Rockwave Day 1: Robert Plant, Chris Cornell, Europe

Χμ… Προφανώς αναφέρεσαι σε εμένα. Μιας και είσαι νέος στο φόρουμ (εκτός από το καλωσήρθες) σε ενημερώνω ότι σε εμένα δεν χρειάζεται να πετάς σπόντες. Μπορείς να μου μιλάς ευθέως, δεν παρεξηγούμαι.

Πρώτον, το Show me how to live είναι και το αγαπημένο μου κομμάτι από το δίσκο Audioslave και δεύτερον με βάση ένα σετλιστ που είχε ποσταριστεί πριν κάμποσο καιρό (το Μάιο) τότε δεν το έπαιζε ο Κορνέλ και χάρηκα που το άκουσα γιατί δεν το περίμενα. Αν μπορείς γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος στο τι σε πείραξε που είπα ότι έπαιξε το συγκεκριμένο κομμάτι.

Δεύτερον, οι Soundgarden ήταν μοντέρνοι στα 90ς, οι Audioslave ήταν μοντέρνοι (κατ’εμέ) μόνο στο πρώτο τους δίσκο (στον ομώνυμο δηλαδή). Σήμερα στο σωτήριο έτος 2007, ο Cornell με τον προσωπικό του δίσκο, εμένα δε μου φαίνεται καθόλου πρωτότυπος - καινοτόμος - μοντέρνος…

[quote="“Adaris,post:639,topic:2963”]

εγω το ειπα οχι ο seth!:stuck_out_tongue: :lol:

εγω φιλε θα πηγαινα κ η γη να καταστρεφοταν! αλλα ξες φοβαμαι μην αλλαξει τπτ τελευται στιγμη!
εμενα μου αρεσ επολυ το setlist παντως!

bluezlick το τελος ακουσε το στη γνωστη φαρσα και μη το χρησιμοποιεις γιατι δε το λες καλα!
Αν εσυ πιστευεις οτι παιζει μουσικη για τον εαυτο του τοτε καλα κανεις. Μουσικη παιζει γιατι ειτε πιστευει οτι εχει κατι καινουργιο να δωσει, ειτε γιατι θελει να βγαλει φραγκα. Οταν παιζεις live ομως εχεις απο κατω ενα κοινο στο οποιο χρωστας τα παντα και οφειλεις να τους ευχαριστησεις!

Παμε παρακατω τωρα να γουσταρουμε. Ξερεις οι Zeppelin ποτε ιδρυθηκαν? Ξερεις στο πρωτο album ποια κομματια τα εχουν κλεψει απο αλλους καλλιτεχνες και τα χωσαν σα δικα τους? Ποια ηταν η πρωτη μπαντα του Plant? Ποιος συστησε τον Plant στον Page(Μιας και αυτος δημιουργησε τους Zeppelin). Για να μη τα πολυλογουμε οτι μα οτι ακους στις συνθεσεις των Zeppelin και στο ηχο τους που σου αρεσει ειναι ιδεες του Page(με τη συμβολη του Paul Jones ενιοτε). Οταν οι αλλοι μετα το γραψιμο φευγαν και μπεκροπιναν αυτος καθοταν και εκανε δοκιμες! Πριν κανεις κρισεις επι προσωπικου να σκεφτεσαι αν εισαι σιγουρος για αυτα που λες! Στη προκειμενη περιπτωση να εισαι σιγουρος για τις δικες σου γνωσεις!

Η γνώμη του rocking.gr εδώ: http://www.rocking.gr/article3608.php

εγώ είχα μαύρο, είδα πολλά κίτρινα τριγύρω(λογικά του πλ2)
έγραφε:
29 june 07
rockwave Festival

karvou δε σου πεταξα σποντα απλα οταν διαβασα καποια post μου μειναν 2 διαφορετικα σημεια και σε αυτα αναφερθηκα. Για την ακριβεια ουτε που θυμομουν οτι εσυ τα ειπες.

Μιας και λεω “Και δε λεω, γαμω τα κομματια το Show Me How to Live, αλλα εδω επαιξε OUTSHINED, RUSTY CAGE και JESUS CHRIST POSE” ειναι προφανες οτι δε με πειραξε κατι αλλα επαιξε πολυ πιο γαματα και ιστορικα κομματια οποτε μου εκανε εντυπωση που δεν αναφερθηκες σε αυτα!

Elusive_Cure ανηκεις στο ιδιο καταλογο με τον bluzlick. Και υποθετω οτι εννοεις τον Bonham(οταν λες για καποιον Bonzo).

τι λες ρε που μας χρωστάει κιόλας και θα πρέπει να γίνει το jukebox μας? μήπως μετά από κάθε τραγούδι να ψηφίζαμε ποιό να πει μετά? καλλιτέχνης με τέτοια ιστορία στις πλάτες του μπορεί να τραγουδήσει ότι θέλει… και Βανδή που λέει ο λόγος να τραγουδούσε θα τακούγαμε… εξάλλου κανείς δεν σου υποσχέθηκε ότι θακούσεις best of των Zeppelin… οι περισσότεροι ξέραμε τι θα ακούγαμε και γιαυτό πήγαμε…

αφού ο Page ήταν όλη η μπάντα γιατί ήρθες χτες? απλά ήθελες να δεις τον “κομπάρσο” να τραγουδά κομμάτια από zeppelin??

Υ.Γ για το θέμα ramble on/misty mountain hop… πριν ταρχίσει είπε “and now a song from the misty mountains” αλλά είπε το ramble on :wink: … και όχι πολύ αλλαγμένο… δλδ εύκολα αναγνωριζότανε…

χαχαχαχαχα

Έπαιξε κάτι παρεμφερές όμως!!!:lol: :lol: :lol: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

μαγκες να κανω μερικες ερωτησεις…για να μπεις στο pl.2 παιρνεις ειδικο βραχιολακι???εγω ας πουμε που αυριο περισσοτερο με ενδιαφερει να δω theater και κυριως heaven and hell θα μπορω να μπαινοβγαινω απ το pl2 χωρις προβλημα???δεντρα για ισκιο παιζουν???στις καντινες νομιζω πας με κουπονια???

αν δεν βαριεστε ας απαντησει καποιος…:slight_smile: :wink:

Sorry για το off topic, επειδή θα κατέβουμε με τη παρέα μου με αμάξι μεθαύριο μπορείς να μου πείς (είτε εδώ είτε σε πμ) μερικές λεπτομέρειες για να μη ταλαιπωρηθούμε αφάνταστα να βρούμε να παρκάρουμε;

το επαιξε, και δεν επαιξε το misty mountain hop, ειμαι σιγουεη γιατι το συζηταγαμε με κατι αλλα παιδια…
ήταν το πρωτο κομματι που επαιξε απο zeppelin. Στην αρχη νομιζα οτι ηταν το misty mauntain… θυμαμαι καθαρα κιολας, που δεν ελεγε ολο το ρεφρεν (ετρωγε στοιχους…)…

στο whole lotta love έχωσε κάτι ελληνικό ε? το μυρίστηκα αλλά δεν καταλάβα ποιό είναι… ακούγεται και στο 1ο videaki που κυκλοφόρησε στο youtube http://www.youtube.com/watch?v=1JQ5RBOsKJ4

@starstruck: χτες μπαινόβγαινες άνετα στο PL2… αλλά στους Metallica θα γίνεται χαμός… θα σου επιτρέπεται αλλά δεν ξέρω πόσο εύκολο θαναι…

Κουραστικο να επαναλαμβανομαι αλλα τι να κανω…Πηγα για Cornell και οχι για Plant.

Οσο για τα αλλα που λες δες το Playlist του Plant και δες και το Playlist του Dio προπερσι. Ο ενας απογοητευει και ο αλλος προσφερει!

Μάλλον είμαι ο μόνος που δεν έπαθα πλάκα με κανένα group χθές…

Redrum: O θεός Michael Bormann (ex-Jaded Heart) και η μπάντα του παίξανε λίγο μπροστά σε 1000 το πολύ άτομα, αλλά όσοι τους πρόλαβαν ευχαριστήθηκαν ζεστό, καλοπαιγμένο hard rock!

Εurope: Ο μόνος λόγος που ανέβηκα Μαλακάσα!
Πολύ καλός ήχος, δεμένη μπάντα, δυνατές εκτελέσεις, αλλά όταν από κάτω υπάρχουν σε ολόκληρο το terra vide 2000 άτομα, άστα να πάνε…
Παίξανε πολλά από τους 2 τελεύταίους δίσκους, που live ακούγονται 10 φορές καλύτερα και λίγα παλιότερα!
Πέρασα πολύ καλά, ο Norum ήταν θεός και ο Tempest έχει ακόμα πολύ καλή φωνή! Ο.Κ. τις πολύ ψηλές δεν τις έβγαζε…
Frontman δεν είναι πάντως…
Από ότι έμαθα αργότερα, η κατάπτυστη didi τους έκοψε 4 τραγούδια! :evil:
Ήμαρτον!

20 ακριβώς χρόνια περίμενα να δώ live το “The Final Countdown” και έγινε και αυτό… \:D/
Και το Sign Of The Times ήταν έπος!
Και ο τρόπος που σόλαρε ο John ήταν απίστευτος! :bow:
Το Rock The Night δεν ταιρίαζει απογευματιάτικα…
Φέρτε τους μόνους τους ρεεεεεε!

Chris Cornell: Χα!

Δύο φορές live σε 1 εβδομάδα (τον είδα και Βέλγιο στις 22/6) παραπάει, όταν δεν σου αρέσει ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης…
Είχα αράξει στα γρασίδια και παρακαλούσα απλά να μην είναι πολύ οδυνηρό…
Ευτυχώς για μένα το setlist ήταν γεμάτο μελωδικά - μπαλαντοειδή κομμάτια, παρά εκνευριστικά grunge!

Αν αυτή είναι η σημαντικότερη φωνή των '90s, οι δεκάδες άλλες πολύ καλύτερες τί είναι; :-k

Φωνητικά απλά συμπαθητικός (και με πολλά φάλτσα)!
Σαν frontman απλά ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ! [-X
Δεν κουνήθηκε πάνω 3 μέτρα γύρω από τον εαυτό του!
Γιατί δεν βλέπει καμια videoκασσέτα από ένα παλιό φίλο του, που τον έπαιρνε support στα early '90s να δει τί σημαίνει frontman;
To όλο show από τα πιο άνευρα που έχω δει στη ζωή μου! :thumbdown:
Εντάξει και άλλοι κάνουν αγγαρεία όταν παίζουν live, αλλά δεν το δείχνουν τόσο πολύ!
Παρόλα αυτά, μου αρέσαν 3 - 4 τραγούδια κάπου στη μέση, είχαν κάτι ωραία σολάκια…
Ακόμα και από τα groups που δεν μου αρέσουν απαιτώ να παίζουν τουλάχιστον με νεύρο, μήπως και μου αλλάξουν την γνώμη…

Robert Plant: Μου αρκεί που τον είδα live για ιστορικούς λόγους!
Δεν ακούω ιδιαίτερα Led Zeppelin, πόσο μάλλον που αυτά που έπαιζε δεν ήταν καν ΄70s rock!
Ψυχεδελικά και πολύ παράξενα για μένα… :?
Κάτι κρουστά, κάτι πλήκτρα, σχεδόν κανένα riff! :?
Μάλλον καλά θα ήταν (για να το λένε οι άλλοι), αλλά ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ!!!
Πήγε να με πάρει ο ύπνος 3 - 4 φορές…
Ευτυχώς το encore το παίξανε riffάτο και ζωντάνεψα! 8)
Καλή εμπειρία πάντως…
Υπόθετω, αν καθόμουνα θα το απολάμβανα πολύ περισσότερο…

Και φυσικά, με μεγάλη μου λύπη διαπίστωσα, οτι αν και η φωνή του ήταν πολύ καλή, ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟΣ FRONTMAN!!!
Λίγοι είναι οι πραγματικοί frontmen (κάποιοι είναι μαθητές του Plant!), που δεν σε αφήνουν να αναπνεύσεις και σε αγχώνουν με την απίστευτη κινητικότητα τους, ανεξαρτήτως σκηνής και ηλικίας! Ευτυχώς, είχα την τύχη και την τιμή να έχω δει τους περισσότερους από αυτούς!

Και κάτι τελευταίο:

Η σκηνή! :thumbdown:

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!

Μεγάλη κοροϊδία!

Μήκος:
Ολόκληρο το κατασκεύασμα είναι σε μήκος όσο η σκηνή που χρησιμοποιούν τα groups στο Donington ή στο Wacken!
Φάινεται μεγάλο, αλλά ουσιαστικά χρησιμοποιείται το 1/3 μόνο! Ο άλλος χώρος είναι για τεχνικούς κ.τ.λ.
Σε άλλες χώρες ολόκληρο αυτό το μήκος είναι για το group και υπάρχει και επιπλέον χώρος για όλα τα άλλα! Και είναι και καλυμμένος, όχι χύμα σαν εδώ!

Υψος:
Το υψος της σκηνής από το έδαφος είναι όσο και έξω! Άρα εδώ είμαστε Ο.Κ.
Το ύψος όμως από το δάπεδο μέχρι τα φώτα, δεν φτάνει στο terra vide ούτε το μισό ξένων σκηνών…

Φωτισμός:
Tα φώτα που χρησιμοποιήθηκαν χθές, ήταν λιγότερα από αυτά που χρησιμοποιούνται στις μικρές σκηνές των ξένων festivals!

Με άλλα λόγια, μπορεί αρχικά κάποιος να ψαρώσει από το μήκος, αλλά αν το δει πιο προσεκτικά, θα διαπιστώσει ότι τα groups (χτες τουλάχιστον) παίζανε σε μικρό μέρος σκηνής, και με όχι και ιδιαίτερο φωτισμό!

Εχω την εντυπωση οτι εισαι λιγαααακι προκατειλημμενος εναντιον του Κορνελ. Αλλα τα γραφεις ωραια οποτε δεν με πειραζει… :wink:

Οσο για τη σκηνη ημουν σιγουρος. ΟΚ, πρεπει να ειναι βελτιωμενη σε σχεση με παλιοτερα αλλα οχι οσο “βελτιωμενες” ηταν οι τιμες των εισιτηριων…

@Maiden 1979:
Διαφωνω για τον Cornell, και αυτος και η μπαντα του ηταν πολυ καλλοι, ειχαν πολυ νευρο στο show τους και δεν εκαναν καθολου αγγαρεια αλλιως θα ρχοζν φανφαρες ολοι την ωρα κατι το οποιο προς τμην τους δεν εκαναν καθολου γαιτι αξιοποιησαν καθε λεπτο της εμφανισης τους για να παιξουν οσα ταραγουδια μπορουσαν. Αυτα.

Ήμουν πριν τον δώ, αλλά σου είπα ότι πήγα για να περάσω καλά και τελικά μου άρεσαν κάποια κομματάκια! :wink:
Απλά ήταν πολύ στατικός για εμένα… :dunno:

Τα βλέπουμε αλλιώς τα πράγματα… :dunno: :slight_smile:

Νεύρο έχουν οι Twisted Sister π.χ., ακόμα και μπαλλάντα να παίζουν! :lol: :metal:

Δεν είναι ακριβώς ελληνικό. Είναι αραβικό που το κλέψαμε και εμείς για να το κάνουν λαϊκό άσμα:

Οι Θεσσαλονικείς να μη το ανοίξουν για να χαλάσει η έκπληξη …

http://www.youtube.com/watch?v=i2Ci0axspUA
Σαρμπέλ με Μερκούρη :stuck_out_tongue:

Αλλά αμέσως πριν το πει το κομμάτι, μας εξυμνούσε ως λαό για τη μουσική που έχουμε και στο καπάκι έπαιξε αυτό! :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Για ποιον λες?