Rockwave Day 3: Metallica, Mastodon, Μy Dying Bride, Dirt Spawn Disease

:lol3::lol3::lol3:

ακυρη παρατηρηση fanatic…ασχολιαστο…

Χανετε το νοημα…

Αφενος τα 80 ευρω μας τα πηρε η Didi, οχι οι Metallica και επιλεξαμε να τα δωσουμε γνωριζοντας οτι δεν θα δουμε τους Metallica του 1991…

Αφετερου το τι λεει μια τυχαια καθηγητρια μουσικης δε μου λεει απολυτως τιποτα. Επισης το οτι οι Metallica ηταν πιθανοτατα καλυτεροι το 99 και ακομα καλυτεροι το 93 δεν χρειαζεται να εισαι σοφος για να το καταλαβεις. Τα χρονια περνανε. Τι να κανουμε δεν τους προλαβαμε τοτε, σκοτωστε μας…

Το θεμα ειναι το εξης. Εγω (ο ηλιθιος) που εδωσα τα 60/80/100 ευρω τι επρεπε να κανω την ωρα που παιζανε οι Metallica? Να κατσω να αναλυω το μουσι του James, τη βερμουδα του Trujillo ή τα λαθη στο And Justice For All? Οχι, επελεξα να ζησω την πραγματοποιηση του ονειρου μου και να απολαυσω καθε στιγμη του live…

Και τωρα λοιπον εμενα μου εχουν μεινει οι καλυτερες αναμνησεις απο προχτες. Αντιθετως οσοι σταθηκαν σε λαθη, ηχους, φωνητικα κτλ. θα εχουν να θυμουνται οτι πληρωσαν για κατι που δεν τους αρεσε…

Στην τελικη αφου οι Metallica ειχαν παθος και τα εδωσαν ολα, στα @@ και ο ηχος και ολα! Α, και οσοι υποστηριζουν οτι δεν υπηρχε παθος στο προχτεσινο live ειχαν παει προκατειλημμενοι για να κραξουν μετα, οπως πολυ σωστα ειπε και ο Λουκιανος…

Το θέμα έχει κουραστεί χωρίς λόγο… Όσοι γουστάραμε, γουστάραμε, όσοι (ελάχιστοι, όπως φαίνεται) δεν ικανοποιηθήκαν, τι να κάνουμε άλλη φορά, η ας μείνουν με τις αναμνήσεις των προηγούμενων εμφανίσεων τους στην Ελλάδα!

ο μοντεκριστο εκανε ενα απο τα καλύτερα ποστ εδω περα…επισης εδω περα διαβασα ενα απο τα χειροτερα και πιο αρνητικα ποστ…καργια σορρυ…ειπαμε αλλα οχι και ετσι…

Δεν μιλάμε για ένα λάθος, εδώ μιλάμε για σκότωμα κομματιών, για ασυγχρονα ντράμς, για πολλα… οι scorpions στο καραισκάκη γιατί δεν κάνουν λάθη (τουλάχιστον εμφανή), επίσης και οι sabbath prin 3 μέρες metal παιζανε και εμφανή λάθη δεν ακούσαμε (κρυστάλλινος ήχος σαν να ακούς το ηχογραφημενο) και με τον ozzy όταν ήρθανε πριν 2 χρόνια και κάποια στιγμη τα έχασε στα φωνητικά κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε γιατι μας είχανε παρει και μας είχανε σηκώσει.
Εμένα προχθές δεν κατάφεραν να με ξεσηκώσουν. Μπορεί να φταίει ότι τους έχω ξαναδεί άλλες 2 φορές. Και να ενθουσιάστηκα με τους sabbath επειδή τους έβλεπα πρώτη φορά. Δεν ξέρω. Παντως το ότι υπάρχουν αυτές οι παρατηρήσεις για τη συναυλία λεεί πολλα… Στις προηγούμενες 2 μέρες δεν υπήρχε τέτοια αντιθεση απόψεων… ίσως αυτό να λέει κατι…

Επαναλαμβάνω λοιπόν :

Παιδιά οι εκατέρωθεν προσβολές δεν έχουν νόημα, αλήθεια.

Κοιτάξτε τι γίνεται. Πέρα από τα παιδιά που μπορεί να ήταν πολύ πίσω κ να μην άκουγαν καλα (οι οποίοι έχασαν ένα συγκλονηστικό λάιβ και είναι πολύ κρίμα, αλλά σίγουρα υπάρχουν, δεν τα βγάζουν από την “κοιλιά” τους όλα αυτά), η πλειοψηφεία του κοινού έφυγε εκστασιασμένη - όπως και η ίδια η μπάντα. Ακόμη και σήμερα στους δρόμους βλέπεις παιδιά με μπλουζάκια μετάλικα, στα ραδιόφωνα (ακόμη κ τα αθλητικά) γίνονται αφιερώσεις/ευχαριστίες στο σχήμα, τα φόρουμ έχουν πάρει φωτιά, το ριπόρτ του ρόκιν σε λιγότερο από μια μέρα έχει πάνω από 2.000 αναγνώσεις, μέηλ έρχονται και φεύγουν, μηνύματα στα κινητά κτλ κτλ. Εϊμαι σίγουρος πως κ στο τέραβαιμπ αν πάει κάποιος, ακόμα θα έχει κάποιους νεκρούς εκεί. Τόσο πολύ έσπειραν.

Συμφωνώ: το μόνο ουσιαστικό κριτήριο μιας συναυλίας είναι ο κόσμος - αν αυτός πέρασε καλά, τότε η συναυλία άξιζε. Εγώ βλέπω ακόμα κ σήμερα, 2 24ωρα μετά το λάιβ, κόσμο εκστασιασμένο. Το λάιβ δεν ήταν καθόλου καλό - ήταν εξωπραγματικά καλό. Όλοι ακόμα παραμιλάνε. Όλοι…??? όχι…

Έχει παρατηρηθεί κ στο φόρουμ μας κ γενικά ότι υπάρχουν βιτσιόζοι οι οποίοι πάνε σε ένα λάιβ για να ΜΗΝ περάσουν καλά. Και δεν περνάνε καλά. Γιατί? Φταίει ο Λαρς που ίδρωσε πολύ, ο Χέτφιλντ που χαμογελούσε πολύ (δεν κάνω πλάκα - ήρθε σε μέηλ), ο Τρουχίλος που είχε πολύ μακριά σώβρακα και ο Κιρκ που άλλαξε το σόλο του nothing else. ΕΠίσης είναι “μαγκιά” (κατ’αυτούς) και απερίγραπτη cultιά για μένα, να μπαίνεις σε ένα τόπικ που όλοι αργοπεθαίνουν από αυτό που είδαν/βίωσαν και να κάνεις τον σοφό δημογέροντα λέγοντας για τις τρεις # που τους ξέφυγαν, το drumming που ήταν πιο γρήγορο απότι έπρεπε και τα λεφτά των “λεφτάλικα”. Τέτοια συμπεριφορά δεν είναι χαζή - είναι cult - Αννίτα Πάνια, να κάνεις το κομμάτι σου για να σε διαβάσει ο κόσμος και να φρίξει - γιατί μόνο εσύ ξέρεις, οι “άλλοι” είναι “παιδάκια, άσχετοι και βλαμμένοι”. Ποζεριλίκια και cultοκαταστάσεις απερίγραπτης γραφικότητας. Και αντί να λέμε για το λάιβ καθόμαστε κ ασχολούμαστε με τους 2-3 που δεν πέρασαν καλά επειδή οι μετάλλικα έχουν παραπάνω λεφτά απ΄΄οσα θα τους επέτρεπαν αυτοί, λες και είναι ο Αλογοσκούφης.

Εξαιρώ σαφέστατα τα παιδιά που έχουν επιχειρήματα κ βίωσαν ένα κακό ήχο.

Και συμπληρώνω…

Λάθη, λάθη, λάθη… Αλήθεια έχετε δει καμία ΑΛΑΘΗΤΗ μπάντα? Εκτός από τους theater εγώ μάλλον όχι.Ακόμη και αυτοί όταν έπαιξαν το master το έπαιξαν τόσο τέλεια κ χωρίς συναίσθημα που - προσωπικά πάντα- με ξενέρωσαν. Και οι maiden έκαναν λάθη και ο waters και οι lost και οι guardian και όλοι. Απλά ήταν μικρά και μέσα στην μεγαλειότητα του λάιβ τα ξεχάσαμε. Αλλά εδώ βλέπω τα θυμόμαστε. Πάμε να τα δούμε ένα-ένα:

1. creeping death: ναι ο ήχος είχε πρόβλημα στην αρχή, αλλά διορθώθηκε. Ένα από τα πολλά απρόοπτα που μπορούν να συμβούν στην αρχή ενός λάιβ. Το χρεώνονται οι μετάλικα? Σαφώς και όχι. Οι τεχνικοί τους ίσως ναι. Συμβαίνουν όμως αυτά.

2. justice : ένα κομμάτι που είχαν να το παίξουν πολύ καιρό, δεν το παίζουν συχνά να το “έχουν” άνετα και είναι κ ζόρικο εκτελεστικά. Δεν το σκότωσαν - το έδωσαν σφιγμένα, μόνο αυτό. Δεν ξέρω αν περιμένατε seattle 89 live shit κτλ, αλλά τότε η μπάντα το είχε φρέσκο, ενώ φέτος το ξανάφερε στο σετλιστ της μετά από καιρό. Σε καμία περίπτωση δεν το σκότωσαν. Οι metallica σε τελική ανάλυση είναι τόσο επαγγελματίες, που ακόμα και αν το έλεγε unplugged ο Lars με “σκούπες” με τον Πλιάτσικα, πάλι αξιοπρεπές θα ακουγόταν. Δεν μπορούμε να μιλάμε για το brand name/band/legend metallica και να λέμε πως “σκότωσαν” ένα κομμάτι. Το απέδωσαν μέτρια/δεν μου άρεσε/ήταν σφιγμένοι οκ. Το “σκότωσαν” όχι. Οι metallica είναι, επαγγελματιές μουσικοί με 30 χρόνια πείρα σε μαι νύχτα που σκότωναν, όχι ένα groupάκι στο schoolwave. Ήμαρτον δηλαδή.

3. οne - ένας φίλος σε ένα μέηλ είπε ότι ο Λαρς έπαιζε ότι να 'ναι, πράγμα στο οποίο διαφωνώ κάθετα. Άντε κ να το δεχτώ όμως…

4. ? Δεν υπάρχει

Συνοψίζω. ΣΕ ένα λάιβ 2,5 ωρών βρήκαμε 2 (!) (ναι “δύο”) λάθη σε κομμάτια. ΠΟΛΥ ΧΑΛΙΑ ΛΑΙΒ ΛΕΜΕ.

Κρίμα στα παιδιά που κόλλησαν στα δύο κομμάτια και έχασαν το σημαντικότερο λάιβ των τελευταίων ετών. Πολύ κρίμα.

Φανατικε φιλε μου μηπως η πολλη φανατιλα πειραζει καλοκαιριατικα; Λεω γω τωρα…

Σιγουρα, τους Σαμπαθ δεν τους περιμενει κανεις στη γωνια να τους θαψει. Ουτε τον Πλαντ. Αλλα οι Μεταλλικα ειναι αγαπημενο συγκροτημα για θαψιμο απο το 1984 και μετα…

Δηλαδή ρε παιδιά επειδή κάποιοι γουστάρατε, οι υπόλοιποι δεν μπορούν να σχολιάσουν τη συναυλία;

Και κάτι άλλο, επειδή κάποιοι είπατε ότι οι Metallica παίζουν δυομισάωρα ενώ άλλοι μιάμιση ώρα. Μην ξεχνάτε ότι οι Metallica 2006-2007 συνολικά έχουν 27 συναυλίες (μαζί με τις προγραμματισμένες μέχρι το τέλος) ενώ π.χ. οι Maiden γύρω στις 60 και οι Heaven and Hell γύρω στις 90 (μόνο φέτος).

Γενικά τα τελευταία χρόνια οι Metallica παίζουν ελάχιστες συναυλίες (ακόμα και επί St. Anger που είχαν δίσκο να προωθήσουν) οπότε μπορούν να τις τραβάνε παραπάνω.

Δεν βαρεθηκες ακομα τη συγκριση maiden-metallica???

ok,ας πούμε ότι έκαναν όχι δύο,αλλά πολλά λάθη…
με όσους έχω μιλήσει,πέρασαν φοβερά και γούσταραν τρελά…
οπότε?

οπότε στα @@ τους όλοι για τυχόν λάθη,αυτό που έμεινε ήταν το όλο feeling που όπως έχω καταλάβει ισοπέδωσε κοσμάκη

Αναρωτιεμαι αν μερικοι πηγαν στο λαιβ τις προαλλες μονο και μονο για να βρουν περισσοτερους λογους να κραξουν. Και αφου δε βρηκαν αρχισαν να λενε “ο Λαρς επαιξε λαθος εκει και ο Κερκ επαιξε διαφορετικα το σολο του Ναθινγκ Ελς (που αυτο στανταρ σας χαλασε ε καμαρια μου;) και ο Ρομπ πρεπει να ξυριστει και ο Τζειμς να αφησει μαλλι ξερωγω.” Και τετοιες παρομοιες μαλακιες.

Καλα στανταρ! Ειναι σαν αυτους που πανε γηπεδο, η ομαδα κερδιζει 4-1 και αυτοι κραζουν την αμυνα που φαγαμε γκολ στο 91’ και δεν κρατησαμε το 0…

τυχαίο το σκορ?:lightsabre: :lightsabre: :lightsabre:

Εντάξει, εδώ πού τα λέμε δεν μπορεί να υπάρξει απόλυτη ταύτιση απόψεων! Είναι αντιδεολογικό, κάποιος πρέπει να κάνει τη διαφορά :!:

Αυτό εννοείται ρε φιλαράκι.Αφού ο άλλος το λέει κιόλας:“Πέρσι που τους είδα ήταν χάλια”.Ε τότε τι πήγες πάλι ρε καβουρμά???

Iσως εγω δεν πρεπει καν να γραψω την αποψη μου γιατι δεν ημουνα στο live οποτε ισως και να ειναι τελειως ακυρη… Απλως θα προσπαθησω να συνοψισω ολα αυτα που εχω με υπομονη διαβασει και ακουσει 2 μερες τωρα απο παιδια που ηταν εκει. Θα προσπαθησω να ειμαι οσο πιο αντικειμενικος γινεται.
Κατ’αρχην οι Metallica πρεπει οντως να παιξανε πολυ καλα. Το οτι η αποδοση τους χτυπησε υψηλα στανταρ πανω-κατω δεν εχω δει να πολυαμφισβητειται. Οι περισσοτεροι εστιασαν κυριως σε προβληματα ηχου για τα οποια δεν μπορεις να κατηγορησεις ευθεως την μπαντα. Ισως φταινε οι τεχνικοι τους, ισως οι διοργανωτες Εδω θελω να τονισω πως με εχει πειραξει αρκετα η προσπαθεια που εγινε απο καποια παιδια που εκτιμω ιδιαιτερα να τη βγαλουν “καθαρη” οι διοργανωτες. Γιατι ρε παιδια τετοια προστασια στις εταιριες? Δηλαδη και οι Mastodon δεν ειχαν κακο ηχο οπως ειπαν σχεδον ολοι? Και γι’αυτο οι τεχνικοι των Metallica φταινε και οχι η Didi?
Προβλημα ηχου πρεπει οντως να υπηρξε και μαλιστα σε καποια σημεια του terra vibe πρεπει να ηταν αρκετα εντονο σε σημειο που να μην αφησε αρκετους να χαρουν ενα τετοιο live οπως το ειχαν ονειρευτει. Συγγνωμη κιολας αλλα δεν νομιζω κανεις να εσκασε τοσα λεφτα και να εφαγε στη μαπα τετοια ταλαιπωρεια μονο και μονο για να εχει το επιχειρημα “ημουν εκει” οταν θα θελησει να κραξει… ελεος#-o . Ισως οι περισσοτεροι (επαναλαμβανω, οι περισσοτεροι) να ακουγαν και να εβλεπαν τελεια και να απολαυσαν καθε στιγμη ενος ονειρικου live. Αλλα αν καποια παιδια δεν μπορουσαν να ακουσουν καλα αυτο πρεπει να το σεβαστειτε και να μην τους ειρωνευεστε. Γιατι οταν ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ γκρουπ οπως οι Metallica εχουν ερθει στην Ελλαδα μετα απο τοσα χρονια και εχουν κανει μια τοσο μεγαλειωση εμφανιση οπως λετε (κυριολεκτικα γραφω, το πιστευω απολυτα και δεν ειρωνευομαι καθολου) η πικρα για καποιον που ηταν εκει αλλα δεν ακουγε/εβλεπε καλα γινεται πολυ-πολυ μεγαλυτερη. Για ελατε λιγο στη θεση του και καντε μια προσπαθεια να σκεφτητε…
Περα απο την πλειοψηφια που περασε καλα γιατι οντως οι Metallica επιασαν αποδωση ως τ’αστρα αλλα και απο τους λιγους(?) ατυχους που λογω συνθηκων περα απο τον δικο τους ελεχγο δεν περασαν καλα, πιστευω πως προχθες στη Μαλακασα υπηρξε και μια τριτη κατηγορια ανθρωπων. Αυτων που μονο και μονο επειδη θα εβλεπαν Metallica απο κοντα θα περναγαν καλα ανεξαρτητα απο αποδωση της μπαντας, ανεξαρτητα απο το τι θα ακουγαν/εβλεπαν ισως ακομα και ανεξαρτητα απο το play-list (που αντικειμενικα προχθες ηταν θεϊκο). Οπως χαρακτηριστικα εγραψε καποιος καποιοι διπλα του που δεν ειχε καλο ηχο απλως χοροπηδαγαν και ουρλιαζαν μονο και μονο γιατι ηταν η μονη λυση για να περασουν καλα. Και μαγκια τους. Αυτο ομως δεν αναιρει τα οποια προβληματα υπηρξαν. Οπως λετε οτι καποιοι ειχαν ετοιμη την κριτικη-θαψιμο πριν πανε στη συναυλια ετσι υπηρχαν και αλλοι που ανεξαρτητως αποτελεσματος θα εγραφαν θριαμβευτικα και αποθεωτικα σχολια μονο και μονο επειδη ηταν κοντα στους Metallica ακομα και αν επαιζαν με…φλογερες!! Ας μην κρινουμε λοιπον απο τις “ακραιες” αποψεις των δυο πλευρων.

Χιλια μπραβο και μαγκια σας σε ολους εσας ρε αδερφια που πηγατε γουσταρατε και περασατε τελεια. Ναι, σας ζηλευω…:cry: Αλλα εγω προσωπικα κατανοω και την πικρα-στενοχωρια αυτων που δεν τα καταφεραν χωρις να φταινε και χωρις να εχουν καμια προδιαθεση να γκρινιαξουν εκ των προτερων. Και το προβλημα με τη σκονη οντως ειναι υπαρκτο. Εδω δημιουργουσε μεγαλα προβληματα και με τους Sabbath την Κυριακη που το κοινο ηταν ενοχλητικα ηρεμο…

Προσωπικα τους ακουω απο το 1994 και τους θεωρω απο τα μεγαθηρια της παγκοσμιας μουσικης και οχι μονο του Μεταλλικου ηχου αλλα δεν τους εχω δει ακομα live8O 8O 8O . Το 99 λογω πανελληνιων+καποιων προσωπικων προβληματων και τωρα λογω Ντιντι για λογους που εχουν αναλυθει πριν τη συναυλια και δεν θελω να τους αναφερω ξανα γιατι πολυ το κουρασα. Αλλα αν αρθουν σε 1-2 χρονια ξανα παλι απο την Ντιντι και υπο τις ιδιες συνθηκες συγγνωμη αλλα εγω παλι θα απεχω. Θα κανω υπομονη μεχρι να ερθει το πληρωμα το χρονου και να μπορεσω να τους δω υπο τις προυποθεσεις που θελω ΕΓΩ (μαλλον στο εξωτερικο) για να ειναι οντως Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ και μετα να πεθανω ευτυχισμενος. Αν βεβαια με αξιωσει ο Θεος να ζω μεχρι τοτε… (και να εχει καλα και τους Metallica βεβαια)

Και ρε παιδια δωστε ενα τελος επιτελους σ’αυτη τη γαμημενη κοντρα Maiden-Metallica και δεν ξερω γω τι αλλο… Επιτελους, δεν ακουμε ουτε Maiden ουτε Metallica, AKOYME ΜΕΤΑΛ, ακουμε ΚΑΙ Maiden KAI Metallica KAI Dream Theater KAI Sabbath KAI Manowar KAI Priest KAI Iced Earth KAI WASP KAI KAI KAI KAI KAI… και ολοι οι αλλοι αλλοθρησκοι να πανε απλως να γαμηθουνε. Μας πολεμανε που μας πολεμανε ολοι οι αλλοι τρεντο-σκυλαδες ας σκοτωθουμε και μεταξυ μας. Παμε λοιπον… Maiden ή Metallica???:stuck_out_tongue:

Μπραβο ρε Thorgal:) , πραγματικα μες το μυαλο μου αλλα δεν μιλουσα επειδη δεν ημουν στο live.
Κλειδωστε το τωρα.:stuck_out_tongue:

Metallica! :wink:

Επομενος…