Rockwave Day 1: Robert Plant, Chris Cornell, Europe

Ευχαριστώ φίλε, αλλά μήπως ξέρεις να μου πεις χθες τι έγινε;

Κατάφεραν και χαντάκωσαν μια χαρούλα το opening act. Οι περισσότεροι ούτε ξέραμε ότι χθες παίζαν και οι Redrum! #-o #-o #-o

Δεν ημουνα…#-o #-o :stuck_out_tongue: :lol: :lol:

Ε? Ποιοι ειναι αυτοι???:-s

Europe: λιγο μετα τις 6
Cornell: 8
Plant: περιπου 10 παρα τεταρτο

Χίλια ευχαριστώ φίλε, ελπίζω την Τρίτη που θα έχει και άλλο support να αργήσουν περισσότερο:!:

Τρομερή μέρα η χτεσινή. Θα αρχίσω με την διοργάνωση η οποία με εξέπληξε,πράγμα που δεν το περιμένα. Πολλά αλλάξαν στο Terra Vive όπως υποσχέθηκαν. Αφαιρέθηκε καταρχήν το πλαστικό
από κάτω και πλέον είναι γρασίδι, το PL2 είναι σκαμένο, το PL3 δεν ήταν δα και τόσο μακρυά από την σκηνή όπως νόμιζα. Ο ήχος για άλλη μια φορά ήταν τέλειος, καθαρός και δυνατος. Η σκηνή, τεράστια και επιβλητική. Μεγάλη σε μήκος καθός και σε ύψος. Γενικότερα η διοργάνωση ήταν εξαιρετική.
Ο καιρός ήταν τέλειος για συναυλία, καθόλου ζεστη, ελάχιστος ήλιος και βοριαδάκι.

Στο ψητό τώρα,
-οι Redrum ήταν καλοί αλλά όχι του γούστου μου.
-οι Europe δεν με ενθουσίαζαν ιδιαίτερα ως τώρα αλλά από χτες με έκαναν να τους δω πιο θετικά
-ο Chris Cornell, φωνάρα, υπέροχος πάνω στην σκηνή, τρομερή απόδοση και εκπληκτικό setlist, καθώς και η μπάντα του αν και μικροί ήταν φοβεροί.
-όσο για τον Robert Plant μπορώ να πω πως από πότε βγήκε στην σκήνη μέχρι το τέλος μια ανατριχίλα με διακατείχε. Ίσως από τους καλύτερους frontmen που έχω δει. “Γέμισε” η σκηνή μόλις βγήκε. Οι κραυγές του ακόμα συγκλονιστικές. Οι Strange Sensation μουσικάρες. Και μαζι με αυτά που έλεγε ανάμεσα στα κομμάτια που έδεναν τέλεια με την μουσική, τα σκηνικά, και τον χαρακτήρα του με συνεπήραν, (άσχετα αν μερικοί τον παρεξήγησαν, λέγοντας πως δεν την παλέυει…#-o [-X ) απέδειξε γιατί θεωρείτε ίσως ο απόλυτος frontman.
Εσείς στην Θεσ/νίκη έχετε να ζήσετε μια αξέχαστη βραδιά σήμερα…

Συνοψίζοντας, χτές ήταν μια γαμάτη μέρα και αν κυλίσουν έτσι και οι άλλες 2 μέρες θα μιλάμε για το καλύτερο Rockwave ως τώρα.

Υ.Γ. Ο κόσμος ίσως ήταν λιγότερος από ότι περίμενα, αλλά σίγουρα μας έκανε εμάς που πήγαμε να απολαύσουμε την μέρα πιο άνετα.
Υ.Γ. Κι όμως θα το πώ, μπράβο στην Didi για την χτεσινή διοργάνωση, μη λέμε μόνο τα αρνητικά…

Mε τοσα που σκασαμε, αυτονοητο ηταν αυτο…

στους europe κι εγώ καθιστή ήμουν και είχαμε αποφασίσει(εγώ και ο εαυτός μου) εκεί να παραμείνω… Τώρα πώς μόλις έσκασε μύτη ο χρηστάκης βρέθηκα μπροστά μπροστά (2η σειρά) τι να σας πω…?παραμένει μυστήριο… δεν ξέρω πως και γιατί αλλά στους europe δεν βαρέθηκα στιγμή… Ήταν εκεί+μια κοπέλα φανατική μέχρι το κόκαλο που’χε σηκωθεί και χτυπιόταν και για κάποιο λόγο γούσταρα που την έβλεπα να πορώνεται…το άτομο δεν έχασε στίχο…νομίζω πως η εμφάνισή τους ήταν κάτι παραπάνω από αξιοπρεπής και άφησε ικανοποιημένο το λιγοστό πλην όμως φανατικό κοινό τους που είχε συγκεντρωθεί κυρίως στο πλ2…ο Πλαντ ήταν ο Πλαντ… Παρ’όλο που δεν έχω παρακαλοθήσει στενά την μετα-ζέπελιν πορεία του δεν κατάφερε να με κουράσει… δεν ξέρω τι να πω και τι μπορεί κανείς να πει για τον ΡΟΜΠΕΡΤ ΠΛΑΝΤ…

και τώρα αρχίζουν οι υπερβολές
ο κορνελ δεν μπορεί να είναι άνθρωπος…δεν παίζει…αν πίστευα μία φορά ότι είναι φωνάρα τώρα το πιστεύω 109,5… Είχα δει πολλά βιντεάκια και ήξερα ότι τα κομμάτια τα αποδίδει πολύ καλύτερα λάιβ αλλά τι να λέμε τώρα? το παιδί γ@μησε:-# , έσπειρε, τα’σπασε,δεν άφησε τπτ όρθιο ούτε για δείγμα… έδωσε το 100% και κάτι ψηλά, απογείωσε κάθε τραγούδι σ’ένα κοινό που ήταν λίγο στον κόσμο του…ήταν τα παιδιά του δεξιά απ’τη σκηνή κι είχαν γυρίσει όλοι και κοιτάγανε αυτά και χτυπιόταν ο κακομοίρης ο κορνελάκος μόνος του… Το say hello to heaven το αναγνώρισαν ελάχιστοι…στο πλ1 οι φανατικοί ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα…και οι μουσικοί δίπλα του πολύ καλοί-δεν είμαι και καμιά ειδική αλλά έμεινα πολύ ικανοποιημένη απο’το αποτέλεσμα…κόρνελ και ξερό ψωμί…το ξέρω ότι αυτό που θα πω είναι ιεροσυλία αλλά μετά την εμφάνιση του ο.τι κι αν έκανε ο πλαντ (εκτός αν μας έλεγε κανα stairway)ήταν απλά δεύτερος… κράξτε τώρα… chris είσαι θεός,τεράστιος, υπερμέγιστος… και εγώ ως κολλημένη λέω ότι θέλω…αμ πώς…?

επιπρόσθετα σχόλια:
1.μπορεί να μην είχα σωστή αίσθηση επειδή ήμουν τόσο μπροστά αλλά ήταν το πιο ξενέρωτο κοινό που έχω δει…μερικοί αναρωτιόμουνα τι είχαν έρθει να κάνουν…Στον πλαντ ζεστάθηκε μόνο κάπως το πράγμα…
2.υπήρχαν πολλοί με τη συνοδεία των γονέων τους…
3.ο ήχος ειδικά σε europe-cornell μου φάνηκε εξαιρετικός…well done!
4.απ’το πρωί προσπαθώ να βγάλω το ‘‘βραχιολάκι’’ του πλ1 αλλά δεν μπορώ.είμαι στόκος…

τι χρώμα έιχε το βραχιολάκι?έγραφε τίποτα??

που το είδατε ότι το πλ2 είχε μέγεθος ανάλογα με την προπώληση? Στην αρχή είχε πολύ λίγο κόσμο και μετά κάπως γέμισε γιατί πολύς κόσμος πήδηξε μέσα. Η πραγματική αξία όλων αυτών που “έκανε” η εταιρεία θα φανεί στις ημέρες που θα έχει κόσμο. Γιατί χθες για rockwave ήταν απογοήτευση. Πολύ μικρή η προσέλευση.

“Ramble On”; Είσαι σίγουρη; Δε νομίζω να το είπε αυτό…εκτός αν το έπαιξε τόσο διαφορετικό και δεν πήρα χαμπάρι.

οι RedRum ειναι ποζεραδες, πολυ καλοι και ειχαν ερθει πριν 2-3 χρονια μαζι με τους house of lords. βασικα τους ευχαριστηθηκα αρκετα, και με τιποτα δεν αξιζαν το θαψιμο του να μην αναφερθουν καν. αν δεν ειχαν το πανο απο πισω, ακομα θα ψαχνομασταν.

οι οπαδοι του κορνελ ας με συγχωσεσουν επειδη ο πλαντ για μενα τον εκμηδενισε. προσωπικη μου αποψη.

προσωπικα δε με ενοχλει φιλε μου που δεν ειπε το ονομα. το κεφαλαιο zeppelin ειναι 25+ χρονια πισω πλεον, και το γεγονος οτι δεν ηθελε να δεχθει χειροκροτηματα για την αναφορα τον τιμα. αλλοι καπηλευουν και εκπορνευουν τα παλια τους εργα. ο πλαντ οχι. δεν ειναι θεμα κομπλεκς, ειναι θεμα οτι εχει 25 χρονια καριερα πλεον, και εχε βγαλει τρομερους δισκους. ακου το mighty rearranger δηλαδη. ασυλληπτο επος, και τα κομματια ηταν απιστευτα λαιβ. ηρθε σαν πλαντ, οχι σαν ζεππελιν.

και εκει θελω να καταληξω, οτι η χθεσινη εμφανιση του πλαντ ηταν μια συναυλια που θα θυμαμαι για ολη μου τη ζωη. ποτε δεν ημουν τεραστιος οπαδος των zeppelin. χτες ομως, ο πλαντ με μουσικους που ζυγιζουν 100 τονους ταλεντο ο καθενας, εδειξε τι μπορει να κανει εκει που αλλοι εχουν εκπορνευσει την ιστορια τους διασκευαζοντας τους εαυτους τους. ο πλαντ δε το εκανε. αν τα επαιζε κανονικα θα ηταν τοτε διασκευη. βλεπεις πλαντ και οχι ζεππελιν. και ετσι βλεπει ο πλαντ ως πλαντ τα κομματια, και ηταν μια απο τις πιο θεικες εμπειριες που εχω ζησει σε λαιβ.

οσοι δεν ακουσαν χτες την εκτελεση του gallows pole καλυτερα να πανε σημερα θεσσαλονικη. ειναι στα αγαπημενα μου κομματια zeppelin, και οταν ακουσα πως το λέει, εντικτωδως μου κοπηκαν τα ποδια και γονατισα. χωρις πλακα. αν ειχα λεφτα θα πηγαινα να τον δω και θεσσαλονικη σημερα.

Vaggo ο μουσικος γραφει μουσικη για το κοσμο και οχι για τη μουσικη(if you know what i mean). Προφανως και ξερουμε ολοι τι σχεση εχει με τους Zeppelin(μιας και ολη η μπαντα ηταν ο Page). Οποτε απο εδω πανε και οι αλλοι. Οσο για μενα…εγω πηγα για Cornell, οποτε και η Spears να ηταν μετα…την ιδια απογοητευση θα μου εδινε!

Eleni τη συζηταμε…μετα απο αυτο το Live που εδωσε ο Cornell τι να μας πει ο οποιοσδηποτε…! Οσο για το κοινο και τι ηξερε ο καθενας μη σε αγχωνει. Ειμαστε η μοναδικη χωρα που οι Scorpions γεμιζουν σταδια 234983287 φορες το μηνα(μιλαμε για τετοιο κομπαρσιλικι)!

Φτανω χτες στο χωρο κατα τις 16:30, παω να μπω και μας λενε οτι δεν εχουν ανοιξει ακομα οι πορτες !!!:?

Τεσπα μπαινουμε κατα τις 17:30 και βλεπουμε να παιζουν οι Redrum! Ρε μαλακα ποτε εκλεισαν αυτοι ??? Δεν ξερω ρε, τωρα τους βλεπω ιδεα δεν εχω! Τεσπα καλοι ηταν αυτοι.
Οι Europe ειχαν πολυ καλοι αποδωση αλλα θα μπορουσαν να εκμεταλευοντουσαν καλυτερα το χρονο τους και να επαιζαν καινα δυο τραγουδια παραπανω, μα κανενα κομματι απο το Wings Of Tomorrow ??? Τεσπα μακαρι να τους δουμε καποια στιγμη σε full-set εμφανιση.

Ο Cornell εδωσε ρεστα συνοδευομενος απο μια πολυ καλη μπαντα, εκανα πολυ γερο ξεκινημα με Spoonman και Outshined και ξεσικωσε τα πληθη. Ακουσαμε πολλα αγαπημενα κομματια απο Soundgarden και Audioslave και καποια προσωπικα του. Κοτυφαιες στιγμες τα “Doesn’t Remind Me”, “Cochise”, “Black Hole Sun” και “Jesus Christ Pose”. Μακαρι να τον δουμε και αυτον καποια στιγμη σε full-set εμφανιση.
Για τον Plant δεν θα πω τιποτα αφου δεν ειμαι οπαδος του και την ωρα που επαιζε η κουραση με ειχε καταβαλει αφου ειχα χτες δυσκολη μερα, οποτε πηρα δεξια στο λοφακι, καθησα οκλαδον και παρακολουθουσα, καλα ητανε αλλα δεν μπορω να εχω ολοκληρωμενη αποψη, σιγουρα οι μουσικοι που ειχε μαζι του ητανε ωραοι.

Ο χωρος και η διοργανωση: Για τους Redrum τα ειπα πιο πανω. Οι πορτες ανοιγουν στις 15:30 γραφει το εισητηριο και οχι στις 17:30 καλα αρχισαμε και φετος. Την ωρα που βγηκαν οι Europe καποιοι φτιαχνανε κατι σανιδες στο Pl2 το γελειο ειναι οτι δεν αριχαν απο πριν και δεν προλαβαν να τις τελειωσουν πριν βγουν οι Europe αλλα με το που βγαινουν οι Europe τοτε πανε και αρχιζουν τη δουλεια!#-o #-o
Επισης ηταν ντροπιαστικο να παιζουοι Europe και να ειναι μπροστα 2-3 σειρες ατομα και ολοι οι αλλοι πισω, ελεος ρε γμτ.

Η σκηνη ειναι επιτελους ψυλα και μπορουμε να βλεπουμε αρκετα καλα, επιτελους!!!
Στο θεμα των κυληκειων ειχαμε ανοδος των τιμων ξανα, πανε να τα βγαλουνε απο παντου.

Angmar none taken. Περι ορεξεως κολοκυθοπιτα…Αφου σου αρεσε μπραβο και χαιρομαι που περασες καλα. Εμενα προσωπικα δε μου αρεσει κανενα απο το προσωπικα του Plant. Οσο για τις “διασκευες” κανεις λαθος γιατι τα κομματια τα αλλαζε σε υφος οποτε τα διασκευαζε. Μιας και το Gallows Pole ειναι και μενα απο τα αγαπημενα μου οταν το ακουσα ξενερωσα αφανταστα. Την θεωρω ανεμπνευστη εκτελεση! Αλλα οπως ειπα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα. Απο τη στιγμη που ειδα live Jesus Christ Pose και Rusty Cage…

Και ο Cornell και οι Europe έπαιζαν μπροστά σε μηδέν κοινό. Στους Europe, υπήρχαν οι οπαδοί τους στο Pl2 που κάμποσοι απ’έξω στο 3 αλλά όλη η αρένα συνολικά είχε ελάχιστο κόσμο για Rockwave. Όσο έπαιζε ο Cornell στο Pl2 υπήρχε περίπου όσος κόσμος υπήρχε και πριν (όσοι μπήκαν με το ντου, ήταν περίπου ίσοι με όσους Europe-fans σηκώθηκαν και έφυγαν για να κάνουν τη βόλτα τους) και στο Pl3 είχε γεμίσει το γκαζόν με καθιστούς που περίμεναν να φτάσει η ώρα του Πλαντ.

Με λίγα λόγια, και οι δύο είχαν ψίχουλα κόσμου που πήγαν μόνο για αυτούς οπότε δεν έχει νόημα και ο οποιοδήποτε διάλογος. 100 εισιτήρια πάνω, 100 κάτω εμένα δε με ενδιαφέρουν. Και οι 2 δίχως κόσμο έπαιξαν.

Robert Plant ---------> :bow2: :bow2:

Angmar, συμφωνώ απόλυτα. Και εμένα το χθεσινό live θα μου μείνει βαθιά στη μνήμη μου, γιατί ουσιαστικά είδαμε ένα από τα πιο φρέσκα ονόματα της σκηνής (alternative είναι κατ’εμέ και κακώς δε τους έχουμε ποστάρει στις alternative κυκλοφορίες ακόμα!) που κανονικά αν δεν είχε τον Πλαντ, θα περιμέναμε να το δούμε στο Underworld με 10? εισιτήριο και με 50 άτομα κοινό και το οποίο μας πήρε τα μυαλά και το βλέπαμε σε μία συναυλία με τον κόσμο και την οργάνωση μίας μεγάλης συναυλίας και να στέκεται μπροστά σε όλο αυτό το κόσμο όπως στέκονται οι μεγάλες μπάντες!!! (το σκότωσα συντακτικά, αλλά κατάλαβες τι εννοώ!!!)

το επαιξε το ramble on τριτο στη σειρα τραγουδι!!!:wink: :wink:

[quote="“Seth,post:633,topic:2963”]
Vaggo ο μουσικος γραφει μουσικη για το κοσμο και οχι για τη μουσικη(if you know what i mean).
ο μουσικος παιζει μουσικη πρωτα για τον εαυτο του! ΤΕΛΟΣ
μουσικη για τον κοσμο παιζουν κατι “κακητεχνες” τυπου βανδη κ δεν συμαζευετε!

πραγματικα ειναι η μεγαλυτερη βλακεια που εχω διιαβασει εδω μεσα! πραγματικα μουδεινεις την εντυπωση οτι δεν εχεις ψαξει καθολου τους zeppelin!

εδω παντως ο καιρος ειναι οτι νανε κ το live toy plant θα ειναι σε ανοιχτο χωρο…
μακαρι να πανε ολα καλα!:papas: :bow2:

[quote="“bluezlick,post:638,topic:2963”]

Έλα ρε μη μασας, μια μικρή μπόρα ήταν :slight_smile: Αλλά και με χιόνι εγώ θα πήγαινα να τον δω (δε νομίζω εκείνος να έπαιζε βέβαια :p) Ανυπομονώ για το live και αν και πριν μερικές βδομάδες δεν είχα μεγάλες πρσδοκίες, τώρα ελπίζω για κάτι μοναδικό… Ελπίζω σε μια-δυο μικρές αλλαγές στο setlist, όχι πως με χαλάει οτιδήποτε και αν παίξει, αλλά ετσι για να μας πιάσει μλκσ :smiley:

Συγγνωμη μηπως πρεπει να σταματησεις ν’ακους rock και να το γυρισεις στα σκυλαδικα???

Ακου εκει ο Page ολη η μπαντα…Zeppelin ηταν και δεν θα ξαναειναι χωρις τον Bonzo (R.I.P.) … Toν ειδαμε και τον Page τι εκανε solo…ξεπουλησε μια ολοκληρη ιστορια οταν επαιξε το Come With Me με τον Puff Daddy…

PS

Σορρυ για το οφτοπικ αλλα … τι να πω…