Rockwave Day 3: Metallica, Mastodon, Μy Dying Bride, Dirt Spawn Disease

Dirt Spawn Disease: Bαβουρα στα αυτια μου, δεν εχω να πω κατι…

My Dying Bride:Σκηνικη παρουσια της μπαντας 0, εκτος απο τον τραγουδιστη οπου κατι εκανε…

Mastodon: Για καποιο ανεξηγητο λογο μου αρεσανε, τα τραγουδια ομως οχι, εκτος απο ενα προς το τελος το οποιο μου εμεινε… Παντως γουσταρανε, τοσο η μπαντα οσο και το κοινο…

Metallica: Απο τις πρωτες νοτες του Ecstasy Of Gold η καρδια μου χτυπουσε με 250bpm… Creeping Death και αυτο που εβλεπα ηταν ενα ονειρο 5 ολοκληρων χρονων… Fuel, For whom the bell tolls, Sanitarium και εψαχνα να βρω τη μπαλα, αλλα την ειχαμε χασει… Αν και καγκελο μπροστα απο τον James,δεν ειχα καλη ορατοτητα στα πλαγια,αλλα ποιος νοιαζεται?? Στο memory remains να εχουνε μεινει μαλακες που ακουγομαστας περισσοτερο απο τον James… Στο Fade to black η τριχα ΚΑΓΚΕΛΟ, στο Orion εκανε την αφιερωση στον αειμνηστο Cliff Burton και με το κοινο να φωναζει “Cliff Cliff”… Το Νothing else matters εκανε ματια να βουρκωσουν, το One το απολυτο Metallica κομματι, στο Master Of Puppets τα καπνογονα αναβανε το ενα μετα το αλλο (μπραβο ρε παιδια!) και εβλεπα τον Hammet με γουρλωμενα ματια…:stuck_out_tongue: (Σιγα μην εχει ξαναδει τετοια υποδοχη αλλωστε)… Τελος, τα Whiplash και Seek & Destroy ηταν αυτο που λεμε “Δεστε τις ζωνες σας”, οπου το crowdsurfing εδινε ρεστα… Κατι ειπαν και για την επερχομενη περιοδεια, και βλεπωντας τους Metallica αγκαλιασμενος εκανα προσευχες μεσα μου να μας ερθουν και του χρονου…

ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ: 1)Nothing Else Matters, One, Creeping Death
2) Πριν το Nothing Else Matters, οπου ο Kirk ετοιμαζοταν να παιξει ενα μικρο σολακι, καποιος του φωναξε “Maxi Lopez” και εκεινος απαντησε με ενα “Yeah” και γελαγε… Πολυ ωραια στιγμη, εγω το καταχαρηκα…

Στο soundcheck ειδαμε και την ακουστικη που παιζει ο James στο Unforgiven, αλλα το κομματι αυτο δεν παιχτηκε ποτε… Γιατι??:-s :-k

Ενα μεγαλο μπραβο στους σεκιουριταδες, οπου παρα τις εντολες απο “πανω” που λεγαν “μη δινετε νερα”, εκεινοι τους γραφαν στα τετοια τους… Ηρωες παιδια, μπραβο…

Τα pl μια χαρα ητανε, δεν ξερω αν καποιος ειχε προβλημα με αυτα, αλλα εγω ημουνα οκ…

Μπραβο! Αυτο το προσεξα και γω με την ακουστικη.

Ε μα, την βλεπω και λεω “ωραια, θα εχουμε και unfrogiven”,αλλα πουθενα αυτο…

Kαι κατι που ξεχασα…Στο And Justice λεω απο μεσα μου οτι ο Zafrock θα ηταν μες την τρελη χαρα…Οταν παιχτηκε και το Whiplash,σκεφτηκα οτι ο Zafrock θα πεθανει εκει περα…:smiley: :smiley: :smiley:

Ούτε τα πυροτεχνήματα του εξωτερικού είχαμε… Θέλω να ελπίζω ότι δε μας τη χάλασαν πάλι τα δέντρα της Μαλακάσας όπως με Waters

Exactly και εγώ έμεινα με την απορία…

Αλλα ρε σεις είδαμε ΜΕΤΑΛΙΚΑΑΑΑΑΑΑΑ, και ότι και αν λένε ορισμένοι για να μας την σπάσουν ήταν εμπειρία ζωής. 8)

Ξεχασα και κατι αλλο… Με το που ακουω το 12χρδο μπασο, σηκωνεται η τριχα καγκελο!!! Θα ακουγα το Wherever I May Roam…:smiley: :smiley: :smiley: :smiley:

Αnd the road becomes my pride…

Ρε συ Ρόκαβλε, είμαι βέβαιος ότι αυτά τα χες γράψει πριν το λάιβ και μετά απλά τα κανες κόπιπέιστ. Οκ το ξέρουμε ότι δε σαρέσουν μερικές χιλιάδες μπάντες, αλλά μπορείς να μην ασχολείσαι ρε αδερφέ μου, πραγματικά. Δηλαδή, ούτε κακό ήχο άκουσα (εκτός από το Κρίπιν Ντεθ) ούτε τους Μετάλλικα να βαριούνται είδα. Τέλος πάντων, απλά είσαι πολύ Ρόκαβλον ρε μάγκα μου.

DSD: poly kaloi egw tous iksera apo pio palia aki eimai opados tousd eidika o tragoudisths einai alli klasi. o hxos den tous boithise kai opoios den tous edwse shmasia as tous tsekarei apo myspace h to site tous.
My dying bride: den einai tou styl mou den kolousan me to set…barethika me liga logia
Mastodon: epitelous meta to live me tous tool tous akousa ki olas. poli kaloi kai merika tromera tragoudia.
Metallica: e ti na pw edw…mou klepsan thn kardia aki thn psixi

Χωσε ρε ανχολακο!!! Οποιος βρει τη συναυλια ολοκληρη, την ανεβαζει χωρις δευτερη σκεψη!!!

http://www.rocking.gr/article3617.php

Ας ξεκινήσω με επιφώνημα… ΟΥΑΟΥ!!!

Είχα πολύ καιρό να περάσω τόσο καλά σε συναυλία. Θες οι Μetallica; Θες η παρέα; Θες η καλή διάθεση του κόσμου; Ένα είναι σίγουρο… Η συναυλία είναι η top του φετινού καλοκαιριού, με μια πολύ καλή διοργάνωση, αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι περίμενα μες το αυτοκίνητο για να φύγω περίπου 90 λεπτά(ουδείς άσφαλτος).

Έτσι λοιπόν παίζουν τα μεγάλα συγκροτήματα!!! Απο τις 21:10 ως τις 23:30 πάνω κάτω . Δεν νομίζω να βρεθεί κανείς να πει τίποτα κακό. Κρίμα για όσους την έχασαν. Ας ελπίσουμε να ξαναζήσουμε στιγμές σαν τις χθεσινές.

Λιγα λογακια και απο μενα…

Dirt spawn disease:Ο κλασικος χαλια ηχος που μαστιζει παντα τα ελληνικα support ξαναχτυπησε.Καλουτσικοι γενικα,πιστευω πρεπει λιγο να ξεφυγουν απ τις TOOL-εμμονες τους.

My dying bride:Πρεπει να ηταν ενα απ τα πιο αδιαφορα πραγματα που εχω δει ποτε μου.Η συμβατοτητα τους επισης με τις μουσικες και καιρικες συνθηκες της μερας ηταν ανυπαρκτη.Δε θα επεκταθω παραπανω γιατι θα γινω πικροχολος.

Mastodon…ή αλλιως"η εκδικηση της γυφτιας":Ο,τι δεν ακουσαμε στο Vavoura Elenit Palace το ακουσαμε χθες.Ο ηχος ειχε καποια προβληματα οντως οπως τονισαν και αλλοι παραπανω,με αποτελεσμα να χανονται πολυτιμες λεπτομερειες που θα καλυπταν τη μικρη διαφορα που υπηρχε μεχρι να θεωρηθει μια τελεια εμφανιση.Θα συμφωνησω και με Angmar που τονισε χθες οτι αυτο ειναι το prog του σημερα.Θα σε παραφρασω λιγο και θα πω οτι αυτο ειναι το prog του αυριο,μια και δυστυχως η προοδευτικοτητα της μουσικης τους δεν εχει γινει ακομα ευρεως αντιληπτη.Αντιδρασεις κοσμου,αναπαντεχα ζωηρες.Ευγε και μακαρι να ξαναδουμε συντομα μια ΜΕΓΑΛΗ μπαντα στην ακμη της και οχι στη συνταξιοδοτηση της.

Μetallica:Με το που ξεκινησε το ecstasy of gold ακομα μπορουσε να καταλαβει κανεις οτι κατι τρεχει με τον ηχο.Ημουν αρκετα πισω και η ενταση ηταν χαμηλη.Επαληθευτηκα δυστυχως με το μπασιμο του Creeping Death,οπου οι αυξομοιωσεις στην ενταση δεν αφηναν τον ενθουσιασμο να κυριαρχησει του προβληματισμου.Προσωπικα το ειδα λιγακι ως"αφου δεν μπορεις να το αποφυγεις,κατσε και απολαυσε το",οποτε μετα απο 4-5 τραγουδια πραγματικα δε μ ενοιαζε τιποτα και απλα χαζευα 4 ανθρωπους που ειχα απωθημενο να δω απ τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου να ακουει μουσικη.Οποιος δεν εκανε το ιδιο και διυλιζε κωνωπες μαλλον εχασε το νοημα.Το σετλιστ ηταν κατι παραπανω απο ικανοποιητικο(για μενα),ο James ειναι απ τους μετρημενους στα δαχτυλα frontmen που μπορει να εχει,με μια λεξη του μονο,τετοια επιδραση πανω σε τοσες χιλιαδες κοσμο και οχι μονο σε 300 του Λεωνιδα(αού!αού!),η εκτελεστικη τους δεινοτητα ειναι περιορισμενη,αλλα και στους Theater που ηταν αλανθαστοι και επαιξαν τα “εν ου παικτοις” παλι καποιοι ειχαν παραπονα,οποτε περι ορεξεως σπανακοτυροπιτομπουγατσα με κρεμα.
Εγω αυτο που μπορεσα να δω ηταν χιλιαδες κοσμου να διασκεδαζουν,να περνανε καλα στην τελικη σε μια απολυτως Rock n’ fuckin’ Roll κατασταση!Αυτο μου εμεινε μεχρι την επομενη φορα που θα ξαναδω μια απ τις κορυφαιες live μπαντες του πλανητη.

Τωρα στα δεινα της διοργανωσης.Η εξοδος του Μεσολογγιου ηταν επωδυνη για αλλη μια φορα.Αν και βελτιωμενα τα πραγματα σε σχεση με περυσι οσον αφορα το μποτιλιαρισμα,οι πεζοι επρεπε μαλλον να εχουν ατσαλινα νευρα για να αντεξουν το στριμωξιδι.Η κατασταση στα stand πολυ καλυτερη,αρκετα γρηγορη εξυπηρετηση και χθες,οποτε ευγε γι’αυτο.Ο χωρος ακαταλληλοτατος για events μεγαλυτερα της 2ης μερας, της ταξεως δηλαδη των περιπου 15000.Η σκηνη χθες ηταν πραγματικα μεγαλυτερη,μια χρησιμοποιηθηκε μεγαλυτερο μερος του μηκους της και η διαφορα με τις προηγουμενες χρονιες ηταν αισθητη.Τεσπα,παρολη την ταλαιπωρια(του ταξιδιου κυριως) αποκομισα πολλα πραγματα για να θυμαμαι,αλλα δε νομιζω να προτιμησω,για οικονομικους λογους κυριως,τα 4-5 συγκροτηματα του Wave '08.Yπαρχουν κι αλλου πορτοκαλιες που τα πορτοκαλια τους εχουν απιστευτα μεγαλυτερη ποικιλια,με πιο νορμαλ τιμες και χωρις μαντρια και στανες για να χωριζονται οι πληβειοι απ τους πατρικιους.Αυτα.

Παθιασμένο ριπόρτ.

ωραια και η 3η μερα, χειροτερη απ’την 2η, στα ιδια επιπεδα με την 1η περιπου.

Dirt Spawn Disease δεν τους προλαβα ουτε εγω, παντως ηθελα να τους δω…

My Dying Bride προλαβα γυρω στα 2-3 κομματια, δεν ειμαι fan και δεν μ’αρεσει η μουσικη τους και δεν τους ειδα να ειναι και σε τρελα κεφια, ειδικα με τετοιον ηλιο…

η ωρα γυρω στις 7 και βγαινουν στην σκηνη οι αρχηγοι! με τις πρωτες νοτες του Iron Tusk να ηχουν στα αυτια μου τα ειδα ολα! συνεχισαν με ενα πολυ καλο, αν και καπως μικρο set και ειχαν τελεια αποδοση! παιξαν και το Megalodon!!! αν και ο ηλιος ηταν ακομα αρκετα δυνατος δεν πτοηθηκαν καθολου και ειχαν και αρκετα κινητικο κοινο, πραγμα που δεν το περιμενα. αντε και του χρονου headliners!!

οι Metallica ηταν ομολογουμενως πολυ καλοι, παιξαν αρκετη ωρα και ειχαν πολυ καλη επιδοση. προσωπικα δεν μου ειπαν κατι, δεν επαιξαν και Ride The Lightning…παντως μπραβο τους, αν και με φοβησαν καπως οι δηλωσεις του Lars στο τελος…

το προσεξατε κι’εσεις οτι ειχαν αλλαξει το PL2?

[SIZE=“7”]ΓΑΜΩ ΤΗ DIDI[/SIZE]

Η χειρότερη διοργάνωση από όσες συναυλίες έχω δει.

1. Για ποίο βλακώδη λόγο δεν μπήκε φέτος το πλαστικό στο έδαφος και υπήρχε τόση ανυπόφορη σκόνη?
  2. Στην έξοδο έγινε Ο ΧΑΜΟΣ ήταν ανοιχτές μόνο οι έξοδοι του κάθε PL.
  3. Στο δρόμο για τα κωλολεωφορεία τα οποία ήταν κάνα τέταρτο μακριά δεν υπήρχε ούτε ένα γαμωφώς.Και υποτίθεται ότι τα λεωφορεία ήταν στο επίσημο parking του Terra Vibe, οπότε τη διαδρομή θα την έκαναν χιλιάδες άτομα.
  4. Μιάμιση ώρα είμασταν μέσα στο λεωφορείο κυριολεκτικά ακίνητοι(με σβησμένη μηχανή) γιατί δεν είχαν ανθρώπους να κανονίσουν την έξοδο από τα parking τους.

Εντάξει, οι Metallica μπορεί να γαμήσανε, αλλά πραγματικά δεν έχω πάει σε χειρότερη συναυλία.

Με τις γ@##$%$καντίνες τι θα γίνει? Θα φύγουν καμμιά φορά από τον παράδρομο να αποχωρήσουμε σαν άνθρωποι? Δεν είναι δουλειά αυτή…

Το PL2 ηταν σχεδον διπλασιο σε χωρητικοτητα σε σχεση με H&H…Ε αναμενομενο,με τοσα 80αρια που πουληθηκαν.

Λοιπόν από το www.metontour.com έχουμε:

Setlist:
Date:
Jul 3, 2007
Venue:
Rockwave Festival
Other Artists:
Setlist:
Creeping Death
Fuel
Wherever I May Roam
For Whom the Bell Tolls
Welcome Home (Sanitarium)
…And Justice For All
The Memory Remains
Disposable Heroes
Orion
Fade To Black
Master of Puppets
Battery
- - - -
Sad But True
Nothing Else Matters
One
Enter Sandman
- - - -
Whiplash
Seek and Destroy

Δήλωση πως δεν χρησιμοποίησαν fireworks γιατί δεν τους άφησαν οι διοργανωτες:

Greece, you guys are sure some loud mother fuckers! At some times you were louder than James singing. Metallica was not allowed to display any pyro this evening but you guys in the crowd brought your own. As you can see Internet still sucks here. By tomorrow night I will have pictures from tonights show and two videos for you to watch. That is all from Greece. See you in Vienna on Thursday.

Και τέλος μερικές photozzz:

Τέλος, thanks Unholy για το link.

Δεν ήσουν Σάμπαθ μάλλον. Τέλος πάντων, ελπίζω απλά κάποια στιγμή να τελειώσουν οι μπάντες που θέλω να δω ώστε να μην αναγκάζομαι να περνάω αυτό κάθε φορά. Και δεν τους νοιάζει να το διορθώσουν, αφού στο τέλος όλα καλά είναι και του χρόνου στους Twisted Sister πάλι Sold out θα είναι.