Rockwave Day 1: Robert Plant, Chris Cornell, Europe

Εγώ πάντως μετά τους Anthrax το 2005 είχα γυρίσει σπίτι με σκισμένο φρύδι…:lol: :lol:

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω κάθετα και οριζόντια και όπως θες. Το νόημα (για μένα) ενός φεστιβάλ είναι να μπορείς να δεις, πέραν των αγαπημένων σου γκρουπ, κάποια ονόματα που ανήκουν μεν σε ένα γενικότερο χώρο (βλ. Rock) αλλά μεταξύ τους διαφέρουν αρκετά. Με αυτό τον τρόπο έχεις την ευκαιρία να δεις συγκροτήματα που αν ερχόντουσαν από μόνα τους δε θα πήγαινες να τα δεις και έτσι είναι εύκολο να σε κερδίσει κάτι καινούργιο.
Για παράδειγμα, πριν από 7 χρόνια είχαν παίξει οι In Flames με τους Dream Theater. Metal και οι δύο αλλά καμία σχέση μεταξύ τους. In Flames δεν είχα ιδέα τι έπαιζαν και παρόλο που είναι αρκετά μακριά από τα ακούσματά μου, και πωρώθηκα στη συναυλία τους, και cd τους πήρα. Το ίδιο και πριν 2 χρόνια με Anthrax-Twisted Sister.
Φέτος, πολλοί που θα πάνε μόνο πχ για Plant, θα ακούσουν Cornell και θα πουν: “Ωπ, ωραίος αυτός…ας τον τσεκάρω.”. Ενώ αν είχες σε ένα φεστιβάλ 4 ονόματα που παίζουν ακριβώς τα ίδια, δε θα έβλεπες τίποτα καινούργιο, αφού αν όλοι ερχόντουσαν και μόνοι τους, πάλι θα τους έβλεπες.
Got my point;

Αυτό να το κάνουν στα πραγματικά festival που έχουν 10+ μπάντες τη μέρα, όχι εδώ… Άμα εγώ δεν θέλω να δω τον Cornell (κοίτα που θα τον μάθουμε στο τέλος…) γιατί να μου κόβει μισή ώρα από τους Europe. Απλούστατα δεν μου την κόβει, πάω Θεσσαλονίκη κ γλιτώνω κόπο κ χρήμα. Και την επόμενη Europe + Raw Silk (πχ) για να ξέρουμε τι βλέπουμε…αυτά…

:respect:
μάλλον για pt1 με βλεπω κάθως θα πάω μόνη κι έρημη(που να μαζέψεις κόσμο για europe,plant,cornell-oι περισσότεροι φίλοι και γνώστoι του είδους μείναν με την απορία τι είναι soundgarden!) και με διακατέχει μια ανεξήγητη και παράλλληλα ακατανίκητη επιθυμία να γυρίσω ολόκληρη…τώρα απλά βγαίνω στη ζητιανιά…

Ok! Oi loipes meres kapws trwgontai…! Alla R.Plant/Chris & Europe pou kollane metaksy tous re arxontes twn ellinikwn synavliwn??? As ginoume epitelous pio logikoi! Kai prwti fora twn Erope stin Elladitsa me J.Norum kiolas kai 2 nees kiklofories kai na paiksoun 30 lepta enw to minimum xreiazontai 1,5 wra sto nero…!!! Ki o Chris 2o onoma me mono 1 cd single ki afto mesw tainias??? EEEE!!! ELEOS!!! Organwthite REEEEEEEEEEEEEEE!!![-X #-o [-X #-o [-X #-o #-o [-X #-o

Καταλαβαίνω ρε φίλε να θες να δεις πολύ ώρα τους Europe αλλά αυτά που λες για τον Cornell είναι λάθος. Δόξα το θεό έχει πολλά τραγούδια να κάνει και 3ωρο πρόγραμμα.

respect στον Chris Cornell και στους Soundgarden

όσοι δεν τον ξέρετε, να τον μάθετε…
τι Europe και…!

Δηλαδη ο Plant που ειναι Headliner ποση ωρα θα παιξει??

Aν το δεις απο πλευρας δισκογραφιας,θα πρεπε να παιξει κανα 2ημερο σερι…:lol:

καθένας με τη τρέλα του και αυτός με την ομπρέλα του εδώ μέσα!

Δε σε καταλαβαίνω ρε Outshined. Δηλαδή το να μη πιστεύει κάποιος ότι ο Cornell θα έπρεπε να είναι πάνω από τους Europe, είναι τόσο τραγικό που το θεωρούμε τρελό και χαζό?

Υπάρχει κάποια ατράνταχτη επιχειρηματολογία που δε βλέπω? Λέτε όλοι, “εντάξει σε μερικούς αρέσουν οι Europe και για αυτό πιστεύουν ότι θα έπρεπε να είναι πάνω από τον Cornell”, αλλά εσείς, γιατί πιστεύετε ότι ο Cornell θα έπρεπε να είναι πάνω από τους Europe? Ακριβώς για τον ίδιο λόγο!!! Γιατί μουσικά σας κάνει περισσότερο κλικ… Επομένως, δεν είναι ανάγκη όποιον διαφωνεί μαζί σου να τον βγάζεις τρελό… (μιλάω γιατί το παραπάνω σχόλιο, συμπεριλαμβάνει εμμέσως και εμένα…)

Και το σχόλιο της Ελένης για τους Soundgarden επιβεβαιώνει αυτό που έλεγα. Ο κόσμος στην ΕΛΛΑΔΑ δε ξέρει τι εστί Cornell. Δε ξέρω πόσο κόσμο υπολογίζετε εσείς για την πρώτη μέρα, αλλά εγώ πάνω από 7000 κόσμο δε το βλέπω… Και πιστεύω ότι οι Europe μόνοι τους θα μάζευαν τουλάχιστον 5000. Εδώ παραπάνω μάζεψαν οι Aha στο ΣΕΦ πέρσι…

Και αν δε την έζησα την εποχή, μου επιτρέπω να εικάζω ότι οι Europe στην Ελλάδα έχουν μεγαλύτερο κοινό από τους Aha…

Και το κλαψομούνιασμα συνεχίζεται ακάθεκτο…:lol: :lol: :lol: :lol:

Μερικά πράγματα ρε συ Κarvou δεν είναι υποκειμενικά. Δεν είναι υποκειμενικό ότι ο Cornell θα μαζέψει περισσότερο κόσμο από Europe. Eίναι γεγονός. Ο λόγος που πρέπει να είναι πάνω ο Cornell από τους Europe δεν είναι ότι εμένα μου αρέσει περισσότερο. Είναι ότι είναι πιο μεγάλο όνομα. Και μένα μου αρέσουν οι Αnathema πολύ περισσότερο από τους Iced Earth αλλά δεν διαμαρτύρομαι για το ότι θα παίξουν πρώτοι αφού ξέρω ότι πιο πολύ κόσμο έχει η παγωμένη γη. Τί να κάνουμε δηλαδή;

Πρώτον, το πόσο κόσμο θα μαζέψει έκαστος, είναι κάτι τελείως μη αντικειμενικό. Λέγεται εκτίμηση και δεν είναι ακόμα γεγονός.

Δεύτερον, αυτό που λέω (και επιμένω) δεν είναι ότι οι Soundgarden ή οι Audioslave έχουν λιγότερο κόσμο από τους Europe. Το αντίθετο μάλιστα. Ο Cornell μόνος του όμως, επίσης ΔΕΝ έχει την ίδια απήχηση με τους Soundgarden και τους Audioslave και εγώ εκτιμώ ότι περισσότερος κόσμος θα πήγαινε σε ένα φεστιβάλ με μισή ώρα Cornell και μία ώρα Europe παρά το αντίθετο…

Εγώ απλά για να γίνω πιο κατανοητός, επαναλαμβάνω το επιχείρημα μου με τον Waters.

Οι Pink Floyd μόνοι τους γεμίζουν 2 ΟΑΚΑ. Ο Waters στη συναυλία του πέρσι, με όλη την Αθήνα γεμάτη αφίσες με το “Dark Side of the moon”, με ένα καταπληκτικό σόου και καλούς μουσικούς γύρω του, δεν κατάφερε να γεμίσει την Μαλακάσα…

Έτσι πιστεύω και για τώρα. Ο Cornell μόνος του, δε μπορεί να φέρει περισσότερο κόσμο στο φεστιβάλ από τους Europe (για τα Ελληνικά δεδομένα φυσικά).

Τώρα, αν όλα τα παραπάνω σας πείθουν ότι είμαι τρελός, παλαβός, βλάκας ή οτιδήποτε άλλο, τότε δε μπορώ να κάνω κάτι άλλο

συμφωνώ

Απ’οσο ξερω, εκτος απο τον χεντλαϊνερ, οι υπολοιποι παιζουν ακριβως την ιδια ωρα. Οποτε τι σημασια εχει ποιος ειναι 2ος και ποιος 3ος? Για μενα η σειρα σημαινει απλως σεβασμος στην ιστορια του καθε καλλιτεχνη. Κι απ’τη στιγμη που μιλαμε για τον τραγουδιστη, κιθαριστα και συνθετη ενος εκ των μεγαλυτερων ροκ συγκροτηματων τα τελευταια 25 χρονια καθως και της μεγαλυτερης ροκ φωνης την περιοδο αυτη, τοτε το οτι θα εμφανιστει 2ος φανταζει οχι απλως λογικο για μενα, αλλα επιτακτικο. Απο κει και περα, και 3ος να ερχοταν, θα επαιζε την ιδια ωρα. Οποτε οι οπαδοι των Γιουροπ μπορουν ν’απεχουν αν θελουν ως αντιδραση στο οτι το αγαπημενο τους συγκροτημα δεν παιζει χεντλαϊνερ σ’ολα τα φεστιβαλ του κοσμου, επειδη πιστευουν οτι ο Τεμπεστ επηρεασε Πλαντ και Κορνελ κι οχι το αντιθετο οπως ισχυριζονται καποιοι κακοηθεις, επειδη καποιοι χρηστες αυτου του σαϊτ ειναι πολεμιοι των Γιουροπ ή για οτι αλλο θελουν, αλλα ΟΧΙ για την διαρκεια του σοου του συγκροτηματος.

Τελικά αυτή η λέξη έχει πολύ σουξέ στο forum, την διαβάζω πολύ συχνά! :lol3: :lol3: :lol3: :lol3: :bow: :bow:

Μόνο που δεν είναι κακό να είμαστε λίγο πιο συγκρατημένοι όσον αφορά τη γλώσσα μας :slight_smile:

Αν παίξουν την ίδια ώρα με τους άλλους, δεν τίθεται θέμα. Αλλά αν παίξουν μισή ώρα μόνο όπως έχω ακούσει από κάμποσους τότε τίθεται ένα μίνι θέμα και εμένα θα με ενοχλήσει τα μάλα…

Πάντως, αυτά που λες για το ποιος επηρεάστηκε από ποιον, δε μου λέει τίποτα… Κάποτε οι Metallica είχαν ζητήσει από τους Europe την άδεια για να διασκευάσουν το “Treated Bad Again”. Σημαίνει τίποτα αυτό για τη σύγκριση των Μετάλικα με τους Europe? Δε νομίζω…

Το ποιος μπαίνει πρώτος, δεν είναι θέμα ιστορίας… Είναι θέμα απήχησης στο κοινό. Ο πιο δημοφιλής πάει και πιο ψηλά…

(Δηλαδή αν φέρουν το πτώμα του hendrix να παίξει, θα πρέπει να το βάλουμε headliner και να περιμένουμε να ξανά ζωντανέψει για να τον ακούσουμε?:stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: )

Ναι, και δύο roadies θα τον κρατούν παραμάσχαλα σε φάση ‘‘Τρελό Γουίκεντ στου Μπέρνι’’! :slight_smile: