Μάλλον είμαι ο μόνος που δεν έπαθα πλάκα με κανένα group χθές…
Redrum: O θεός Michael Bormann (ex-Jaded Heart) και η μπάντα του παίξανε λίγο μπροστά σε 1000 το πολύ άτομα, αλλά όσοι τους πρόλαβαν ευχαριστήθηκαν ζεστό, καλοπαιγμένο hard rock!
Εurope: Ο μόνος λόγος που ανέβηκα Μαλακάσα!
Πολύ καλός ήχος, δεμένη μπάντα, δυνατές εκτελέσεις, αλλά όταν από κάτω υπάρχουν σε ολόκληρο το terra vide 2000 άτομα, άστα να πάνε…
Παίξανε πολλά από τους 2 τελεύταίους δίσκους, που live ακούγονται 10 φορές καλύτερα και λίγα παλιότερα!
Πέρασα πολύ καλά, ο Norum ήταν θεός και ο Tempest έχει ακόμα πολύ καλή φωνή! Ο.Κ. τις πολύ ψηλές δεν τις έβγαζε…
Frontman δεν είναι πάντως…
Από ότι έμαθα αργότερα, η κατάπτυστη didi τους έκοψε 4 τραγούδια! :evil:
Ήμαρτον!
20 ακριβώς χρόνια περίμενα να δώ live το “The Final Countdown” και έγινε και αυτό… \:D/
Και το Sign Of The Times ήταν έπος!
Και ο τρόπος που σόλαρε ο John ήταν απίστευτος! 
Το Rock The Night δεν ταιρίαζει απογευματιάτικα…
Φέρτε τους μόνους τους ρεεεεεε!
Chris Cornell: Χα!
Δύο φορές live σε 1 εβδομάδα (τον είδα και Βέλγιο στις 22/6) παραπάει, όταν δεν σου αρέσει ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης…
Είχα αράξει στα γρασίδια και παρακαλούσα απλά να μην είναι πολύ οδυνηρό…
Ευτυχώς για μένα το setlist ήταν γεμάτο μελωδικά - μπαλαντοειδή κομμάτια, παρά εκνευριστικά grunge!
Αν αυτή είναι η σημαντικότερη φωνή των '90s, οι δεκάδες άλλες πολύ καλύτερες τί είναι; :-k
Φωνητικά απλά συμπαθητικός (και με πολλά φάλτσα)!
Σαν frontman απλά ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ! [-X
Δεν κουνήθηκε πάνω 3 μέτρα γύρω από τον εαυτό του!
Γιατί δεν βλέπει καμια videoκασσέτα από ένα παλιό φίλο του, που τον έπαιρνε support στα early '90s να δει τί σημαίνει frontman;
To όλο show από τα πιο άνευρα που έχω δει στη ζωή μου! :thumbdown:
Εντάξει και άλλοι κάνουν αγγαρεία όταν παίζουν live, αλλά δεν το δείχνουν τόσο πολύ!
Παρόλα αυτά, μου αρέσαν 3 - 4 τραγούδια κάπου στη μέση, είχαν κάτι ωραία σολάκια…
Ακόμα και από τα groups που δεν μου αρέσουν απαιτώ να παίζουν τουλάχιστον με νεύρο, μήπως και μου αλλάξουν την γνώμη…
Robert Plant: Μου αρκεί που τον είδα live για ιστορικούς λόγους!
Δεν ακούω ιδιαίτερα Led Zeppelin, πόσο μάλλον που αυτά που έπαιζε δεν ήταν καν ΄70s rock!
Ψυχεδελικά και πολύ παράξενα για μένα… :?
Κάτι κρουστά, κάτι πλήκτρα, σχεδόν κανένα riff! :?
Μάλλον καλά θα ήταν (για να το λένε οι άλλοι), αλλά ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ!!!
Πήγε να με πάρει ο ύπνος 3 - 4 φορές…
Ευτυχώς το encore το παίξανε riffάτο και ζωντάνεψα! 8)
Καλή εμπειρία πάντως…
Υπόθετω, αν καθόμουνα θα το απολάμβανα πολύ περισσότερο…
Και φυσικά, με μεγάλη μου λύπη διαπίστωσα, οτι αν και η φωνή του ήταν πολύ καλή, ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟΣ FRONTMAN!!!
Λίγοι είναι οι πραγματικοί frontmen (κάποιοι είναι μαθητές του Plant!), που δεν σε αφήνουν να αναπνεύσεις και σε αγχώνουν με την απίστευτη κινητικότητα τους, ανεξαρτήτως σκηνής και ηλικίας! Ευτυχώς, είχα την τύχη και την τιμή να έχω δει τους περισσότερους από αυτούς!
Και κάτι τελευταίο:
Η σκηνή! :thumbdown:
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!
Μεγάλη κοροϊδία!
Μήκος:
Ολόκληρο το κατασκεύασμα είναι σε μήκος όσο η σκηνή που χρησιμοποιούν τα groups στο Donington ή στο Wacken!
Φάινεται μεγάλο, αλλά ουσιαστικά χρησιμοποιείται το 1/3 μόνο! Ο άλλος χώρος είναι για τεχνικούς κ.τ.λ.
Σε άλλες χώρες ολόκληρο αυτό το μήκος είναι για το group και υπάρχει και επιπλέον χώρος για όλα τα άλλα! Και είναι και καλυμμένος, όχι χύμα σαν εδώ!
Υψος:
Το υψος της σκηνής από το έδαφος είναι όσο και έξω! Άρα εδώ είμαστε Ο.Κ.
Το ύψος όμως από το δάπεδο μέχρι τα φώτα, δεν φτάνει στο terra vide ούτε το μισό ξένων σκηνών…
Φωτισμός:
Tα φώτα που χρησιμοποιήθηκαν χθές, ήταν λιγότερα από αυτά που χρησιμοποιούνται στις μικρές σκηνές των ξένων festivals!
Με άλλα λόγια, μπορεί αρχικά κάποιος να ψαρώσει από το μήκος, αλλά αν το δει πιο προσεκτικά, θα διαπιστώσει ότι τα groups (χτες τουλάχιστον) παίζανε σε μικρό μέρος σκηνής, και με όχι και ιδιαίτερο φωτισμό!