Rockwave Day 1: Robert Plant, Chris Cornell, Europe

δεν σε δουλεύω απλά είπα ότι το ενεργό πλάτος ήταν ουσιαστικά το ίδιο με τις άλλες χρονιές και ότι το ύψος της σκεπής δεν είχε κανένα νόημα. Για το ύψος του πατώματος του stage, ναι είναι ψηλότερο από πέρσι και ναι διευκολύνει τη θέαση. και φυσικά end of story γιατί ο συγκεκριμένος διάλογος δεν προσφέρει απολύτως τίποτα. Ο καθένας μπορεί να κρίνει για την πάρτη του. Απλά είπα να πω την άποψή μου μπας και βοηθήσω και κάποιους οι οποίοι θα πάνε πρώτη φορά σε ελληνικό “festival” και έχουν αυξημένες προσδοκίες με αυτά που ακούνε από τα media (για ανακαινισμένους χώρους κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα).
Αυτά και συγνώμη αν έγινα κουραστικός.

cheers m8 :wink:

ρε παιδια η σκηνη ηταν μια χαρα. αλλα πραγματα ηταν κακα και ελπιζω να βελτιωθουν μεθαυριο.
νομιζω οτι ειναι κατανοητο απ’ολυς που βρεθηκαν σημερα εκει οτι το pl2 πρεπει να μεγαλωσει γιατι 7000 ατομα δεν χωρανε εκει μεσα. εγω ο ιδιος θα παρω αυριο την didi τηλ να τους το πω ωστε να μην γινει κανεναν κακο και μετα ψαχνουμε ενοχους!

Μην ανησυχεις θα μεγαλωσει το ΠΛ2. Απλα, οσοι λεγαμε οτι το ΠΛ2 θα μικραινει και θα μεγαλωνει αναλογα με την προπωληση δικαιωνομαστε…

μακαρι…

Λοιπόν, η σκηνή είναι πολύ μεγάλη και όποιος γκρινιάζει, θα πάψει να γκρινιάζει μόλις τη δει. Κλίση στην αρένα δεν υπάρχει (τουλάχιστον κάτι τεχνητό). Είναι το κλασικό έδαφος της Μαλακάσας με τα υψωματάκια και τα βαθουλώματα.

Παίρνουμε τις μπάντες μία μία:

Redrum: Δε τους είδα, ψάχναμε να δούμε που θα παρκάρουμε. Ευτυχώς τα περάσαμε σήμερα αυτά και ξέρουμε για τις επόμενες μέρες τι να κάνουμε και τι όχι…

Europe: Πάρα πολύ καλή απόδοση από όλους τους. Tempest πολύ καλός και τα έδωσε όλα (στο τέλος έσπαγε η φωνή), Norum = guitar hero. Αλλά οι καημένοι ξενέρωσαν τη ζωή τους. Το PL2 είχε 3-4 σειρές ανθρώπων. Είπε ο Norum να πετάξει την πένα και η πένα πέρασε πάνω από όλο τον κόσμο στο PL2 και προσγειώθηκε στο γκαζόν. Κωμικοτραγικά πράγματα.

Cornell: Καταπληκτική χροιά και φωνή. Έπαιξε αγαπημένα κομμάτια (έπαιξε και το Show me how to live). Οι μουσικοί που είχε, ήταν τίμιοι μουσική και έπαιξαν πιστά τα κομμάτια από σόλο περίοδο, Soundgarden περίοδο και επίσης τα κομμάτια από το δίσκο Audioslave. Τα κομμάτια όμως του Out of Exile, εμένα δε μου άρεσε ΚΑΘΟΛΟΥ όπως τα έπαιξαν. Δεν είχαν το feeling που έχουν στο δίσκο. Ψιλοπράγματα βέβαια, αλλά εμένα με ψιλοχάλασαν γιατί τον έχω λιώσει το δίσκο

και τώρα η στιγμή που όλοι περιμένατε:

Robert Plant & The Strange Sensation : :respect: :respect: :respect:

Πλέον δεν έχω ελπίδες για να δω τους Led Zeppelin. Ή μάλλον για να είμαι πιο ακριβής, δε με νοιάζει. Ο Plant, σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους του, από το να μαζεύει πενηντάευρα σε αρπαχτές τραγουδώντας παλιές του επιτυχίες από περασμένα μεγαλεία, μάζεψε γύρω κάμποσες μουσικάρες, με μοντέρνες ιδέες και διάθεση για να ανακαλύψουν νέους ήχους και μαζί τους περνάει μία δεύτερη νιότη και μαζεύει πενηντάευρα κάνωντας την καύλα του! Έχει γραμμένους στα παλιά του τα παπούτσια όσους τα έσκασαν για να ακούσουν τις επιτυχίες των Led Zeppelin γιατί μόνο αυτές ξέρουν. Αυτός ήταν εξ’αρχής ξεκάθαρος. Θα παίξουν οι Robert Plant και οι The Strange Sensation!!! Και όχι μόνο έπαιξαν, αλλά σοδόμησαν τα αυτιά μας και μου επιτρέπουν να πιστεύω ότι όσοι τον έχασαν σήμερα, απλά έφαγαν τεράστια ήττα και δεν το έχουν καταλάβει ακόμα…

Για τον δίσκο “Mighty Rearranger” έχω μιλήσει άπειρες φορές και δε θα πω και τώρα πόσο καινοτόμος δίσκος είναι. Συνδυάζει ροκ, ελεκτρόνικα, έθνικ, τριπ-χοπ και πολλά ακόμα είδη που ξέρω ότι υπάρχουν αλλά δε μπορώ να τα ονομάσω. Ο κόσμος όμως δε τον ξέρει. Κακά τα ψέματα. Έπαιζε κομμάτια από αυτό το δίσκο και η παγωμάρα στον κόσμο ήταν ίδια με την παγωμάρα των Τσέχων όταν έφαγαν το γκολ από τον κολοσσό τον Δέλλα. Έπαιζε κομμάτια των Zeppelin που δε τα βρίσκεις στα best τους και τα έπαιζε δίχως να ακούγονταi ως Zeppelin. Ακούγονταν σαν να τραγουδά ο Robert Plant για τους Strange Sensation. Ήταν στη σκηνή και μας πρόσφεραν ένα μωσαϊκό ήχων που δεν συναντάς κάθε μέρα. Μία πανδαισία ήχων που εμένα προσωπικά με συνεπήρε.

Πιθανό re-union για τους Zeppelin, θα είναι πισωγύρισμα για τον Plant. Αυτή τη στιγμή είναι μέσα στα πράγματα. Μέσα στις εξελίξεις της μουσικής και το χαίρεται. Δεν είναι σαν τους Europe ή το σόλο του Cornell που θέλουν να ακούγονται μοντέρνοι. Η μουσική των Robert Plant & The Strange Sensation είναι μοντέρνα από μόνη της! Δεν βλέπω κανένα λόγο να συμμετάσχει σε re-union. Γιατί? Για να βγάζει περισσότερα λεφτά (έχει ήδη αρκετά) παίζοντας αυτά που έπαιζε 35 χρόνια πριν? Αν ο Plant είναι έξυπνος θα συνεχίσει να δίνει λίγη από την αίγλη του στους S.S. και αυτοί θα τον βοηθούν να είναι πρωτοπόρος στις εξελίξεις.

Επικεντρώθηκα πολύ στους S.S. γιατί φοβάμαι ότι τέτοιες μουσικάρες δε θα έχουν την αναγνώριση που τους αξίζει και θα τους σκιάσει η ιστορία του Plant. Ο κόσμος μέχρι το encore μου φαινόταν υποτονικός. Δεν ήξερε τι ήταν αυτό που άκουγε και δε του άρεσε που δεν άκουγε το Stairway to Heaven για να πάρει την κοπελιά του αγκαλιά και να πηγαίνουν πέρα δώθε. Δυστυχώς, λίγοι από όσους ήταν σήμερα στη Μαλακάσα, θα έχουν εκστασιαστεί όσο εγώ. Στο encore ο Plant είπε γνωστά τραγούδια από Led Zeppelin και εκεί έγινε πανικός από όλο τον κόσμο. Όλοι ξέρουν το Whole Lotta love εξάλλου.

Τέλος, ευχαριστώ τον Robert Plant που εμμέσως στήριξε το εναρκτήριο μου ποστ για το τόπικ που έχω φτιάξει για το τι ακούτε από σκυλάδικα… Όποιος το έπιασε, το έπιασε και αυτό τον τιμά!!!:wink:

karvou συμφωνώ με χίλια για τον Plant. Έχει φτάσει σε ένα επίπεδο στο οποίο συνθέτει τη μουσική που γουστάρει μακριά από το τι θα πουν οι εταιρείες και οι οπαδοί. Δυστυχώς πολύς κόσμος περίμενε ένα best από Zeppelin. Αυτό θα ήταν λάθος γιατί ο άνθρωπος έχει προχωρήσει καλλιτεχνικά και έχει ξεφύγει από την τότε εποχή.

όσοι πήγατε Plant μπορείτε να μας πείτε που είναι καλύτερα να πάμε για να βλεπουμε καλά τις άλλες μέρες,εχοντας pl3 εισητήριο??:-k :-k thanx!!

Παιδιά μήπως μπορεί κανένας να μου πει τι ώρα άνοιξαν οι πόρτες και ποτε ακριβώς βγήκαν τα συγκροτήματα; Επειδή λόγω φοβερής γκαντεμιάς θα αργήσω πολύ να φτάσω στη συναυλία των Metallica θέλω να συγκρίνω λίγο για να καταλάβω τι θα προλάβω από την συναυλία.
Ευχαριστώ.

Ο Χωρος(PL2) μπροστα απο τη σκηνη αυξομειωνεται συμφωνα με τις πωλησεις των εισητηριων. Αυτο ειναι κατι που το ειχαν πει οι οργανωτες απο την αρχη. 10 μετρα τη πρωτη μερα, 18 μετρα τη τελευταια.

Ενας μουσικος(αν ετσι θελει να λεγεται) γραφει μουσικη πρωτον για το κοσμο(γιατι σε αυτους οφειλει την επιτυχια του) και μετα για τον εαυτο του. Αλλιως θα ηταν ολοι Malmsteem και θα γελουσε και ο καθε πικραμενος. Με λιγα λογια οφειλε να παιξει Zeppelin και οχι Zeppelin διασκευες οι οποιες ηταν και κατω του μετριου. Ο Plant ηταν μεγαλη απογοητευση οχι μονο γιατι δεν επαιξε τραγουδια τον Zeppelin αλλα γιατι εβγαλε κομπλεξ. Ατακες του στυλ “When i was with them” και αλλες οπως στη προσφατη συνεντευξη του “I don’t remember anything from back then” δειχνουν ακριβως αυτο το πραγμα. Κριμα γιατι φωνητικα σαφως καλυτερος απο οτι στα προηγουμενα του Live θα μπορουσε να κανει ενα πολυ καλυτερο προγραμμα.

Και τωρα φτανουμε στο πραγματικο αστερι της βραδυας. Ο Cornell απλα δε σταματιεται! Και καποιοι εδω ειπαν οτι επαιξε Show me How to Live(ως κατι φοβερο) και οτι προσπαθει να ακουστει μοντερνος κλπ. Υποθετω οτι κανετε πλακα…Αυτος εδειξε απο το 86’ προς τα που θα παει η μουσικη και το κανει συνεχεια απο τοτε! Και δε λεω, γαμω τα κομματια το Show Me How to Live, αλλα εδω επαιξε OUTSHINED, RUSTY CAGE και JESUS CHRIST POSE(δε ξερω ποσοι απο αυτους που ηταν στο Live καταλαβαν τη ειδαν). Μετα το Live στη Κουβα και στο Live8 ειχα τρελο αγχος αν θα μπορει να τραγουδησει…ο τυπος απλα τα ξεφτυλισε ολα. Οσο για τη περιοδο του με τους Audioslave τα κομματια τα ειπε 1000 φορες καλυτερα απο οτι στο δισκο. Και εδειξε και στον Jackson πως επρεπε να παιχτει το Billy Jean. Chris Cornell…η καλυτερη 1:30 ωρα που εχω περασει σε Live!

ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΣΑ ΑΚΟΥΓΟΤΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΛΙΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ.ΔΛΔ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ-ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΤΣΙ?

ΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ.ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ,ΤΑ ΒΡΗΚΑΤΕ ΕΥΚΟΛΑ,ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΣΑΚΑΤΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ?

ΥΓ.ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ AYΡΙΟ,ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑΤΕ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΩ ΕΚΕΙ?ΜΠΡΟΣΤΑ,ΠΙΣΩ η ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΑ?:-k

Setlist Robert Plant

Intro/ Shine It All Around/ Takamba/ Misty Mountain Hop/ Tin Pan Valley/ Friends/ Going To California/ Four Sticks/ Nirvana/ Slow Dancer/ Freedom Fries/ Black Dog/ Gallows Pole
Encore: Seven And Seven Is (intro) / Whole Lotta Love

Ηταν υπεροχα…:slight_smile: :smiley: :smiley: :roll: εγω ημουν στο pl2, και ενω αρχικα ειχαμε αρκετο χωρο, στο τελος ημασταν σαν σαρδελες… Επειδη ημουν μπροστα, δεν μπορουσα να καταλαβω τι κοσμο ειχε πισω… Πάντως ο Plant ΘΕΟΣ… Τοσο καιρο μου λεγανε οτι εχει χασει τη φωνη του, δεν μπορει να τραγουδήσει και αλλα τετοια, νομιζω ομως οτι χθες, τα κατάφερε μια χαρα, τι λετε οσοι τον ακουσατε?

Δεν ειπε το misty mountain hop,ειπε το ramble on…

Ο Plant τραγούδησε όντως τέλεια. Και τις ψηλές τις έπιασε κανονικότατα.

+100000000000000000000000000000000000000000000

Tα ειπες όλα μα όλα τα ίδια θα έλεγα κι εγώ και για τον εκστασιασμό έχεις απόλυτο δίκιο εγώ πάντως οταν ακούω βλέπω νιώθω τον Robert εκστασιάζομαι το χω ξαναγράψει του χρωστάω πολλά όως θα ξαναγράψω για ακόμη μια φορά για μένα η καλύτερη ροκ αντρικη φωνή που πέρασε ποτέ και χθες το βράδυ απέδειξε οτι ειναι άξιος του θαυμασμού μου λες και δεν πέρασε ούτε μια μέρα απο κεινο το λαιβ στην ΝΥ το 1988…

Να πω και κάτι άλλο απο χθες έγινα και φανατική του Cornel εύγε του κι αυτουνού Δευτέρα πάω Πανεπιστημίου να πάρω οσα σιντι του δεν έχω :smiley:

Καλός ο χώρος μόνο που ψιλοταλαιπωρήθηκα στο παρκάρισμα και

ρε παιδιά να το πω??? σπάστηκα και με κάτι άλλο ποιο?

Που καθόμουν στους vip γμτ δηλαδή[-X [-X [-X που είναι τα χρόνια που πηγαίναμε στο όρθιο αισιχτίρ άλλη φορά θα πάω στο όρθιο και οτι γίνει το πολύ πολύ να με πάρουν τα ασθενοφόρα :smiley: και να με δείξουν οι ειδήσεις το άλφα
ΤΡΕΛΛΗ ΓΡΙΑ ΛΥΠΟΘΥΜΗΣΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΗΡΑΝ ΣΗΚΩΤΗ
και να οι συζητήσεις που πας κυρά μου γριά γυναίκα στο όρθιο:D

Τι λέτε ρε??? Όσο υπάρχει ο ρομπερτ ο τζεφ ο ερικ που δεν γερνάνε δεν θα γεράσουμε ποτέ ούτε μεις οκ λίγα κιλάκια τα βάλε και ο ρομπερτ και κάτι γρίζους κροτάφους τους έχει αλλά ειναι ο ρομπερτ

Λοιπον, μερικα σχολια για την χθεσινη μερα…

Europe: Αν και η μουσικη τους εμενα μου ειναι αδιαφορη, μπορω να πω οτι μου αφησαν θετικη εντυπωση ως μπαντα, καλοι μουσικοι, καλη φωνη ο τραγουδιστης και γενικα φαινεται να εχουν δουλεψει μεταξυ τους σαν συγκροτημα, οχι οτι να ναι. Μακαρι οι φιλοι τους να τους δουν καποια στιγμη σε καποιο κλειστο χωρο, και οχι στα πλαισια ενος φεστιβαλ για να τους ευχαριστηθουν καλυτερα… (ολοι αυτοι που ψηφιζαν Europe για headliners ή εστω πανω απο τον Cornell που ηταν χθες?:-k anyway…).

Robert Plant: Δεν θα μπω σε διαδικασια να κρινω την εμφανιση του γιατι πολυ απλα πρωτη φορα ακουγα δουλεια του που δεν σχετιζεται με Zeppelin και η γευση που μου αφησε ηταν αδιαφορη ως ενοχλητικη μερικες στιγμες (δεν τα παω καλα με αυτα τα ψυχεδελικα:) ). Aλλα εφοσον οι φανς του τον ευχαριστηθηκαν (και αυτο ειναι που μετραει), δεν μου πεφτει λογος.

Chris Cornell: Ο λογος που βρεθηκα εχθες στην Μαλακασα και που εσκασα 70 ευρω για να ειμαι και μπροστα-μπροστα! Mολις τελειωσαν οι Europe μπηκα στο PL2 και αφου εφυγαν οι φανς των Europe καταφερα και επιασα θεση στο καγκελο μπροστα στον Cornell. Ενταξει τι να πω??? Ο ανθρωπος ηταν καλυτερος απο οτι τον περιμενα και τον ειχα ακουσει σε κατι τελευταιες συναυλιες του. Ο περιορισμενος χρονος τον περιορισε σε λιγα τραγουδια αλλα ο Chris κατανοωντας οτι δεν ειχε πατησει Ελλαδα για συναυλια ποτε μας προσεφερε ενα χορταστικο σετλιστ (και τα 14 τραγουδια τελεια!!!), παραλειποντας ευτυχως αρκετα κομματια του απο το τελευταιο σολο αλμπουμ του (μετριο αλμπουμ δυστυχως) και οχι απο τα διαμαντια του παρελθοντος. Μεγαλη εκπληξη το Say Hello To Heaven απο Temple Of The Dog και αποθεωτικο τελειωμα με Jesus Christ Pose…και αφου συνηλθα και απο αυτο, εφυγα απο το PL2 να πιασει την θεση κανας φιλος του Plant και πηγα και αραξα στο χορταρι…Μην εχοντας ζησει την εποχη του Seattle, ειμαι αρκετα χαρουμενος που σε λιγοτερο απο εναν χρονο εχω καταφερει να δω 4 φορες Pearl Jam, και μια τον ΘΕΟ Cornell.

Μπορει κανεις να με βοηθησει με το setlist του Cornell???
Θυμαμαι τα κομματια, αλλα οχι την σειρα ακριβως…καπως ετσι:

Spoonman
Outshined
Show Me How To Live
What You Are
Say Hello To Heaven
Like A Stone
Doesn’t Remind me
Billie Jean
Rusty Cage
Be Yourself
Cochise
You Know My Name
Black Hole Sun
Jesus Christ Pose

Η μεγαλυτερη ακυριλα που εχω ακουσει ποτε. Μηπως αντι για “γραφει” εννοεις “παιζει στα Live”? Αλλα και παλι διαφωνω. Ενας μουσικος (αν ετσι θελει να λεγεται) πρεπει να γραφει τον κοσμο στ’αρχιδια του και ο μονος τροπος για να ειναι ειλικρινης απεναντι τους ειναι να ειναι ειλικρινης απεναντι στον εαυτο του. Και αυτο κανει ο Plant, οποιος θελει τον ακολουθει. Η σχεση του με την μουσικη των zep ηταν γνωστη πριν το live. Οποιος πηγε να ακουει zeppelin καλα να παθει.

Παιδιά για την ερώτηση μου μήπως ξέρει κάτι κανείς;

Ευχαριστώ

Αλλο στην πρωτη μερα ομως και αλλο στην τριτη… Χθες ειχε λιγοτερες μπαντες… Οι πορτες κατα τις 15:30 λενε οτι ανοιγουν, αμφιβαλλω ομως… Κατα τις 18:00 πιστευω θα ξεκινησουν τα support… Αλλα με επιφυλλαξη ολα αυτα…