Rockwave Day 3: Metallica, Mastodon, Μy Dying Bride, Dirt Spawn Disease

θα ήταν δικαιολογημένο αν ήταν η πρώτη χρονιά του festival…τόσα χρόνια,θα έπρεπε να υπήρχε μια σχετική τελειότητα στα ΒΑΣΙΚΑ…
πάλι καλά που οι metallica τίμησαν το κοινό και καραγουστάρατε όλοι

Από ολη τη συναυλία τα λάθη σου μείνανε δλδ;

Οντως η σκονη ητανε μεγαλο προβλημα για τους μπροστα ειδικα. Απαραδεκτο το οτι δεν ειχανε πλαστικο καλυμα κατω. Lol στο comment του cathouse… Ευστοχο. Οντως, εναι αμαρτια να μην μπορεις να ευχαριστηθεις το pit γιατι δε μπορεις να παρεις ανασα. Ασε που εβηχα συνεχεια…Ενα θα πω μονο. Οταν γυρισα σπιτι και εκανα μπανιο, το νερο εγινε καφε απο το χωμα που ειχα πανω μου… Λες και δε μας εφτανε η ιδρωτιλα :stuck_out_tongue:

Και στο τελος ομως η φαση στον δρομο με τα λεωφορεια που ειμασταν 3 τεταρτα σταματημενοι με ξενερωσε. Ευτυχως που ειχαμε αμαξακι και cd Arcturus και την παλεψαμε καπως :metal:

Οχι μου εμεινε το καταπληκτικο κοινο που υπηρχε το πολυ καλο σετλιστ και η ενεργεια που υπηρχε!
Θα μου εμεναν και οι Μαστοδον αλλα δεν τους προλαβα:(
Αλλα μου εμειναν και τα λαθη!:wink:

Για την απόδοση των Metallica έχεις να πείς τίποτα;

Τα καλα θα μεινουνε απο τετοια συναυλια. Αλλα οντως μετα απο τοσα χρονια, τετοια προβληματα θα επρεπε να μην υπαρχουν. Βλακεια δεν ειναι να χαλαει το κλιμα κατι τοσο απλο?
Ασε που αυτα πρεπει να λεγονται. Δεν ειναι γκρινια, νομιζω οι περισσοτεροι αν οχι ολοι, ειμαστε πολυ ευχαριστημενοι απο τη συναυλια, αλλα αυτα πρεπει να λεγονται μπας και κανουμε καποτε καμια διοργανωση που πραγματικα να ειναι καλη σε ολα. Δεν ειναι και ΤΟΣΟ δυσκολο πια

Ευτυχώς οι Metallica δεν έχουν ανάγκη τις εταιρείες που έχουν ως μοναδικό στόχο τα φράγκα. Ο ήχος δεν ήταν μόνο χάλια και αλλά και ιδιαίτερα χαμηλός. Ποια ευρωπαϊκά πρότυπα και μ@#$%$@ιες. Χώρισαν στη μέση το χώρο και έδινες 80? για να είσαι μπροστά όπου έτρωγες τη σκόνη της αρκούδας, 100? για να είσαι στριμωγμένος στο πλάι και 60? για να βλέπεις ουσιαστικά το live από τις οθόνες η μια εκ των τριών δεν δούλευε). Πλάκα κάνουμε ρε παιδιά? Το καλύτερο Rockwave??? Βάζουμε και τη λέξη festival και είμαστε Ok! Και λέμε και στους νεότερους ότι ξεπέρασαν τις προηγούμενες εμφανίσεις. Ε ε όχι ρε παιδιά αυτό δεν ισχύει. Ένα παλικάρι που μάλλον τα είχε παραπιεί λιποθύμησε κάπου στο Pl3 και έκαναν τουλάχιστον 30 λεπτά να τον πάρουν με το φορείο (αν τα κατάφεραν δλδ). Ασφάλεια και μ@#$%ιες με τη διπλή μπάρα στη μέση. Αρκετές στιγμές βρεθήκαμε να ασχολούμαστε με το security και τους διάφορους τσακωμούς παρά με το τι γινόταν στη σκηνή. Μπράβο και του χρόνου ακόμα “καλύτερα” 100? μπροστά 80? στη μέση και 60? πίσω. Με απλά λόγια κατάφερε η γνωστή εταιρεία να καταστρέψει μια εμπειρία για πολλούς.

Και κάτι τελευταίο. Ίσως οι κριτικές του rocking θα έπερεπε να αντιπροσώπευαν λίγο παραπάνω το κοινό αίσθημα.

Παγκοσμίως οι συναυλίες κρίνονται από τον ήχο. Δεν γίνεται να σου αρέσει μια συναυλία αν δεν ακούς τίποτα όπως και μια θεατρική παράσταση αν δεν βλέπεις τίποτα κτλ κτλ. Τώρα αν είναι γκρινιάρης κάποιος που διαμαρτύρεται όταν δεν ακούγεται ο τραγουδιστής ενός συγκροτήματος για το οποίο έδωσε 60 και πλέον euro για να δει τότε τι να πω. Καλύτερα γκρινιάρης παρά κορόιδο.
Επίσης αν τα πιο σημαντικά σε μια συναυλία είναι το κλίμα του κοινού και η κάβλα της μπάντας τότε τι πιστεύεις μόνο οι Metallica έχουν κάβλα και καλό κοινό; Προφανώς ήταν η πρώτη φορά που “είδες” Metallica.

A και άλλο ένα αστείο σημείο στους mastodon μου ξέχασα να αναφέρω είναι εκει που ο άλλος τραγουδούσε και αλλιωνόταν η φωνή του!
Και μετα μου έλεγε ο freedomofrock για τον Αγγελάκα που έχει υπολογιστή πάνω στη σκηνή. Στην εποχή μας έχουμε ξεχάσει τί σημαίνει τραγουδάω.

Η κριτική του ρόκιν αντιπροσωπεύει αυτά που έγιναν στο πλ2 - εκεί ήμουν, αυτά έγραψα. Δεν μπορούσα να ξέρω τι γινόταν πίσω, για τον ήχο, τους σκειουριτάδες κτλ κτλ

Το φετινό rw ήταν το καλύτερο rw - για να γίνει ένα φεστιβάλ που να μας αρέσει κ να μας καλύπτει 100% πρέπει ακόμα να φάει πολλά ψωμιά. Αλλά σε ένα κείμενο 4 σελίδων, αν έβαζα άλλες 2 σελίδες γκρίνιας (έφυγα από μαλακάσα λόγω μποτιλιαρίσματος κ ανύπαρκτου σχεδιασμού μετά τις 2,30, μόνο αυτό λέω) θα προέκυπτε ένα τέρας που θα σας κούραζε όλους - έχουμε πάγια τακτική να μην το παρακάνουμε σε έκταση.

Ειδικό αφιέρωμα στα παρελειπόμενα του rw θα γίνει από το ρόκιν σύντομα. Στο ριβιού μιλήσαμε για τα μουσικά θέματα.

Επίσης το σύνολο των ποστ είναι εκθειαστικό. Άρα το ριβιού μάλλον εκφράζει το κοινό αίσθημα.

Φιλικά - Λουκιανός

Ειδα τωρα μερικα προηγουμενα post και ηθελα να πω… Ας μη τα ριχνουμε στους Metallica. Αν ρωτησετε τα παιδια απο το PL2 δε νομιζω να σας που οτι δεν ητανε ευχαριστημενοι απο την μπαντα αφου και δυνατα ακουγονταν, και απο κοντα τους εβλεπαν και πορωνονταν, και ειχε και κλιμα στο κοινο γενικα.
Αυτα που χαλασαν τη συναυλια (οσο τη χαλασαν και για οσους νομιζουν οτι τη χαλασαν… εγω δεν ειμαι μεσα σ’αυτους), πιστευω οτι ητανε τεχνικα προβληματα για τα οποια ευθυνεται η didi. Για παραδειγμα δεν φταινε οι Metallica για το οτι τα παιδια στο PL1 δεν ακουγαν καλα λογω του ηχου. Απο την μπαντα ειμαι απολυτα ευχαριστημενος. Και γενικοτερα απο τη συναυλια παντως θα μου μεινουνε πολυ καλες εντυπωσεις αφου ημουν στο PL2

ε,ίσως μια μικρή αναφορά έπρεπε να γίνει για την ταλαιπωρία…
αλλά από την άλλη όταν μιλαμέ για μουσική και για live εμφανίσεις,δε γίνεται να μπούνε φρένα στη ηδονή που ένιωθε ο συντάκτης και προφανώς αντιπροσωπεύει και όσους πήγαν χθες Μαλακάσα…

Πω πω διαβασα το κειμενο του rocking και ανατριχιασα…:stuck_out_tongue:

Λοιπο παιδια η συναυλια των metallica ηταν κατι παραπανω απο εκπληκτικη.Επαιξαν τραγουδια που ειχε αναγκη το κοινο να ακουσει.Πραγματικα πιστευα οτι η συναλια που ζησαμε το 1999 δε θα ξαναπραγματοποιητο αλλα ευτυχως μας διεψευσαν.

Οσο αναφορα την κινηση που δημιουργηθηκε μας γονατισε ολους φανταζομαι αλλα ο κοσμος ηταν παρα πολυς.
Επισης ο διαχωρισμος PL2 kai PL3 φανταζομαι οτι ολοι καταλαβαμε οτι καταδυναστευθηκε.Δε μπορεις να εχεις τοσο ακριβα εισητηρια με κοσμο τρελαμενο για τους Metallica και να μην περιμενεις να εισβαλουν ολοι μπροστα.

Αξεχαστη συναυλια,μπραβο στους Metallica!

Με λίγα λόγια καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι για να έβλεπες καλά τη χθεσινή συναυλία έπρεπε να είχες δώσει 80 ευρώ. Γιατί τα εκθειαστικά ποστς προέρχονται από αυτήν την ομάδα. Δεν θα το συνεχίσω απλά θα πω ότι δυστυχώς με το μονοπώλειο που έχει χτίσει στις πλάτες μας η εταιρεία όχι 100 αλλά 200 ευρώ θα δίνουμε για τις αλάνες της Μαλακάσας και θα λέμε και ευχαριστώ.

Ακριβως αυτο ειναι το συμπερασμα φιλε και εδω μπαινει το θεμα didi και διοργανωση και γι’αυτο γινονται τα παραπονα. Να συμαζεψουμε οσα μπορουμε και να σωζουμε και τις τσεπες μας ετσι?

Γεια σας παιδιά, τι κάνετε. Ήμουν στο Παραντάις Λοστ3, κει δεξά στα βουνά και είχε απίστευτο ήχο.
Κράπσοντι, μίλησα με άτομο που τους έχει δει 4 φορές και ήταν η καλύτερή του, μίλησα με άτομο που τους έχει δει 8 (!!!) φορές και είπε ότι ήταν από τις καλύτερές του. Εσύ τους έχεις δει 2 και όποιος τους είδε πρώτη φορά μπορεί να χαρακτηριστεί “παιδί που είδε πρώτη φορά συναυλία”. Πόσοι Ρόκαβλοι μπορεί να υπάρχετε ρε. Σόρρυ που ο ήχος εκεί που ήμουν ήταν τέλειος, σόρρυ που μου άρεσε το λάιβ.

Κατά τ’άλλα σκατά στη ντίντι ρε παιδί μου δε διαφωνώ.

Πάντως και την πρώτη μέρα και τη δεύτερη, ο ήχος ήταν άψογος σε όλα τα συγκροτήματα (πλην των Iced Earth ίσως). Οπότε μάλλον φταίνε οι τεχνικοί των Metallica…

Edit: Ο ήχος δεν ήταν κακός. Ήταν χαμηλός. Ε, από τη στιγμή που είδα ολόκληρους Rolling Stones στην Ιταλία με χαμηλό ήχο, κατέληξα σε ένα συμπέρασμα: Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Χαλαρώστε.

Οι τεχνικοί των Μετάλλικα φταίνε για τον κακό ήχο ΜΟΝΟ στην Ελλάδα.
Οι τεχνικοί των Τοολ φταίγανε για τον κακό ήχο ΜΟΝΟ στην Ελλάδα.
Οι τεχνικοί των “Χ” φταίνε για τον κακό ήχο ΜΟΝΟ στην Ελλάδα.

Ε δεν πάει έτσι ρε Κοζάκο.

Έντιτ: Δεν αναιρώ την άποφσή μου περί υπέροχου ήχου, κουβέντα κάμνουμε.

Καλά κόζυ κ εσύ ρόκαβλος είσαι…

Hanoi rocks ρε και από κάτω άτομα που δεν μπορούν να παίξουν ένα 5Χ5 χωρίς να ζητήσουν από τα ball boys να κάτσουν τέρμα. Αυτά είναι λάιβ. Όχι τώρα με τους πεθαμένους που έπαιξαν κ το μισό master of puppets. Και σιγά το album τώρα εδώ που τα λέμε#-o #-o #-o :lol: :lol: