Rockwave Day 1: Robert Plant, Chris Cornell, Europe

Δικαίωμα σου είναι και να τους βρίσεις. Δικαίωμά σου είναι να μην σου αρέσουν. Επίσης να πω ότι δεν μου αρέσουν και μένα οι ταμπέλες. Όμως τις χρησιμοποιούμε για να συννενοούμαστε. Εδω ήταν λοιπόν η ένστασή μου σχετικά με την μουσική που παίζουν οι Soundgarden. Όσον αναφορά του Pearl Jam όχι ούτε αυτοί είναι grunge.

To πραγματικά γελοίο της υπόθεσης είναι ότι ασχολείστε με τι γράφει το allmusic. #-o Όμως το κάνοντας copy paste μόνο ότι σας βολεύει στο τι θέλετε να υποστηρίξετε. Μήπως κάτω από τον όρο grunge γράφει ότι οι Soundgarden είναι heavy metal??? Μήπως τελικά οι Soundgarden είναι heavy metal?? Aφού το site αυτό που ότι γράφει το δέχεστε γράφει τέτοιο πράγμα τότε έτσι πρέπει να είναι. Μήπως και οι AC/DC είναι heavy metal?? Mα αυτό γράφει το allmusic άρα έτσι πρέπει να είναι. Αν αύριο το allmusic γράφει ότι οι Οasis παίζουν thrash θα έρθεται να το υποστηρίξετε και εσείς αυτό;;

Όχι βέβαια. Αλλά στην συγκεκριμμένη περίπτωση ότι οι μεγαλύτερες επιρροές για το group ήταν οι Zeppelin και οι Sabbath το έχουν παραδεκτεί σχεδόν άπαντες. Ακόμα και το allmusic :lol: :lol:

Mεγάλες υποθέσεις κάνεις. Πρώτον ακούω τα πάντα ακόμα και επιλεγμένη ηλεκτρονική μουσική. Ε και; Είμαι στο χώρο του hard rock το ίδιο όσο εσύ. (Μην ξεχνάς ποια είναι η αγαπημένη μου μπάντα). Όταν ανέφερα ότι δεν αρέσουν σε ελάχιστους δεν εννούσα σε ελάχιστους κάποιου συγκεκριμμένου χώρου αλλά γενικά. Μήπως είναι ψέμμα αυτό; Δεν νομίζω πως μπορεί να αμφισβητηθεί γενικώς ότι οι Soundgarden ήταν ένα από πιο πετυχημένα group της τελευταίας 20 ετίας ανεξαρτήτου είδους. Το να μου λες ότι οι περισσότεροι hard rockάδες τους σιχαίνονται είναι άποψη σου η οποία δεν μπορεί να τεκμηριωθεί με κανένα στοιχείο. Αν είναι πολλοί οι οποίοι δεν συμμερίζονται τη άποψή μου για τον Cornell και για τους Soundgarden τότε αυτοί που δεν συμμερίζονται την άποψη κάποιων εδώ για τους Εurope (μη ξεχνάμε ότι από εκεί ξεκίνησε η διάσταση απόψεων) θα είναι πολλές φορές περισσότεροι.

Μιλάω κυρίως για τους metalheads της Ελλάδας και όχι γενικά τους rockers της υφηλίου! :wink:

Εχουμε και λεμε:

οι Soundgarden δεν ειναι grunge
οι Pearl Jam δεν ειναι grunge
οι Alice in Chains δεν ειναι grunge

και εδω μπαινει το ερωτημα:

εκτος απο nirvana, τι αλλο ειναι grunge? :-k

p.s ολα τα παραπανω groups εχουν βγαλει δισκους που ειναι grunge και δισκους που δεν εχουν καμια σχεση με grunge

Ρε crabsody το κουράζεις πολύ…Καλώς ή κακώς οι Soundgarden έκαναν το όνομα τους την εποχή της έκρηξης του grunge…Δε πα να παίζαν και grind πάλι grunge θα τους ονόμαζαν…Απλά τα πράγματα (Και στο λέω εγώ που είμαι και fan τους κιόλας.)Εντάξει συμφωνώ πάντως πως υπάρχουν κολλημένοι που απορρίπτουν το καθετί χωρίς να το έχουν ακούσει καν…Κακό του κεφαλιού τους…

To πραγματικά γελοίο της υπόθεσης είναι ότι ασχολείστε με τι γράφει το allmusic. #-o Όμως το κάνοντας copy paste μόνο ότι σας βολεύει στο τι θέλετε να υποστηρίξετε. Μήπως κάτω από τον όρο grunge γράφει ότι οι Soundgarden είναι heavy metal??? Μήπως τελικά οι Soundgarden είναι heavy metal?? Aφού το site αυτό που ότι γράφει το δέχεστε γράφει τέτοιο πράγμα τότε έτσι πρέπει να είναι. Μήπως και οι AC/DC είναι heavy metal?? Mα αυτό γράφει το allmusic άρα έτσι πρέπει να είναι. Αν αύριο το allmusic γράφει ότι οι Οasis παίζουν thrash θα έρθεται να το υποστηρίξετε και εσείς αυτό;;

Καθόλου γελοίο δεν είναι. Στο κάτω κάτω ελάχιστες αναφορές έχουν γίνει στο allmusic εδώ πέρα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Πας να αποδείξεις κάτι το οποίο βάσει προσωπικών γούστων δεν αποδεικνύεται. Κι εγώ πχ μπορεί να θεωρώ τους Saxon hard rock και όχι metal, αλλά δε σημαίνει ότι είναι και σωστό. Όπως βέβαια και κανείς δε μπορεί να πει τι είναι σωστό και τι όχι σχετικά με τις ταμπέλες. Αυτό που θέλησα κι εγώ και ο karvou (φαντάζομαι) να δείξουμε είναι ότι ο χαρακτηρισμός “grunge” για τους Soundgarden δεν είναι κάτι το πρωτοφανές, ούτε κάτι που βγάλαμε από το μυαλό μας. Επομένως όταν εσύ προβάλεις ως επιχείρημα το ότι για σένα δεν είναι grunge, εγώ μπορώ να προβάλω ότι για μένα και για κάποιον άλλον ( = allmusic ) είναι.

Όχι βέβαια. Αλλά στην συγκεκριμμένη περίπτωση ότι οι μεγαλύτερες επιρροές για το group ήταν οι Zeppelin και οι Sabbath το έχουν παραδεκτεί σχεδόν άπαντες. Ακόμα και το allmusic :lol: :lol:

Οι επιρροές επαναλαμβάνω πολλές φορές δεν έχουν σχέση με τη μουσική που παίζει κάποιος. Και η Shakira μπορεί να έχει ως επιρροή τους Rolling Stones και να διασκευάζει το paint it black ( αυτό δεν ήταν; ) στις συναυλίες, δε πάει να πει ότι παίζει rock.

Γενικά δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο χρειάζονται υποδείξεις όσον αφορά τις ταμπέλες και τους χαρακτηρισμούς που δίνει κάποιος σε ένα συγκρότημα. Τους Bon Jovi τους θεωρούσαν κάποτε heavy metal. Να μου πεις γι’ αυτό ναι, όχι όμως και για τους Soundgarden και το grunge.

Ρε crabsody, δεν έχεις καταλάβει όμως και εσύ κάτι και σου το λέω τελείως φιλικά. Κάθεσαι και αρπάζεσαι που πολύς κόσμος τους θεωρεί grunge ενώ εσύ όχι. Την πιθανότητα να είναι και grunge και heavy metal και hard rock την αποκλείεις?

Οι Peal jam δεν είναι grunge, οι Nirvana φλώρεψαν το grunge, οι Alice in Chains δεν είναι επίσης grunge και οι Soundgarden είναι Heavy metal. Για εξηγείστε μου εμένα του άπειρου και πιτσιρικά. Τελικά τι είναι το grunge, ποιοι το έπαιξαν και υπήρξε ποτέ στα μέσα του '90 η πασίγνωστη σκηνή του Seattle ή είναι και αυτό αστικός μύθος?

Δεν πιστεύω ότι η σκηνή του Σηάτλ με το Grunge να είναι οι Nevermore…

εκτος απο nirvana, τι αλλο ειναι grunge?

O Ozzy …

Να δεχτώ ότι έχεις δίκιο και ότι συμβαίνει αυτό. Δηλαδή ότι περισσότεροι metalheads στην Ελλάδα σιχαίνονται τον Cornell παρά τους Europe. (Δεν το πιστεύω ότι συμβαίνει από την προσωπική μου εμπειρία αλλά το δέχομαι.) Ο κόσμος που θα μαζευτεί στο Rockwave θα είναι αυστηρά metalheads ή θα πάνε όλοι; Εγώ όταν ανέφερα για ελάχιστους που δεν τους αρέσει ο Cornell το έκανα για να δικαιολογήσω την άποψή μου για το ότι είναι πιο μεγάλο όνομα από τους Εurope και το ότι επιλέχθηκε να παίξει μετά από αυτούς είναι φυσιολογικό. :wink: Τεσπά νομίζω ότι αρκετά ασχοληθήκαμε με το ποιος είναι πιο εμπορικό όνομα. Εγώ ξεκίνησα να ποστάρω σε αυτό το thread λόγω που είδα κάποιους να βρίζουν τον Cornell επειδή οι Soundgarden ήταν grunge (:lol: ) kαι επειδή θα παίξει περισσότερη ώρα από τους Εurope.

Y…Γ. Καταλαβαίνω τους φίλους των Εurope ότι θέλουν να δουν πλήρες σετ του group. Άλλωστε έρχονται πρώτη φορά αν δεν κάνω λάθος. Ναι ίσως το καλύτερο θα ήταν να παίξουν σε ένα μικρότερο χώρο μόνοι τους. Από την άλλη όμως από τη στιγμή που θα παίξουν σε festival με τέτοια ονόματα δεν θα μπορούσαν να παίξουν σε υψηλότερη θέση.

Εδώ βέβαια να σημειώσω ότι στο poll που έκανες Davidian σχετικά με τη grunge, συμπεριέλαβες τόσο τους Soundgarden όσο και τους Pearl Jam (www.rocking.gr/modules/forum/showthread.php?t=2602&highlight=grunge). 8)

Φιλικά πάντα :slight_smile:

Αν αυτό πάει σε μένα (γιατί από την αναφορά μου στο grunge ξεκίνησε), δε νομίζω να έβρισα ούτε τον Cornell ούτε το grunge. Ξαναδιάβασε το μήνυμα και μην αρπάζεσαι τόσο εύκολα. Κανέναν δεν θίξαμε. 8)

Mα αυτό εξήγησα…Οτι είναι grunge…

:wink: :slight_smile:

Eκτος των Nirvana και του Ozzy το τριτο group που ορισε το ειδος grunge (aπο wikipedia):

http://www.myspace.com/thelocust (η παλιοπαρεα απο το San Diego)

Όλοι φιλικά μιλάμε εδώ εννοείται. Ίσως μάλιστα αν δεν γράφαμε αλλά συζητούσαμε live να συμφωνούσαμε και πιο γρήγορα. Δεν αρπάχτηκα που τους λένε καποιοι εδώ grunge. Αρπάχτηκα που κάποιοι τον βρίζουν και λένε ότι είναι τραγικός επειδή ήταν grunge. Το grunge με την πασίγνωστη σκηνή του Seattle που αναφέρεις ήταν ένα είδος που δημιουργήθηκε για καθαρά εμπορικούς λόγους. Ουσιαστικά δεν ήταν νέο είδος μουσικής. Βέβαια συνέφερε εμπορικά στους Soundgarden και τους λοιπούς να ανέβουν στο τρένο του hype τότε. Απλά το να λέει καποιος τώρα ότι το grunge είναι αηδία και οι Soundgarden ήταν grunge και ο Cornell ήταν μέλος τους άρα ο Cornell είναι αηδία είναι πέρα για πέρα λάθος λογική. Άντε πάω να δω motogp τώρα !!!

Και πολύ καλά έκανες! :thumbup:

Χαίρομαι που με καταλαβαίνεις και εμένα! :stuck_out_tongue: :slight_smile:

[SIZE=“1”]P.S. Πάω να ετοιμαστώ, γιατί έχω και αυτή την συνάντηση κορυφής σε 2 ώρες! 8)[/SIZE]

Ρε συ Kourou αφού δεν τον έβρισες έπρεπε να καταλάβεις ότι δεν πήγαινε σε σένα. Αν έψαχνες λίγο θα έβλεπες ποιος το έκανε

Πρώτον δεν είπα ποτέ ότι τον χαρακτηρισμό grunge για τους Soundgarden τον βγάλατε εσείς από το μυαλό σας. Εϊπα ότι οι Soundgarden ΔΕΝ παίζαν grunge. Grunge δεν παίζεις γιατί το λένε κάποιοι. Δεύτερον αφού είπες την άποψή σου, την οποία σέβομαι, δεν χρειαζόταν να πεις την άποψη ενός site το οποίο μάλιστα πιστεύει ότι οι Soundgarden είναι heavy metal όσο είναι και grunge.

ναι ρε συ… και τις 3 μέρες του RW οι metal/hard rock μπάντες είναι ελάχιστες, έχουμε πήξει στις grunge/alternative…:frowning:

Stargazer Adonis για άλλη μια φορά βλέπω κάποιον να προσπαθεί να επιχειρηματολογήσει με hammer-ικα παραδείγματα. Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω αλλά το τι ακούει ο κάθε μουσικός ούτε αποτελέι κριτήριο για το πώς ακούγεται η μουσική αλλά ούτε και είμαι υποχρεωμένος να ακούσω Misfits επειδή άκουγε κάποτε πχ ο Hetfield.

Παράδειγμα 1: Ο Mark Shelton έχει πει πολλές φορές ότι οι Pantera είναι γαμώ τις μπάντες…αυτό τι σημαίνει ότι από Adramelch και Manilla Road θα πρέπει να ακούω και Pantera επειδή ακούει και αυτός?

Παράδειγμα 2: Ο Vinnie Moore βρίσκει γαμάτους τους Limp Bizkit…άρα και ε΄γω σαν οπαδός του Vinnie Moore πρέπει να αρχίσω να ακούω αστειότητες των 2-3 νοτων επειδή τις γουστάρει ο Vinnie Moore….

Δε με νοιάζει τι υποστηρίζει ο Norum…αλλά είναι αστείο να ισχυρίζεται ότι αποχώρησε από τους Europe επειδή ήθελε πιο heavy υλικό τη στιγμή που το κατά τα άλλα κορυφαίο Total Control toy 1987 είναι full εμπορικό album με τον ήχο που “μισεί “ ο Norum…

Επίσης επειδή μάλλον δεν διαβάζετε τι γράφω ρώτησα τι έχει κάνει ο Plant μετά το 1980…ότι και αν έκανε με εξαίρεση το No Quarter του 1994 που εντέχνως πλασαρίστηκε ως επανασύνδεση των Zeppelin! Πέρασε στα ψιλά…

Dazmaniak *** και δυστυχως για σένα είμαι κοπέλα…επίσης ο Dickinson έχει δηλώσει θαυμαστής του Cornell άρα ντροπή σε όλους εμάς τους μεταλλάδες που δεν τον ακούμε…***

Εμένα ο Harnell ο Tyler ο Lee Roth o Halford αν και μεταγενέστεροι του μαλάκο-ανύπαρκτου εδώ και 27 χρόνια,μου αρέσουν πιο πολλοί και ναι τους θεωρώ καλύτερους,….΄***

Ναι ναι ξέρουμε… *** “αχ Dirtyharry μόνο εσύ και εγώ ακούμε aor»…δεν σε είδα όμως να υπερασπίζεσαι πουθενά το είδος που υποτίθεται ότι ακούς απέναντι *** που καταδικάζουν συλλήβδην τη δεκαετία του 80 ως Maiden-αντιγραφείς τη στιγμή που ακούνε Isis……ούτε σε είδα να μιλάς πουθενά για Dalton,Boulevard,Εyes,Niagara και άλλες κορυφαίες μπάντες…***

***.ας μην ξεχνάμε ότι οι εκάστοτε μουσικοί δημοσιογράφοι μια παρεά ναρκωμανών χίπηδων ονόματι Black Sabbath μας την παρουσιάζουν σαν την πρώτη metal μπάντα τη στιγμή που το metal το ξεκίνησαν οι Priest…εγω λοιπόν που είμαι κόρη 2 σκυλάδων και κατάφερα να ακούσω rock ***

Vangelis δεν ξέρω σε ποιον Joey Allen αναφέρεσαι αλλά αν αναφέρεσαι στον Warrant γαμάει το παλικάρι.

Led_Zeppelin για μένα το να συγκρίνεις Hanoi Rocks που ξεκίνησαν ένα ολόκληρο ιδίωμα με κάποιον Cornetto είναι τουλάχιστον αστείο ***. Δικαιωμά σου να είσαι οπαδός της μετριότητας δικαιωμά μας όμως κάποιων να είμαστε οπαδοί των καλύτερων sorry ε.

Δεν γίνεται…πρέπει να ανοίξω συναυλιο-εταρεία……ρε θα τα κοναμήσω λέμε…

Crabsbobouby ο Cornell δεν είναι αηδία επειδή έπαιζε σε grunge πάντα…αντικειμενικά είναι μέτριος….αλλά και όλα αυτά τα Group που ε΄παιζαν αυτό το ότι να ναι υβρίδιο με τα ελάχιστα solos τους κουλούς μουσικούς που κατέστρεψαν τη μουσική και έβαλαν την ταφόπλακα στο ροκ ήταν άθλια…τώρα το αν σε 1-2 σημεία έιχαν και επιρροές Zeppelin και των άλλων φλωρο-χιπηδων αυτό δεν λέει ότι είναι και rock ή Metal…

:ban:

saiks?