Rockwave Day 3: Metallica, Mastodon, Μy Dying Bride, Dirt Spawn Disease

15 χρονια… Ναι ναι διαβαζα κι εγω τοτε Hammer μετα τη βολτουλα στο παρκο. Και Kerrang! πριν τη φρουτοκρεμα :stuck_out_tongue:
Φανταζομαι παντως αγγελιες πολυ γελιο ε? “Τακη, μην αλευρωσεις τις πατατες” #-o :lol:

hey - epeidh mou egine epanhlhmena warning na mh grafw se ellhnika, lew to ekshs gia na teleiwnoume, mia kai gia panta.

den tha sas allaksw th gnwmh. goustarate. polloi tous blepate gia prwth fora.

egw phga teleutaia stigmh apo sponta… den mou ekane entypwsh. an pw oti mou arese tha pw psemma.
den me noiazei na eimai me th maza. th thewrw apo tis pio metries emfaniseis pou exw dei apo group kai aneta th 2i xeiroterh metallica pou exw dei sth zwh mou. exw dei 4 fores synolo.

grammenes tis exw tis apopseis sas opws kai eseis th dikia mou, ekaterwthen dikaiwma mas/sas.

to gegonos einai oti oi metallica kanan mia metria emfanish me kako hxo kai yperbolikh timh. auto den allazei. an sas aresei na sas pianoun ton kwlo EPEIDH einai oi METALLICA, gousto sas kapelo sas kai kaoumpoiliki sas… goustarete.

egw me 70 eurw eida 12 group, me TELEIO hxo, pantws se TELEIO xwro, me eksisou pathiasmenes an oxi kai perissotero ekteleseis…

kai nai epeidh kapoios to koroideue… mprosta sto BARIESTHMENO pathos twn metallica … ha
i na pw… pathos eixan thn prwth fora oi SISTER ! pathos ebgalan oi ANTHRAX … pathos exoun oi HANOI ROCKS… oi metallica eixan BATHOS ston hxo - xaire otan eisai ametrhto) alla gia pathos … MPAAAAA…
den to eniwsa… isws eimai xontropetso kai oxi idrwmenos aplytos metalliscos… me mousa kai patompoukala… na lew metaliiika… skriminggg in ma mpreeein a kan fil thi peeeeinnnn… ! yeah ya !

en pasei periptwsh. den ksana-asxoloume me arketa apo auta edw… pou symbainoun gyrw mou mazi me to forumaki touto…

egw paraiththika apo kati pou ekana, dioti sixathika tous diafhmhstolagnous ekdotes… gia na xalarwsw, apo ta 10wra, en to metaksy brhka kati allo na kanw … sixtiriasa mia kopela kai sbhnw kinita gnostwn gia na kratisw mono filwn/filenadwn kai atomwn pou mporei na shmainoun i na kanoun kati kalo. petaw pragmata, petaw apodeikseis, petaw pethamenes mnhmes, allazw parastaseis, allazw katastaseis… to xreiazomai… allazw kai o idios, alla mousikh den allazw…

heavy metal is in my blood… and that’s where it stays…

GAWD LOGS OFF !

Δε λεω, πλακα ειχε…Παντως πολυ στα σοβαρα το πηρε για τα greeklish :lol:

Ρε ξερουμε επισιμα ποσο κοσμο ειχε…
Για το Live kanena σχολιο οτι κ να πει κανεις ειναι ΠΟΛΛΗ λιγο…

Να πω κι εγώ δύο λόγια, έστω και καθυστερημένα:

Dirt Spawn Disease: Δεν τους είδα, γιατί έφτασα Terravibe λίγο πριν αρχίσουν οι Μy Dying Bride.

Μy Dying Bride: Αν και δεν θα χαρακτήριζα το doom είδος του γούστου μου, παρ’ όλα αυτά οι Μy Dying Bride μου άρεσαν αρκετά, μου κίνησαν το ενδιαφέρον και τους άκουσα με ευχαρίστηση. Ωραία μπάντα. :slight_smile: :wink:

Mastodon: Πήγα έχοντας μεγάλη περιέργεια να τους ακούσω, καθώς δεν τους είχα ξανακούσει καθόλου και μπορώ να πω ότι επίσης μου άρεσαν πολύ. Ωραίες brutalιές στα φωνητικά, και πολύ ενδιαφέρουσα η hardcore βάση του ήχου τους, μπολιασμένη με αρκετά progressive στοιχεία που δένουν αρμονικά με το hardcore υπόβαθρο. Ο πιο ενδιαφέρων μουσικός τους είναι χαλαρά ο drummer. Το παληκάρι το drum kit το έχει για την πλάκα του τελείως! Έσπειρε ανηλεώς! 8) Αν είχαν και καλύτερο ήχο… Θα τους τσεκάρω περισσότερο στο μέλλον σίγουρα! :wink:

Metallica: Δεν πιστεύω ότι κανείς μπορεί να είναι απόλυτα αντικειμενικός στην κριτική του για την συγκεκριμένη εμφάνισή τους. Γεγονός είναι ότι όλοι είχαμε ‘‘μπει στην μπρίζα’’ γι’ αυτήν την συναυλία. Εγώ ήμουν μεν στο PL3, αλλά πολύ μπροστά, όπως βλέπουμε την σκηνή στα δεξιά της, κάτω από ένα δέντρο, στο σημείο που αρχίζει να ανυψώνεται το έδαφος, άρα μπορώ να πω ότι και έβλεπα και άκουγα πολύ καλά. Τα προβλήματα στον ήχο δεδομένα και υπαρκτά, αλλά ποιος μπορούσε να τα αντιληφθεί πλήρως, όταν 25.000 κόσμος σκέπαζε με τις φωνές τους και τους ίδιους τους Metallica;; Yes, James, we all took singing lessons indeed!!!:smiley: :smiley:

Πάντως, όντως στις εκτελέσεις των κομματιών oi Metallica έκαναν αρκετά λάθη, που στα αυτιά μου γίνονταν 100% αντιληπτές, με αποκορύφωμα το …Αnd Justice For All, που έτσι όπως το έπαιξαν… καλύτερα να μην το έπαιζαν καθόλου.:? :? :?

Τέλος πάντων, κανένα από τα προβλήματα ήχου, εκτέλεσης κομματιών κλπ., δεν με εμπόδισε από το να τραγουδάω διαρκώς όλα τα τραγούδια και να πορρώνομαι και να αισθάνομαι τέλεια.

Ήταν μια όμορφη βραδιά που θα την θυμάμαι για πολύ καιρό. 8)

Πως μπορειτε και προσεχετε τι λαθη κανει ενα συγκροτημα την ωρα που παιζει?? Εχω την απορια…:-s

λολ, δεν υπονόησα οτι αγοραζα μεταλ χαμμερ τοτε, ημουνα 10 χρονων…αλλά τα έχω διαβάσει ολα του 92/93/94…

Ακούς.

Aν ακους με σταυρωμενα χερια, ακινητος κοιτωντας απλα μηχανικα τη σκηνη, τοτε τα καταλαβαινεις…

Αλλιως ειναι ΑΔΥΝΑΤΟ να τα προσεξεις…

Μα δεν άκουσες ότι ειδικά το …Αnd Justice For All το σκότωσαν τελείως;;;; Και επειδή είναι ένα από τα πολύ αγαπημένα μου κομμάτια από Metallica, το περίμενα πώς και πώς να το ακούσω. Αλλά έτσι όπως το έπαιξαν… καλύτερα να μην το έπαιζαν καθόλου. :? :? :?

Αδύνατο για σένα. Δε χρειάζεται να έχεις μουσικό αυτί, απλά να είσαι εξοικειωμένος με το υλικό που ακούς και να έχεις κάποια επαφή με κάποιο από τα όργανα.

Εχω μουσικη αυτι, οχι τελειο, αλλα σε ικανοποιητιο σημειο πιστευω, και εξεικοιωση με μουσικα οργανα…

Απλα, οταν εισαι πρωτες σειρες, γινεται ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ, εχεις στα 2 μετρα αυτους που ονειρευοσουνα να ακουσεις απο μικρο παιδι, προσωπικα το βρισκω αδυνατο να κατσω να προσεξω αν παιξαν λα ή λα#…

Και στο κατω κατω, και σκατα να τα παιξανε, εγω οπως και οι υπολοιποι 25000 ΚΑΡΑΓΟΥΣΤΑΡΑΜΕ, και δεν διναμε σημασια αν αυτο που ακουγαμε ηταν σωστο η λαθος… Καπου ο Cozy ειχε γραψει οτι δεν δινουνε εξετασεις σε ωδειο… Και εχει απολυτο δικιο… Αν θελατε να μην κανουν λαθη, να πηγαινατε να ακουγατε Dream Theater, Santriani κλπ… Εδω μιλαμε για ΜΟΥΣΙΚΗ, οπου το πρωτο λογο εχει το συναισθημα… Την Τριτη ειδα 4 ανθρωπους στη σκηνη που γουσταρανε αυτο που κανανε και που ειχαν μεινει μαλακες με αυτο που βλεπαν απο κατω…

Υ.Γ. Δεν ειναι προσωπικη επιθεση αυτο, σε καμια περιπτωση, απλα ηταν η αφορμη για να πω μερικα πραγματα που ηθελα εδω και καιρο…

σωστότατος:wink:

Δεν θα μπορουσα να το εκφρασω καλυτερα! Ευγε φριντομ αγορι μου!

Ενωθηκαν οι δυμανεις μας και τα ειπαμε καπου μεσα στο Whiplash…:smiley: 8)

αχ…ο σβερκος μου…2 μερες μετα ακομα ο ιδιος πονος επιμενει…δεν με πειραζει…καθολου…ειδα αυτο που ηθελα να δω…ενιωσα αυτο ακριβως που ηθελα να νιωσω…μα δεν μπορει να υπαρχει πιο επιβλητικο συγκροτημα…ναι δεν εχω δει πολολα λαιβ αλλα ειμαι σιγουρος γι αυτο…τοσο ζωντανοι τοσο ενεργητικοι τοσο παθιασμενοι τοσο τοσο τοσο…αλλα ναι ειναι λεφταλλικα…ναι παιζουν για τα λεφτα…εχτε δει πολλα συγκροτηματα να παιζοιυν για τα λεφτα και να παιζουν ΕΤΣΙ;;
δεν θα χρησιμοποιησω τον ορο επαγγελματιες…θα πω πως ειναι ατομα που γουσταπουν να παιζουν ΜΕΤΑΛ…και μην ακουω τις ιδιες μαμακιες οτι ηταν μεταλ μεχρι το 91 και αλλα γραφικα…δλδ αυτο που ειδαμε προχτες δεν ηταν μεταλ;τεσμα…
νομιζω παντως το οτι υπαρχουν τοσοι πολεμιοι των ταλλικα ισως δειχνει κατι…ισως ζηλια οπως ειπαν και καποιοι αλλοι; γιατι ενοχλοθνται δλδ; επειδη βγαζουν το παθος που βγαζουν΄επειδη παιζουν ακομα 2.5ωρα σε τετοιο επιπεδο;το ιδιο κομπλεξ συνεχεια επειδη οι ανθρωποι τολμησν να βγαλουν δισκους οι οποιοι ηταν κατι το διαφορετικο…διοτι για κομπλεξ προκειται…να δειξουν την τρουμεταλια τους…αυτο δειχνει πως κατι τετοιοιδεν ειβναι συνειδητοποιημενοι ακροατες φιλοι της μουσικης αλλα κολλημενοι οπαδοι που ακουνε για να ακουνε φοροντας παρωπιδες…τεσπα…
για τον ηχο δεν θα πω κατι…δεν χαλαστηκα εκει που ημουν εκτος απο το κριπιν ντεθ…
το σετλιστ αρτιο…γουσταρα ΤΡΕΛΑ που επαιξαν το μεμρι ριμεηνς…τοο ηθελα και το περιμενα…ηθελα ομως και το αντιλ ιτ σλιπς που ειναι κομματικλα αλλα ηξερα οτι δεν επαιζε με τπτ…
να πω και για τον κοσμοι κατι…πιστευω ρε παιδες οτι ηταν και παραπανω απο 30αρι…θα το στιριξω αυτο…δεχομαστε αρχικα (οπως ολοι λενε) οτι οι σαμπαθ ειχαν 24-25 χιλιαδες…ημουν σε εκεινο το λαιβ…λιγο πριν βγουν οι σαμπαθ λοιπον η αρενα δεν ηταν γεματη…ο κοσμος εκανε βολτες και ηταν διασκορπισμενος εδω και κει…ενω φετος κανα 15λεπτο πριν βγουν οι ταλλικα πηγα σε ενα υπερυψωμενο σημειο και ειδα οτι ο χωρος ηταν ΓΕΜΑΤΟ και αναλογιζομενος οτι μεγαλωσε λιγο και οτι εφλεπα συνεχως κοσμο να μπαινει στο τερρα με κανει να πιστευω οτι το 30το καβατζωσανε οι ταλλικα και με το παραπανω…

κλεινω και λεω…οι ταλλικα με σκλαβωσανε…ειναι υποβλητικοι επι σκηνης…ξερουν και ηθελαν να αποζημιωσουν τον λάο…το εκαναν…εμενα μου εδωσαν μια εμπειρια ζωης…θελω οποσδη[ποτε να τους ξαναδω…ηταν το πρωτο λαιβ οπου δακρυσα(στο αποκορυφωμα του ναθινγκ ελσε ματτερς…ενω ποτε δεν το ειχα αγαπησει αυτο το τραγουδι λογω της φορτισης…εχμ…)τι να πω…

ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

Δε θα μπορουσα να τα γραψω καλυτερα… πολυ ωραιος! :smiley:

Εγώ ξέρω ότι πηρανε 80? το κεφάλι μέσο όρο και δεν ήταν άψογοι όπως θα έπρεπε!
Στο γυμνάσιο (back at late 80s) είχαμε μια καθηγητρια μουσικής, η οποία μας έλεγε ότι ο μουσικός δεν παίζει κατι στο περίπου! Ή το παίζει ή δεν το παίζει!! Λάθη και στο περίπου και γαυγίσματα γίνονται στα σκυλάδικα και λοιπά μπουζουκομάγαζα. Οι μεγάλοι μουσικοί έτσι κρίνονται! Συγγνώμη, αλλά να αναγνωρίζουμε το καλό, αλλά και να το λέμε όταν είναι κάτι στραβό. Μπορεί να έχει κάποιος την καυλά, αλλά να έχει και κριτική ικανότητα! Όχι να μασ ταϊζουν κουτόχορτο με θεατρινισμούς και μεγάλα λόγια (το μόνο εύκολο), να μας τα παίρνουν χοντρά και να τους γράφουμε και διθυράμβους. Το επάγγελμα του καλλιτεχνη είναι σκληρό και δεν σηκώνει τέτοιους συμβιβασμους!

Φιλε Fanatic, εδω μιλαμε για metal, οχι κλασικη μουσικη… Το να κανεις λαθος το βρισκω τελειως φυσιολογιο και δεν θα με ενοχλησει καθολου αν ο αλλος ειναι πανω στη σκηνη και νιωθει τι παιζει, και οχι να κανει αγγαρεια κλπ… Διοτι τοτε πραγματι θα σπαστω… Αν την Τριτη οι Μεταλλικα κανανε αγγαρεια, τοτε κραξτε τους, αλλα δεν νομιζω οτι υπαρχει ανθρωπος που να το πιστευει αυτο…