Rockwave Day 3: Metallica, Mastodon, Μy Dying Bride, Dirt Spawn Disease

Και που κολλάει εδώ αυτό το ποστ;;; :-k

που ακριβως???

βασικα με ενοχλει που οι περισσοτεροι μιλανε σε στυλ “οι μεταλλικα σπειρανε, και οποιος δεν αντεχε τη σκονη να παει σπιτι του επειδη ειναι μεταλ εδω ρε” κι ετς.

εχω παει σε πανω απο 200 συναυλιες (εχω χασει το νουμερο), και μεγαλυτερη απογοητευση απο αυτη στους μεταλλικα δεν εχω ξαναζησει. ξεπερασαν τους crimson glory τελικα, αν και οι ιδιοι επαιξαν τελεια και δε φταινε.

λυπαμαι επειδη πληρωσα 60 ευρω, και ενω οι περισσοτεροι εδω ειχαν τον καλο ηχο εγω μαλλον ημουν στο σημειο που ειχε τον χειροτερο. τα ειχα πει και πιο πριν αλλες δυο φορες, και θα τα πω και μια τριτη επειδη εδω κανουν καποιοι τον χαζο.

δεν αρχισα χτες να πηγαινω σε συναυλιες. οταν λεω εκει που ημουν ειχε κακο, ε, ειχε κακο και σε σημειο ξενερας μαλιστα. παρολα αυτα, ομολογω πως οι metallica επαιξαν ενα τρομερο λαιβ. ειδικα τον ulrich σπανια τον βλεπεις να παιζει τοσο πωρωμενα. το σετ λιστ ηταν επισης ονειρο.

δεν ηθελα να δωσω 80 ευρω. μονο και μονο επειδη στο επιβαλλαν με το ετσι θελω. με το τρεξιμο που ειχα ριξει απο νωρις το πρωι, με το ζορι ημουν ορθιος στο τελος. δε τη παλευα για μπροστα, και δεν ηξερα κατα ποσο γινοταν χαμος και συνωστισμος πιο μπροστα. πηγα λιγο, αλλα ο ηχος δε καλυτερευε ιδιαιτερα.

για οσους ειρωνευονται, ξερετε μηπως τι πικρα ειναι η μεγαλυτερη παιδικη σας αγαπη να παιζει το πιο γαματο λαιβ και να μη μπορειτε να το ακουσετε; το καταλαβαινετε αυτο;

κατα τα αλλα ειρωνευομαστε οσους δε περασαν καλα, το βαφτιζουμε “δεν ειστε τρου” και λεμε σχολια τυπου πουλια και νυχτεριδες που κουτσουλανε.

οι μεταλλικα μπορει να σπειρανε, αλλα αυτο δεν αλλαζει το γεγονος οτι καποιοι δε περασαν καλα. εγω το εχω ψιλομετανοιωσει που πηγα.

και λυπαμαι που βλεπω συμπεριφορες που προσωπικα ουτε σαν 14χρονο δε μιλαγα ετσι. οταν καποιος πληρωνει, ειναι πελατης. αρα εχει απαιτησεις. και απο τη στιγμη που μιλαμε για υπαρκτα προβληματα, εγω προσωπικα δε δεχομαι ειρωνιες. δεν ευχομαι να ησασταν στη θεση μου, επειδη δε θα θελα με τιποτα να μη περναγατε και σεις καλα. θα θελα ομως εστω για λιγο να ησασταν, για να καταλαβαινατε μονο ολους αυτους που παραπονιουνται

συγνωμη αν προσβαλλω καποιους. ο σκοπος μου ειναι να ειμαι λιγο καυστικος, και οχι προσβλητικος. απλα ειπα τα ιδια πραγματα δυο φορες και ουτε καν απαντηση δε πηρα, και τα σχολια συνεχιστηκαν. καποιοι μαλλον εθελοτυφλουν.

οσο παντως ο ελληνας μεταλλας μπορει καμια φορα να γκρινιαζει διχως λογο, αλλο τοσο μπορει οι τρουμεταλλοι να αγνοουν καποιες αληθειες. το μεταλ δεν ειναι τροπος ζωης. ειναι νοοτροπια, και πολλοι το βλεπουν πιο πολυ σαν δερματινα και αλητεια-κι-ετς παρα ως αντιληψη των πραγματων…

edit: το οτι το λαιβ ηταν καλο δε το αμφισβητω. ειναι γεγονος ομως οτι οι συνθηκες ηταν διαφορετικες σε καθε σημειο της “αρενας”

βασικα αργοτερα καταλαβα την επιδραση που χε η σκονη πανω μου…την επομενη του λαιβ ξυπνησα κατα τισ 6 παραμε εντονο βηχα και ΄΄σφυριζα΄΄ μεσα σα να εχω ασθμα…σε συνδυασμο και με το χολι σμουκ…ε…

Ασε και τη νυφίτσα που με κατούρησε στο παπούτσι , στο sad but true ,και έχασα τη κομματάρα, γιατί έτρεχα να πλυθώ, κια δεν είχε μιά βρύση με ΝΕΡΟ…Μα είναι δυνατόν???Δε φταίει ούτε τώρα ο διοργανωτής, που δε φρόντησε να εγκαταστήσει τις ειδκές φάκες, για τα αδέσποτα ζώα του δάσους, ή τουλάχιστον να εξοντώσει τη πανίδα, σε μιά λογική ακτίνα 5 χιλ. από το χώρο , ωστε να μη δημιουργούν προβλήματα…Στο εξωτερικό μου λέει (ο μπαστουνό φλωρος , ξάδελφός μου που ακούει μόνο μπουζούκι σε ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ σκοπό, με γιαβρούμ κλπ) ότι αφανίζουν ακόμη και τα άγρια κουνέλια , για να μην ενοχλούν τους θαμώνες της μίας βραδυάς, σε μεγάλα γεγονότα συναυλικά…
Πρέπει η didi,Να μεριμνήσει ,να κατασκευαστεί και νέος σταθμός του μετρό ,στο Terra Vibe,για να μη περπατάω, και μέχρι να ολοκληρωθεί , ας βάλει κυλιόμενους διαδρόμους από το πάρκινκ , έως τα pits,για να μη χαλάει της Σούλας το καλτσόν , ή κανα πετραδάκι μπεί στη γόβα , και τη πάτησα δε θα ξανάρθει μαζί μου,δια παντός, και μετά πόιά θα χουφτώνω αγκαλιά στο Nothing else, …τη καντινιέρησα την αξύρηστη και μαλλιαρή, που άκουγε απ` όξω στη διαπασόν,κάτι ελληνόφωνα τουρκόφετους ΑΜΑΝΕΔΕΣ εξ ανατολών…που ομοίαζε με το άσμα-κλαψα,Ξανθόπουλος ,Καίλας κλπ, ως περιφανος μεταλάς θα τραγουδώ, Απονη ζωή , με πέταξες στης Μαλακάσας τα ΧΑΝΤΑΚΙΑ, τους Μετάλλικα να μη σώσω να ξαναδώ, αν είναι τέτοια ταλαιπώρια να τραβώ.......
Σούλα πάμε Scorpions στα λιμέρια του ΟΣΦΠ,(rudolf ετοιμάσου, να σου πώ για το κοινό εκεί της Β Εθνικής, που φυσικά ,δεν είμαι ρατσιστής:p ) ή στα μπουζούκια , που έχει και Β-ολικές Αρκούδες , που χορεύουν όρθιες με φουστάκι χωρίς κυλοτάκι,τσιφτετέλια ακόμη και πάνω σε ΤΡΑΠΕΖΙΑ…
V for Metal-lica…re $#%#^$&$&…χα…χα…αχ.χα.α.χ.αχ.α…
Οι καμπανούλες ντιγκ…νταγκ…τα μούσμουλα μαζεύανε απο τις αχλαδιές…με το παππού και τη γιαγιά ,ΠΙΚ -ΝΙΚ όλοι μαζί μιά αγκαλιά…με φτερά και πούπουλα , βζίνννννννν μπόινγκ …χα…χα.χα.χα.η Ελλας πάει ολοταχώς μπροστά…

κουραστηκα πραγματικα διαβαζοντας…δεν ηθελα να γραψω γιατι αυτο που εζησα δε πιστευω οτι περιγραφεται με λογια…αλλα ορεξη που την βρισκουν μερικοι κ κραζουν,απορω κιολας!ομολογω πως τα πραγματα δεν ηταν κ τελεια απο πλευρα ηχου, παιξιματος κτλ αλλα κ μονο η λυσσα του κοσμου απο κατω αρκει για να πω οτι ηταν εμπειρια ζωης.εκει στις πρωτες σειρες να ιδρωνουμε κ να ουρλιαζουμε γιατι ετσι επρεπε να γινει…τωρα αυτοι που ηταν πιο πισω κ καπνιζαν το τσιγαρακι κ πιναν το μπυρονι ανενοχλητοι ας το παιξουν κριτικοι…εμεις που ειμασταν μπροστα ομως κ ζησαμε τη μανια δε νομιζω οτι προκειται να ξεχασουμε…the memory will remain…
υγ1: οσο για αυτους που συγκρινουν maiden με metallica…ΠΦ κ καπου εδω γελαω…
υγ2:special thanx to davidian για την επιστροφη…

πρωτον, μπορειτε να καταλαβετε οτι δεν ειναι θεμα γκρινιας αλλα πικρας; εχει μεγαλη διαφορα.

δευτερον, δεν ειχε τον ιδιο ηχο σε ολα τα σημεια της αρενας. “τωρα αυτοι που ηταν πιο πισω κ καπνιζαν το τσιγαρακι κ πιναν το μπυρονι ανενοχλητοι ας το παιξουν κριτικοι”;; δε θα σου πω σε τι λαιβ εχω παει μπροστα και τι σκονη εχω φαει, αλλα οταν εχω δουλειες και υποχρεωσεις, μπορω πιστευω να εχω το δικαιωμα να κατσω πισω. εκτος αν οι μεταλ οπαδοι ειναι ενα κοπαδι ζωντοβολα που οι πισω ειναι οι φλωροι και οι μπροστα αξιοι και μαγκες. εκει καταντησαμε. κριμα. για αλλη μια φορα, αποδεικνυεται οτι ο ελληνας μεταλλας ειναι μιζερος, επειδη δεν μπορει να δεχτει την γνωμη που δε του αρεσει.

καθηστε και εκθειαστε την υπερτατη συναυλια που καποιοι αμαρτησαν που δεν πηγαν μπροστα επειδη ξυπνησαν και ετρεχαν μεσα στον ηλιο απο το πρωι. το γεγονος οτι μιλουσαμε σε κανονικη ενταση φωνης ενω παιζανε και ακουγομασταν δεν ειναι παραλογο ασφαλως.

ουτε κολλημενος ειμαι, ουτε φανμπόης. ακομα και για την αγια τριαδα των προτιμησεων μου μπορω να παραδεκτω σφαλματα, ενω εδω καποιοι οχι μονο δε μπορουν αυτο, αλλα καλυπτουν ακομα και τις ασχετες με τη μπαντα συνθηκες. το οτι δε τις ζησατε δε παει να πει οτι δεν υπηρχαν.

ΕΝΤΙΤ: αν προσβαλλεστε απο την ειρωνια να με συγχωρεσετε. μιλαω επειδη ηταν μεγαλος ποθος να δω μεταλλικα και η πικρα μου μεγαλωνει οταν βλεπω ειδικα απο τον rainbow τετοιες απαντησεις. καθε αλλο παρα σεβασμος στις αποψεις του αλλου ειναι.

Που ρε παίχτη;:-k

Ρε Angmar εσυ καλα τα λες, κι ο Thorgal καλα τα ειπε μερικες σελιδες πριν, αλλα αφου βλεπεις, απο το ενα αυτι μπαινουν απο το αλλο βγαινουν για μερικους…:roll:

βασικά,επειδή είναι forum,γίνεται ολική ανάκλαση στα μάτια

ε τι να κανουμε. keep searching που λεει και στο frantic:lol:

δε θα ειχα ασχοληθει ρε σοφι αν δεν ημουν τοσο πικραμενος. τους εχασα το 99 απο πανελληνιες…

Βασικα αυτο που με ενοχλησε εμενα εδω μεσα δεν ηταν ουτε τα αρνητικα σχολια για την συναυλια(για οποιαδηποτε συναυλια κι αν ηταν) ουτε το οτι καποιοι δεν δωσαν σημασια στα αρνητικα. Απλα θα μπορουσαν οι δε να πουν “Οκ ειχε σκονη, το ενα τ’αλλο αλλα εμενα δεν μ’ενοιαζε γιατι γουσταρα και ημουν αλλου εκεινη την ωρα”. Και να σταματησουν εκει. Οι ειρωνειες περι φλωριας, “τρου” χεβιμεταλισμου κ.τ.λ. μονο ηλιθιοτητα φανερωνουν.

Δε τρου χεβιμεταλλερς οφ Γκρις χαβ σποουκεν!

Οποιος τολμα και κανει κριτικη στην Didi ειναι φλωρος και φολς-μεταλλερ! Ντεθ του φολς μεταλ!!!

…Τελικά οι Metallica είναι πολύ μέγαλο συγκρότημα…:stuck_out_tongue: Και μόνο το ότι το θέμα αυτό στο forum έχει μέσα σε λίγες μέρες συγκεντώσει τόσα posts τα λέει όλα…! :lol:

Κατά τη γνώμη μου μόνο όσοι έπεσαν και κυλιόντουσαν στο χώμα κατά τη διάρκεια της συναυλίας και γύρισαν σπίτι με ΕΝΑ τουλάχιστον σκισμένο ρούχο (ας είναι και κάλτσα!) έχουν το δικαίωμα να αυτοαποκαλούνται TRUE μεταλλάδες. Οι υπόλοιποι, φλώροι, άντε στα κλάμπ σας!:smiley:

Σοβαρά τώρα, δε περίμενα να δω το διαχωρισμό “true”-“φλώρος” με αφορμή το αν κάποιος έχει παράπονα απο μια συναυλία!!! Να τελικά που η σκιά των αγαπημένων μας 80ς, και των διαχωρισμών που γίνονταν τότε, δεν έχει φύγει απο πάνω μας! Ρε παιδία, αν κάποιος έχει παράπονα απο τη συναυλία, ή τη διοργάνωση, δικαίωμα του, με το ζόρι πια θα πρέπει όλα να του αρέσουν?? Απο κει και πέρα υπάρχουν παράπονα και παράπονα… Διαβάζω και γω κάποια που λένε ορισμένοι και τρώω φρίκες. Θα λεγε κανείς πως τα άτομα εκείνα ήδη απο την προηγούμενη της συναυλίας είχαν πάει με στόχο να γκρινιάξουν.

Ναι, η διοργάνωση είχε ατέλειες… Ναι, τα εισιτήρια είναι σε απαράδεκτες τιμές… Τα άλλα, περί χώματος, ας τα αφήσω πάντως :lol: Δε ξέρω ποιός το είπε πρώτος αυτό με το χώμα, θυμάμαι πάντως σε κάτι παλιότερες συναυλίες που είχα πάει, που καθόμασταν οκλαδόν σε κάτι τσιμέντα… μέσα σε κάτι γυμναστήρια της κακιάς ώρας… μεγάλη πίκρα, χίλιες φορές το χώμα!! Έτσι, αυτό θα πει υπαίθριο φεστιβάλ. Χώμα, φύση. (αλλά ας μη συνεχίσω μ’αυτό γιατί θα νομίζετε οτι του δίνω σημασία, ενώ πιστέψτε με, δεν έχει!). Για τα παιδιά που δεν αντέχουν τις συνθήκες μιας μεταλ συναυλίας όπως αυτή, sorry παιδες, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα σε αυτές τις συναυλίες, δεν είναι και η πιο “ξεκούραστη” εμπειρία :slight_smile:
Αυτό που εμένα δε μου αρέσε είναι οι απαράδεκτες τιμές, που ξεφτυλίζουν την έννοια της γιορτής που είναι η ροκ συναυλία (δεν είναι κλείσιμο τραπεζιού σε σκυλάδικο οι συναυλίες!).

Αλλά αυτά, οι συνθήκες, η διοργάνωση… ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ METALLICA!!! Το πως έπαιξαν, το αν τους γουστάραμε!:wink:

Με λίγα λόγια, πιστεύω πως αυτή τη συναυλία οι περισσότεροι απο μας θα τη φυλάμε μέσα μας σαν μια μοναδική ανάμνηση. Ξέχωρα απ’ τα όποια παράπονα μπορεί κάποιος να έχει απο τη διοργάνωση. Γιατί περάσαμε καταπληκτικά και πωρωθήκαμε. Και όταν φωνάζαμε με όλη τη δύναμη της φωνής μας τους στίχους των αγαπημένων μας τραγουδιών, δε μας ένοιαζε αν πια χάθηκε απο κάπου μια νότα στην κιθάρα (λέμε τώρα), ή αν ο ήχος δεν ήταν πια “τέλειος”…
Σε όλους όσους έχουν παράπονα απο αυτή τη συναυλία (και καλά κάνετε και έχετε, είπαμε, αν κάτι δε μας αρέσει πάντα πρέπει να το λέμε), έχω απλά να ρωτήσω το απλό εξής ερώτημα…: ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ, ΘΑ ΓΥΡΝΑΓΑΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ;; (με τα ίδια προβλήματα που μπορεί να βρήκατε) :-k

Μακάρι να ζήσουμε κι άλλες τέτοιες στιγμές! Ας βλέπουμε πιο συχνά τέτοιες συναυλίες, με τέτοιο παλμό και τόσο κόσμο, και ας έχουμε όσα παράπονα θέλετε μετά! And nothing else matters… :slight_smile:

ε, ναι. καπως ετσι ειναι. απλα οπως δεχομαι εγω τη γνωμη τους. ετσι θελω να δεχτουν την δικη μου. δε νομιζω να ζηταω πολλα.

Ποσες φορες πρεπει να το γραψω?

Τιποτα δεν θα με εκανε να χασω αυτην την συναυλια. Για κανενα λογο ομως. Εχω μονο θετικες αναμνησεις. Απλα 2-3 πραγματακια που ευκολα μπορουν να επιδιορθωθουν στο μελλον καλο ειναι να τα επισημαινουμε. Δεν σημαινει οτι δεν περασαμε καλα. Το αντιθετο μαλιστα! Αλλα οταν καποιοι γραφικοι λενε φλωρους αυτους που τολμουν να γκρινιαζουν για τα προβληματα που οφειλονταν στην εταιρια (και ΟΧΙ στο συγκροτημα) τοτε το μονο που μπορω να κανω ειναι να γελαω. Μεχρι να σκεφτω αν εχουν καποιο συμφερον και τα λενε…

μα δεν ειπε κανεις οτι οι συνθηκες ειχαν σχεση με την αποδοση των μεταλλικα.:slight_smile:

να μιλησω ειλικρινα; ναι. οταν ακουγα το and justice και στο σημειο που ημουν η ενταση απο τις κιθαρες ανεβοκατεβαινε, αυτο σκεφτομουν. 60 80 και 100 ευρω ηταν πολλα για αυτη τη διοργανωση. εγω τα εκοψα απο αλλου για να τα δωσω. καλυτερα να μη πηγαινα. δε θα μουν πικραμενος τουλαχιστον. δε με πειραξε ουτε η σκονη, ουτε τιποτα. αν διαβασεις σε προηγουμενο μηνυμα μου το ποσο χαμηλα ηταν εκει ο ηχος, θα καταλαβεις. μιλαγαμε κανονικα διχως προβλημα.

δεν ειμαι ο τυπος που θα πει οτι ηταν εκει μονο και μονο για να το λεει. οποτε ναι, μαλλον δε θα πηγαινα, ή ακομα καλυτερα για να ειμαι πιο ειλικρινης, θα ειχα μετακινηθει αρκετα πιο μπροστα οπου πλεον τωρα εκ των υστερων ξερω πως εκει ειχε καλο ηχο. δε μπορω εχω να μυρισω τα νυχια μου για το που να μετακινηθω…ειναι ντροπη να μη βαλουν εστω μια σειρα απο ηχεια προς τα πλαγια και για μας. αφου αυτα που ειχαν δεν εδιναν ενταση…

παρακολουθω την συζητηση…ρε γμτ ποσο χαμηλα ηταν ο ηχος πισω??τοσο πολυ…μπροστα στα 20 μετρα ας πουμε απτα καγκελα κοντευες να ξεκουφαθεις…δηλδη τοσο μεγαλο ειναι το terra vibe

κριμα ομως να γινεται κατι τετοιο…

δε μπορω να σου πω πως μπορει να γινεται. ας βαζανε ομως ξερω γω μια αλλη σειρα με ηχεια καπου. και αυτο που σου λεω βασικα μια φιλη απο την παρεα το παρατηρησε οτι μιλαγαμε ανετα, οχι εγω. δηλαδη δεν ηταν η ιδεα μου…

Μεγαλε ο rock τροπος ζωης ειναι ενα μεσω για να ξεπερνας τον μιζερο τροπο ζωης μας. αμα το καταλαβεις αυτο μονο τοτε θα απολαυσεις τη ζωη.και τα φραγκα απλα ειναι για να τα σκορπας εκει που σου καυλωνει γι αυτο και δεν παραπονιεσαι μετα , γτ ξερεις οτι εκανες αυτο που γουσταρες.