Rockwave Day 3: Metallica, Mastodon, Μy Dying Bride, Dirt Spawn Disease

ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ… ΤΕΛΟΣ! 8)

φιλε μου να σε ρωτησω κάτι; απ οτι αποδειχθηκε επειδη ο ηχος ηταν χαμηλα εγινε το ολο θεμα της γκρινιας. ο χαμηλος ηχος σε συνδυασμο με αποσταση, ανεμο κτλ μας χαλασε μια τουλαχιστον απιστευτη εμπειρια.

δηλαδη το γεγονος οτι δεν μπορουσαν να δωσουν ενταση, αυτο που το αποδιδεις; ειμαι περιεργος να ακουσω.

δηλαδη πρεπει να ζητησω συγνωμη σε καποιους που αρνηθηκα να σκασω 80 ευρω, συγνωμη που επειδη ετρεχα ολη μερα ημουν πολυ κουρασμενος να παω μπροστα, και συγνωμη που δε χοροπηδαγα σα το κατσικι μπας και το ευχαριστηθω. εκει που ημουν, ο ηχος ηταν ελεεινος. και οπως ειπε ο thorgal:

Αλλα αν καποια παιδια δεν μπορουσαν να ακουσουν καλα αυτο πρεπει να το σεβαστειτε και να μην τους ειρωνευεστε. Γιατι οταν ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ γκρουπ οπως οι Metallica εχουν ερθει στην Ελλαδα μετα απο τοσα χρονια και εχουν κανει μια τοσο μεγαλειωση εμφανιση οπως λετε (κυριολεκτικα γραφω, το πιστευω απολυτα και δεν ειρωνευομαι καθολου) η πικρα για καποιον που ηταν εκει αλλα δεν ακουγε/εβλεπε καλα γινεται πολυ-πολυ μεγαλυτερη. Για ελατε λιγο στη θεση του και καντε μια προσπαθεια να σκεφτητε…

προσωπικα ηταν η μεγαλυτερη πικρα που εχω φαει σε συναυλια. ξεπερασε αυτη των crimson glory…

Παιδιά το σολο του matterz το επεξε ο Jaymz και παντα ο Jaymz το παιζει …

It is one of the few Metallica songs in which Hetfield, rather than Hammett, plays the guitar solo. Because of this, and the fact that Hetfield recorded all rhythm and most harmony tracks on the band’s first five albums, it is also the only Metallica song that does not feature Hammett’s playing (excluding Cliff Burton’s bass solo (Anesthesia) Pulling Teeth).

Υποθέτω ότι στα live το αφήνει στον Hammett γιατί ο James δεν είναι και πολύ ταλαντούχος στο lead και φοβάται ότι θα κάνει κοτσάνα.

Μα για τα live λέω.

Εγώ πάλι θα πώ ότι η μουσική είναι συναίσθημα και τη συναυλία πάνω από όλα την αισθάνεσαι, έτσι για κάθε έναν αυτό το συναίσθημα είναι διαφορετικό. Αυτό το συγκεκριμένο λάιβ είχε σε μένα τρομερό αντίκτυπο παρα το γεγονός ότι ΔΕΝ ΠΗΓΑ, γιατί με έκανε να θυμηθώ πράγματα που είχα εντελώς ξεχάσει, μονο και μόνο από τις περιγραφές τις ιστορίες και τις εικόνες που μου μεταφέρθηκαν. Δεν είναι λίγο ότι τα βράδυα βάζω και ξανακούω μέχρι τις 3-4 τη νύχτα τους μεταλικα, μια μπάντα που δεν ήμουν ποτέ οπαδός, ούτε του είδους που παίζει. Ξεθάβω τα παλίά και τρελαίνομαι μέχρι που ψήνομαι και για st. angair. Και όλα αυτά για το feeling που σου μεταδίδει η καλή μουσική η οποία υπάρχει για να συντροφεύει τη ζωή μας και όχι για να ορίζει τις αντιδράσεις μας. Respect στις απόψεις όλων και κουβέντα να γίνεται, μη χαλιέστε τόσο πολυ…

Από τα πιο παράξενα post της ιστορίας. Πραγματικά αξιοπερίεργο.

ΛΑΑ ΛΑΛΑΛΑ ΛΑΑ ΛΑ ΛΑΑ ΛΑ ΛΑ ΛΑΛΑΛΑΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
ΛΑΛΑΛΛΛΑΛΑ ΛΑΛΛΑΛΑΑ ΛΑΛΑΛΑΛΑΑΑΑ

Aνατριχιλα…ή καλυτερα αναtrujilla…

Γιατί?

O Jamezzzzz απο solo παιζει μονο το πρωτο του master ενω τα αλλα ο kirk!!! αντε και του χρονου να μας ερθουν. να το κανουν σαν τους scorpions . εμενα παντος δεν 8α με χαλαει .αντε να ερ8ουν και οι AC/DC να τους δουμε και αυτους.

θα με τρελάνετε ρε παιδιά? και στα live ο james το παίζει… εξάλλου δεν είναι και κανα δύσκολο solo για να τ’αφήνει στον kirk…

πάρτε και πειστήρια…

http://youtube.com/watch?v=AC1R3vWh0fU

και εδώ Aθήνα τοδα με τα μάτια μου…:wink: :stuck_out_tongue:

Βασικα οπως προειπα το νοημα εχει χαθει προ πολλου. Δεν καταλαβαινω, τελικα κραζουμε την Didi για την ανοργανωσια η τους Metallica γιατι δεν επαιξαν καλα? Το δευτερο απλα δεν ισχυει απο τη στιγμη που επαιξαν παθιασμενα. Το μονο που απαιτω απο τον καλλιτεχνη ειναι να πιστευει αυτο που κανει. Τιποτα αλλο…

Τωρα για την Didi τα χουμε πει 1000 φορες και καλα θα κανουμε να συνεχισουμε να τα λεμε. Αλλωστε προσωπικα οταν πρωτομπηκα στο φορουμ ενα απο τα θεματα που ηθελα να θιξω ηταν οι τιμες των εισιτηριων σε σχεση με τις προσφερομενες υπηρεσιες. Τα διαχωριστικα ειναι αθλια, ο διχωρισμος των τιμων επισης. Η σκονη ειναι απαραδεκτη κι επικινδυνη για ανρθωπους με αναπνευστικο προβλημα. Ο ηχος θα πρεπει γενικοτερα να βελτιωθει πολυ. Δεν μπορει να βλεπω Maiden στο Download μεσω ΙΝτερνετ και να ακουω καλυτερο ηχο απο σε συναυλια που παρισταμαι ο ιδιος…

Με το εισιτηριο για τους Tool η Didi εκανε ενα βημα μπρος. Αλλα ενα μονο. Περιμενω αψογη διοργανωση και αψογο ηχο για να με πεισει πως πρεπει να της δινω τα χρηματα μου…

Ρε φιλε εκτος του οτι οι Metallica δεν ηταν με την καμια μαυρο χαλι σκεψου το εξης…

Ποιος ειναι πιο ευτυχισμενος? Αυτος που ερωτευεται μια εστω μετρια γκομενα και περναει τοσο καλα ωστε να την βλεπει ομορφη η αυτος που καθεται και ψειριζει καθε λεπτομερεια και τελικα δεν ερωτευεται ποτε?

Το σολο στο τελος το παιζει ο James, ο Kirk παιζει ενα interlude στη μεση του κομματιου…

Πιστευω πως απο την πρωτη κιολας παραγραφο ειχα απαντησει προκαταβολικα σε αυτο που μου γραφεις:

“Iσως εγω δεν πρεπει καν να γραψω την αποψη μου γιατι δεν ημουνα στο live οποτε ισως και να ειναι τελειως ακυρη… Απλως θα προσπαθησω να συνοψισω ολα αυτα που εχω με υπομονη διαβασει και ακουσει 2 μερες τωρα απο παιδια που ηταν εκει. Θα προσπαθησω να ειμαι οσο πιο αντικειμενικος γινεται.”

Και πιστεψε με, εχω παει σε πολλες συναυλιες, μερικες απο τις οποιες στο terra vibe (με τελευταια αυτη των Sabbath την Κυριακη) και πανω-κατω ξερω πως εχουν τα πραγματα…

Οχι ρε, τα σολο παιζονται playback γιατι οι Metallica ειναι κουλοι πλεον και δεν μπορουν να τα παιξουν… :stuck_out_tongue:

Που ξερεις, μπορει να το διαβασουμε κι αυτο εδω μεσα…

Αν και σας διαβάζω καιρό δεν έχω ξαναποστάρει οπότε για αρχή χαιρετώ την παρέα!:slight_smile:
Άντε να γράψω και ?γω δυο λογάκια για το live.
Πρώτα απ? όλα χαίρομαι πολύ για όλους εσάς που είδατε τους metallica για πρώτη φορά. Την Τρίτη το βράδυ καταλάβατε επιτέλους τι θα πει heavy metal live!
Το τίμημα όμως γι? αυτή την αποκάλυψη είναι πολύ ποιο υψηλό από 60 η 100 ευρόπουλα. Από 'δω και πέρα δεν θα βρίσκεται χαρά σε καμιά συναυλία, όλες θα τις συγκρίνεται με τους metallica και είναι χαμένες από χέρι!
Αυτό πάθαμε όσοι είχαμε την τύχη να τους δούμε το ?93. Κλασική ατάκα μετά από κάθε λαιβ για χρόνια, τι χρόνια δλδ μέχρι σήμερα, ήταν : ?καλοί αλλά όχι και σαν τους metallica?!!! Τα πρώτα συμπτώματα της κατάρας θα φανούν την Κυριακή. Προσωπικά αν και γουστάρω τα γκρουπάκια που θα παίξουν στο Gagarin open air ήδη ξέρω ότι θα έχω ένα υφάκι βλέποντας τους του στυλ “τι να μας πείτε τώρα και ?σεις απ? τη ζωή σας???”

Όντως ο ήχος ήταν σκατά. Δεν ξέρω ποιος φταίει αλλά ήταν απελπιστικά χαμηλά. Ντεσιμπέλ ρε μπούστη μου, δώστε ντεσιμπέλ στο λαό. Το αυτονόητο ζητάμε. Για να το καταλάβουν και οι μπροστινοί που δεν είχαν αυτό το πρόβλημα τι τραβάγαμε οι πισινοί, από τη μέση και πίσω ο ήχος ήταν αντιστρόφως ανάλογος της σκόνης που τρώγατε εσείς! Όπως είπε και κάποιος καμιά εκατοστή σελίδες ποιο πριν, απλά δεν μπορούσες να φτάσεις σε οργασμό ότι και να κάναν τα παλικάρια πάνω στη σκηνή!

Παρόλα αυτά και σήμερα αν παίζανε θα ξαναπήγαινα μπουσουλώντας στη Μαλακάσα, και αύριο και μεθαύριο και κάθε μέρα αν γινότανε! Απλά θα φόραγα και τα ακουστικά βαρηκοίας της γιαγιάς μου!

Η ωραιότερη ατάκα που έχει γραφτεί ποτέ σε review και περιγράφει ακριβώς τι πάθαμε όσοι βρεθήκαμε εκεί:
Όταν προλόγισε ο Hetfield το “Disposable Heroes”, το DNA όλων αναδομήθηκε και ξανασυνδέθηκε στα εξ ων συνετέθη : χαμός, πανικός, όλεθρος
ΤΕΛΕΙΟ!

σωστός…:bow:

ναι βρε καλο μου παιδι συμφωνω αλλα δεν ειναι το ιδιο… και sabbath ημουν αλλα δεν ηταν το ιδιο γιατι απλουστατα υπηρχε ο μισος κοσμος και ακομα και οι τελευταιοι ακουγαν… θελετε να κανουμε μια προταση στην didi να βαζει ηχεια πισω στο περιπτερο της Q και στα πλαγια? να το κανουμε… ειναι εφικτο? οχι… παντως εδω http://youtube.com/watch?v=PKpOMMk6Qcc φαινεται η εκπληξη του κουαρτετου απο την υποδοχη… και αυτο εμενα με τρελαινει απιστευτα… ειναι τρομερο να διαπιστωνουν μετα απο τοσα χρονια οτι μετα απο οσες μαλακιες εγιναν, οι ελληνες ειναι εδω για αυτους… ειναι τρομερη πρεζα παιδια αυτο για εναν καλλιτεχνη… και ειναι και μια μορφη ανταποδωσης… μια φορα φτιαξαμε την καρριερα των iced earth…ε ας ειναι τα της τριτης μια ευκαιρια να ξανα-φτιαξουμε τους μετ…(βεβαια αν το νεο αλμπουμ ειναι αγιος θυμος δεν μπορουμε να κανουμε και πολλα… ανθρωποι ειμαστε οχι ο γκανταλφ)…

Κατ’αρχήν καλωσόρισες - πολύ καλό nickname! Εν δευτέροις σε ευχαριστώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ για τα καλά σου λόγια για το άρθρο μου, τόσο εσένα, όσο και όλα τα παιδιά που έχουν γράψει κάτι όμορφο στο συγκεκριμένο τόπικ. Είναι πολύ ευχάριστο να εκτιμάται έτσι η δουλειά σου. Σας ευχαριστώ πολύ.:oops: :oops: :oops: :respect: :respect:

Να πω κάτι για τα διαχωριστικά: εμένα προσωπικά μου άρεσαν. Στις κανονικές συναυλίες, αν κάποιος δεν είναι διατεθημένος να φάει πολύ μπουνίδι ή/και δεν είναι κανένα χτισμένο τέρας, ζορίζεται πάρα πολύ να δει ένα γκρουπ που του αρέσει από κοντά. Το διαχωριστικό επέστρεψε σε όλα τα παιδιά που ήταν μπροστά να είναι σχετικά άνετα - αν κάποιος δεν άντεχε απομακρυνόταν από τις αρχικές σειρές, αλλά και πάλι έβλεπε πολύ καλά.

Άκουστε τι έγινε στην πολύ πρόσφατη συναυλία των red hot chilli peppers στην Σερβία που είχε ανάλογο κόσμο.

Οι διοργανωτές είχαν βάλει και εκεί διαχωριστικά, αλλά το εισιτήριο ήταν ενιαίο. οι 10.000 πρώτοι που έφτασαν όμως στον χώρο είχαν βραχιλάκι για pl1, οι επόμενοι 10.000 βραχιολάκι pl2 και οι υπόλοιποι βραχιολάκι pl3. Έτσι και ανισότητες στις τιμές δεν υπήρχαν, και ο κόσμος ήταν ασφαλέστερος στις πρώτες σειρές και αυτοί που αγαπούσαν περισσότερο το γκρουπ και είχαν στηθεί έξω από πολύ νωρίς επιβραβεύτηκαν (χωρίς να είναι και τπτ ντερέκια - με καταλαβαίνετε ελπίζω). Αυτός ο τρόπος θεωρώ ότι είναι ο καλύτερος, αν φυσικά έχει προσεχθεί ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ και το θέμα του ήχου…