Rockwave Day 3: Metallica, Mastodon, Μy Dying Bride, Dirt Spawn Disease

Ρε παιδία πραγματι ο ήχος στο Creeping και στι Fuel ήταν σκάτα επειδή ετριζε το ηχείο …Αλλα ρε γαμώτο εγω προσωπίκα πέπιμενα για αυτο το Live 7 χρόνια … Και μονο το Hetfield με ένα Μπάντζο να παιζει Country να μου βάζανε παλι γαμάτα θα ελεγα οτι ηταν. έκει που θέλω να κατταλήξω ειναι , Αφήστε 'ολα τα αρνητικά και δείτε το τι έγινε χτες και απο το κοινο και απο τους Ταλλικα. Σιγουρα και οι 2 πλευρες το γουσταραν. Μην καθεστε να μετρατε τα αρνητικα γιατι στο τελος μονο αυτα θα θυμαστε. Σκεφτητε οτι ειδατε τους Θεους να παιζουν ενα δυομισαωρο Set list ονειρεμενο και οτι αποδωσανε κορυφαια.Και προπαντον σκεφτητε την τελική ατάκα του Lars…“See you again with a new album…” Εγω πιστεύο οτι μέτα το κοινο που είδανε την υποσχεση θα την κρατησουν και ας βάλει το χέρι του ο Θεός να έχω δίκιο…

Ένας ακόμα μύθος κατερρίφθη…

Σε αυτή η χώρα που ζούμε με τους πιο ερασιτέχνες διοργανωτές συναυλιών, καταφέραμε να “βιώσουμε” για πρώτη φορά ακόμα και για Ελλάδα, ένα live Metallica με τραγικό ήχο! #-o

Οι Metallica είχαν πάντα και παντού ήχο πεντακάθαρο, αλλά κυρίως εκκωφαντικό!
Η ένταση σου έκανε ζημιά!
Ακούγονταν χιλιόμετρα μακριά!
Είχαν τον καλύτερο ήχο, πώς να το κάνουμε! :yes:

Βασικά, ήταν το μόνο σημείο που “νικούσαν” τους Maiden… :lol:

E χθές το βράδυ, η ένταση του ήχου ήταν για κλάματα… #-o

Και σχετικά με τη ευκρίνεια, αρχικά χάλι μαύρο, μετά έστρωσε λίγο, μετά όταν φυσούσε χάνονταν ο ήχος (και στο εξωτερικό φυσάει και περισσότερο, αλλά δεν χάνεται ο ήχος! :wink: ) και γενικώς από αυτόν τον τομέα απογοητεύτηκα πολύ…

Να τονίσω (σε όσους τυχόν δεν το ξέρουν) ότι τους είχω ξαναδει και Ελλάδα και Αγγλία και εννοείται ότι δεν “ψαρώνω” απλά και μόνο με την έλευσή τους, και ας είναι το δεύτερο αγαπημένο μου metal συγκρότημα…

Συνεπώς αντιμετώπισα το live με τελέιως διαφορετικό μάτι από τους περισσότερους…

Έψαχνα κάτι, που να κάνει τη διαφορά!
Κάτι που θα έλεγα καλά έκανα και τους είδα και φέτος!

Αλλά, δυστυχώς ύστερα από την θριαβευτική εμφάνισή τους πέρσι στο Donington, μου φάνηκαν κάπως κατώτεροι… :frowning:

Το setlist ήταν πολύ καλό μεν, αλλά το “…And Justice For All” ήταν το μόνο που δεν είχα ξαναδεί live…
Και στεναχωριέμαι που το λέω, αλλά εκτελεστικά ήταν… [-X

Ο αρχηγός τα έσπασε κανονικά και ήταν όπως πάντα θεός! :metal:

Ο Trujillo απίστευτος τεχνίτης, αλλά λίγο αταίριαστος για μένα…

Ο Kirk, η ήρεμη δύναμη, όπως πάντα και αυτός σε υψηλό επίπεδο…

Ο James…

Αχχχ…
Σαν άνθρωπος χαίρομαι που έκανε αποτοξίνωση…
Σαν metallicaτζής μάλλον όχι…
Έχει αλλάξει… έχει ηρεμήσει… χαμογελάει… είναι άλλος!

Δεν είναι ο παλιός frontman… ούτε καν ο περσινός…

Φωνητικά πάντως τα πήγε αρκετά καλά!

Το κοινό μόνο μπροστά ήταν δυνατό…
Πιο πίσω δεν καταλάβαινουν τι παίζει πέρα από 4 - 5 hits…

Ούτε πυροτεχνήματα τελικά είχαν! [-X

Δεν ξέρω, αλλά μάλλον δεν θα ξαναδώ live μεγάλου group σε αυτή τη χώρα… [-X

ημουν ακριβως απο κατω απο το αριστερο video-wall…και ο ηχος ηταν αψογος…δυνατος , καθαρος …απο ενα σημειο και μετα παρακαλαγα να μην βαραει την μποτα αλλο ο lars γιατι ενιωθα να διαλυομαι…αρα οι πισω ειχαν το προβλημα

Βασικα αν το αναλυσει κανεις με αντικειμενικα κριτηρια, σχεδον σε οτι λεει ο Maiden συμφωνω. Απλα ειναι που οι Metallica ειναι η συντροφια μου εδω και 13 χρονια και ηταν η πρωτη φορα που τους εβλεπα οποτε οτι κι αν μου πει καποιος εγω παντα θα λεω οτι περασα τελεια χτες το βραδι. Εχοντας παντα ομως πληρη επιγνωση οτι δεν ειμαι καθολου μα καθολου αντικειμενικος…

Μερικα σχολια:

[ul]
[li]Οι Metallica τα εδωσαν ολα μα ολα τη στιγμη που πολλοι αλλοι κανουν απλως το καθηκον τους…
[/li][li]Οι Mastodon ηταν απλα απιστευτοι. Το να μην αρεσουν σε καποιον ειναι δεκτο. Το να τους λες ομως “για τα μπαζα” ειναι τουλαχιστον αστειο…
[/li][li]Ο ηχος δεν ηταν καλος ουτε στο ΠΛ2, αλλα αυτο εξαρταται απο το πως οριζουμε τον “καλο ηχο”. Εμενα πχ. δεν με χαλαει ο “βρωμικος” ηχος…
[/li][li]Οι Bride καταφεραν να μας κανουν να ξεχασουμε οτι ηταν καλοκαιρι και βοηθησε σε αυτο και η πολυ καλη επιλογη κομματιων…
[/li][li]Η Didi επρεπε να εχει ανακοινωσει τις ωρες που θα βγει καθε συγκροτημα…
[/li][li]Ο διαχωρισμος σε ΠΛ1, ΠΛ2, ΠΛ3 ειναι μια τεραστια μαλακια. Αν θελουν ασφαλεια ας βαλουν καθετα διαχωριστικα…
[/li][li]Το χωμα κατω ηταν αθλιοτητα, και η επιβαρυνση των πνευμονων μας μεγαλη…
[/li][/ul]

Παντως PL1 που ημουν εγω ο ηχος ηταν καλος μετα το Fuel τουλαχιστον ετσι καταλαβα

oxi alla B(l)ammena report kai postakia, diabazw kai ksanadiabazw poso kablwmenoi htan oloi na doun tous atsalika. egw den hmoun tous eiuxa dei kai persy kai pali den m aresan. den to lew me perhfaneia. htan kai gia emana to megalytero metal sygkrothma. alla exoun 15 xornia na bgaloun disko ths prokophs, kai auto pou ekanan den tous tima, san ahem CREATIVE ARTISTS…

anhole - aneta tha briseis tous maidanous - otan kanoun ena teleio performance me palia kommatia, alla blepw omadikh apothewsh mia metrias synaulias twn metaplyta epeidh einai oi metallica… ahem, 2 metra kai 2 stathma… ksereis — giati spate to amaksi … GIATI EXEI ATHINAIKES PINAKIDES !!! tetoio styl…

tespa…den xalasthka dioti efyga se 20 lepta apo to terrasvibe, kai den efaga olh aut thn htta…

alla thewrhsa pleon tous metallica, mia nekrh mpanta pou periodeuei ta palia ths gia na piasei kana $, endiamesa apo ta studio album, mia nekrh mpanta me metria pleon apodwsh… goustarw na to grafw, dioti ponaie na to diabazeis kai na ksereis endomyxa, oso kai na thes oti DEN exw adiko

Παρομοίως. Λέτε να έρθουν οι AC/DC και να μην τους αφήσουν να ανάψουν τις φωτιές τους στο Highway to Hell; Ήμαρτον ρε παιδιά.

Δεν νομιζω οτι πηραν καμια επιταγη απ τη didi οσοι εκθειασαν το live.Οκ,εσυ δεν ησουν κ@βλωμενος ρε μαν,αλλα γιατι να σε αφορα αν ηταν οι αλλοι και γιατι να αφορα τους αλλους οτι εσυ δεν ησουν?:-k

Φρικη ε??? 8O

Φίλε Δημητρη, να μη σώσουν να ξαναβγάλουν ,ποτέ τους δίσκο της προκοπής, για να δίνουν τροφή ,στους κολλημένους στα μυαλά και στα 14 χρονά που έχουν ακούσματα πολλά…
Με ότι γράψανε και παίζοντας τις κάλτσες τους στα ζωντανα,κατακτήσανε για πλάκα τη κορυφή…Κανείς δε παίζει επί 20 ετία2,5 ωρα - 3 ωρα live, γιατί είναι κουνιστά τεμελόσκυλα του καναπέ, του φρου φρού και των αρωμάτων, στο τεκέ…
Η ουσιά έιναι ότι προχθές ,ΕΚΣΠΕΡΜΑΤΩΣΑΝ ΗΧΗΤΙΚΑ , στη μάπα του κάθε αυτοαποκαλούμενου καλλιτεχνίσκου , επι του πλανήτη αυτου , μιας που οι ύμνοι εν σειρά, μόνο στη ΣΤΡΑΤΟΣΦΑΙΡΑ τους συναντάς…
Οσο για τυς εγχώριους , μαζέψαν και τα ταγάρια τους και τις γκλίτσες τους, και τραβήκτηκαν προς παραλιακή, μαζί με τα ξέκολλά, τη γιαγιά και το παππού της βουκωλικής χώρας αυτής, που κατέβηκαν απο΄τα χειμαδιά βελάζοντας,σαν αρνιά, να ακούσουν ΛΑΙΚΑ, :smiley: :smiley: :smiley:
Παραμυθάκια τέλος…Οποιον ενοχλούσαν τα προβλήματα στον ήχο ,να πάνε και αυτοί μαζί, με τους προηγούμενους, εχουν καλύτερη ηχητική, αυτά που τρώνε απο τη TV, της μπαστουνοβλαχιάς.και της προβαλόμενης ΓΥΦΤΙΑΣ …
χα…αχ…αχ.αχ.αχ…αχ.αχ.αχ.αχ…αχ.αχ.

Εγώ ήμουν PL3 και δεν έχω παράπονα από τον ήχο, αν εξαιρέσουμε το αρχικό “μπούκωμα”. Συγκεκριμένα στεκόμουν δεξιά από τη στήλη με τις κονσόλες και λίγο πιο πίσω. Δεν ξέρω τι γινόταν αλλού, πάντως εμείς ακούγαμε πεντακάθαρα! Ωστόσο, επειδή έχω ζήσει πραγματικά κακό ήχο σε συναυλία και ξέρω τι σημαίνει, συμπονώ και δικαιολογώ απόλυτα όσους δεν άκουγαν.
Μη βιάζεστε όμως να αποδώσετε ευθύνες στα μηχανήματα και στους Μ. και στη didi κτλ κτλ… Ο χώρος ΔΕΝ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ για τέτοιου μεγέθους συναυλίες, απλά. Δεν παίζουν ρόλο μόνο τα ηχεία και οι ενισχυτές, παίζει ρόλο και η ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ του χώρου. Στο Ηρώδειο ακούς και την καρφίτσα που πέφτει, όπου και να 'σαι. Στην αλάνα που λένε terra vibe (γιατί έχουμε και στα χωριά μας terra vibes) από μια απόσταση και πέρα, απλά δεν ακούς. Όπως ανέφεραν κι άλλοι φίλοι, όσοι ήταν μακριά δεν μπορούσαν να ακούσουν και ο αέρας δε βοηθούσε. Πώς εξηγείται ότι οι μισοί στο PL3 άκουγαν και οι άλλοι μισοί όχι; τι ακουστική περιμένετε να έχει το χωράφι ρε παιδιά; χωρίς αμφιθεατρικό σχήμα πώς περιμένετε ένας τεράστιος χώρος να αποδώσει άριστο ήχο παντού;
Προσωπικά σιχαίνομαι το terra vibe, αλλά δε διαλέγω εγώ πού θα παίξουν τα ονόματα που γουστάρω.
Τουλάχιστον είχαμε δροσιά.

Παιδιά έχω ακούσει άπειρες κοτσάνες. Ότι όποιος χαλιέται που στέκεται 2+1/2 ώρες σε μια συναυλία και δεν ακούει χριστό είναι βλάχος και πρέπει να κάνει παρέα με τη γιαγιά πρώτη φορά το άκουσα.
Επίσης στην Ελλάδα συνέχεια μας φταίνε οι διοργανωτές και η ακουστική του χώρου, ή ο ήλιος. Μας έπρηξαν κάποιοι ότι οι Anathema, οι Theater και οι Iced Earth έπαιζαν με ντάλα ήλιο. Δηλαδή τι νομίζετε κάποιοι ότι όλα αυτά τα συγκροτήματα όπου πάνε παίζουν headliners; 3ο-4ο όνομα είναι και παίζουν με ντάλα ήλιο παντού.

Και κάποιοι μας πρήζουν με το Terravibe και την ακουστική του, ότι είναι χωράφι. Δηλαδή στο εξωτερικό οι συναυλίες που γίνονται; Σε θέατρα; Είτε σε χωράφια γίνονται είτε σε στάδια, τα οποία στάδια φυσικά το τελευταίο πράγμα που σκεφτόταν ο Μηχανικός που τα σχεδίαζε ήταν η ακουστική τους. Κάντε αίτηση στην Didi του χρόνου να κάνει το Rockwave στο θέατρο Καλουτά, έχω πάει κι έχει τέλεια ακουστική.

Δηλαδή το Donington τι είναι; Δεν είναι πίστα αγώνων, δηλαδή χωράφι; Μήπως είναι πίστα αγώνων με ακουστική;

Ο χώρος ΔΕΝ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ για τέτοιου μεγέθους συναυλίες, απλά. Δεν παίζουν ρόλο μόνο τα ηχεία και οι ενισχυτές, παίζει ρόλο και η ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ του χώρου. Στο Ηρώδειο ακούς και την καρφίτσα που πέφτει, όπου και να 'σαι. Στην αλάνα που λένε terra vibe (γιατί έχουμε και στα χωριά μας terra vibes) από μια απόσταση και πέρα, απλά δεν ακούς

Συφωνώ απόλυτα. Το πολύ μεχρι 10-12.000

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι αν η χτεσινή συναυλία παίρνει 1 βαθμό η συναυλία της Ριζούπολης έπαιρνε 1000

και της Νέας Σμύρνης πόσο ? Το πώς κρίνεις κάτι εξαρτάται και από την ηλικία πάντως. Οσοι ήταν πιτσιρικάδες τότε, πιστευω πως ένοιωθαν για το λάιβ όπως οι πιτσιρικάδες του σήμερα.

Οι Metallica είχαν πάντα και παντού ήχο πεντακάθαρο, αλλά κυρίως εκκωφαντικό!
Η ένταση σου έκανε ζημιά!
Ακούγονταν χιλιόμετρα μακριά!

Αυτό θυμάμαι και γώ από το 93, ότι τους ακούγαμε από το Φάληρο.

re ti m@l@kies akouo… min akoute ton karja kankounen kai ton mika xakinen… i anthropoi xeskistikan proxtes kai mas steilane ston 7o ourano!!! ego eimoun dipla sto dentro me ta skarfalomena palikaria sta dexia opos blepeis tin skini kai o ixos itan teleios!!! kai exo kai piestiria pou trabixe filos me 7 megapixel camera!!! tora an se alles perioxes akougotan xalia ti na sas po!!! opos kai na xei me osa lathi kai an ekanan (eleos re pousti mou live einai ti perimenete akoustiki kai teliotita studio???) , ta kommatia ta paixan theika, oi anthropoi eixan porothei me tin antidrasi tou koinou kai edosan resta!!! den eimoun maiden alla ematha oti paixane 1:40 mazi me tis tourtes tou harris kai loipes malakies kai akougontan kai xalia logo esoterikou xorou… eimoun manowar rhapsody kai den exo klapsei lefta toso poly oute kan sto eject pou to elixan oi emfylioi ton sequritadon stin mesi… mano-rhaps eimoun 5 metra apo tin skini kai akouga thorybo kai tipota allo!!! prosopika den xanapao se esoteriko xoro sto elliniko kai as paizoun kai oi system me tous acdc mazi… kai milame gia problimata ixou??? stin mpanania??? mprosta se alles synaylies stous met o ixos itn krystallo!!! paixane 2misi ores xoris polla sola (opoios exei dei to live sto san diego tou 91 xerei posi diarkeia eixan ta sola tote) kai kyrios!!! anagnorisan tin pisti ton opadon!!! xoris plaka kai xoris na xero ti egine stis alles xores pou briskontan prin, pisteyo oti o james ta eide ola!!! prepei na piran treli preza apo emas proxtes ta paliikaria!!! as lixoun loipon ta parapona kai i grinia apo tous ellinares kai an den sas arese pate na balete to cd kai ta akoustika na ta akousete kalytera… eleos diladi… kai gia na telionoume… opoios eide ton xako xtes me ena platy xamogelo mexri ta aytia, anexartitos me to poso symfonei mazi tou i ton sebete, prepei na katalabe ti egine tin triti to brady stin malakasa…

Καλα, αυτο ειχε πολυ γελιο… Και πες οτι το πετυχαιναν το καπνογονο, αντε να το εριχναν κατω, σιγα μην εσβηνε…

όχι greeklish παιδιά… Ευχαριστώ :slight_smile:

Ρε αγορίνα μου αφού καταλαβαίνεις τι λέμε. Μου αρέσουν οι Μέιντεν, μου αρέσουν και οι Μετάλλικα. Με σένα δε συμβαίνει αυτό (νομίζω) άρα δε σου πέφτει λόγος στη σύγκριση. Πχ εγώ δε μπορώ να απορήσω που στο live των 4 πρώτων μέιντεν δίσκων ο ήχος ήταν ο πιο χαμηλός που έχω ακούσει ποτέ, και όλοι αποθεώνατε;

Θα ήθελα να πω και εγώ με την σειρά μου ένα τεράστιο ευχαριστώ στους Metallica. Μας πρόσφεραν 2μιση ώρες ατελείωτης διασκέδασης και χαράς. Ας ελπίσουμε πως θα τους ξαναδούμε στο επόμενο tour τους όπως μας υποσχέθηκαν. Κακόβουλα σχόλια και γρκίνιες κατ’εμέ καλύτερα θα ήταν να μείνουν απ’έξω.

To put my two cents in: οι Metallica έσπειραν όσο περισσότερο γινόταν υπό τις επικρατούσες συνθήκες. Ο κόσμος, στην πλειοψηφία του, φάνηκε να καραγούσταρε, και ΑΥΤΟ είναι το απόλυτο κριτήριο μιας επιτυχούς συναυλίας. Και νομίζω ότι και οι ίδιοι οι 'Tallica απόλαυσαν τη λατρεία που τους δείχναμε.
Κονσολολόγος :stuck_out_tongue: δεν είμαι, μα ο ήχος δεν ήταν αυτός που έπρεπε.
Η συναυλία ήταν 20 χιλιάρικα κόσμος να τραγουδάει Metallica, με το συγκρότημα να παίζει τη μουσική και τον James να κάνει back up vocals. Εκτός των δυο πρώτων κομματιών, όπου James απλά δεν υπήρχε, και στη συνέχεια της βραδιάς ελάχιστα ακούστηκε η φωνή του.
Ο κόσμος το παράκανε λίγο στο να τραγουδάει μέχρι και το τελευταίο “yeah” των στίχων, αλλά δεν μπορώ να τους ψέξω, αφού με αυτόν τον τρόπο (και με πολλούς ακόμη) έδειχναν την τρέλα τους για την μπάντα, και βοήθησαν στο να υπάρχει μπόλικος ηλεκτρισμός.
Πέρα από σκόνες, σεκιουριτάδες, διαχωριστικά, τιμές εισιτηρίων, κ.λπ., αυτη η ανοργανωσιά στην αποχώρηση από το terravibe δεν παλεύεται!!! Μιάμιση ώρα αγκυλωμένοι/ακινητοποιημένοι μέσα στα πούλμαν? Να φτάνεις Σταθμό Λαρίσης 3 παρά? Για μια διαδρομή 20 λεπτών? ΕΛΕΟΣ!!!

Φίλε μου goosebumps, δε με ενδιαφέρει τι γίνεται έξω και πού παίζουν και ούτε θα μπω στον κόπο να κάνω συγκρίσεις, γιατί απλούστατα εγώ πηγαίνω στις συναυλίες που γίνονται στη χώρα μου, δεν είμαι groupie να τους παίρνω από πίσω (μην παρεξηγηθώ, καταλάβατε!).
Καθόλου δεν παραπονέθηκα, γιατί όπως είπα άκουγα πεντακάθαρα και το καταχάρηκα και πέρασα τέλεια! Είπα μόνο πως το terra vibe δε σηκώνει τόσο κόσμο! είναι λογικό όταν μαζεύει πάνω από 20.000 κάποιοι από αυτούς να έχουν την ατυχία να στέκονται πίσω και να μην ακούν! τι να κάνουμε… δεν υπάρχει περίπτωση να φέρουμε το rockwave στο Μέγαρο Μουσικής, αν και δε θα με χάλαγε να υπήρχαν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για συναυλίες για να το φχαριστιόμαστε όλοι! είναι κακό; δηλ. όταν στην αρχαιότητα κατασκεύαζαν οικοδομήματα αποκλειστικά για ακρόαση μουσικής λέτε να πέρναγαν απλά την ώρα τους; τα οποία μάλιστα ήταν κλειστά (το Ηρώδειο κάποτε είχε στέγη ξέρετε), για να διευκρινίσω ότι δεν παίζει ρόλο αν ο χώρος είναι απλά ανοιχτός ή κλειστός και η ακουστική δεν εξαρτάται από αυτό.
Ο Storm Shadow έχει δίκιο, ο ήχος στους maiden ήταν πολύ χειρότερος απ’ ό,τι στους metallica (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι με εμπόδισε να απολαύσω τη συναυλία) και μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε η ακουστική του χώρου, η οποία ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως είναι ανύπαρκτη και δεν ενδιέφερε τους κατασκευαστές αφού επρόκειτο για γήπεδο μπάσκετ και όχι ωδείο!! αυτό μας χαλάει κι όχι ότι είναι κλειστός ο χώρος.
Αυτά συμβαίνουν και δε διαφωνώ πως με αυτά θα συμβιβαστούμε γιατί δεν έχουμε και άλλη επιλογή εξάλλου.
Τώρα βέβαια κακά τα ψέμματα παιδιά, όταν πάμε να δούμε metallica και maiden δεν πάμε για να κάτσουμε κυριλάτοι με μονόκλ και ετόλ και το κυαλάκι σαν τη πριγκίπισσα της Βουργουνδίας όταν παρακολουθεί τους γάμους του Φιγκαρό για να αναλύσουμε και το τελευταίο ακόρντο σε πιανίσιμο… πάμε για το χτύπημα, για το χαβαλέ, για να ουρλιάξουμε μέχρι να κλείσει η φωνή μας, για να καφριάσουμε και για να περάσουμε καλά! όπως και συνέβη άλλωστε τουλάχιστον για τους περισσότερους απ’ ό,τι πιστεύω…