Όπως στο λες Ανχόλη, στα χαρακώματα! Αν έχεις αντιασφυξιογόνα μάσκα πάρ’την. Ούτε στους Metallica δεν είχα εισπνεύσει τόσο χώμα! Πραγματικά πρέπει να πιέσουμε για να γίνει κάτι.
Συνδικάτο για τα συναυλιακά δικαιώματα, anyone? :stuck_out_tongue:

μολις επεσα κατα λαθος σε μια κριτικη του κοντρα.γρ που εξυμνει την αρτιοτητα του φετινου rockwave,ελεος δηλαδη,κριμα το χωμα που φαγαμε…:-k

πλακα πλακα αυτο που λες ειναι πολυ ευστοχο…οι ανθρωποι ειναι τραγικοι…αλλα πιο τραγικοι ειμαστε εμεις που το ανεχομαστε…και δεν καταλαβαινω…αφου το 2005 ειχε πλαστικο κατω…γιατι το βγαλανε???

Το μούδιασμα φίλε Jim, οφείλεται σε 2 λόγους: α) οι περισσότεροι που παρακολουθούσαν περίμεναν πως κ πως να τελειώσει για να δουν Offspring (εκεί που ήμουν εγώ αυτό έβλεπα κ άκουγα τουλάχιστον) κ β) οι οπαδοί της είχαν πάθει σοκ!! Έπιασα τον εαυτό μου αρκετές φορές να την κοιτώ κ να μην μπορώ να πιστέψω αυτό που βλέπω… Είναι μαγική πάνω στην σκηνή, αυτό τα λέει όλα!!

Στενοχωρήθηκα πάντως που την έβλεπα για πρώτη φορά κ την έφαγαν τα προβλήματα του ήχου. Κρίμα!

Σχετικά με το χώμα, απλά να αναφέρω οτι υπάρχει άνθρωπος που νοσηλευεται με αναπνευστικά προβλήματα απο την τρίτη το βράδυ. και δεν ειναι φήμη, ειναι ο κολλητος μου.